19.03.2020. Zagreb

Odluka Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu i uputa Središnjeg državnog ureda za šport

Poštovane članice,

Sukladno odlukama Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu i uputama Središnjeg državnog ureda za šport, Hrvatski streljački savez do daljnjeg obustavlja sva sportska natjecanja. Ista će krenuti ponovo po odluci Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, a temeljem novog rasporeda natjecanja o čemu će odluku donijeti Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza te vas o istom na vrijeme obavijestiti.

Stručna služba

Niže je obavijest SDUŠ-a:

 

Poštovani,

 

Obavještavamo vas kako je Nacionalni stožer za civilnu zaštitu s danom 19. ožujka 2020. godine donio Odluku o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja (https://www.koronavirus.hr/odluka-o-mjerama-ogranicavanja-drustvenih-okupljanja-rada-u-trgovini-usluznih-djelatnosti-i-odrzavanja-sportskih-i-kulturnih-dogadjanja/180).

 

Ističemo kako se potrebno pridržavati svih mjera navedene Odluke, a posebno vam skrećemo pažnju na dio Odluke koji se odnosi na obustavu svih sportskih natjecanja i organiziranih treninga te obustava rada teretana, sportskih centara, fitness i rekreacijskih centara.

 

Stupanjem na snagu ove Odluke prestaje važiti preporuka Središnjeg državnog ureda za šport od 12. ožujka 2020. (https://sdus.gov.hr/vijesti/preporuka-sredisnjeg-drzavnog-ureda-za-sport/1223) osim u točci 2. Preporučuje se svim nacionalnim športskim savezima i krovnim športskim udruženjima planirati rezervne termine za odigravanje natjecanja odnosno planirati scenarije kraće sezone ili manjeg broja susreta.

 

Pozivamo vas da o svim daljnjim postupanjima redovito pratite sve informacije na web stranici www.koronavirus.hr te Središnjeg državnog ureda za šport (www.sdus.hr).

 

S poštovanjem,