Sve vijesti po datumu objave


Iz ureda Saveza

18.09.2018. Zagreb
Prijedlog Kalendara natjecanja za 2019. godinu

Poštovane članice,

Na linku dolje nalazi se prijedlog Kalendara natjecanja za 2019. godinu.

Prije upućivanja prijedloga Kalendara nadležnim tijelima Saveza na usvajanje, pozivamo sve članice da ukoliko imaju primjedbi na prijedlog Kalendara, iste dostave Stručnoj službi u pismenom obliku (osobno, e-mailom, faksom) najkasnije do  utorka, 25. rujna 2018. godine, do 12:00 sati.

Unaprijed zahvaljujemo na suradnji.

Stručna služba

 


Iz organizacija u sustavu sporta

17.09.2018. Zagreb
PODSJETNIK !!! - Natječaj za sportsku fotografiju \"Odlučujući trenutak 2018.\"

 

Poštovani,

Još jednom vas podsjećamo da je Natječaj za sudjelovanje na izložbi sportske fotografije otvoren do 4. studenog 2018. godine.

Informacije i tekst Natječaja možete preuzeti na: http://sport-pgz.hr/natjecaj-sportske-fotografije-2018/

Stručna služba


Iz ureda Saveza

13.09.2018. Zagreb
PETAR GORŠA - Član ISSF Athletes Committee 2018-2022

 

Dana 11. rujna 2018. godine završilo je glasovanje sportaša za izbor četiri (4) člana ISSF Athletes Committee (Komisija sportaša ISSF-a). Sportaši su svojim glasovima izabrali sljedeća četiri (4) člana ISSF Athletes Committee:

  1. Kimberly Rhode, USA (leteće mete)
  2. Daniele Di Spigno, ITA (leteće mete)
  3. Christian Reitz, GER (pištolj)
  4. Cassio Cesar Rippel, BRA (puška)

U skladu s Pravilima ISSF-a za izbor članova ISSF Athletes Committee, ISSF Executive Committee (Izvršni odbor ISSF-a) na izvanrednoj sjednici održanoj dana 12. rujna 2018. godine u Changwonu (KOR) imenovao je preostala tri (3) člana ISSF Athletes Committee, a na osnovi broja glasova, kao i potrebe za postizanjem jednakosti između spolova i jednakosti između disciplina. Tri (3) člana ISSF Athletes Committee, imenovana od strane ISSF Executive Committee, su:

  1. Olena Kostevych, UKR (pištolj)
  2. Elena Allen, GBR (leteće mete)
  3. Petar Gorša, CRO (puška)

Za predsjednicu ISSF Athletes Committee izabrana je sportašica s najvišim brojem glasova, Kimberly Rhode, USA. Izbor i imenovanje predsjednice i članova ISSF Athletes Committee stupa na snagu odmah, odnosno s danom 12. rujna 2018. godine.

Iskrene čestitke Petru Gorši na imenovanju za člana Komisije sportaša ISSF-a, uz puno želja za uspješan budući rad u Komisiji !!!

Stručna služba


Iz organizacija u sustavu sporta

13.09.2018. Zagreb
Visoka škola Aspira

 

Poštovani,

Na linku dolje nalazi se poziv vezan uz mogućnost i uvjete obrazovanja u Visokoj školi Aspira.

Stručna služba


Iz organizacija u sustavu sporta

13.09.2018. Zagreb
Simpozij Doping u vrhunskom sportu - Opatija 29.9.2018. godine

 

Poštovani,

Na linku dolje objavljujemo poziv HOO na Simpozij „Doping u vrhunskom sportu“ koji će se održati u Opatiji u subotu, 29. rujna 2018. godine s početkom u 12,30 sati.

Stručna služba


Reprezentacija

10.09.2018. Changwon
Josip Kuna treći na svjetskom prvenstvu!!

Novi uspjeh hrvatskih strijelaca na 52. Svjetskom prvenstvu u Korejskom Changwonu. Josip Kuna, strijelac Gsd Osijek 1784 osvojio je brončanu medalju u disciplini 300m puška ležeći. Nakon što je sa 575 krugova po vjetru prošao eliminacijski dio natjecanja, Josip se odlučio za malo hrabrije korištenje tehnike nišanjenja u vjetar. To mu je u kvalifikacijama donijelo za po vjetru fantastičnih 590 krugova što je bilo dovoljno za 3. mjesto. Josip je iza sebe ostavio čitav niz velikih svjetskih imena koji se nisu tako dobro snašli u tim uvjetima. Ovim fenomenalnim rezultatom Josip, kao najstariji hrvatski reprezentativac, povečao je broj medalja za Hrvatsku na 5. Valja spomenuti da je prvo mjesto osvojio iskusni Slovenac Rajmond Debevec. Čestitke Josipu i njegovom klubu!


