Sve vijesti po datumu objave


Reprezentacija

01.07.2020. Zagreb
Otkazano Europsko prvenstvo za juniore/ke 25, 50m puška/pištolj u Osijeku!!

 

Jednoglasnom odlukom članova Prezidijuma Europske streljačke konfederacije, a iz razloga razvoja situacije sa virusom COVID-19, jučer je OTKAZANO Europsko prvenstvo za juniore/ke u disciplinama ISSF programa  25, 50m puška/pištolj koje se trebalo održati od 07.-14.9.2020. godine u Osijeku.

 

Još uvijek postoji mogućnost održavanja Europskog prvenstva u letećim metama u Republici Austriji, u listopadu ove godine. Odluka o istom bit će donešena za 15ak dana.

 

Stručna služba

 

 


Iz ureda Saveza

30.06.2020. Zagreb
Izvješće revizora o izvršenom uvidu u Financijsko izvješće HSS za 2019. godinu

 

Poštovane članice,

 

Obzirom da je Hrvatski streljački savez u 2019. godini ostvario ukupni prihod u iznosu većem od 3.000.000,00 kn, prema Zakonu o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija i Pravilniku o sustavu financijskog upravljanja i kontrola te izradi i izvršavanju financijskih planova neprofitnih organizacija, bili smo u obvezi zatražiti uvid u financijsko izvješće od strane ovlaštenog revizora i objaviti ga na našoj službenoj web stranici do 30. lipnja 2020. godine. Zatražene su i zaprimljene tri ponude od ovlaštenih revizorskih kuća (Audit revizija d.o.o., Interexpert-Zagreb d.o.o., Reconsult d.o.o.) i po odluci Izvršnog odbora o izboru revizora, od strane izabranog revizora Audit revizija d.o.o. izvršen je uvid u Financijsko izvješće za 2019. godinu, a izvješće revizora objavljujemo na našoj web stranici.

 

Stručna služba


Iz ureda Saveza

26.06.2020. Zagreb
Konačna rang-lista učenika za upis u 1. razred srednje škole - razredni odjeli za sportaše (streljaštvo)

 

Poštovani,

Hrvatski streljački savez objavljuje konačnu rang-listu prijavljenih kandidata za upis u 1. razred srednje škole – razredni odjeli za sportaše (streljaštvo).

U prilogu:

Konačna rang-lista učenika za upis u 1. razred srednje škole - razredni odjeli za sportaše (streljaštvo)

 

Stručna služba


Iz ureda Saveza

26.06.2020. Zagreb
Izabran novi/stari predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza!!

U velikoj dvorani Poslovnog centra Almeria u Zagrebu, 23. lipnja 2020. godine održana je Redovna Izborna skupština Hrvatskog streljačkog saveza. Od 152 članice s pravom glasa, 124 prisutna delegata su, između dvije pristigle kandidature, odlučivala o tome tko će iduće četiri godine biti na čelu Hrvatskog streljačkog saveza. Hubert Kišpal uvjerljivo je s 81 glasom dobio povjerenje članova Skupštine za novi četverogodišnji mandat  u odnosu na protukandidata (42 glasa).

Predsjednik je za najuže članove tima predložio 2 (dva) potpredsjednika kojima su također članovi Skupštine velikom većinom dali svoje povjerenje - Zoran Ćelić (94 glasa) i Siniša Vitez (96 glasova).


U Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza izabrani su većinom glasova sljedeći članovi: Davor Gmižić, Vjeran Horvat, Renato Kovačić, Davor Krušelj, Krešimir Kužina, Ivan Maraković, Moris Popović, Saša Sedmak, Stjepan Sviben, Ivica Vrkić, Vjekoslav Vučemilović i jedan predstavnik Komisije sportaša.

U prilogu možete pronaći Zahvalu predsjednika Huberta Kišpala na reizboru.


Sudačka organizacija

19.06.2020. Zagreb
Popis MEĐUNARODNIH i DOMAĆIH sudaca Hrvatskog streljačkog saveza - NOVO !!!

 

Poštovani,

Na linkovima dolje nalaze se popisi MEĐUNARODNIH i DOMAĆIH sudaca Hrvatskog streljačkog saveza s važećim ISSF i HSS licencama na dan 18. lipnja 2020. godine.

Novi popisi MEĐUNARODNIH i DOMAĆIH sudaca Hrvatskog streljačkog saveza nalaze se i u dokumentaciji (Suci).

Ističemo da su suci obavezni obnoviti sve licence - ISSF i HSS - najkasnije 2 (dvije) godine nakon isteka licence, u protivnom licenca postaje nevažeća i potrebno je ponovno polagati ispit za suce radi dobivanja nove licence !

 

Stručna služba


Iz ureda Saveza

19.06.2020. Zagreb
Preliminarna rang-lista učenika za upis u 1. razred srednje škole - razredni odjeli za sportaše (streljaštvo)

Poštovane članice,

Hrvatski streljački savez objavljuje preliminarne rang-liste prijavljenih kandidata prema kriterijima športske uspješnosti.

