Sve vijesti po datumu objave


Reprezentacija

02.08.2021. Zagreb
Dvostruko olimpijsko finale za Hrvatsku!!!

Hrvatska ima dva predstavnika u gađanju malokalibarskom puškom 3x40 u finalu Olimpijskih igara Tokyo 2020.

Miran Maričić je ostvario svoj najbolji rezultat 1178 i kvalifikacije završio na petom mjestu, a Petar Gorša je sa 1176 zauzeo sedmo mjesto. Finale je u 16:50 po tokijskom lokalnom vremenu, odnosno 09:50 po hrvatskom.

Bodrite naše dečke virtualno na https://olympics.com/tokyo-2020/olympic-games/en/results/shooting/results-50m-rifle-3-positions-men-fnl-000100-.htm i uključivanjem u prijenos HRT2 u 09:45

Bravo dečki, veselimo se finalu!!

p.s.

Hrvatska je jedina čija su se oba predstavnika plasirala u finale!


Iz ureda Saveza

02.08.2021. Zagreb
Pravilnik o civilnim strelištima

Poštovane članice,

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA sa danom 15.07.2021. donosi Pravilnik o civilnim strelištima i drugim mjestima određenim za vježbe gađanja te prostorima za ispitivanja oružja i streljiva.

Ovim Pravilnikom propisuju se posebni prostorni i tehnički zahtjevi te mjere sigurnosti koje moraju zadovoljiti civilna strelišta, uključujući i privremena civilna strelišta (u daljnjem tekstu: strelišta) i druga mjesta određena za vježbe gađanja te prostori izgrađeni za ispitivanje oružja i/ili streljiva.

Pravilnik možete naći na poveznici niže.

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2021_07_86_1593.html

Stručna služba


Iz ureda Saveza

30.07.2021. Zagreb
Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Poštovane članice,

Odbor za branitelje osnovan pri Hrvatskom streljačkom savezu uz podršku Izvršnog odbora HSS-a apelira na županijske streljačke saveze i streljačke udruge da u okviru svojih mogućnosti organizacijom natjecanja obilježe Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja 05. kolovoza 2021.

Osnovni cilj je pored streljačkih udruga registriranih pri Hrvatskom streljačkom savezu u ova natjecanja uključiti i udruge branitelja u Republici hrvatskoj.

Vrijeme i datum održavanja natjecanja određuje organizator.

Molimo vas da nakon organizacije natjecanja u svrhu obilježavanja ovog važnog dana za Hrvatski, pošaljete bilten istog Hrvatskom streljačkom savezu kako bi Izvršni odbor mogao donijeti odluku o eventualnoj potpori organizatoru ovog natjecanja.

Stručna služba


Iz ureda Saveza

27.07.2021. Zagreb
Obavijest o zdravstvenom stanju - Seno Čusto

Dragi svi,

Uz dopuštenje obitelji našeg istaknutog i vrsnog trenera g. Sene Čuste, obavještavamo vas da je naš Seno hospitaliziran na odjelu intenzivne njege u tokijskoj bolnici nakon što mu je iznenada pozlilo početkom prošlog tjedna. Seno je pod stalnim nadzorom liječnika bolnice koji su u kontaktu sa obitelji i liječnicima hrvatske olimpijske delegacije kao i vođom hrvatske misije te vođom puta hrvatskih strijelaca olimpijaca.

U ovom trenutku, sukladno uputama liječnika, potrebno je proći vrijeme koje će organizmu dati šansu za oporavak te poboljšanje zdravstvenog stanja.

Stoga molimo cijelu streljačku javnost za strpljenje i apeliramo da, radi mira Senine obitelji te naših olimpijaca koje još uvijek očekuju važni nastupi u Tokiu, za sva eventualna pitanja nazovete Hrvatski streljački savez.

Detaljnije informacije objavit ćemo po ostatku nastupa naših sportaša u Tokiu te po dogovoru sa Seninom obitelji.

Unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju.

Hrvatski streljački savez


S međunarodnih natjecanja

21.07.2021. Zagreb
23. Bohemia cup - samostrel Field

Samostrelska reprezentacija u pomlađenom sastavu prošli vikend otputovala na međunarodno natjecanje 23. Bohemia cup u Otrokovice.

U disciplini Classic na najviše mjesto na postolju popeli su se Domagoj Pereglin kod muškaraca, Mihaela Oborovečki kod žena i Karla Bartolović kod juniora. U Match Playu je pobjednik bio Domagoj Pereglin u muškoj konkurenciji, a kod žena pobjednica Valentina Pereglin.


Iz organizacija u sustavu sporta

21.07.2021. Zagreb
Obavijest o natječaju za upis u specijalistički diplomski stručni studij izobrazba trenera

Poštovane članice,

obavještavamo vas  da je Kineziološki fakultet u Zagrebu raspisao natječaj za upis pristupnika na specijalistički diplomski stručni studij Izobrazba trenera te da prijave za navedeni studij počinju od 13. rujna i traju do 24. rujna 2021. godine i predaju se isključivo preporučeno poštom. Prema novousvojenom nastavnom planu i programu studija u trajanju od dvije godine, završetkom studija stječe se 120 ECTS bodova (ukupno 300 ECTS bodova sa preddiplomskim stručnim studijem) i stručni naziv STRUČNI SPECIJALIST TRENERSKE STRUKE.

Uvjete upisa možete pogledati u dokumentaciji niže.

U slučaju potrebe za dopunskim informacijama možete se obratiti gospođi Ivani Degirmendžić, te u Studentsku službu Kineziološkog fakulteta na broj telefona 01/36 58 625 ili putem elektroničke pošte: referada@kif.hr

Stručna služba


S domaćih natjecanja

15.07.2021. Zagreb
Bodovna lista - TRAP - nakon 4. kola

 

Na linku dolje nalazi se bodovna lista Kupa Hrvatske u disciplini TRAP nakon održana 4 kola s pravom nastupa u Finalu Kupa.

Prema Kalendaru natjecanja za 2021. godinu, Finale Kupa Hrvatske održava se 28. i 29. kolovoza 2021. godine u Osijeku.

 

Stručna služba


Iz ureda Saveza

05.07.2021. Zagreb
Natječaji za imenovanje Glavnog tajnika i Direktora reprezentacije Hrvatskog streljačkog saveza

Poštovane članice,

obavještavamo vas da su otvoreni Natječaji za imenovanje Glavnog tajnika i Direktora reprezentacije Hrvatskog streljačkog saveza. Natječaji su otvoreni sa današnjim danom, 05. srpnja 2021. godine i traju zaključno do 30. srpnja 2021. godine.

Sve detalje možete naći na linkovima niže.

Stručna služba

 


S međunarodnih natjecanja

02.07.2021. Zagreb
26. Croatia cup - samostrel Field

Nova sezona ponovno je obilježena otkazivanjem velikih natjecanja zbog još uvijek aktualne pandemije, no Croatia cup je ipak uspješno održan od 25. do 27. lipnja 2021. godine. U samostrelu će se ove godine održati samo dva međunarodna turnira i kako neće biti natjecanja u World Cup seriji neće biti ni bodovanja za World renking.

Veliko Trgovišće ugostilo je sportaše iz Rusije, Češke, Mađarske te veliki broj domaćih natjecatelja.

U Classicu su pobjednici bili Martin Oborovečki i Valentina Pereglin u muškoj i ženskoj konkurenciji, te Željko Tijan kod veterana, dok su kod kadeta i juniora pobjednici iz Rusije Semen Shaburin i Ilia Sergeev.

U Match Playu pobjednici su bili Valentina Pereglin i Martin Oborovečki.

 


Reprezentacija

02.07.2021. Zagreb
Ekipna bronca za muškarce u disciplini trap - Svjetski kup Osijek 2021

Nakon Giovannijeve pojedinačne medalje u pojedinačnoj konkurenciji, Hrvatska reprezentacija osvojila je brončanu medalju u ekipnom djelu natjecanja. Josip Glasnović, Anton Glasnović i Giovanni Cernogoraz postali su recept za ekipnu medalju - ova sezove imaju odličnu statistiku: na svim natjecanjima na kojima su se pojavili osvojili su medalju!

Bravo dečki, čestitamo!!!!