Sve vijesti po datumu objave


S međunarodnih natjecanja

08.05.2017. Zagreb
48. Grand Prix of Liberation, Plzen (CZE)

U Plzenu (Češka) od 03-07.05.2017. održan je 48. Grand Prix of Liberation u gađanju zračnim i malokalibarskim oružjem na kojem su sudjelovali i strijelci iz Hrvatske. Najbolji rezultat postigla je ekipa MK puškom, 60 ležeći koja je ostvarila pobjedu. Petar Gorša je u disciplini trostav osvojio 2. mjesto, a bilo je još dosta kvalitetnih rezultata naših strijelaca.


Reprezentacija

08.05.2017. Larnaca (CYP)
SK leteće mete, Larnaca (CYP) - Cernogorazu srebro!

Od 02-07.05.2017. na Svjetskom kupu u Larnaci (Cypar) svoj nastup imali su strijelci u disciplini *trap*. Bio je ovo posljednji svjetski kup ove godine u letećim metama, a na istom je Giovanni Cernogoraz osvojio srebrnu medalju. Giovanni je zabilježio najbolji rezultat kvalifikacija (123), a na kraju je u finalu zaostao 3 mete iza Španjolca Antonia Bailona. Marko Germin je sa 118 meta ostvario plasman na 22., a Josip Glasnović sa 116 meta 36. mjesto. Na natjecanju je bilo ukupno 127 strijelaca u redovnoj konkurenciji. Za MQS rezultat nastupio je Ivan Sušić koji je pogodio 113 meta u svojem prvom nastupu za reprezentaciju. Iako je ovo bio posljednji SK, strijelci u disciplini letećih meta tek su otvorili sezonu u kojoj ih čekaju dva važna natjecanja, europsko prvenstvou Bakuu (AZE) i svjetsko prvenstvo u Moskvi (RUS).


S domaćih natjecanja

29.04.2017. Zagreb
Korekcija ukupnog poretka 1.B Hrvatske lige 2016/2017

Na linku dolje nalaze se korigirane tablice ukupnog poretka nakon 4. i nakon 5. kola 1.A i 1.B Hrvatske lige u gađanju zračnim oružjem ISSF programa, obzirom da su odlukom Izvršnog odbora od 16. ožujka 2017. godine poništeni rezultati 4. kola ekipama 1.B Hrvatske lige SK \"Karlovac\" (10m zračna puška muški, 10m zračna puška žene i 10m zračni pištolj muški) i SK \"Centar\" (10m zračni pištolj muški).

Odluka je donesena iz razloga što su sve navedene ekipe nastupile u Karlovcu, iako je Kalendarom natjecanja za 2017. godinu kao mjesto održavanja 4. kola 1.B Hrvatske lige određena Dubrava, u organizaciji SD \"Dubrava 1094\".

 

Stručna služba


S domaćih natjecanja

22.04.2017. Zagreb
Proljetni turnir veterana SK \"Medveščak\"

U Zagrebu je u subotu, 22. travnja 2017. godine održan tradicionalni Proljetni turnir veterana SK \"Medveščak\" u gađanju VK pištoljem i VK revolverom.

Konačni rezultati nalaze se na donjem linku

 


Trenerski kutak

20.04.2017. Zagreb
Prezentacija dijagnostičkog centra na KIF-u

26.04.2017. (srijeda) u 11 sati na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu biti će prezentacija novog dijagnostičkog centra. Pozivaju se treneri i strijelci koji imaju interesa pogledati novitete iz dijagnostike da nazoče ovoj prezentaciji. Za streljački sport ima noviteta i svakako bi pomogla nova saznanja u trenažnom procesu vrhunskih strijelaca.


Trenerski kutak

05.04.2017. Zagreb
Natječaj za trenera streljaštva, HASK \"Mladost\" Zagreb

Temeljem članka 25. i članka 37. Statuta Hrvatskog akademskog streljačkog kluba Mladost, na sjednici Upravnog odbora dana 22.03.2017.godine donijeta je Odluka da se raspiše

N A T J E Č A J

 za stručnom osobom trenera sljedećeg profila

Uvjeti:

  • VSS/VŠS (Kineziološki fakultet), stručni prvostupnik streljačkog sporta
  • Znanje jednog stranog jezika ( engleski)
  • Sposobnost animiranja mladih
  • Komunikativnost i fleksibilnost
  • Iskustvo u trenerskom poslu
  • vozačka dozvola B kategorije
  • Posebni uvjeti: ispunjavanje uvjeta iz članka 10. točke 3.,4. i 5. Zakona o oružju odnosno nepostojanje zapreke iz članka 13. Zakona o sportu

Iz ureda Saveza

31.03.2017. Zagreb
Pravila natjecanja za sve streljačke discipline HSS 2017 - KOREKCIJA

Na linku dolje nalaze se KORIGIRANA Pravila natjecanja za sve streljačke discipline HSS, čije korekcije je usvojio Izvršni odbor na elektronskoj sjednici održanoj dana 31.03.2017. godine.

Promjene, odnosno korekcije, odnose se na odredbe kojima se razrješavaju jednaki rezultati nakon finala u svim disciplinama baznog i domaćeg programa.

Stručna služba

 


Iz ureda Saveza

30.03.2017. Zagreb
Uvjeti i norme za nastupe na ŽP i PH 2017 - KOREKCIJA

Na linku dolje nalaze se Uvjeti za nastupe na ŽP i PH za 2017. godinu, koje je Izvršni odbor usvojio na elektronskoj sjednici dana 3. veljače 2017. godine s KORIGIRANIM normama usvojenim na 6. sjednici Izvršnog odbora 16.03.2017. godine. Korekcija se odnosi na norme za discipline 10m zračna puška za kadete i kadetkinje (ekipno i pojedinačno), a koje se prema Pravilima natjecanja za sve streljačke discipline HSS u primjeni od 1. siječnja 2017. godine gađaju na decimale.

Stručna služba


Iz ureda Saveza

29.03.2017. Zagreb
Obavijest članicama - redovna sjednica Skupštine HSS 29. travnja 2017.

Redovna sjednica Skupštine Hrvatskog streljačkog saveza održat će se u subotu, 29. travnja 2017. godine s početkom u 12:00 sati u Velikoj dvorani poslovnog centra \"Almeria\" u Zagrebu. Teme sjednice su Izvješće o radu Hrvatskog streljačkog saveza s financijskim izvješćem za 2016. godinu i rebalans Financijskog plana Hrvatskog streljačkog saveza za 2017. godinu.

Po završetku rada Skupštine održat će se Svečanost proglašenja najboljih strijelaca Hrvatske za 2016. godinu i dodjele Trofeja i Priznanja Hrvatskog streljačkog saveza s početkom u 14:00 sati.

Na linkovima dolje nalaze se Poziv za sjednicu Skupštine i obrazac Punomoći za delegate.


Iz ureda Saveza

14.03.2017. Zagreb
Upravne pristojbe kod zahtjeva za kategorizaciju

Poštovani,

Dužnost nam je obavijestiti vas i u poslovanju HOO-a primjenjivati, obvezu naplate upravnih pristojbi (biljeg) na

-          podnošenje svakog Zahtjeva za kategorizaciju sportaša, u iznosu od 20,00 kn (tar,br.1. iz Tarife upravnih pristojbi)

-          izdavanje rješenja o kategorizaciji sportaša podnositelj Zahtjeva treba priložiti upravnu pristojbu (biljeg) u iznosu od 50,00 kn (tar. br.2.2.iz Tarife upravnih pristojbi)

-          u slučaju podnošenja Žalbe na rješenje o kategorizaciji sportaša ili odbacivanje zahtjeva za kategorizaciju sportaša treba priložiti upravnu pristojbu u iznosu od 50,00 kn (tar. br.2.2.iz Tarife upravnih pristojbi)

Obveza plaćanja upravne pristojbe na podnošenje zahtjeva za kategorizaciju sportaša, i izdavanje rješenja o kategorizaciji sportaša, temelji se na odredbi članka 1. Zakona o upravnim pristojbama koji propisuje obvezu naplate upravnih pristojbi za pismena i radnje i pred pravnim osobama koje imaju javne ovlasti. A HOO temeljem Zakona o sportu ima javnu ovlast izdavanja rješenja o kategorizaciji sportaša. Naravno ukoliko je sportaš kao podnositelj Zahtjeva za kategorizaciju sportaša naveden u Zakonu o upravnih pristojbama (NN 115/16) kao osoba koja je oslobođena od plaćanja upravnih pristojba, tada takav sportaš umjesto upravne pristojbe treba donijeti dokaz o pravu na oslobođenje od plaćanja pristojbi.  

Nedvojbeno je da je predmetna obveza plaćanja upravnih pristojbi, i to upravne pristojbe (biljega) u iznosu od 20,00 + 50,00 kn, predstavlja veliki teret za sportaše, no HOO je pokušao sve kako bi dobili neku mogućnost da se ta pristojba ne naplaćuje, no mišljenje Porezne uprave je da je to zakonska obveza HOO-a. HOO je već pokrenuo zamolbu prema Ministarstvu financija i Vladi Republike Hrvatske da se pismena i radnje u rješavanju pitanja kategorizacije sportaša oslobodi od plaćanja upravne pristojbe, no za takvo rješenje treba pričekati slijedeće izmjene Zakona o upravnim pristojbama. 

Naplata upravnih pristojbi započeti će od 16. ožujka 2017. godine. 

Ukoliko imate upita vezano uz ovo pitanje slobodno se obratite Biserki Vrbek, pomoćnici glavnog tajnika za pravne i zajedničke poslove biserka.vrbek@hoo.hr

Uz pozdrav 

Glavni tajnik HOO-a

 

Josip Čop, dipl.oec.