Sve vijesti po datumu objave


S domaćih natjecanja

13.01.2020. Zagreb
Rezultati i bodovi nakon 3. kola 1.A i 1.B Hrvatske lige 2019/2020

 

Na donjem linku nalaze se ukupni rezultati s bodovima nakon 3. kola 1.A i 1.B Hrvatske lige 2019/2020 u gađanju zračnim oružjem ISSF programa.

 

Stručna služba


Iz ureda Saveza

07.01.2020. Zagreb
Poziv na javnu raspravu – NOVE DISCIPLINE, rok 20.01.2020.!!

Poštovane članice,

Pozivamo vas sve na javnu raspravu vezano uz uvođenje novih disciplina kao i izmjene postojećih u domaćem programu. 

Rasprava i prijedlozi  mogu biti vezani uz: 

  1. IZMJENU postojećih disciplina i pravila,
  2. uvođenje NOVIH disciplina koje se naslanjaju na postojeće ili,
  3. uvođenje POTPUNO NOVIH disciplina dalekometnog i akcionog streljaštva te Field target

Prijedlozi  trebaju biti argumentirani, obrazloženi, vodeći računa o mogućnostima odvijanja natjecanja (postojanje uvjeta za provođenje discipline, streljane na kojima bi se održavala natjecanja, stanje oružja i opreme, sudačkog kadra, itd.).

Ukoliko imate konkretan prijedlog za izmjenu pravila održavanja određene discipline ili postavljanje pravila za uvođenje nove, molimo da isti što jasnije argumentirate.

Radi lakšeg predlaganja i komentiranja, u prilogu vam šaljemo inicijalni prijedlog Komisije za nove discipline.

Javna rasprava bit će otvorena do 20. siječnja 2020.g. Molimo da svoje prijedloge i komentare do zadanog roka pošaljete na info@hrvatski-streljacki.hr i sviben@sk.t-com.hr .

Stručna služba


Iz ureda Saveza

02.01.2020. Zagreb
SDUŠ - Natječaj za sufinanciranje športskih programa i natjecanja u 2020. godini

Poštovane članice,

ovim putem vas obavještavamo kako je Središnji državni ured za šport dana 23. prosinca 2019. godine na svojoj mrežnoj stranici objavio dva natječaja na koji se mogu prijaviti pravne osobe iz sustava sporta, udruge.

 Natječaj za sufinanciranje športskih programa poticanja lokalnog športa i športskih natjecanja u 2020. godini  https://sdus.gov.hr/vijesti/raspisan-natjecaj-za-sufinanciranje-sportskih-programa-poticanja-lokalnog-sporta-i-sportskih-natjecanja-u-2020-godini/1167

 Natječaj za sufinanciranje športskih programa obuke neplivača \"Hrvatska pliva\" u 2020. godini  https://sdus.gov.hr/vijesti/raspisan-natjecaj-za-sufinanciranje-sportskih-programa-obuke-neplivaca-hrvatska-pliva-u-2020-godini/1166

 

Stručna služba


Iz ureda Saveza

27.12.2019. Zagreb
ISSF - izglasan novi sustav održavanja svjetskih i kontinentalnih prvenstava!!

Poštovane članice, 

Slijedom Izvanredne Generalne skupštine ISSF-a, održane 07.12.2019. godine ovime vas želimo izvijestiti o, za sportaše i klubove najvažnijoj promjeni, a koja se tiče održavanja svjetskih i kontinentalnih prvenstava. 

Naime, izmijenjen je članak 3.2.2 Općih pravila te sada glasi: 

Seniorska svjetska prvenstva za sve discipline moraju se organizirati svake četiri godine, dvije godine nakon Olimpijskih igara. Sve ostale godine, sa iznimkom godine u kojoj se održavaju Olimpijske igre, moraju se organizirati odvojena svjetska prvenstva za leteće mete kao i za discipline puške i pištolja. 

Juniorska svjetska prvenstva za sve discipline moraju biti organizirana svake dvije godine; u godini Olimpijskih igara i drugoj godini nakon Olimpijskih igara (parne godine). 

Kontinentalna prvenstva trebala bi se organizirati barem svake dvije godine sukladno odluci određene kontinentalne konfederacije. 

Dakle za sljedeće razdoblje npr. juniorska svjetska prvenstva bila bi održana 2022, 2024, itd., odvojena svjetska seniorska prvenstva (posebno leteće mete i posebno puška/pištolj) bila bi 2021, 2023 itd., veliko seniorsko svjetsko prvenstvo za sve discipline bilo bi 2022, 2026, itd.

Novi Statut ISSF-a, izglasan na Izvanrednoj generalnoj skupštini možete naći u privitku.

Stručna služba HSS-a


Iz ureda Saveza

20.12.2019. Zagreb
VAŽNA OBAVIJEST : Liječnička uvjerenja o zdravstvenoj sposobnosti sportaša

VAŽNA OBAVIJEST : Liječnička uvjerenja o zdravstvenoj sposobnosti sportaša

U HSS IS sustav dodana je nova opcija Liječnički kartoni. Potrebno je upisati sportaša i dodati skenirano liječničko uvjerenje. Po provjeri datuma na uvjerenju isto će biti odobreno i podešen datum isteka uvjerenja od strane Stručne službe.
Prijava na natjecanje biti će moguća samo za strijelce koji će na dan održavanja natjecanja imati važeće liječničke kartone.

Stručna služba


Iz organizacija u sustavu sporta

20.12.2019. Zagreb
Započela nacionalna kampanja Start to talk

Poštovane članice,

nastavno na održanu konferenciju „Kako spriječiti seksualno uznemiravanje i zlostavljanje nad djecom u športu? Start to talk“, 13. prosinca 2019. godine u Zagrebu, Središnji državni ured za šport započeo je nacionalnu kampanju protiv seksualnog nasilja nad djecom u športu ”Start to talk”.

Priručnik za prevenciju i djelovanje u situacijama mogućeg seksualnog nasilja nad djecom i mladima u športu dostupan je na sljedećoj poveznici: Priručnik .

Mrežna stranica Vijeća Europe „Start to talk“ na hrvatskom jeziku nalazi se ovdje.

U nastavku se nalazi video isječak „Start to talk“: https://vimeo.com/378822836 

Stručna služba

 


Reprezentacija

19.12.2019. Zagreb
Proglašenje najboljih strijelaca za 2018. godinu

17. prosinca 2019. godine, u hotelu Panorama u Zagrebu održaba je svečana dodjela nagrada najboljim strijelcima u 2018. godini.

Snježana Pejčić i Petar Gorša pomeli su konkurenciju vrhunskim rezultatima te zasluženo osvojili titule najboljih puškara u 2018. godini. Marija Marović i Uroš Kačavenda najbolji su pištoljaši. Giovanni Cernogoraz najbolji je strijelac u disciplini trap, a Valentina i Domagoj Pereglin najbolji su bili u gađanju samostrelom.

Uz nagrade najboljim strijelcima prigodnim poklonima nagrađeni su osvajači olimpijskih kvota u 2018. godini. Prvi strijelci koji su svoj nastup na olimpijskim igrama u Tokyu 2020 osigurali još u Changwonu (KOR) na Prvenstvu svijeta 2018. godine su Snježana Pejčić, Petar Gorša i Miran Maričić.

Odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog streljačkog saveza, posebne nagrade, streljivo u vrijednosti 10.000kn, uručene su zaslužnim sportašima u 2018. godini za čiji uspjeh su zaslužni i njihovi klubovi SK Lokomotiva (Snježana Pejčić), SD G.A.J.-Dubrava (Anton Glasnović) i GSD Osijek 1784 (Josip Kuna).

Snježana Pejčić – za uspješno završen stručni studij za izobrazbu trenera Kineziološkog fakulteta u Zagrebu te izniman doprinos promociji streljačkog sporta.

