Sve vijesti po datumu objave


Iz ureda Saveza

17.02.2020. Zagreb
Korekcija Kalendara natjecanja za 2020. godinu

 

Na linku dolje nalazi se korekcija Kalendara natjecanja za 2020. godinu, koju je Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza usvojio na 52. (elektronskoj) sjednici od 12. veljače 2020. godine.

Korigirani kalendar natjecanja za 2020. godinu objavljen je i u dokumentaciji.

 

Stručna služba


Reprezentacija

14.02.2020. Zagreb
Izborna natjecanja i kriteriji za nastup u hrvatskoj reprezentaciji u 2020. godini - leteće mete

Na linku dolje nalazi se odluka Izvršnog odbora Hrvatskog streljačkog saveza o izbornim natjecanjima i kriterijima za nastup u hrvatskoj streljačkoj reprezentaciji za sezonu 2020 u disciplinama letećih meta, usvojena na 52. (elektronskoj) sjednici dana 12. veljače 2020. godine.


Iz ureda Saveza

07.02.2020. Zagreb
Poziva za suradnju MDOMSP-a

Poštovane članice,

Središnji državni ured za šport dostavio je poziv na suradnju. Dokumentacija je niže na linku.

Stručna služba


S domaćih natjecanja

28.01.2020. Zagreb
Rezultati 6./4./2. kola Lige Hrvatske SZP 2019/2020 - kadeti, seniori / kadetkinje, seniorke / juniori

 

Rezultati 6. kola Lige Hrvatske serijskom zračnom puškom 2019/2020 za kadete i seniore, 4. kola Lige Hrvatske serijskom zračnom puškom 2019/2020 za kadetkinje i seniorke i 2. kola Lige Hrvatske serijskom zračnom puškom 2019/2020 za juniore nalaze se na linkovima dolje.

 

Stručna služba


Iz ureda Saveza

27.01.2020. Zagreb
Poziv na Info dan Erasmus+: Sport 2020.

Poštovane članice,

Središnji državni ured za šport i ove godine organizira Informativni dan za potencijalne prijavitelje na Poziv Erasmus+: Sport. Informativni dan za potencijalne prijavitelje projekta u 2020. godini održat će se 26. veljače 2020. u hotelu Hilton Garden Inn Zagreb, Radnička cesta 21, Zagreb. Početak događanja planiran je u 13:30, a završetak u 18:00 sati.

Detalji su u dokumentu niže.

Stručna služba

 


Iz ureda Saveza

27.01.2020. Zagreb
Uvjeti za sudjelovanje na prvenstvima županija i Hrvatske i ostalim državnim natjecanjima - NOVE KATEGORIJE !!!

 

Poštovane članice,

 

Nastavno na obavijest s 48. sjednice Izvršnog odbora Hrvatskog streljačkog saveza o razradi prijedloga dodjele medalja mlađim kategorijama kroz postojeći sustav natjecanja ISSF i serijskog programa, obavještavamo vas da je Izvršni odbor na 51. sjednici održanoj 24. siječnja 2020. godine usvojio nove Uvjete za sudjelovanje na prvenstvima županija i Hrvatske i ostalim državnim natjecanjima.

 

Posebno ističemo da se odredbe novih Uvjeta za sudjelovanje počinju primjenjivati već od 4. turnira OLIMPIJSKIH NADA koji se održava u nedjelju, 2. veljače u Čakovcu.

 

Novi Uvjeti za sudjelovanje na prvenstvima županija i Hrvatske i ostalim državnim natjecanjima nalaze se na linku dolje, kao i u dokumentaciji (Natjecateljski akti - Državna prvenstva).

 

 

Stručna služba


Iz ureda Saveza

24.01.2020. Osijek
Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja - savjetovanje

Poštovane članice,

otvoreno je novo savjetovanje na koje ste pozvani. Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici:

https://esavjetovanja.gov.hr/Econ/MainScreen?EntityId=13166

Tema savjetovanja je: Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja

Opis savjetovanja: Predloženo zakonsko rješenje ima za cilj smanjiti i broj smrtno stradalih i ozlijeđenih životinja, o kojim su događajima tijekom primjene važećeg Zakona učestalo izvješćivale zabrinute udruge i brojni građani. Uz navedeno, predloženim izmjenama i dopunama Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja otklanjaju se manjkavosti i nedostatci određenih odredbi, uočeni tijekom njegove primjene. Uspostavom i primjenom predloženog zakonodavnog okvira Zakon o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja bit će usklađen s pravnim aktima Unije te će se unaprijediti regulacija djelatnosti proizvodnje, prometa, ispitivanja, označavanja, prijevoza, skladištenja i uporabe eksplozivnih tvari i oružja i omogućiti efikasniji nadzor radi zaštite zdravlja ljudi, posebno djece te životinja i imovine.

Savjetovanje je otvoreno do: 7.2.2020.

