Sve vijesti po datumu objave


Iz ureda Saveza

24.03.2020. Zagreb
ODGOĐENE OLIMPIJSKE IGRE TOKYO 2020!!

Poštovani, 

obavještavamo vas da se, sukladno današnjoj odluci Međunarodnog olimpijskog odbora i Organizatora Igara - Olimpijske igre Tokio 2020. odgađaju za 2021. godinu. 

O svim daljnjim vezanim novostima, odlukama i promjenama bit ćete obaviješteni. 

Više o tome ispod: 

https://www.olympic.org/news/joint-statement-from-the-international-olympic-committee-and-the-tokyo-2020-organising-committee 

https://tokyo2020.org/en/news/joint-statement-from-international-olympic-committee-and-tokyo2020

stručna služba HSS-a


Iz ureda Saveza

19.03.2020. Zagreb
Odluka Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu i uputa Središnjeg državnog ureda za šport

Poštovane članice,

Sukladno odlukama Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu i uputama Središnjeg državnog ureda za šport, Hrvatski streljački savez do daljnjeg obustavlja sva sportska natjecanja. Sukladno gornjoj obavijesti ured Hrvatskog streljačkog saveza za javnost je zatvoren do daljnjega. Natjecanja će krenuti ponovo po odluci Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, a temeljem novog rasporeda natjecanja o čemu će odluku donijeti Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza te vas o istom na vrijeme obavijestiti kao i o otvaranju za javnost ureda Hrvatskog streljačkog saveza.

Stručna služba

Niže je obavijest SDUŠ-a:

 

Poštovani,

 

Obavještavamo vas kako je Nacionalni stožer za civilnu zaštitu s danom 19. ožujka 2020. godine donio Odluku o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja (https://www.koronavirus.hr/odluka-o-mjerama-ogranicavanja-drustvenih-okupljanja-rada-u-trgovini-usluznih-djelatnosti-i-odrzavanja-sportskih-i-kulturnih-dogadjanja/180).

 

Ističemo kako se potrebno pridržavati svih mjera navedene Odluke, a posebno vam skrećemo pažnju na dio Odluke koji se odnosi na obustavu svih sportskih natjecanja i organiziranih treninga te obustava rada teretana, sportskih centara, fitness i rekreacijskih centara.

 

Stupanjem na snagu ove Odluke prestaje važiti preporuka Središnjeg državnog ureda za šport od 12. ožujka 2020. (https://sdus.gov.hr/vijesti/preporuka-sredisnjeg-drzavnog-ureda-za-sport/1223) osim u točci 2. Preporučuje se svim nacionalnim športskim savezima i krovnim športskim udruženjima planirati rezervne termine za odigravanje natjecanja odnosno planirati scenarije kraće sezone ili manjeg broja susreta.

 

Pozivamo vas da o svim daljnjim postupanjima redovito pratite sve informacije na web stranici www.koronavirus.hr te Središnjeg državnog ureda za šport (www.sdus.hr).

 

S poštovanjem,

 

 

 

 

 


Iz ureda Saveza

16.03.2020. Zagreb
VAŽNO - Ured HSS-a zatvoren do 30. ožujka 2020.

Poštovane članice,

Slijedom razvoja situacije oko virusa COVID-19, ovime vas obavještavamo da ured Hrvatskog streljačkog saveza službeno NEĆE biti otvoren sljedeća dva tjedna (do 30. ožujka 2020.).

Za sve upite molimo da nam se obratite mailom koji će se redovito provjeravati.

O daljnjim koracima bit ćete pravovremeno obaviješteni. Unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju.

Stručna služba HSS


Iz ureda Saveza

16.03.2020. Zagreb
Prijava za organizaciju svjetskih prvenstava i grand prix turnira od 2021-2024 godine

Poštovane članice,

U prilogu Vam šaljemo dopis glavnog tajnika ISSF-a,  a vezano za organizaciju svjetskih prvenstava i grand prix turnira od 2021-2024 godine.