Reprezentacija

08.09.2018. Changwon
Snježani Pejčić bronca na SP i kvota za OI Tokio!!

Snježana Pejčić osvojila je 3. mjesto u disciplini 3x40 trostav na 52. Svjetskom prvenstvu u Korejskom Changwonu. Snježana je tim rezultatom osvojila i kvotu za Olimpijske igre u Tokiu. Ovim fantastičnim uspjehom naše najbolje reprezentativke i aktualne svjetske rekorderke u toj disciplini broj medalja za Hrvatsku na ovom prvenstvu popeo se na 4 a broj kvota za O.I. Tokio na tri.

Nakon što je prošla eliminacije, Snježana je u kvalifikacijama odradila odličan meč i sa 1174 kruga ušla u finale kao 4. Slično kao i Petar Gorša dan ranije , Snježana se u početku finala držala između 5. i 6. mjesta no kako je vrijeme odmicalo i pritisak rastao, Snježana je gađala sve bolje i na kraju izbacila Britanku Mcintosh na četvrto mjesto i uzela broncu.

Čestitke Snježani i treneru Seni Čusti!


Reprezentacija

07.09.2018. Changwon
Petar Gorša viceprvak Svijeta u trostavu!!

Novi uspjeh našeg reprezentativca Petra Gorše na 52. Svjetskom prvenstvu u Korejskom Changwonu. Nakon što je prije četiri dana postao viceprvak Svijeta u zračnoj pušci, Petar Gorša osvojio je srebrno odličje i u disciplini 3x40 trostav. Fenomenalan uspjeh u nevjerovatnoj konkurenciji što pokazuju sljedeći podaci, naša ostala dva člana ekipe nisu prošli eliminacije iako  su gađali solidno, Marin Čerina 1164 i Andrija Mikuljan 1153 krugova. U kvalifikacijama je čak 38 strijelaca imalo rezultat veći od 1170. Uči u finale bilo je pravi podvig. Petar je odgađao vrhunski klečeći i ležeći stav ali stojeći je sa 394 krugova bio maestralan i sa ukupno 1179 krugova ulazi u finale kao šestoplasirani. Finale je započeo malo lošije i kretao se oko 6. i 7. mjesta no kada je na red došao stojeći stav, Petar se polako diže i na kraju osvaja 2. mjesto. U ovom trenutku Petar je jedini sportaš na ovom prvenstvu sa dva osvojena odličja.Čestitke Petru i njegovom treneru Siniši Vitezu.


Iz ureda Saveza

03.09.2018. Zagreb
Sajam sporta - Sport Fest i Nagrada JUMP - Poziv

 

Poštovani,

Obavještavamo Vas da se u Poreču od 12-14. listopada 2018. održava Sport Fest – sajam sporta koji objedinjuje konferencijski, sajamski i zabavni dio. Riječ je o manifestaciji kojoj je cilj predstaviti strast prema sportu i zdravom načinu života. Okupljaju i spajaju sportske profesionalce, klubove, udruge i saveze s entuzijastima, lokalnim i državnim institucijama. Predstavljaju sve koji imaju aktivne veze sa sportom; sportaše i rekreativce, proizvođače sportske opreme i prehrane, tvrtke i udruge koje se bave uslužnim djelatnostima u sportu.

Također, pokrenuta je u sportska nagrada JUMP, koja će se ove godine u Poreču po prvi put dodijeliti najzaslužnijima. Nagrada se dodjeljuje pojedincima i organizacijama u svim društvenim sferama koji svojim radom i projektima promiču i unapređuju sport.

Nagrada JUMP – detaljna informacija o prijava i rokovima, nalazi se na linku dolje (kontakt: lea@absport.hr).

Detaljnija informacija o sajmu/konferenciji je na linkovima:

O sajmu          https://www.sportfestporec.com/

Za izlagače      https://www.sportfestporec.com/izlagaci/

O konferenciji https://www.sportfestporec.com/konferencija/

 

Stručna služba


Iz ureda Saveza

03.09.2018. Zagreb
OBAVIJEST O NATJEČAJU ZA UPIS NA SCIT U ak. 2018/19 god.-JESENSKI upisni rok

 

Poštovani,

Obzirom da se bliži početak prijava za razredbeni postupak, na linkovima dolje ponovno objavljujemo sve potrebne informacije za upis na Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Studijski centar za izobrazbu trenera, u jesenskom roku.

Podsjećamo da će se prijave na studij odvijati od ponedjeljka 3. do  petka 7. 9. 2018. godine. Razredbeni postupak održati će se u srijedu, 12.9.2018. godine.

Također, skrećemo Vam pažnju da Studijski centar za izobrazbu trenera pruža mogućnost obrazovanja trenera prvostupnika što omogućava kandidatima da, završetkom ovog trogodišnjeg studija, ispune zakonsku obvezu i ostvare adekvatnu razinu obrazovanja potrebnu za rad u sportu.

U slučaju potrebe za bilo kakvim dopunskim informacijama, možete slobodno kontaktirati Studentsku referadu na broj: 01/ 36 58 625 ili gđu Degirmendžić (kontakt podaci u nastavku).

Ivana Degirmendžić, univ. bacc. praesc. educ.

Tajnica predstojnika Studijskog

centra za izobrazbu trenera

Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Tel/fax: 01/ 36 58 623

E-mail: scit@kif.hr

 

Stručna služba