Sve vijesti po datumu objave


Iz ureda Saveza

05.03.2018. Zagreb
Odluka o visini članarine i naknada za 2018. godinu

Na linku dolje nalazi se Odluka o visini članarine i naknada Hrvatskom streljačkom savezu za 2018. godinu, usvojena na 16. (elektronskoj) sjednici Izvršnog odbora od 21. veljače 2018. godine.

Temeljem navedene Odluke, strijelci koji su nastupili na Prvenstvu Hrvatske u bilo kojoj disciplini ili na natjecanjima višeg ranga (međunarodna natjecanja) tijekom prethodne ili tekuće natjecateljske sezone oslobođeni su plaćanja naknade za izdavanje potvrde, a bilten s dotičnog Prvenstva Hrvatske ili međunarodnog natjecanja treba biti u privitku Zahtjeva za izdavanje potvrde.

Stručna služba

 


Iz ureda Saveza

01.03.2018. Zagreb
VAŽNA OBAVIJEST!! ODGOĐENO Završno kolo lige 10m SZP koje se trebalo održati 03. ožujka 2018 u Čakovcu!

Obavještavamo vas da je zbog nadolazećih vremenskih prilika  te zamolbe nekih sudionika natjecanja ODGOĐENO Završno kolo lige 10m SZP koje se trebalo održati 03. ožujka 2018 u Čakovcu .

Organizator natjecanja će koordinirati i predložiti novi datum održavanja te ćete o istom biti pravodobno obaviješteni.

Stručna služba HSS-a

Zamolba navedena niže!

---------- Proslijeđena poruka ----------

Šalje: Streljački klub DVD Opatija <skdvdopatija1911@gmail.com>
Datum: 28. veljače 2018. u 15:54
Predmet: odgoda Čakovec-nevrijeme
Prima: info@hrvatski-streljacki.hr

Poštovani!

S obzirom na najavljene vremenske neprilike za petak i subotu 2.3.2018 i 3.3.2018. predložili smo Vam da se napravi odgoda završnog kola Lige HSS-a u Čakovcu 3.3.2018. a preko organizatora istog(odgovorna osoba Miroslav Turk)Streljački Savez Međimurske Županije.

Prognoze predviđaju pad temperature uz kišu i ledenu kišu ,petak na primorju a subotu isto u cijeloj Hrvatskoj sa još nižim temeperaturama.

S osvrtom na nemili događaj sudara autobusa i kamiona u snjegom zahvaćenim područjima kao i obilne  padavine,roditelji djece strahuju za svoje i ne dozvoljavaju putovanje po tako opasnom i nesigurnom vremenu.Uz telefonsku konsultaciju DVD-a (Dragan Čakardić) kao inicijatrora te ostalih sudionika završnice Lige HSS-a,Dalmacijacement(Vitez S.),Lokomotiva RKA(Slavica Žefran),DUB Malinska(Dean Vignjević)predlažemo odgodu do poboljšanja meteoroloških uvjeta.

Hvala na razumjevanj i pažnji!

Lijepi pozdrav iz Opatije


Reprezentacija

28.02.2018. Zagreb
Petar Gorša BRONČANI na Europskom prvenstvu!!

Jedan od naših najboljih reprezentativaca na pušci, Petar Gorša, još jednom nas je obradovao svojim nastupom na velikom međunarodnom natjecanju. Na tek završenom Europskom prvenstvu, predstavljajući boje Hrvatske, u iznimno zahtjevnoj konkurenciji osvojio je BRONČANU medalju!!!

Iz pera Petra Gorše:

\"U kvalifikacijama sam od samog sebe očekivao bolji rezultat i nisam mislio da će 626,5 biti dovoljno za finale. No ipak se radi o prvenstvu Europe. U finalu sam se dobro snašao te iako me u dva navrata 0,1 kruga dijelilo od ispadanja uspio sam se izvući. Žao mi je što zadnji metak nisam opalio jači centar pa da \"upucam\" srebro no na kraju sam sa osvojenom broncom iznimno zadovoljan. Smatram da sam u fazi one potrebne životne spremnosti, te sazrijevanja u sportskom smislu što mi omogućuje bolju mentalnu reakciju u datim situacijama.\"

Petre čestitamo od srca i želimo ti još puno sportskih uspjeha!!!


Reprezentacija

28.02.2018. Zagreb
Seniorska ekipa zračnom puškom - VICEPRVACI EUROPE!!

Muška seniorska ekipa zračnom puškom u sastavu Petar Gorša, Miran Maričić i Marin Čerina osvojili su SREBRNU medalju na Prvenstvu Europe u mađarskom Gyor-u!

Petar Gorša, kao najiskusniji član ekipe dijelio je savjete mlađim kolegama vezano uz odrađivanje taktičkog dijela finala. Smatra da je komunikacija u timu izuzetno dobra i da su dečki odradili super posao. Očekivalo se da će Rusi (koji su u svom sastavu imali 2 osvajača olimpijskih medalja iz Ria) s Hrvatima imati lak posao no hrvatski tim se, rame uz rame, uz ravnopravno borio te s Rusima izmjenjivao u borbi za zlato. Na samoj završnici ipak je presudila indivudalna kvaliteta Rusa.

Marin Čerina je presretan osvojenim ekipnim srebrom jer to mu je prva velika medalja u seniorskoj kategoriji. Također smatra da je uz njihove individualne napore, uspjehu pridonijelo to što su bili prava ekipa.

