13.11.2016. Nitra (Slovačka)

22. međunarodno natjecanje *Olimpijske nade*

U Nitri (Slovačka) odžano je 12-13.11.2016. međunarodno natjecanje za mlađe kategorije (mladi, kadeti i juniori) prema ISSF pravilima ali parema godištima koje je odredio organizator. Od hrvatskih strijelaca na isom su nastupili strijelci iz Osijeka i Belog Manastira: Denis Tomašević (zračna puška), Leon Luka Ćelić, Borna Butković i Filip Zadravec (zračni pištolj).

Prvoga dana u finale zračnom puškom plasirao se je Denis Tomašević koji je na kraju zauzeo 5. mjesto, a isti plasman postigao je i zračnim pištoljem Leon Luka Ćelić. Oboje su postigli i izvrsne rezultate u kvalifikacijama, a Leon Luka Ćelić je i popravio rekord natjecanja sa 573 na 574 kruga u konkurenciji kadeta. Ekipno zračnim pištoljem je GSD \"Osijek 1784\" ostvario odličan uspjeh, osvojili su drugo mjesto u konkurenciji kadeta.

Drugoga dana ponovno je u finale ušao Leon Luka Ćelić ali je ovaj puta stigao i do medalje, osvojio je 3. mjesto sa osobnim rekordom u kvalifikacijama (576 krugova). Denis Tomašević bio je na korak do finala, osvojio je 9. mjesto. Borna Butković i Filip Zadravec gađali su solidno prvoga dana dok su drugoga dana imali kvalitetnije rezultate.

Dokumenti uz članak: