Sve vijesti po datumu objave


Iz ureda Saveza

17.04.2018. Zagreb
VAŽNA OBAVIJEST!! Finale Kupa Hrvatske odgođeno za 02. lipnja 2018!!


Obavještavamo vas da je temeljem zamolbe streljačkog društva Dalmacijacement iz Solina pokrenuto pitanje promjene datuma održavanja Finala Kupa Hrvatske u disciplinama puška/pištolj 10m.

Budući da finale Kupa Hrvatske planirano za 21. travnja 2018. godine onemogućuje nastup naših najboljih strijelaca koji su tog dana na Svjetskom kupu u Changwonu, održavanje istog utjecalo bi na uspjehe njihovih ekipa i klubova/društava.

Stoga, zaključkom strukovne komisije, novi datum održavanja finala Kupa Hrvatske bit će 02. lipnja 2018. godine.

 

Stručna služba HSS-a


Iz ureda Saveza

16.04.2018. Zagreb
Najbolji strijelci Hrvatske za 2017. godinu, državni rekordi i osvajači streljačkih zvanja

Na linku dolje nalaze se lista Najboljih strijelaca Hrvatske za 2017. godinu, koju je Izvršni odbor usvojio na 19. (elektronskoj) sjednici od 3. travnja 2018. godine, popisi strijelaca s osvojenim streljačkim zvanjima MAJSTOR STRIJELAC, NACIONALNI MAJSTOR STRIJELAC I MEĐUNARODNI MAJSTOR STRIJELAC koje je Izvršni odbor usvojio na 20. sjednici održanoj dana 12. travnja 2018. godine, kao i važeći Državni rekordi na dan 10. travnja 2018. godine, koje je Izvršni odbor također usvojio na 20. sjednici.

Svim osvajačima zvanja MAJSTOR STRIJELAC i NACIONALNI MAJSTOR STRIJELAC, kao i strijelcima koji su ostvarili državne rekorde u razdoblju 15.03.2017.-10.04.2018. godine bit će uručena prigodna priznanja.

Stručna služba

 


Iz ureda Saveza

04.04.2018. Zagreb
OBAVIJEST ČLANICAMA - Izvanredna sjednica Skupštine HSS-a 8. svibnja 2018.

Temeljem zahtjeva više od 1/3 članica HSS-a, a sukladno članku 35. i 36. Statuta HSS-a, ovime vas obavještavamo da će se Izvanredna sjednica Skupštine Hrvatskog streljačkog saveza održati u utorak, 8. svibnja 2018. godine s početkom u 17:00 sati u Velikoj dvorani poslovnog centra \"Almeria\" u Zagrebu.

Zbog novonastalih okolnosti, datum planirane Redovne sjednice Skupštine HSS-a bit će određen naknadno, o čemu će sve članice Saveza biti pravodobno obaviještene.

Na linku niže nalazi se Poziv na sjednicu Skupštine i obrazac Punomoći-Izjave za delegate, te Zahtjev za sazivanje Izvanredne sjednice Skupštine i Prijedlog kandidata za predsjednika Hrvatskog streljačkog saveza.

Stručna služba


Iz ureda Saveza

27.03.2018. Zagreb
Natječaj za imenovanje Direktora reprezentacije Hrvatskog streljačkog saveza

Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza, na 18. (elektronskoj) sjednici održanoj dana 26. ožujka 2018. godine, donio je odluku o raspisivanju Natječaja za imenovanje Direktora reperezentacije Hrvatskog streljačkog saveza.

Natječaj se objavljuje na službeoj web stranici Hrvatskog streljačkog saveza i na portalu \"MojPosao.net\" dana 27. ožujka 2018. godine, a u dnevnim novinama \"Večernji list\" bit će objavljen dana 28. ožujka 2018. godine.

Prijave na natječaj podnose se Izvršnom odboru Hrvatskog streljačkog saveza, Ferde Livadića 22, 10000 Zagreb, u zatvorenoj omotnici, osobno ili poštom, najkasnije do zaključno 5. travnja 2018. godine.

Kandidati za imenovanje Direktora reprezentacije Hrvatskog streljačkog saveza moraju ispunjavati sljedeće uvjete:

1. Stručna sprema: magistar struke/VSS, VII/1 stupnja ili sveučilišni/stručni prvostupnik/VŠS, VI/1 stupnja, bez obzira na smjer.
2. Radno iskustvo: najmanje 3 godine na stručnim poslovima u streljačkom sportu.
3. Posebna znanja: poznavanje engleskog jezika u govoru i pismu, rad na računalu (MS Office) i rad u digitalnom okruženju.
4. Posebni uvjeti: ispunjavanje uvjeta iz članka 10. točke 3., 4. i 5. Zakona o oružju odnosno nepostojanje zapreka iz članka 13. Zakona o sportu.

Natječaj za Direktora reprezentacije nalazi se na linku dolje.

Stručna služba


Iz ureda Saveza

26.03.2018. Zagreb
VAŽNA OBAVIJEST - Završno kolo Lige Hrvatske SZP

Obavještavamo sve ekipe - učesnice Lige Hrvatske serijskom zračnom puškom da će se odgođeno ZAVRŠNO kolo Lige, temeljem odluke Izvršnog odbora od 21. ožujka 2018., održati u Čakovcu u subotu, 7. travnja 2018. godine.

Korigirani Kalendar natjecanja za 2018. godinu nalazi se na linku dolje

Stručna služba

 


Iz ureda Saveza

05.03.2018. Zagreb
Odluka o visini članarine i naknada za 2018. godinu

Na linku dolje nalazi se Odluka o visini članarine i naknada Hrvatskom streljačkom savezu za 2018. godinu, usvojena na 16. (elektronskoj) sjednici Izvršnog odbora od 21. veljače 2018. godine.

Temeljem navedene Odluke, strijelci koji su nastupili na Prvenstvu Hrvatske u bilo kojoj disciplini ili na natjecanjima višeg ranga (međunarodna natjecanja) tijekom prethodne ili tekuće natjecateljske sezone oslobođeni su plaćanja naknade za izdavanje potvrde, a bilten s dotičnog Prvenstva Hrvatske ili međunarodnog natjecanja treba biti u privitku Zahtjeva za izdavanje potvrde.

Stručna služba

 


Iz ureda Saveza

01.03.2018. Zagreb
VAŽNA OBAVIJEST!! ODGOĐENO Završno kolo lige 10m SZP koje se trebalo održati 03. ožujka 2018 u Čakovcu!

Obavještavamo vas da je zbog nadolazećih vremenskih prilika  te zamolbe nekih sudionika natjecanja ODGOĐENO Završno kolo lige 10m SZP koje se trebalo održati 03. ožujka 2018 u Čakovcu .

Organizator natjecanja će koordinirati i predložiti novi datum održavanja te ćete o istom biti pravodobno obaviješteni.

Stručna služba HSS-a

Zamolba navedena niže!

---------- Proslijeđena poruka ----------

Šalje: Streljački klub DVD Opatija <skdvdopatija1911@gmail.com>
Datum: 28. veljače 2018. u 15:54
Predmet: odgoda Čakovec-nevrijeme
Prima: info@hrvatski-streljacki.hr

Poštovani!

S obzirom na najavljene vremenske neprilike za petak i subotu 2.3.2018 i 3.3.2018. predložili smo Vam da se napravi odgoda završnog kola Lige HSS-a u Čakovcu 3.3.2018. a preko organizatora istog(odgovorna osoba Miroslav Turk)Streljački Savez Međimurske Županije.

Prognoze predviđaju pad temperature uz kišu i ledenu kišu ,petak na primorju a subotu isto u cijeloj Hrvatskoj sa još nižim temeperaturama.

S osvrtom na nemili događaj sudara autobusa i kamiona u snjegom zahvaćenim područjima kao i obilne  padavine,roditelji djece strahuju za svoje i ne dozvoljavaju putovanje po tako opasnom i nesigurnom vremenu.Uz telefonsku konsultaciju DVD-a (Dragan Čakardić) kao inicijatrora te ostalih sudionika završnice Lige HSS-a,Dalmacijacement(Vitez S.),Lokomotiva RKA(Slavica Žefran),DUB Malinska(Dean Vignjević)predlažemo odgodu do poboljšanja meteoroloških uvjeta.

Hvala na razumjevanj i pažnji!

Lijepi pozdrav iz Opatije


Reprezentacija

28.02.2018. Zagreb
Petar Gorša BRONČANI na Europskom prvenstvu!!

Jedan od naših najboljih reprezentativaca na pušci, Petar Gorša, još jednom nas je obradovao svojim nastupom na velikom međunarodnom natjecanju. Na tek završenom Europskom prvenstvu, predstavljajući boje Hrvatske, u iznimno zahtjevnoj konkurenciji osvojio je BRONČANU medalju!!!

Iz pera Petra Gorše:

\"U kvalifikacijama sam od samog sebe očekivao bolji rezultat i nisam mislio da će 626,5 biti dovoljno za finale. No ipak se radi o prvenstvu Europe. U finalu sam se dobro snašao te iako me u dva navrata 0,1 kruga dijelilo od ispadanja uspio sam se izvući. Žao mi je što zadnji metak nisam opalio jači centar pa da \"upucam\" srebro no na kraju sam sa osvojenom broncom iznimno zadovoljan. Smatram da sam u fazi one potrebne životne spremnosti, te sazrijevanja u sportskom smislu što mi omogućuje bolju mentalnu reakciju u datim situacijama.\"

Petre čestitamo od srca i želimo ti još puno sportskih uspjeha!!!


Reprezentacija

28.02.2018. Zagreb
Seniorska ekipa zračnom puškom - VICEPRVACI EUROPE!!

Muška seniorska ekipa zračnom puškom u sastavu Petar Gorša, Miran Maričić i Marin Čerina osvojili su SREBRNU medalju na Prvenstvu Europe u mađarskom Gyor-u!

Petar Gorša, kao najiskusniji član ekipe dijelio je savjete mlađim kolegama vezano uz odrađivanje taktičkog dijela finala. Smatra da je komunikacija u timu izuzetno dobra i da su dečki odradili super posao. Očekivalo se da će Rusi (koji su u svom sastavu imali 2 osvajača olimpijskih medalja iz Ria) s Hrvatima imati lak posao no hrvatski tim se, rame uz rame, uz ravnopravno borio te s Rusima izmjenjivao u borbi za zlato. Na samoj završnici ipak je presudila indivudalna kvaliteta Rusa.

Marin Čerina je presretan osvojenim ekipnim srebrom jer to mu je prva velika medalja u seniorskoj kategoriji. Također smatra da je uz njihove individualne napore, uspjehu pridonijelo to što su bili prava ekipa.

Miran Maričić, je vidjeviši da su ušli u finale, samo htio dati sve od sebe za ekipu. Kao prošlogodišnji juniorski svjetski prvak imao je dodatni teret opravdati veliku medalju te svoj ulazak u seniorsku kategoriju. Nije podbacio niti u individualnom dijelu gdje je pojedinačno osvojio 10. mjesto, a samo 0,6 dijela kruga mu je falilo do finala. Izuzetno je zadovoljan uspjehom ekipe.

Dragi naši seniori, želimo vam još puno zajedništva i zajedničke borbe te osvajanja ekipnih i pojedinačnih medalja na velikim europskim i svjetskim smotrama. Čestitamo!!


Iz ureda Saveza

28.02.2018. Zagreb
Promjena organizatora PH serijskom zr. puškom za juniorske i seniorske kategorije

Poštovani,

obavještavamo Vas da je Streljačka udruga Zagreba otkazala organizaciju Prvenstva Hrvatske u disciplini serijske zračne puške za juniorske i seniorske kategorije, te je I.O. HSS-a donio odluku da se predmetno natjecanje organizira u istom terminu u Čakovcu.

Stručna služba.