Anton Glasnović – vice prvak Europe (2. mjesto) u disciplini trap, leteće mete i Josip Kuna 3. mjesto u disciplini 300m ležeći, 60 hitaca, puška velikog kalibra na Svjetskom prvenstvu, Changwon, Koreja – za posebne napore uložene u pripreme za ostvarenje vrhunskog rezultata.

Treneri najboljih strijelaca Hrvatske primili su priznanja:
Seno Čusto – trener Snježane Pejčić
Siniša Vitez – trener Petra Gorše i Marije Marović
Mirela Skoko-Ćelić – trener Uroša Kačavende
Nenad Popović – trener Giovannie Cernogorza
Branko Pereglin – trener Domagoja Pereglina
Tihana Odlešić Kačavenda – trener Valentine Pereglin

 

 

 


Iz ureda Saveza

16.12.2019. Zagreb
Prijedlog dodjele medalja za mlađe i starije kadete, juniore i seniore - Izvršni odbor HSS-a!!

Poštovane članice,

Na 48. sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog streljačkog saveza održanoj 21. studenog 2019. godine, Izvršni odbor zaključio je da postojeći sustav natjecanja ne podržava dovoljno mlađe kategorije te bi se zbog zadržavanja mladih trebao unaprijediti. Svojom odlukom Izvršni odbor dao je nalog Strukovnom savjetu da razradi prijedlog dodjele medalja mlađim i starijim kadetima, mlađim i starijim juniorima i eventualno mlađim seniorima kroz postojeći sustav natjecanja ISSF i serijskog programa.

12. prosinca 2019. godine, Strukovni savjet održao je svoju prvu sjednicu na ovu temu, a na sljedećoj će se dati konkretni prijedlozi vezano uz prilagodbe postojećih općih akata te određivanja natjecanja za dodjele medalja u sljedećim kategorijama:

    - mlađi kadeti i kadetkinje 9-13 godina

    - stariji kadeti i kadetkinje 14-15 godina

    - mlađi juniori i juniorke 16-18 godina

    - stariji juniori i juniorke 19-20 godina

    - mlađi seniori i srniorke 21-23 godine

Konačni konkretni prijedlog, izglasan od strane Izvršnog odbora Hrvatskog streljačkog saveza primjenjivao bi se već od natjecanja u 2020. godini.

Ukoliko imate dodatnih prijedloga, slobodno ih uputite stručnoj službi koja će ih dostaviti Strukovnom savjetu na razmatranje kako bi Izvršni odbor mogao donijeti najkvalitetniju odluku na dobrobit sportašima te klubovima i društvima, a u svrhu razvoja streljačkog sporta u Hrvatskoj.

Stručna služba HSS-a


Iz ureda Saveza

11.12.2019. Zagreb
OBAVIJEST I POZIV - Proglašenje najboljih strijelaca Hrvatske za 2018. godinu 17. prosinca 2019. godine

 

Poštovane članice !

 

Obavještavamo vas da će se svečanost Proglašenja najboljih strijelaca Hrvatske za 2018. godinu održati u utorak, 17. prosinca 2019. godine s početkom u 15:00 sati u dvorani \"Kaptol 2\" Panorama Zagreb Hotela i pozivamo vas da svojom prisutnošću uveličate ovaj događaj.

 

Stručna služba


Iz ureda Saveza

10.12.2019. Zagreb
OBAVIJEST - ISSF \"B\" sudački tečaj puška/pištolj - Brežice (SLO), 30.01.-02.02.2020.

 

Poštovani!

 

Strelska zveza Slovenije organizira ISSF \"B\" sudački tečaj za discipline puška / pištolj u Brežicama od 30. siječnja do 2. veljače 2020. godine.

Na linkovima dolje nalaze se Poziv s programom tečaja i Registration Form za polaznike.

Molimo sve zainteresirane da najkasnije do 20. prosinca 2019. godine u 12:00 sati dostave Stručnoj službi Hrvatskog streljačkog saveza popunjene obrasce Registration Form, kako bi ih Stručna služba mogla u traženom roku proslijediti Strelskoj zvezi Slovenije.

 

Stručna služba