Sve vijesti po datumu objave


Reprezentacija

23.01.2020. Zagreb
Odluka o sastavu reprezentacije za Prvenstvo Europe u Wroclawu, POL

Na 50. sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog streljačkog saveza održane 17. siječnja 2020. godine,donijeta je odluka o sastavu reprezentacije za Europsko prvenstvo 10 m, koje se od 23.2. do 3.3.2020. održava u Wroclawu (Poljska).

 


Iz ureda Saveza

22.01.2020. Zagreb
UPUTA ZA FINANCIJSKU REALIZACIJU PROGRAMA HOO ZA 2020. GODINU !!

 

Poštovani klubovi – članice,

Poštovani članovi reprezentacije, kandidati za reprezentaciju, treneri i korisnici individualnih programa HOO,

 

U skladu s odredbama Upute za financijsku realizaciju programa Hrvatskog olimpijskog odbora za 2020. godinu,skrećemo vam pozornost na NAJZNAČAJNIJE PROMJENE U NAČINU REALIZACIJE REDOVNIH I INDIVIDUALNIH PROGRAMA (razvojni, olimpijski, olimpijska solidarnost) od 1. siječnja 2020. godine, kako slijedi:

 

1. HOO više NE PRIZNAJE ZAHTJEVE ZA REFUNDACIJU OD STRANE KLUBOVA čiji natjecatelji su:

 

a) članovi reprezentacije,

b) sportaši - korisnici razvojnih i olimpijskih programa HOO;

 

2. Svi dokumenti vezani uz nastale troškove MORAJU GLASITI NA HRVATSKI STRELJAČKI SAVEZ (uz ime i prezime sportaša za korisnike individualnih programa);

 

3. HRVATSKI STRELJAČKI SAVEZ MORA OTVORITI SVE PUTNE NALOGE za natjecanja i/ili pripreme PRIJE odlaska na putovanje:

 

a) iz redovnog programa (uz troškove okupljanja reprezentacije) i

b) iz individualnih programa (razvojni, olimpijski, olimpijska solidarnost);

 

4. Za obračun dokumentacije s NATJECANJA I/ILI PRIPREMA  (putni nalozi-cestarine i drugi troškovi, izvješća s putovanja i ostali računi) odgovoran je vođa puta. Vođa puta mora napraviti obračun s v.d. direktora reprezentacije najkasnije 10 dana od završetka natjecanja;

 

5. Putne naloge za OKUPLJANJE REPREZENTACIJE natjecatelji i/ili treneri dužni su potpisane s prilozima (cestarine i drugi troškovi) i izvješćem s putovanja dostaviti Hrvatskom streljačkom savezu najkasnije 10 dana po povratku s putovanja. Po primitku svih navedenih dokumenata Hrvatski streljački savez izvršit će isplatu na tekući račun natjecatelja i/ili trenera, sudionika predmetnog natjecanja;

 

6. SPORTAŠI – KORISNICI INDIVIDUALNIH PROGRAMA dužni su potpisane putne naloge s prilozima (cestarine i drugi troškovi) i izvješćem s putovanja na natjecanja i/ili pripreme odnosno dokumente za ostale troškove (nabava opreme i/ili potrošnog materijala, psihološke pripreme i sl.) dostaviti Hrvatskom streljačkom savezu najkasnije 10 dana po povratku s putovanja odnosno nastanku troška. Po primitku svih navedenih dokumenata te po primitku sredstava po programskom zahtjevu od strane HOO-a Hrvatski streljački savez izvršit će isplatu na tekući račun sportaša - korisnika individualnog programa;

 

Hrvatski streljački savez je na sastanku u prostorijama HOO-a obaviješten da se NEĆE odobravati programski zahtjevi za individualne programe koji nisu u skladu s UNAPRIJED dostavljenim planovima i programima sportaša – korisnika programa !

 

Molimo vas da se pridržavate navedenih rokova, kako bi Hrvatski streljački savez na vrijeme (najkasnije 30 dana po okončanju aktivnosti i/ili nastanku troška) mogao Hrvatskom olimpijskom odboru predati programski zahtjev za svaku aktivnost iz odobrenog Financijskog plana za 2020. godinu.

 

Kompletna Uputa za financijsku realizaciju programa HOO za nacionalne saveze nalazi se na linku dolje.

 

Stručna služba


Iz ureda Saveza

21.01.2020. Zagreb
Pravila Kupa Hrvatske u disciplinama letećih meta - NOVO !!!

 

Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza, na 50. (elektronskoj) sjednici održanoj dana 17. siječnja 2020. godine, usvojio je NOVA Pravila za organizaciju i provedbu natjecanja \"Kup Hrvatske\" u gađanju letećih meta, a koja se primjenjuju od natjecateljske sezone 2019/2020. 

Nova Pravila Kupa Hrvatske u disciplinama letećih meta nalaze se na linku dolje, kao i u dokumentaciji (Natjecateljski akti - Kup Hrvatske).

 

Stručna služba


S domaćih natjecanja

20.01.2020. Zagreb
Rezultati 4./2. kola Lige Hrvatske SZP 2019/2020 - kadeti, seniori / kadetkinje, seniorke

 

Rezultati 4. kola Lige Hrvatske serijskom zračnom puškom 2019/2020 za kadete i seniore i 2. kola Lige Hrvatske serijskom zračnom puškom 2019/2020 za kadetkinje i seniorke nalaze se na linkovima dolje.

 

Stručna služba


S domaćih natjecanja

20.01.2020. Zagreb
Rezultati i bodovi nakon 4. kola 1.A i 1.B Hrvatske lige 2019/2020

 

Na donjem linku nalaze se ukupni rezultati s bodovima nakon 4. kola 1.A i 1.B Hrvatske lige 2019/2020 u gađanju zračnim oružjem ISSF programa.

 

Stručna služba


S domaćih natjecanja

20.01.2020. Zagreb
Rezultati 5./3./1. kola Lige Hrvatske SZP 2019/2020 - kadeti, seniori / kadetkinje, seniorke / juniori

 

Rezultati 5. kola Lige Hrvatske serijskom zračnom puškom 2019/2020 za kadete i seniore, 3. kola Lige Hrvatske serijskom zračnom puškom 2019/2020 za kadetkinje i seniorke i 1. kola Lige Hrvatske serijskom zračnom puškom 2019/2020 za juniore nalaze se na linkovima dolje.

 

Stručna služba


Iz ureda Saveza

17.01.2020. Zagreb
Upitnik o stanju opreme u streljačkim klubovima/društvima!!

Poštovane članice,

 

Kako bi HSS mogao uskladiti svoj nastup prema sponzorima i proizvođačima oružja i opreme potrebno nam je dobiti kvalitetniju sliku s čime naša baza raspolaže. Stoga vas molimo da ispunite Upitnik u privitku te napominjemo da podaci iz njega služe samo gore navedenom u cilju organiziranja kvalitetnije potpore klubovima našeg Saveza.

 

Tijekom ove godine u planu je i nabavka veće količine zračnih pištolja za najmlađe kategorije uz sufinanciranje od strane HSS-a, koju je Predsjednik najavio na Skupštini. Također vas molimo da kroz Upitnik iskažete svoj potencijalni interes sudjelovanja u istom.

Ispunjene upitnike možete poslati na info@hrvatski-streljacki.hr 

Unaprijed zahvaljujemo na odazivu.

 

Hrvatski streljački savez


S domaćih natjecanja

13.01.2020. Zagreb
Rezultati i bodovi nakon 3. kola 1.A i 1.B Hrvatske lige 2019/2020

 

Na donjem linku nalaze se ukupni rezultati s bodovima nakon 3. kola 1.A i 1.B Hrvatske lige 2019/2020 u gađanju zračnim oružjem ISSF programa.

 

Stručna služba


Iz ureda Saveza

07.01.2020. Zagreb
Poziv na javnu raspravu – NOVE DISCIPLINE, rok 20.01.2020.!!

Poštovane članice,

Pozivamo vas sve na javnu raspravu vezano uz uvođenje novih disciplina kao i izmjene postojećih u domaćem programu. 

Rasprava i prijedlozi  mogu biti vezani uz: 

  1. IZMJENU postojećih disciplina i pravila,
  2. uvođenje NOVIH disciplina koje se naslanjaju na postojeće ili,
  3. uvođenje POTPUNO NOVIH disciplina dalekometnog i akcionog streljaštva te Field target

Prijedlozi  trebaju biti argumentirani, obrazloženi, vodeći računa o mogućnostima odvijanja natjecanja (postojanje uvjeta za provođenje discipline, streljane na kojima bi se održavala natjecanja, stanje oružja i opreme, sudačkog kadra, itd.).

Ukoliko imate konkretan prijedlog za izmjenu pravila održavanja određene discipline ili postavljanje pravila za uvođenje nove, molimo da isti što jasnije argumentirate.

Radi lakšeg predlaganja i komentiranja, u prilogu vam šaljemo inicijalni prijedlog Komisije za nove discipline.

Javna rasprava bit će otvorena do 20. siječnja 2020.g. Molimo da svoje prijedloge i komentare do zadanog roka pošaljete na info@hrvatski-streljacki.hr i sviben@sk.t-com.hr .

Stručna služba


Iz ureda Saveza

02.01.2020. Zagreb
SDUŠ - Natječaj za sufinanciranje športskih programa i natjecanja u 2020. godini

Poštovane članice,

ovim putem vas obavještavamo kako je Središnji državni ured za šport dana 23. prosinca 2019. godine na svojoj mrežnoj stranici objavio dva natječaja na koji se mogu prijaviti pravne osobe iz sustava sporta, udruge.

 Natječaj za sufinanciranje športskih programa poticanja lokalnog športa i športskih natjecanja u 2020. godini  https://sdus.gov.hr/vijesti/raspisan-natjecaj-za-sufinanciranje-sportskih-programa-poticanja-lokalnog-sporta-i-sportskih-natjecanja-u-2020-godini/1167

 Natječaj za sufinanciranje športskih programa obuke neplivača \"Hrvatska pliva\" u 2020. godini  https://sdus.gov.hr/vijesti/raspisan-natjecaj-za-sufinanciranje-sportskih-programa-obuke-neplivaca-hrvatska-pliva-u-2020-godini/1166

 

Stručna služba