Prigovori kandidata na pogreške (pogrešno upisani podaci, neupisani podaci i sl.) primaju se od 19. lipnja 2020. do 25. lipnja 2020.

Konačnu rang-listu Hrvatski streljački savez će objaviti 26. lipnja 2020.

 U prilogu:

  1. Kriteriji sportske uspješnosti (streljaštvo)
  2. Bodovna lista (streljaštvo)
  3. Preliminarna rang-lista učenika za upis u 1. razred srednje škole - razredni odjeli za sportaše (streljaštvo)

 Stručna služba


Iz ureda Saveza

18.06.2020. Zagreb
Preporuka uz održavanje sportskih natjecanja u zatvorenim prostorima

Poštovane članice,

Obavještavamo vas kako je Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio Preporuke za održavanje športskih natjecanja u zatvorenim športskim objektima uz prisutnost gledateljstva kojih se trebaju pridržavati svi organizatori športskih natjecanja te oni koji na bilo koji način sudjeluju u njima.

Preporuke možete pronaći na sljedećoj poveznici https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Preporuka_za_sportska_natjecanja_u_zatvorenim_objektima_uz_gledateljstvo-1.pdf

Za održavanje natjecanja na otvorenom potrebno se pridržavati Preporuka za održavanje športskih natjecanja na otvorenom uz prisutnost gledateljstva koje možete pronaći na sljedećoj poveznici https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Preporuke_za_sportska_natjecanja_otvoreno_13_06.pdf

 Stručna služba

 


Iz ureda Saveza

17.06.2020. Zagreb
Natječaj sportske fotografije 2020

Poštovane članice,

objavljen je nagradni natječaj za sportsku fotografiju.

U prilogu su detalji i propozicije natječaja.

Stručna služba


Reprezentacija

27.05.2020. Zagreb
Međunarodni olimpijski odbor je ažurirao sustav dodjeljivanja kvota za Olimpijske igre Tokyo

Poštovane članice,

Prema prijedlogu ISSF-a, Međunarodni olimpijski odbor je ažurirao sustav dodjeljivanja kvota za Olimpijske igre Tokyo.

Natjecanja na kojima je još moguće osvojiti kvote su: Europsko prvenstvo u Lohji (Finska) i Europsko prvenstvo u Osijeku. Na Europskom prvenstvu u Lohji (23.2.-2.3.2021.) dijelit će se 6 kvota: zračna puška (2 kvote) i zračni pištolj (1 kvota) u muškoj i ženskoj kategoriji. Na Europskom prvenstvu u Osijeku (23.5.-6.6.2021.) dijelit će se 10 kvota: skeet (2 kvote), te trap, puška, pištolj (1 kvota) u muškoj i ženskoj kategoriji.

U slučaju da neko od europskih prvenstva ne bi bilo održano kvote će se dodijeliti sportašima na temelju rang ljestvice ESC-a na dan 31. svibnja 2021. godine.

Olimpijske kvote dijele se i najboljim sportašima na svjetskoj rang ljestvici (nakon prvog svjetskog kupa u 2021.) u svakoj disciplini (12 kvota), pod uvjetom da u toj disciplini sportaševa zemlja nema osvojenu jednu kvotu.

Niže je dokument ISSF-a

Stručna služba


Iz ureda Saveza

27.05.2020. Zagreb
Obavijest o natječaju za upis na Studijski centar za izobrazbu trenera

Poštovane članice,

Kineziloški fakultet Sveučilišta u Zagrebu raspisao je natječaj za upise u ljetni semestar.

Niže je tekst obavijesti i popratna dokumetacija:

Dostavljamo vam obavijest o natječaju i sve potrebne informacije za upis na preddiplomski stručni studij Izobrazba trenera Studijskog centra za izobrazbu trenera Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u ljetnom roku.

Posebno ističemo da će se prijave na studij vršiti od 1.6. do 10.6.2020. godine isključivo preporučeno poštom. Razredbeni postupak održati će se u ponedjeljak i utorak, 6. i 7.7.2020. godine.

Također, skrećemo Vam pažnju da Studijski centar za izobrazbu trenera pruža mogućnost obrazovanja trenera prvostupnika što omogućava kandidatima da, završetkom ovog trogodišnjeg studija, ispune zakonsku obvezu i ostvare adekvatnu razinu obrazovanja potrebnu za rad u sportu.

U slučaju potrebe za bilo kakvim dopunskim informacijama, možete nas slobodno kontaktirati na niže navedeni broj telefona ili u Studentsku referadu na broj: 01/ 36 58 625.

 

S poštovanjem, lijepi pozdrav,

 

Ivana Degirmendžić, univ. bacc. praesc. educ.

doc. dr. sc. Tomislav Đurković

tajnica predstojnika Studijskog centra

za izobrazbu trenera

 

predstojnik Studijskog centra za

izobrazbu trenera

 

 

                

Ivana Degirmendžić, univ. bacc. praesc. educ.

Tajnica predstojnika Studijskog

centra za izobrazbu trenera

Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Tel/fax: 01/ 36 58 623

E-mail: scit@kif.hr