Sve vijesti po datumu objave


Iz ureda Saveza

01.06.2018. Zagreb
SDUŠ Europski tjedan sporta - #BeActive Awards - poziv na prijavu

Poštovani,

Europski tjedan sporta i ove godine organizira natječaj za najaktivnije obrazovne ustanove, poslodavce i pojedince koji doprinose zajednici u vidu poticanja građana na tjelesnu aktivnost. Natječaj se provodi unutar zemalja koje sudjeluju u programu Erasmus+, odnosno uključene su u organizaciju Europskog tjedna sporta.

Odabrani kandidati će, ukoliko uđu u finale, otputovati na svečanu dodjelu nagrada u Sofiji (troškovi puta i smještaja osigurani su od strane organizatora). Glavna nagrada je iznos od 5000,00 €, trofej i profesionalni video isječak o pobjedniku koji kandidat može dalje koristiti u promotivne svrhe. Na ovom LINKu možete vidjeti tko su bili prošlogodišnji pobjednici.

Smatrate li da ste upravo Vi ostvarili značajne rezultate unutar zajednice ili ste upoznati s radom određene obrazovne ustanove, poduzeća ili pojedinca u svom okruženju, molimo Vas da, do 23. srpnja, ispunite prijave ovisno o kategorijama:

·         #BeActive Education Award (natječaj za obrazovne ustanove) – http://europski-tjedan-sporta.hr/beactive-education-award-2018-prijavite-se/

·         #BeActive Workplace Award (natječaj za poslodavce) – http://europski-tjedan-sporta.hr/beactive-workplace-award-prijavite-se/

·         #BeActive Local Hero Award (natječaj za pojedince) – http://europski-tjedan-sporta.hr/beactive-local-hero-award-prijavite-se/

Športski pozdrav,

Središnji državni ured za šport


Iz ureda Saveza

01.06.2018. Zagreb
Simpozij \"Doping u vrhunskom sportu\" - Osijek 7. lipnja 2018. godine

Poštovani,

Na linku dolje nalazi se Poziv i Prijavnica za Simpozij „Doping u vrhunskom sportu“ koji će se, u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora, održati u četvrtak, 7. lipnja na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Poljoprivredni fakultet, Vladimira Preloga 1 (predavaonica Aula Magna, 2. kat).

Ljubazno molimo sve članice Hrvatskog streljačkog saveza u Slavonsko–Baranjskoj županiji te da se treneri i športaši odazovu Simpoziju.

S poštovanjem,

Stručna služba


Reprezentacija

30.05.2018. Minhen
Petar Gorša četvrti na SK u Minhenu

Naš proslavljeni reprezentativac Petar Gorša ima još jedan uspješan Svjetski kup iza sebe i falilo je zrno sreće da se okiti medaljom. U disciplini 3x40 Petar je u kvalifikacijama odradio sjajan meč i sa 1181 krugom ušao u finale kao najbolji. Nakon finala završio je na sedmom mjestu. U zračnoj pušci bio je još bolji te je ušao kao četvrti u finale sa 629,8 krugova. Gađao je odlično finale i stalno se kretao u prva tri mjesta da bi na kraju gađao raspucavanje (shoot off) nakon kojeg je osvojio četvrto mjesto. 

Na SK u Minhenu nastupilo je 19 članova reprezentacije i od ostalih rezultata vrijedi spomenuti odličan rezultat Snježane Pejčić koja je u disciplini trostav 3x40 odgađala fenomenalnih 1176 krugova što je bio rezultat za finale ali obzirom da je pet djevojaka imalo isti rezultat broj punih centara je odlučivao o plasmanu tako da je Snježana završila kao deseta. Ante krišto gađao je odlično i sa 578 krugova zauzeo tek 21. mjesto ali isključivo zbog fenomenalne konkurencije. Inače mu je falilo dva kruga do finala. Također treba spomenuti fantastičan rezultat Andrije Mikuljana na zračnoj pušci. Iako je gađao u MQS kategoriji Andrija je odgađao 631,1 krug što je bio treći rezultat toga dana u konkurenciji seniora.


Iz ureda Saveza

24.05.2018. Zagreb
IN MEMORIAM! Blanka Močibob

Ovime vas obavještavamo da je naša draga djelatnica Blanka Močibob, iznenada preminula u 71.godini života,22.svibnja 2018.godine.

Blanka je bila djelatnica HSS-a od 1965.godine i duša nacionalnog saveza za mnoge naraštaje. Pozivamo sve koji mogu da se dođu oprostiti s Blankom i isprate ju na posljednji počinak dana 25.svibnja 2018. godine u 16,00 sati na Krematoriju u Zagrebu.