Stručna služba


Reprezentacija

23.01.2020. Zagreb
Odluka o sastavu reprezentacije za Prvenstvo Europe u Wroclawu, POL

Na 50. sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog streljačkog saveza održane 17. siječnja 2020. godine,donijeta je odluka o sastavu reprezentacije za Europsko prvenstvo 10 m, koje se od 23.2. do 3.3.2020. održava u Wroclawu (Poljska).

 


Iz ureda Saveza

22.01.2020. Zagreb
UPUTA ZA FINANCIJSKU REALIZACIJU PROGRAMA HOO ZA 2020. GODINU !!

 

Poštovani klubovi – članice,

Poštovani članovi reprezentacije, kandidati za reprezentaciju, treneri i korisnici individualnih programa HOO,

 

U skladu s odredbama Upute za financijsku realizaciju programa Hrvatskog olimpijskog odbora za 2020. godinu,skrećemo vam pozornost na NAJZNAČAJNIJE PROMJENE U NAČINU REALIZACIJE REDOVNIH I INDIVIDUALNIH PROGRAMA (razvojni, olimpijski, olimpijska solidarnost) od 1. siječnja 2020. godine, kako slijedi:

 

1. HOO više NE PRIZNAJE ZAHTJEVE ZA REFUNDACIJU OD STRANE KLUBOVA čiji natjecatelji su:

 

a) članovi reprezentacije,

b) sportaši - korisnici razvojnih i olimpijskih programa HOO;

 

2. Svi dokumenti vezani uz nastale troškove MORAJU GLASITI NA HRVATSKI STRELJAČKI SAVEZ (uz ime i prezime sportaša za korisnike individualnih programa);

 

3. HRVATSKI STRELJAČKI SAVEZ MORA OTVORITI SVE PUTNE NALOGE za natjecanja i/ili pripreme PRIJE odlaska na putovanje:

 

a) iz redovnog programa (uz troškove okupljanja reprezentacije) i

b) iz individualnih programa (razvojni, olimpijski, olimpijska solidarnost);

 

4. Za obračun dokumentacije s NATJECANJA I/ILI PRIPREMA  (putni nalozi-cestarine i drugi troškovi, izvješća s putovanja i ostali računi) odgovoran je vođa puta. Vođa puta mora napraviti obračun s v.d. direktora reprezentacije najkasnije 10 dana od završetka natjecanja;

 

5. Putne naloge za OKUPLJANJE REPREZENTACIJE natjecatelji i/ili treneri dužni su potpisane s prilozima (cestarine i drugi troškovi) i izvješćem s putovanja dostaviti Hrvatskom streljačkom savezu najkasnije 10 dana po povratku s putovanja. Po primitku svih navedenih dokumenata Hrvatski streljački savez izvršit će isplatu na tekući račun natjecatelja i/ili trenera, sudionika predmetnog natjecanja;

 

6. SPORTAŠI – KORISNICI INDIVIDUALNIH PROGRAMA dužni su potpisane putne naloge s prilozima (cestarine i drugi troškovi) i izvješćem s putovanja na natjecanja i/ili pripreme odnosno dokumente za ostale troškove (nabava opreme i/ili potrošnog materijala, psihološke pripreme i sl.) dostaviti Hrvatskom streljačkom savezu najkasnije 10 dana po povratku s putovanja odnosno nastanku troška. Po primitku svih navedenih dokumenata te po primitku sredstava po programskom zahtjevu od strane HOO-a Hrvatski streljački savez izvršit će isplatu na tekući račun sportaša - korisnika individualnog programa;

 

Hrvatski streljački savez je na sastanku u prostorijama HOO-a obaviješten da se NEĆE odobravati programski zahtjevi za individualne programe koji nisu u skladu s UNAPRIJED dostavljenim planovima i programima sportaša – korisnika programa !

 

Molimo vas da se pridržavate navedenih rokova, kako bi Hrvatski streljački savez na vrijeme (najkasnije 30 dana po okončanju aktivnosti i/ili nastanku troška) mogao Hrvatskom olimpijskom odboru predati programski zahtjev za svaku aktivnost iz odobrenog Financijskog plana za 2020. godinu.

 

Kompletna Uputa za financijsku realizaciju programa HOO za nacionalne saveze nalazi se na linku dolje.

 

Stručna služba


Iz ureda Saveza

21.01.2020. Zagreb
Pravila Kupa Hrvatske u disciplinama letećih meta - NOVO !!!

 

Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza, na 50. (elektronskoj) sjednici održanoj dana 17. siječnja 2020. godine, usvojio je NOVA Pravila za organizaciju i provedbu natjecanja \"Kup Hrvatske\" u gađanju letećih meta, a koja se primjenjuju od natjecateljske sezone 2019/2020. 

Nova Pravila Kupa Hrvatske u disciplinama letećih meta nalaze se na linku dolje, kao i u dokumentaciji (Natjecateljski akti - Kup Hrvatske).

 

Stručna služba