Miran Maričić, je vidjeviši da su ušli u finale, samo htio dati sve od sebe za ekipu. Kao prošlogodišnji juniorski svjetski prvak imao je dodatni teret opravdati veliku medalju te svoj ulazak u seniorsku kategoriju. Nije podbacio niti u individualnom dijelu gdje je pojedinačno osvojio 10. mjesto, a samo 0,6 dijela kruga mu je falilo do finala. Izuzetno je zadovoljan uspjehom ekipe.

Dragi naši seniori, želimo vam još puno zajedništva i zajedničke borbe te osvajanja ekipnih i pojedinačnih medalja na velikim europskim i svjetskim smotrama. Čestitamo!!


Iz ureda Saveza

28.02.2018. Zagreb
Promjena organizatora PH serijskom zr. puškom za juniorske i seniorske kategorije

Poštovani,

obavještavamo Vas da je Streljačka udruga Zagreba otkazala organizaciju Prvenstva Hrvatske u disciplini serijske zračne puške za juniorske i seniorske kategorije, te je I.O. HSS-a donio odluku da se predmetno natjecanje organizira u istom terminu u Čakovcu.

Stručna služba.

 


Iz ureda Saveza

26.02.2018. Zagreb
OBAVIJEST ČLANICAMA - Redovna sjednica Skupštine HSS 08 svibnja 2018!

 

Redovna sjednica Skupštine Hrvatskog streljačkog saveza održat će se u utorak, 08. svibnja 2018. godine s početkom u 17:00 sati u Velikoj dvorani poslovnog centra \"Almeria\" u Zagrebu. Teme sjednice su Izvješće o radu Hrvatskog streljačkog saveza s financijskim izvješćem za 2017. godinu te Plan i Program rada Hrvatskog streljačkog saveza za 2018. godinu.

Na linkovima dolje nalaze se Poziv za sjednicu Skupštine i obrazac Punomoći za delegate.

Stručna služba HSS


Iz ureda Saveza

24.02.2018. Zagreb
Donacija Predsjednika HSS-a g. Huberta Kišpala i tvrtke Fermopromet u iznosu od 120.000,00 KN za nabavku sportske opreme za reprezentaciju!!

Na 15. Sjednici Izvršnog odbora 18 siječnja 2018. godine odobren je vizual i nabavka kompletne sportske opreme za reprezentativce koji nastupaju na Europskom prvenstvu u Gyor-u. Ovime zahvaljujemo Predsjedniku Hrvatskog streljačkog saveza g. Hubertu Kišpalu i tvrtki Fermopromet na donaciji u iznosu od 120.000,00kn kojom je pokrivena nabavka sportske opreme. 

Napominjemo da je PRVI PUT u povijesti Hrvatskog streljačkog saveza reprezentacija Hrvatske opskrbljena kompletnom sportskom opremom koja uključuje: trenerku, 5 majica (dvije polo majice, 1 majicu s elastinom, 2 pamučne majice), kratke hlačice, tenisice, ruksak i sportsku torbu.

Ista oprema bit će nabavljena za dodatne reprezentativce koji će nastupati na Svjetskom prvenstvu u Koreji u rujnu ove godine te na samostrelskom Europskom prvenstvu u Estoniji, krajem lipnja/početkom srpnja 2018.

Na linku niže možete naći odobrene vizuale reprezentativne opreme. 

v.d. Glavne tajnice Suzana Skoko


Reprezentacija

24.02.2018. Zagreb
Juniori - viceprvaci Europe!!

Hrvatska juniorska reprezentacija zračnom puškom u sastavu Borna Petanjek, Luka Štrbenac i Denis Tomašević osvojila je  srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u Gyor-u

U pojedinačnim mečevima Borna Petanjek ušao je u finale kao 2., ali je završio na 8. mjestu. Luka Štrbenac je sa istim rezultatom kao osmoplasirani (621,2) ostao na 9. mjestu i sa malo sreće je mogao u finale, a Denis Tomašević je u pojedinačnom meču krenuo odlično no padom koncentracije u 3 seriji završio je na 28. mjestu.

Ekipno, Borna Petanjek, Denis Tomašević i Luka Štrebenac su kao 6. ekipa ušli u četvrtfinale, tu su ih čekali  domaćini Mađari, koje su pobijedili sa uvjerljivom razlikom 620,7 naspram 617,2. U polufinalu se borba vodila sa Talijanima  - tko je prvi došao do 16 bodova išao je u borbu za zlatnu medalju, a naši mladi reprezentativci su i tu imali bolju koncentraciju te pobijedili 17:13. To im je dalo mogućnost borbe za zlato sa Rusima no snage je ponestalo te su Rusi odnijeli pobjedu.

Čestitamo našim srebrnim juniorima!


Reprezentacija

22.02.2018. Zagreb
Norme za nastupe u reprezentaciji 2018. godine - NOVO !!!

Na linku dolje nalazi se NOVA tabela normi za nastupe u reprezentaciji za 2018. godinu u kojoj su, temeljem novih Pravila ISSF-a, ispravljene norme za nastupe seniorki i juniorki zračnim oružjem. Odluku o novim normama za seniorke i juniorke zračnim oružjem donio je Izvršni odbor na 15. sjednici održanoj 18. siječnja 2018. godine, a temeljem prijedloga Strukovnog savjeta.

Stručna služba

 


S domaćih natjecanja

22.02.2018. Zagreb
Rezultati 8. kola Lige Hrvatske SZP 2017/2018 - kadeti, seniori, 6. kola Lige Hrvatske SZP 2017/2018 - kadetkinje i 4. kola Lige Hrvatske SZP - seniorke, juniori

Rezultati 8. kola Lige Hrvatske serijskom zračnom puškom 2017/2018 za kadete i seniore, 6. kola za kadetkinje i 4. kola za seniorke i juniore nalaze se na linkovima dolje.

Stručna služba