Djelatnici stručne službe


S domaćih natjecanja

21.05.2018. Zagreb
Otvoreno Prvenstvo Hrvatske u streljaštvu za osnovne škole - BILTEN

Na linku dolje nalazi se Bilten Otvorenog prvenstva Hrvatske u streljaštvu za osnovne škole, održanog u streljani Doma sportova u subotu, 19. svibnja 2018. godine.

Stručna služba


Iz ureda Saveza

21.05.2018. Zagreb
Redovna sjednica Skupštine HSS-a 12.06.2018. - OBAVIJEST o promjeni mjesta održavanja !!!

Poštovani,

Dana 13. svibnja 2018. godine na službenoj web stranici Hrvatskog streljačkog saveza objavljena je vijest o održavanju Redovne sjednice Skupštine HSS-a u utorak, 12. lipnja 2018. godine u Velikoj dvorani Poslovnog centra \"Almeria\" u Zagrebu.

Zbog razloga tehničke prirode navedena Redovna sjednica Skupštine održat će se u Velikoj dvorani (prizemlje) Panorama Zagreb Hotela u Zagrebu, Trg Krešimira Ćosića 9.

Na linku dolje nalazi se korigirani Poziv na Redovnu sjednicu Skupštine 12. lipnja 2018. godine s novim mjestom održavanja sjednice, a radi izbjegavanja nesporazuma, korigirani Poziv postavljen je i u vijest o održavanju Redovne sjednice Skupštine, objavljenu dana 13. svibnja 2018. godine.

Stručna služba

 

 


Iz ureda Saveza

17.05.2018. Zagreb
Otvoreno državno prvenstvo u streljaštvu za osnovne škole - RASPORED NATJECANJA i POPIS UČESNIKA

Poštovani,

Nastavno na vijest o održavanju Otvorenog državnog prvenstva u streljaštvu za osnovne škole dana 19. svibnja 2018. godine (subota), na linku dolje nalaze se POPISI UČESNIKA i RASPORED NATJECANJA.

Stručna služba

 


Iz ureda Saveza

15.05.2018. Zagreb
OBAVIJEST o otvorenom Javnom savjetovanju o Nacrtu Odluke o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2018/2019

Obavještavamo sve članice da je Stručna služba Hrvatskog streljačkog saveza dana 14. svibnja 2018. godine primila obavijest Središnjeg državnog ureda za šport, koju u nastavku citiramo u cijelosti:

 

Poštovani,

ovim putem želimo vas izvijestiti da je na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=7411  u razdoblju od 10. svibnja do 17. svibnja 2018. postavljena obavijest o otvorenom Javnom savjetovanju o Nacrtu Odluke o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019.

Budući da je točkom XIII.  Nacrta Odluke opisan postupak prijave učenika koji se upisuju u odjele za sportaše u ljetnome i jesenskome upisnom, ljubazno vas molimo da o otvorenom Javnom savjetovanju obavijestite svoje članice da se mogu javiti ukoliko imaju primjedbi.

Nakon provedenog Javnog savjetovanja dostavit ćemo vam konačnu odluku i detaljne upute o provedbi upisu učenika športaša u razredne odjele za športaše.

S poštovanjem,

Središnji državni ured za šport


Iz ureda Saveza

15.05.2018. Zagreb
OBAVIJEST o natječaju za upis na SCIT 2018/2019

Na linkovima dolje objavljujemo sve potrebne informacije za upis na Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Studijski centar za izobrazbu trenera, u ljetnom roku.

Prijave na studij odvijat će se od 4. do 8.6.2018. godine. Razredbeni postupak održat će se u srijedu, 4.7.2018. godine.

Stručna služba


Iz ureda Saveza

14.05.2018. Zagreb
OBAVIJEST o održavanju 2. MK turnira-2. izbornog natjecanja i Finala Kupa Hrvatske zračnim oružjem ISSF programa

Obavještavamo vas da će se 2. MK turnir - 2. izborno natjecanje za Svjetsko prvenstvo održati u Solinu, u subotu, 2. lipnja 2018. godine, a Finale Kupa Hrvatske u gađanju zračnim oružjem ISSF programa također u Solinu, u nedjelju, 3. lipnja 2018. godine.

Službeni pozivi organizatora navedenih natjecanja bit će objavljeni odmah po primitku istih u Stručnu službu.

Na linku dolje nalazi se lista Prava nastupa na Finalu Kupa Hrvatske u gađanju zračnim oružjem ISSF programa

Stručna služba