Sve vijesti po datumu objave


Reprezentacija

12.03.2017. Acapulco
Svjetski kup u letećim metama

U Acapulcu (Mexico) od 17-27.03.2017. održati će se svjetski kup u disciplinama letećih meta. Od hrvatskih strijelaca na ovom natjecanju nastupiti će Kristijan Kancelar i Marko Germin.


Reprezentacija

12.03.2017. Maribor (Slovenija)
Europsko prvenstvo zračnim oružjem 2017.

U Mariboru je od 06-12.03.2017. održano europsko prvenstvo zračnim oružjem u seniorskim i juniorskim kategorijama. Hrvatska je ostvarila veliki uspjeh osvajanjem tri medalje te još jedne u pokaznoj disciplini natjecanja ekipa.

Snježana Pejčić nova je europska prvakinja u gađanju zračnom puškom. Ona je suvereno došla do zlatne medalje ostavivši iza sebe svu europsku konkurenciju. U ekipnom dijelu sjajno su joj pomagale kolegice, Valentina Gustin (11. mjesto) i Marta Zeljković (33.) koje su na kraju osvojile srebrnu medalju i nakon Brescie (ITA) 2011. ponovno su bile na postolju.

Juniori zračnom puškom odgađali su također sjajn meč, meč koji je bio bolji od starog svjetskog rekorda, ali nažalost ekipa Mađarske je za 0,2 kruga bila bolja, i uz zlatnu ekipnu medalju, ostvarila i novi svjetski juniorski rekord. Borna Petanjek je u istoj disciplini ušao u finale i još jednom osvojio nezahvalno 4. mjesto. U istoj disciplini u finale je ušao i Andrija Mikuljan te je osvojio 5. mjesto.

U finale zračnom puškom plasirao se je u seniorskoj konkurenciji Petar Gorša, a u finalu je osvojio 6. mjesto. I u mješovitim parovima Hrvatska je imala predstavnike. Junior Borna Petanjek i juniorka Danijela Vukadin plasirali su se među 8 ekipa, a na kraju su zauzeli još jedno nezahvalno 4. mjesto.

U seniorskim parovima zračnom puškom nastupili su Petar Gorša i Snježana Pejčić koji su na kraju osvojili 7. mjesto.

Spomenimo i da su drugo mjesto osvojili juniori zračnom puškom u pokaznom natjecanju ekipa iako to nije službena disciplina, ali možda će jednoga dana to biti.


Iz organizacija u sustavu sporta

03.03.2017. Zagreb
Središnji državni ured za sport

Janica Kostelić, državna tajnca Središnjeg državnog ureda za sport imenovala je radno tijelo za izradu nacrta prijedloga Nacionalnog programa sporta s pripadajućim akcijskim planom. Nacionalni sportski savezi dužni su upoznati svoje članice sa ovim imenovanjem i kasnijim slijedom akcija vezanih na ovu temu. Odluka sa obrazloženjem  je u prilogu.


S domaćih natjecanja

01.03.2017. Zagreb
Rezultati 8./6. kola Lige Hrvatske SZP 2016/2017

Rezultati 8. kola Lige Hrvatske SZP za kadete, kadetkinje i seniore, te 6. kola za juniore i seniorke nalaze se na donjim linkovima.

Stručna služba


Trenerski kutak

25.02.2017. Zagreb
Natječaj za trenera streljaštva u HASK Mladost, Zagreb

HASK Mladost Zagreb raspisuje natječaj za streljačkog trenera u klubu na pola radnog vremena. Natječaj je otvoren do 10. ožujka 2017. godine, a tekst sa uvjetima je priložen u dokumentu.


Iz ureda Saveza

25.02.2017. Zagreb
Odluke i obrazloženje ISSF-a

U prilogu se nalazi odluka ISSF-a vezana na promjene pravila i discipline za naredni olimpijski ciklus (Tokio 2020.). U prilogu je i obrazloženje odluka vezano na promjene. Tekst je preveden na hrvatski jezik.


Iz ureda Saveza

22.02.2017. Zagreb
Dodjela priznanja i Trofeja HSS-a

Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza donio je odluku o raspisivanju natječaja za dodjelu Trofeja i Priznanja Hrvatskog streljačkog saveza. Prijedlozi se trebaju dostaviti u stručnu službu HSS-a do 06. 03.2017. Poziv i Pravilnik su u privitku.


Reprezentacija

21.02.2017. Zagreb
Određena reprezentacija za EP u Mariboru

Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza, a na prijedlog Strukovnog savjeta, donio je odluku o sastavu hrvatske reprezentacije na predstojećem Europskom prvenstvu zračnim oružjem u slovenskom gradu Mariboru. Natjecanje počinje 06.03. i traje do 11.03.2017. 


Iz ureda Saveza

21.02.2017. Zagreb
Raspisan natječaj za Direktora reprezentacije

Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza donio je odluku o raspisivanju natječaja za Direktora reprezentacije. Dokumenat sa uvjetima je u prilogu.


S domaćih natjecanja

19.02.2017. Sveti Juraj na Bregu
Završeno pojedinačno PH i 1A i 1B hrvatska liga

Danas je disciplinama zračnog pištolja završilo pojedinačno Prvenstvo Hrvatske i 1.A i 1.B Hrvatska liga.

Pojedinačni seniorski prvak Hrvatske je Kačavenda Uroš (GSD \"OSIJEK 1784\"), a prvakinja Hrvatske je Marija Marović (SD \"DALMACIJACEMENT\"). Drugi i treći kod seniora su Krišto Ante (SD \"DALMACIJACEMENT\") i Borna Butković (GSD \"OSIJEK 1784\"). Kod seniorki je druga Zlatka Hlebec (SK \"DVD-OPATIJA\"), a treća Natalija Vugrinec-Kikelj (SK \"ALZAS\").

Ekipni prvaci Hrvatske i osvajači 1.A lige za seniore su članovi GSD \"OSIJEK 1784\", a prvakinje Hrvatske i pobjednice 1.A lige su sportašice SD \"DALMACIJACEMENT\".

Najbolji rezultat lige kao senior postigao je Kačavenda Uroš (GSD \"OSIJEK 1784\"), dok je najbolji juniorski rezultat lige ostvario Ante Krišto (SD \"DALMACIJACEMENT\").

Kod seniorki najbolji rezultat lige ostvarila je Marija Marović (SD \"DALMACIJACEMENT\"), a kod juniorki najbolji rezultat drži Marija Siladjev (SK \"LOKOMOTIVA\", Rijeka).