Sve vijesti po datumu objave


Iz ureda Saveza

13.06.2018. Zagreb
Izvršni odbor HSS - Odluka o imenovanju komisije za leteće mete i Komisije za samostrel

 

Poštovani,

Na linku dolje nalazi se Odluka Izvršnog odbora Hrvatskog streljačkog saveza o imenovanju Komisije za leteće mete i Komisije za samostrel, donesena na 22. sjednici Izvršnog odbora održanoj 12. lipnja 2108. godine.

Čestitamo svim članovima Komisije za leteće mete i Komisije za samostrel i želimo im puno uspjeha u budućem radu.

Stručna služba

 


Iz ureda Saveza

13.06.2018. Zagreb
Preliminarna rang-lista - Razredni odjeli za športaše

 

Poštovani,

Temeljem naputka Središnjeg državnog ureda za šport, na linku dolje objavljujemo preliminarnu rang listu športaša koji su iskazali svoj interes za upis u I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019. u razredne odjele za športaše.

Rok za žalbu na preliminarnu rang-listu je 20. lipnja 2018. godine, te molimo sve športaše navedene na listi da do tog roka dostave Stručnoj službi (office@hrvatski-streljački.hr) eventualne primjedbe ili žalbe na objavljenu preliminarnu rang-listu.

Stručna služba


Iz ureda Saveza

11.06.2018. Zagreb
Nadzorni odbor HSS - Zapisnik 9. sjednice i Izvješće 01.01.2017.-31.03.2018.

Poštovani,

Na linku dolje nalaze se materijali 9. sjednice Nadzornog odbora Hrvatskog streljačkog saveza održane u utorak, 29. svibnja 2018. godine - Zapisnik 9. sjednice Nadzornog odbora i Izvješće Nadzornog odbora za razdoblje 01.01.2017.-31.03.2018.

Stručna služba

 


Iz ureda Saveza

08.06.2018. Zagreb
Poziv Visoke škole ASPIRA

Poštovani,

Na linku dolje nalazi se dopis/poziv Visoke škole „Aspira“.

Detaljne informacije možete pronaći na web stranicama www.aspira.hr ili na tel. 01/6446360, mob. 099/3665500.

Stručna služba


Iz ureda Saveza

07.06.2018. Zagreb
Obavijest za dodjelu mjesta studentima - kategoriziranim športašima u studentskim domovima 2018/2019

Poštovani,

Na linku dolje nalazi se Obavijest Središnjeg državnog ureda za šport za dodjelu mjesta studentima - kategoriziranim športašima u studentskim domovima za akademsku godinu 2018/2019.

Stručna služba

 


Iz ureda Saveza

01.06.2018. Zagreb
Obavijest Središnjeg državnog ureda za šport - Preporuka za zaštitu od vrućine

Poštovani,

Ministarstvo zdravstva dostavilo je Središnjem državnom uredu za šport Protokol o postupanju i preporuke za zaštitu od vrućine.

Protokolom su utvrđeni postupci potrebni za pripravnost i djelovanje službi zdravstvene i socijalne skrbi te drugih institucija na nacionalnoj i lokalnim razinama u slučaju pojave toplinskih valova kako bi se pravovremeno poduzele preventivne mjere koje mogu ublažiti negativne posljedice po zdravlje.

Kako bismo upozorili na zdravstvene rizike izlaganja suncu i vrućinama te istaknuli važnost takvog postupanja od strane organizatora športskih aktivnosti, u privitku vam dostavljamo Protokol i preporuke te molimo da iste proslijedite svojim članicama.

S poštovanjem,

Središnji državni ured za šport


Iz ureda Saveza

01.06.2018. Zagreb
SDUŠ Europski tjedan sporta - #BeActive Awards - poziv na prijavu

Poštovani,

Europski tjedan sporta i ove godine organizira natječaj za najaktivnije obrazovne ustanove, poslodavce i pojedince koji doprinose zajednici u vidu poticanja građana na tjelesnu aktivnost. Natječaj se provodi unutar zemalja koje sudjeluju u programu Erasmus+, odnosno uključene su u organizaciju Europskog tjedna sporta.

Odabrani kandidati će, ukoliko uđu u finale, otputovati na svečanu dodjelu nagrada u Sofiji (troškovi puta i smještaja osigurani su od strane organizatora). Glavna nagrada je iznos od 5000,00 €, trofej i profesionalni video isječak o pobjedniku koji kandidat može dalje koristiti u promotivne svrhe. Na ovom LINKu možete vidjeti tko su bili prošlogodišnji pobjednici.

Smatrate li da ste upravo Vi ostvarili značajne rezultate unutar zajednice ili ste upoznati s radom određene obrazovne ustanove, poduzeća ili pojedinca u svom okruženju, molimo Vas da, do 23. srpnja, ispunite prijave ovisno o kategorijama:

·         #BeActive Education Award (natječaj za obrazovne ustanove) – http://europski-tjedan-sporta.hr/beactive-education-award-2018-prijavite-se/

·         #BeActive Workplace Award (natječaj za poslodavce) – http://europski-tjedan-sporta.hr/beactive-workplace-award-prijavite-se/

·         #BeActive Local Hero Award (natječaj za pojedince) – http://europski-tjedan-sporta.hr/beactive-local-hero-award-prijavite-se/

Športski pozdrav,

Središnji državni ured za šport


Iz ureda Saveza

01.06.2018. Zagreb
Simpozij \"Doping u vrhunskom sportu\" - Osijek 7. lipnja 2018. godine

Poštovani,

Na linku dolje nalazi se Poziv i Prijavnica za Simpozij „Doping u vrhunskom sportu“ koji će se, u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora, održati u četvrtak, 7. lipnja na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Poljoprivredni fakultet, Vladimira Preloga 1 (predavaonica Aula Magna, 2. kat).

Ljubazno molimo sve članice Hrvatskog streljačkog saveza u Slavonsko–Baranjskoj županiji te da se treneri i športaši odazovu Simpoziju.

S poštovanjem,

Stručna služba


Reprezentacija

30.05.2018. Minhen
Petar Gorša četvrti na SK u Minhenu

Naš proslavljeni reprezentativac Petar Gorša ima još jedan uspješan Svjetski kup iza sebe i falilo je zrno sreće da se okiti medaljom. U disciplini 3x40 Petar je u kvalifikacijama odradio sjajan meč i sa 1181 krugom ušao u finale kao najbolji. Nakon finala završio je na sedmom mjestu. U zračnoj pušci bio je još bolji te je ušao kao četvrti u finale sa 629,8 krugova. Gađao je odlično finale i stalno se kretao u prva tri mjesta da bi na kraju gađao raspucavanje (shoot off) nakon kojeg je osvojio četvrto mjesto. 

Na SK u Minhenu nastupilo je 19 članova reprezentacije i od ostalih rezultata vrijedi spomenuti odličan rezultat Snježane Pejčić koja je u disciplini trostav 3x40 odgađala fenomenalnih 1176 krugova što je bio rezultat za finale ali obzirom da je pet djevojaka imalo isti rezultat broj punih centara je odlučivao o plasmanu tako da je Snježana završila kao deseta. Ante krišto gađao je odlično i sa 578 krugova zauzeo tek 21. mjesto ali isključivo zbog fenomenalne konkurencije. Inače mu je falilo dva kruga do finala. Također treba spomenuti fantastičan rezultat Andrije Mikuljana na zračnoj pušci. Iako je gađao u MQS kategoriji Andrija je odgađao 631,1 krug što je bio treći rezultat toga dana u konkurenciji seniora.


Iz ureda Saveza

24.05.2018. Zagreb
IN MEMORIAM! Blanka Močibob

Ovime vas obavještavamo da je naša draga djelatnica Blanka Močibob, iznenada preminula u 71.godini života,22.svibnja 2018.godine.

Blanka je bila djelatnica HSS-a od 1965.godine i duša nacionalnog saveza za mnoge naraštaje. Pozivamo sve koji mogu da se dođu oprostiti s Blankom i isprate ju na posljednji počinak dana 25.svibnja 2018. godine u 16,00 sati na Krematoriju u Zagrebu.

Djelatnici stručne službe