26.11.2020. Zagreb

Proglašenje najboljih strijelaca za 2019. godinu i investicija u sportsko streljaštvo u iznosu od milijun kuna

Jučer je u Zagrebu, u Poslovnom centru Almeria, održano Proglašenje najboljih strijelaca za 2019. godinu kao i svečana dodjela sufinanciranog sportskog oružja članicama Hrvatskog streljačkog saveza. Događaj je održan uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Poseban gost na proglašenju bio je Ministar obrane Republike Hrvatske gospodin Mario Banožić koji je djelatnicima MORH-a Snježani Pejčić i Petru Gorši uručio nagrade za najbolje strijelce

Svečanosti su prisustvovali uvaženi gosti – gospodin Josip Pavić, viši savjetnik Ministrice turizma i sporta, gospodin Milan Čolić, pomoćnik pročelnika za sport i mlade Grada Zagreba, gospodin Nikola Dragaš, predsjednik Sportskog saveza grada Zagreba te gospođa Biserka Vrbek, pomoćnica glavnog tajnika HOO-a za pravne poslove.

Najboljim strijelcima proglašeni su:

Snježana Pejčić – PUŠKA

Petar Gorša – PUŠKA

Matea Omazić – PIŠTOLJ

Uroš Kačavenda – PIŠTOLJ

Josip Glasnović – TRAP

Valentina Pereglin – SAMOSTREL

Andrej Krstinić – SAMOSTREL

Priznanje je uručeno i evidentnom olimpijskom kandidatu Josipu Glasnoviću koji je 2019. godine na Svjetskom kupu u Al Ainu, UAE, izjednačio svjetski rekord i osvojio još jednu olimpijsku kvotu za Hrvatsku.  

Uz najbolje strijelce nagrade su dodijeljene i njihovim trenerima:

Seno Čusto – trener Snježane Pejčić

Siniša Vitez – trener Petra Gorše i Mateje Omazić

Mirela Skoko-Ćelić – trener Uroša Kačavende

Branko Pereglin – trener Josipa Glasnovića

Tihana Odlešić Kačavenda – trener Valentine Pereglin

Dean Vignjević – trener Andreja Krstinića

Ovom prigodom dodijeljeno je i sufinancirano zračno sportsko oružje, koje su zajednički sufinancirali Hrvatski streljački savez, Ministarstvo turizma i sporta, te klubovi i društva - članice Hrvatskog streljačkog saveza.

Investicija od milijun kuna za sportsko oružje i streljivo najveća je investicija ovog tipa u sportsko streljaštvo u Hrvatskoj.

Svečanost je pozdravnim govorom zatvorio Ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić.