Sve vijesti po datumu objave


Reprezentacija

14.05.2018. Fort Benning
Snježana Pejčić zlatna na SK Fort Bening u trostavu

Snježana Pejčić postigla je novi veliki uspjeh za hrvatsko streljaštvo.

Na streljani u Fort Benningu održan je Svjetski kup, a Snježana je opet napravila podvig u disciplini MK puška 3x40 (popularni trostav) osvojivši prvo mjesto u finalu sa 460,0 dok je u finale ušla kao prva sa rezultatom  od 1178 krugova, što je svega dva kruga manje od podviga iz prošlog mjeseca, kada je u korejskom Changwonu sa 1180 postavila novi Svjetski rekord u istoimenoj disciplini.

Sa ova dva nastupa Snježana potvrđuje odličnu formu u ovoj disciplini, te će biti vrlo zanimljivo pratiti njezine nastupe tijekom sezone koja završava sa Svjetskim prvenstvom u rujnu ove godine.


Iz ureda Saveza

13.05.2018. Osijek
OBAVIJEST ČLANICAMA - Redovna sjednica Skupštine HSS 12 lipnja 2018!

Redovna sjednica Skupštine Hrvatskog streljačkog saveza održat će se u utorak, 12. lipnja 2018. godine s početkom u 17:00 sati u Velikoj dvorani poslovnog centra \"Almeria\" u Zagrebu. Teme sjednice su Izvješće o radu Hrvatskog streljačkog saveza s financijskim izvješćem za 2017. godinu te Plan i Program rada Hrvatskog streljačkog saveza za 2018. godinu.

Na linkovima dolje nalaze se Poziv za sjednicu Skupštine i obrazac Punomoći za delegate.


Iz ureda Saveza

09.05.2018. Zagreb
VAŽNA OBAVIJEST!!! Otkazan KONČAR KUP - 2. MK turnir 12.05.-13.05.2018

Obavještavamo vas da se, temeljem dopisa organizatora kojim iz tehničkih razloga otkazuje organizaciju, OTKAZUJE Končar kup - 2. MK turnir i 2. izborno natjecanje za Svjetsko prvenstvo koji je trebao biti održan u Zagrebu, 12.-13. svibnja 2018. godine.

Novi datum i mjesto održavanja 2. MK turnira - 2. izbornog natjecanja za Svjetsko prvenstvo bit će utvrđeni i objavljeni na web stranici HSS do kraja ovog tjedna, najkasnije do nedjelje, 13. svibnja 2018. godine.

Stručna služba


Iz ureda Saveza

07.05.2018. Zagreb
Obraćanje javnosti - Suzana Skoko, v.d. Glavne tajnice

Poštovani,

slijedom objavljenog pisma članova Izvršnog odbora članicama HSS-a, a vezano uz Potpisanu peticiju i traženje razrješenja Predsjednika i Izvršnog odbora, u prilogu ovog članka možete naći obraćanje javnosti v.d. Glavne tajnice Suzane Skoko.

Stručna služba HSS-a


Iz ureda Saveza

06.05.2018. Zagreb
Obraćanje članova Izvršnog odbora članicama HSS-a!

Poštovane članice,

Temeljem zahtjeva većine članova Izvršnog odbora, u prilogu ovog članka je Obraćanje članova Izvršnog odbora članicama HSS-a vezano uz Izvanrednu sjednicu Skupštine HSS-a koja će se održati 08. svibnja 2018. godine te priloženi dokumenti.

Stručna služba HSS-a


Reprezentacija

05.05.2018. Changwon
Svjetski rekord Snježane Pejčić u trostavu

Snježana Pejčić postavila je novi Svjetski rekord u disciplini 3x40 trostav. U korejskom Changwonu gdje će u rujnu ove godine biti održano Svjetsko prvenstvo održao se Svjetski kup u svim disciplinama.

Snježani je ovo najjača disciplina i u njoj kontinuirano postiže najbolje rezultate, kao i ovog puta kada je tijekom eliminacijskog nastupa postigla nevjerojatnih 1180 krugova što je bilo više nego dovoljno za postizanje novog Svjetskog rekorda.

Time Snježana dokazuje da je \"kraljica\" ove discipline jer je i prije novih pravila koja su povećala broj hitaca također bila vlasnica Svjetskog rekorda.

Link na ISSF

 


Iz ureda Saveza

30.04.2018. Zagreb
Otvoreno državno prvenstvo u streljaštvu za osnovne škole - 19. svibnja 2018.

Poštovani,

Kako je streljaštvo ponovno dio hrvatskog školskog sporta, ovime vas obavještavamo kako se ove godine održava Otvoreno državno prvenstvo u streljaštvu za osnovne škole.  

Datum održavanja je 19. svibnja 2018. u Zagrebu, Streljana Doma Sportova, Trg Krešimira Ćosića 11, a škole su dužne izvršiti prijave ekipa do 14. svibnja 2018. Na državnom prvenstvu nastupit će 20 muških i 20 ženskih ekipa.

Na linku http://skolski-sport.hr/index.php/2018/05/03/otvoreno-prvenstvo-ssd-streljastvu/ je obavijest objavljena i na stranicama Hrvatskog školskog sportskog saveza u kojoj se nalaze detalji za prijavu.

Prijavu mogu izvršiti SAMO škole pa vas molimo da koordinirate prijave sa profesorima vaših strijelaca.

Koordinatori natjecanja:

 Za Hrvatski školski sportski savez: g. Ivan Dujić, mob. 099/222 6567,

Za Hrvatski streljački savez: g. Renato Kovačić, mob. 098/729 493,

Za Streljačku udrugu Zagreba: gđa. Višnjica Kvesić, mob. 095/905 2704

U prilogu možete naći propisnik natjecanja. Sretno osnovnoškolci!!

Stručna služba HSS-a


Iz ureda Saveza

24.04.2018. Zagreb
POZIVAMO ZAINTERESIRANE NA UPIS U PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA ZA POSLOVE TRENERA/ICE STRELJAŠTVA U DISCIPLINAMA LETEĆIH META TE PUŠKE I PIŠTOLJA. Prijave do 10. svibnja 2018!!

Poštovani,

Sportsko učilište u suradnji sa Hrvatskim streljačkim savezom i Streljačkom udrugom Zagreba organizira provedbu Programa osposobljavanja za poslove trenera/ice streljaštva u disciplinama letećih meta te puške i pištolja.

U prilogu se nalaze Pozivi za upis u Programe osposobljavanja te Prijavnice-upisnice za program.

Rok za prijavu u Program osposobljavanja je 10.svibnja 2018. godine. 

Stručna služba HSS-a


Iz ureda Saveza

21.04.2018. Zagreb
Emisija \"Moj Savez\" - Sportska televizija

Poštovane članice,

Sportska televizija već neko vrijeme emitira emisiju \"Moj Savez\" u kojem riječ imaju Predsjednici te Glavni tajnici nacionalnih sportskih saveza u Hrvatskoj.

Pozivom Sportske televizije, Hrvatski streljački savez je u 15ak minuta predstavila v.d. glavne tajnice, Suzana Skoko. Emisija će biti emitirana u programu Sportske televizije u 

Nedjelju, 22 travnja u 07.00 sati i

Srijedu, 25 travnja u 19.25 sati.

 

Stručna služba HSS-a


Iz ureda Saveza

18.04.2018. Zagreb
Zaključci sa okruglog stola \"Strelišta u Hrvatskoj\"!!

Poštovane članice,

šaljemo Vam na uvid zaključke s nedavno održanog okruglog stola \"Strelišta u Hrvatskoj\" kojeg su zajednički organizirali Hrvatski streljački savez, Hrvatski časnički zbor te časopis \"Zaštita\". Uz to, niže je i članak objavljen u časopisu \"Zaštita\". 

Na okruglom stolu raspravljalo se o problemu nedostatka strelišta u našoj zemlji, njihovoj relativno slaboj opremljenosti modernim uređajima i opremom, malim ili nikakvim ulaganjima u ista te tendenciji postepenog smanjivanja broja strelišta kao i problemu neizgradnje novih. 

Kako i u budućnosti planiramo organizirati nove sastanke sa relevantnim ljudima i institucijama, a sve u svrhu razvoja streljačkog sporta u cijeloj Hrvatskoj, vaša mišljenja, sugestije i prijedloge o spomenutoj problematici i daljnjim koracima možete poslati na elektronske adrese organizatora skupa: 

Hrvatski streljački savez - suzana.skoko@hrvatski-streljacki.hr ili predsjednik@hrvatski-streljacki.hr (Hubert Kišpal)

Hrvatski časnički zbor - wagner.hcz@gmail.com (Rajko Samueli Kačić)

Časopis Zaštita drazen@zastita.info (Dražen Najman)

Iste prijedloge i razmišljanja, uzet ćemo u obzir pri pripremi sljedećih koraka. Unaprijed zahvaljujemo.

 Stručna služba HSS-a