Na stranicama ISSF-a možete naći prijavni obrazac i zahtjeve vezano uz TV prijenos kako biste znali koje uvjete trebate ispuniti za organizaciju istih:

https://www.issf-sports.org/getfile.aspx?mod=docf&pane=1&inst=468&iist=111&file=Application%20Form%20for%20an%20ISSF%20Championship_2020_AR.pdf

https://www.issf-sports.org/theissf/rules_and_regulations/for_competition_organizers.ashx

Budući da je nacionalni savez do 15. svibnja 2020. godine dužan poslati potrebnu dokumentaciju te kandidirati organizaciju navedenih natjecanja, molimo vas da Hrvatskom streljačkom savezu najkasnije do 30. travnja 2020. godine uputite dopis kojim iskazujete interes za organizaciju svjetskih prvenstava i grand prix turnira navedenih u dopisu kako bi temeljem dostavljene dokumentacije nadležna tijela mogla donijeti potrebne suglasnosti.

Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju.

Stručna služba


Iz ureda Saveza

13.03.2020. Zagreb
VAŽNO! Preporuka odgode svih međunarodnih i nacionalnih sportskih natjecanja svih razina do 01. travnja 2020. - SDUŠ!

Poštovane članice,

Središnji državni ured za šport preporučuje odgoditi sva međunarodna i nacionalna športska natjecanja svih razina do 1. travnja 2020.

U privitku dopis SDUŠ-a.

Stručna služba


Iz ureda Saveza

13.03.2020. Zagreb
OBAVIJEST ČLANICAMA - Redovna izborna sjednica Skupštine HSS-a 14. svibnja 2020. godine

 

Redovna izborna sjednica Skupštine Hrvatskog streljačkog saveza održat će se u četvrtak, 14. svibnja 2020. godine s početkom u 17:00 sati u dvorani \"Kaptol 2\" Panorama Zagreb Hotela. Teme sjednice su Prijedlog Izvješća o radu s financijskim izvješćem Hrvatskog streljačkog saveza za 2019. godinu i redovni izbori tijela Hrvatskog streljačkog saveza za naredno mandatno razdoblje.

 

Na linkovima dolje nalaze se Poziv na redovnu sjednicu Skupštine, obrazac Punomoći za delegate i materijali vezani uz predstojeće izbore.

 

Stručna služba


Iz ureda Saveza

12.03.2020. Zagreb
VAŽNO!! ODGODA DRŽAVNIH NATJECANJA!!

Poštovani,

Temeljem Odluke Izvršnog odbora Hrvatskog streljačkog saveza usvojene na 55. (elektronskoj) sjednici održanoj 12. ožujka 2020. godine,  ODGAĐAJU SE sva državna natjecanja planirana u kalendaru Hrvatskog streljačkog saveza do 01. travnja 2020.

Ova odluka donesena je kako bi se zaštitilo zdravlje i životi sportaša i streljačkih radnika s obzirom na razvoj situacije oko korona virusa u Hrvatskoj i svijetu. Odluka stupa na snagu danom donošenja.

O daljnjim koracima bit ćete pravovremeno obaviješteni.

Stručna služba


Reprezentacija

12.03.2020. Zagreb
Anton Glasnović osvajač Svjetskog kupa na Cipru!!

Prvi ovogodišnji Svjetski kup Hrvatska je započela osvajanjem zlatne medalje.

Za ovu veselu vijest pobrinuo se Anton Glasnović koji je u kvalifikacijama pogodio 121 golub čime si je osigurao ulazak u finale. U finalu je Anton briljirao i u vrlo atraktivnom finalu osvojio zlatnu medalju.

Čestitamo Antonu na odličnom rezultatu!


Iz ureda Saveza

10.03.2020. Zagreb
VAŽNO - Preporuka organizatorima športskih natjecanja u svezi postupanja zbog pojave koronavirusa

Poštovane članice,

 slijedom velike zainteresiranosti športske javnosti u svezi postupanja oko organizacije i održavanja športskih natjecanja zbog pojave koronavirusa, Središnji državni ured za šport, u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, dao je priopćenje koje vam šaljemo u privitku, a koje možete naći i na sljedećoj poveznici (https://sdus.gov.hr/vijesti/preporuka-sredisnjeg-drzavnog-ureda-za-sport-za-organizaciju-sportskih-natjecanja/1218).

 S obzirom na izrazitu važnost problema molimo vas da navedeno priopćenje proslijedite svim zainteresiranim dionicima u području športa kako bi se upoznali s načinima postupanja.

Stručna služba


Iz ureda Saveza

09.03.2020. Zagreb
Priopćenje Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske

Poštovane članice,

na linku niže pogledajte priopćenje i upute Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Stručna služba

https://mzo.gov.hr/vijesti/uputa-vezana-uz-putovanja-u-inozemstvo/3561