Sve vijesti po datumu objave


Iz ureda Saveza

04.03.2021. Zagreb
Minikampanja Sprečavanje manipulacije sportskim natjecanjima

Poštovane članice,

niže u cijelosti dostavljamo obavijest Hrvatskog olimpijskog odbora:

želimo vas izvijestiti da HOO nastavlja kampanju Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) za sprečavanje manipulacije sportskim natjecanjima putem svojih internetskih stranica i društvenih mreža, aktivnostima pod nazivom Budi iskren, budi svoj. Vjeruj u sport!

Kako su ciljna skupina kampanje upravo sportaši, treneri i službene osobe, molimo vas za pomoć u prosljeđivanju edukativnih materijala upravo njima, putem klubova.

Predlažemo da svojim kanalima pošaljete edukativni video preveden na hrvatski jezik Što je manipulacija, poveznicu na video koji govori o tome zašto ljudi manipuliraju natjecanjem, letak Tko bi namjerno izgubio i Kodeks ponašanja iz privitka.

Uza te materijale,  sportašima je namijenjen i video Kako su me tražili da varam te besplatna mobilna aplikacija BELIEVE IN SPORT.

Za trenere i službene osobe, uza sve spomenuto, korisni su i sljedeći videomaterijali:

Koji su rizici povezani sa sportskim klađenjem i Koja je uloga uzora

Međunarodni olimpijski odbor ima otvorenu stranicu IOC Integrity and Compliance Hotlines obrascem na koji sportaši, treneri i službene osobe mogu izravno prijaviti ako netko od njih traži da manipuliraju natjecanjem ili ako primijete bilo kakav pokušaj manipulacije natjecanjem.

Manipulacija natjecanjima kažnjava se u sve većem broju zemalja, a krajnji cilj olimpijskog pokreta je zaštita poštenih sportaša!

Sve informacije na tu temu dostupne su na našim mrežnim stranicama: https://www.hoo.hr/hr/centar-za-prava-u-sportu/sprecavanje-manipulacije-sportskim-natjecanjima

 Ljubazno vas molimo da ove edukativne materijale proslijedite na krajnje adrese kako bi se problem manipulacije natjecanjima (namještanja, varanja, nezakonitog klađenja…) dodatno osvijestio, a sve sudionike potaklo da se obrate stručnjacima. Tako svi zajedno pridonosimo sprečavanju manipulacije natjecanjima i dobivamo čišći sport.

Zahvaljujemo uz slogan kampanje Budi iskren, budi svoj. Vjeruj u sport!

Stručna služba

 


Reprezentacija

04.03.2021. Kairo
Reprezentacija letećih meta u ekipnom finalu SK Kairo

Hrvatska reprezentacija sportskog streljaštva u disciplini letećih meta - trap izborila je ekipno finale na Svjetskom kupu u Kairu. Naša ekipa u sastavu Anton Glasnović, Giovanni Cernogoraz i Josip Glasnović večeras borit će se za najbolji plasman s reprezentacijom Ruske federacije, Maroka i Slovenijom.

Na slici Hrvatska reprezentacija sportskog streljaštva u disciplini trap na istoimenom Svjetskom kupu prije točno 20 godina. U Kairu 2001 naši strijelci osvojili su ekipno srebro za Hrvatsku.

Ekipi želimo puno sreće u večerašnjem finalu kojeg možete pratiti uživo u 17:00 sati na službenom youtube kanalu ISSF-a: https://www.youtube.com/user/issfchannel/

 


Reprezentacija

04.03.2021. Kairo
Reprezentacije Hrvatske osvajači ekipnog zlata Svjetskog kupa u Kairu!
Nakon zlatnog Antona Glasnovića, ekipno reprezentacija Hrvatske u sportskom streljaštvu trap plasirala se na prvo mjesto i time osvojila zlatnu medalju ekipno na Svjetskom kupu u Kairu, Egipat.
Hrvatska reprezentacija kvalifikacije je završila na prvom mjestu s pogođenih 493 goluba. U finalu, ispred reprezentacije Ruske federacije naša ekipa plasirala na prvo mjesto u sastavu Anton Glasnović, Giovanni Cernogoraz i Josip Glasnović.

Čestitamo Antonu, Giovanniju i Josipu uspješnom nastupu u finalu ekipnog poretka!


Iz ureda Saveza

04.03.2021. Zagreb
Obavijest o održavanju natjecanja iz Kalendara HSS-a za 2021. godinu. Važno!!

Poštovane članice,

 

 

Ovime Vas obavještavamo da se sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 26. veljače 2021. godine, mogu održavati samo Liga natjecanja najvišeg ranga u pojedinačnim sportovima.

 

Sukladno gore navedenom, natjecanja 2. Hrvatske lige neće se održavati do daljnjega tj. do trenutka kad bude dozvoljena organizacija istih o čemu ćete također biti pravodobno obaviješteni.

 

Nadalje, budući da je objavljeno natjecanje u Osijeku 13.-14. ožujka 2021. godine natjecanje višeg ranga u odnosu na županijska natjecanja koja će se održavati isti vikend, molimo klubove da se obrate svojim županijskim savezima kako bi im se postignuti rezultat priznao kao norma za nastup na Prvenstvu Hrvatske za juniore zračnim oružjem 10m koje će se održati u Zagrebu, 20.-21. ožujka 2021. godine.

 

Napominjemo kako je prilikom svih aktivnosti obvezno poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

 

 

Stručna služba

 


Reprezentacija

03.03.2021. Zagreb
Anton Glasnović osvajač Svjetskog kupa u Kairu!!!!
Prije godinu dana sezonu svjetskih kupova započeli smo istim naslovom. Da tako bude i ove godine omogućio nam je Anton Glasnović koji je na prvom svjetskom kupu u Kairu ove godine osvojio zlatnu medalju.
Anton je kvalifikacije završio na prvom mjestu sa pogođena 122 goluba. U finale se plasirao i Giovanni Cernogoraz sa pogođenih 119 golubova. Nakon nastupa u finalu Anton je zadržao prvo mjesto, a Giovanni je završio natjecanje na petom mjestu.
Josip Glasnović pogodio je 116 golubova i zauzao 15. mjesto, Marko Germin nastupio je van konkurencije (MQS) i pogodio je 111.

Čestitamo Antonu na osvojenom zlatu i Giovanniju na uspješnom nastupu u finalu!!

Slika preuzeta: Photo ISSF


Iz ureda Saveza

26.02.2021. Zagreb
Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama i preporukama radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 - na snazi od 01.03.2021.!!! ()

Poštovane članice,

Obavještavamo vas da je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, 26. veljače 2021. godine donio Odluku o 5. izmjeni Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, a kojom se trajanje mjera produžuje do 15. ožujka 2021. godine.

Dozvoljeni su treninzi u zatvorenim prostorima za sve sportaše u beskontaktnim sportovima uz pridržavanje svih preporučenih epidemioloških mjera.

O potvrdi održavanja Liga natjecanja sukladno Kalendaru HSS-a objavljenom na mrežnim stranicama bit ćete pravodobno obaviješteni idući tjedan.  

Zbog dozvoljenog početka treniranja za streljaštvo od 01. ožujka 2021. godine, a slijedom činjenice da je planirano održavanje Prvenstva Hrvatske u disciplinama 10m za juniore u Zagrebu (20.-21.3.2021) iznimno će biti dozvoljeno održavanje županijskih natjecanja 8 dana prije početka državnog prvenstva.

I dalje se mogu trenirati i discipline na otvorenom (leteće mete, mali i veliki kalibar te samostrel field).

Napominjemo kako je prilikom svih aktivnosti obvezno poštivanje svih odredaba iz navedene Odluke te poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Stručna služba


Iz ureda Saveza

22.02.2021. Zagreb
VAŽNO !!! Izmjene i dopune Kalendara natjecanja HSS-a za 2021. godinu

 

 

Poštovane članice,

 

S obzirom na odluku civilnog Stožera Republike Hrvatske o zabrani turnirskog tipa natjecanja koja vrijedi do 28. veljače 2021. godine, Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza na svojoj 9. sjednici donio je Odluku o Izmjenama i dopunama Kalendara natjecanja HSS-a za 2021. godinu sa izbornim natjecanjima za pušku/pištolj te planiranim početkom Liga natjecanja 13. ožujka 2021. godine tj. od trenutka dozvole Civilnog stožera Republike Hrvatske za održavanje istih. Ukoliko dozvole za održavanje Liga natjecanja ne bude, u planiranim terminima 1.WHL održat će se planirana Izborna natjecanja.

 

Sve izmjene i dopune Kalendara za 2021. godinu možete pronaći u dokumentaciji i na linku dolje. 

 

Stručna služba

 


Iz ureda Saveza

15.02.2021. Zagreb
Natječaj RIOU 2021

Poštovane članicem

Hrvatska olimpijska akademija provodi natječaj za izbor kandidata za magisterij sportske administracije (Master of Sports Administration) koji se provodi na Russian International Olympic University u Sočiju.

Detalje i upute pogledajte u priloženom dokumentu.

Stručna služba


Iz ureda Saveza

12.02.2021. Zagreb
Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama i preporukama radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 - na snazi od 15.02.2021.!!! ()

Poštovane članice,

Obavještavamo vas da je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, 12. veljače 2021. godine donio Odluku o 4. izmjeni Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, a kojom se trajanje mjera produžuje do 28. veljače 2021. godine.

Zabrana se i dalje odnosi na treninge i natjecanja u zatvorenim prostorima (osim za sportaše I do VI kategorije prema HOO) te za sportaše po posebno odobrenom popisu od strane MINTS-a, no dozvoljeno je održavanje istih u balonu.

I dalje se mogu trenirati discipline na otvorenom bez obzira na kategorizaciju (LETEĆE METE, MALI I VELIKI KALIBAR TE SAMOSTREL FIELD).

Napominjemo kako je prilikom svih aktivnosti obvezno poštivanje svih odredaba iz navedene Odluke te poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Stručna služba


Iz ureda Saveza

10.02.2021. Zagreb
14. tjedan psihologije- aktivnosti Sekcije za psihologiju sporta i tjelesnog vježbanja HPD-a

Poštovane članice,

članovi Sekcije za psihologiju sporta i tjelesnog vježbanja Hrvatskog psihološkog društva pozivaju sve zainteresirane na besplatne radionice i predavanja u sklopu 14. tjedna psihologije koji se održava od 15. do 21.2.2021. U nastavku se nalaze informacije i linkovi za prijavu na aktivnosti, a u prilogu letak i plakat.

PONEDJELJAK 15.2.2021. u 12:00

ONLINE

Radionica za trenere: KAKO OSTATI OK U NE NORMALNIM OKOLNOSTIMA?

Sanja Petrić, mag. psych., sportska psihologinja i Luka Škrinjarić, mag. psych., sportski psiholog

PRIJAVE NA: https://forms.gle/T18y6hARFJTXFfPB7

PONEDJELJAK 15.2.2021. u 13:15

RADIO EUROSTAR, UMAG

Gostovanje u emisiji: SPORT, PSIHOLOGIJA I MENTALNO ZDRAVLJE.

Dubravka Martinović, univ. dipl. psih., sportska psihologinja (trajanje: 45 min.)

PONEDJELJAK 15.2.2021. u 18:00

ZOOM

Interaktivno predavanje za sportaše, trenere i sportske djelatnike u sklopu „Rijeke psihologije”: PSIHOLOŠKA OTPORNOST SPORTAŠA.

Matej Fiškuš, mag. psych., sportski psiholog (trajanje: 60 min.)

PRIJAVE NA: https://bit.ly/36nIvTq

PONEDJELJAK 15.2.2021. u 19:00

ONLINE

Predavanje za članove Sportske sekcije KSP „Feniks”: KAKO (P)OSTATI SPORTSKI PSIHOLOG?

Ivana Sadaić, prof. psih., sportska psihologinja i Rebeka Prosoli, mag. psych., sportska psihologinja

PONEDJELJAK 15.2.2021. u 19:30 ZOOM

Interaktivno predavanje za učenike II. gimnazije u Osijeku: SPORT U DOBA COVID-A.

Zvončica Kučanda, dipl.psih., sportska psihologinja

UTORAK 16.2.2021. u 10:30

JARUNSKA 5, ZAGREB

Radionica za trenere HAVK „Mladost”: TRENER KAO MOTIVATOR I PEDAGOG.

Prof. dr. sc. Renata Barić, sportska psihologinja

UTORAK 16.2.2021. u 17:00

ZOOM

Predavanje za trenere: MOTIVACIJA SPORTAŠA U VRIJEME COVID-A.

Omer Ćorić, prof. psih.,sportski psiholog, Zvončica Kučanda, dipl. psih., sportska psihologinja i Antonija Lazić Čotić, prof. psih., sportska psihologinja

https://us02web.zoom.us/j/88941647444?pwd=ZnJETm1PK3I3dExXNUxSUnYwdTU0QT09

UTORAK 16.2.2021. u 18:00

ZOOM

Predavanje za roditelje djece sportaša: PROBLEM SMANJENE TJELESNE AKTIVNOSTI DJECE SPORTAŠA ZA VRIJEME PANDEMIJE IZ PERSPEKTIVE RODITELJA.

Anđelko Botica, prof. psih., sportski psiholog i Amir Zulić, prof. psih., sportski psiholog (trajanje: 60 min.)

PRIJAVE NA: sportskipsiholog@gmail.com

UTORAK 16.2.2021. u 18:30

ZOOM

Radionica za studente Kineziološkog fakulteta u Zagrebu: KAKO JAČATI AUTONOMIJU I OTPORNOST?

Vesna Hude, prof. psih., sportska psihologinja (trajanje: 60 min.)

PRIJAVE NA: https://forms.gle/gQLToNXxEAWmCaCA9

ČETVRTAK 18.2.2021. u 11:00

ZOOM

Radionica za studente Kineziološkog fakulteta u Zagrebu: KAKO SE PRIPREMITI ZA ISPITIVANJE?

Ivana Sadaić, prof. psih., sportska psihologinja (trajanje: 45 min.)

PRIJAVE NA: https://forms.gle/YaE7yaSEHwhFeR5j6

ČETVRTAK 18.2.2021. u 14:00

ZOOM

Predavanje/radionica za sportaše i trenere: MENTALNA ČVRSTOĆA.

Vesna Hude, prof. psih., sportska psihologinja (trajanje: 60 min.)

PRIJAVE NA: https://forms.gle/DXgZZa9hWWvMBCwe8

ČETVRTAK 18.2.2021. u 18:00

ZOOM

Predavanje za trenere sportaša: RAD S MLADIM SPORTAŠIMA - MOTIVACIJA I SPORT.

Anđelko Botica, prof. psih., sportski psiholog i Amir Zulić, prof. psih., sportski psiholog (trajanje: 60 min.)

PRIJAVE NA: sportskipsiholog@gmail.com

PETAK 19.2.2021. u 17:00

ZOOM

Predavanje za studente Kineziološkog fakulteta u Zagrebu: PSIHOLOŠKA PRIPREMA SPORTAŠA OLIMPIJACA – PRIMJERI IZ PRAKSE.

Prof. dr. sc. Renata Barić, sportska psihologinja

PRIJAVE NA: https://forms.gle/2iPE75m6YMtaoiVG9

PETAK 19.2.2021. u 18:00

ONLINE

Radionica za trenere: KOMUNIKACIJA U SPORTU / KAKO DATI POVRATNU INFORMACIJU?

Vedrana Radić Brajnov, prof.psih. sportska psihologinja i Nataša Stefanovski, prof.psih., sportska psihologinja (trajanje: 90 min.) PRIJAVE NA: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScoYdPeXcRvLHko2xpTlEiUBmMNfR7wpdYrnvI6PFDMjFFwvw/viewform

PETAK 19.2.2021. u 18:00

ZOOM

Predavanje za roditelje mladih osoba s invaliditetom: UKLJUČIVANJE MLADIH OSOBA S INVALIDITETOM U SPORT – ULOGA RODITELJA.

Anđelko Botica, prof. psih., sportski psiholog i Amir Zulić, prof. psih., sportski psiholog (trajanje: 60 min.)

PRIJAVE NA: sportskipsiholog@gmail.com

PETAK 19.2.2021. u 19:00

ZOOM

Radionica za studente Kineziološkog fakulteta u Zagrebu: KAKO SE OPUSTITI UZ VJEŽBE RELAKSACIJE?

Rebeka Prosoli, mag. psych., sportska psihologinja i Matea Karlović, mag. psych. (trajanje: 45 min.)

PRIJAVE NA: https://forms.gle/igYZLTuahzubuMxH9

SUBOTA 20.2. 2021. u 11:00

ZOOM

Interaktivno predavanje za studente u sklopu „Rijeke psihologije”: ODNOS SPORTSKOG PSIHOLOGA I TRENERA.

Omer Ćorić, prof. psih., sportski psiholog (trajanje: 90 min.)

https://us02web.zoom.us/j/89234975705?pwd=RlVSOTBPOEViUU94NGp6R0pRNUozUT09