08.11.2021. Zagreb

Miran Maričić dva puta treći na President`s Cup-u

U Wroclawu se održava President`s Cup za discipline puške i pištolje.

Pozivnicu za ovo prestižno natjecanje dobili su samo najbolji strijelci svijeta - na svjetskoj rang listi prvih 12 iz svake discipline. Među najboljim strijelcima svijeta Hrvatska ima tri predstavnika: Snježanu Pejčić, Petra Goršu i Mirana Maričića.

Na ovom se natjecanju testira novi model natjecanja, u disciplini zračna puška prvo gađaju kvalifikacije, zatim prvih 8n ulazi u dvije polufinalne skupine i po dvoje boljih odlazi u finale. Kod malog kalibra kvalifikacije su podjeljene u dva dijela - prvo se gađa 3x20, pa prvih 12 ulazi u kvalifikacije dva i kojih prvih osam strijelaca ide u finale. Sudeći po rekacijama sportaša po društvenim mrežama nisu baš zadovoljni novim konceptom natjecanja.

Ipak bez obzira na nova pravila i opću konfuziju među natjecateljima, naši se sportaši jednostavno ne mogu smesti. Tako je Miran  ušao u finale gađanja zračnom puškom i zauzeo treće mjesto.

Snježana je turnir u gađanju malokalibarskom puškom završila na 10. mjestu.

Miran i Petar plasirali su se u finale gađanja malokalibarskom puškom. Petar je natjecanje završio na 5. mjestu dok je Miran zauzeo 3. mjesto.

U Mix parovima MIran i slovenka Živa Dvoršak završili su na 5. mjestu, Snježana i norvežanin Jon-Hermann Hegg na 8. mjestu i na 9. Petar i indijka Anjum Moudgil.

Čestitke Miranu na osvojenim medaljama!