27.12.2019. Zagreb

ISSF - izglasan novi sustav održavanja svjetskih i kontinentalnih prvenstava!!

Poštovane članice, 

Slijedom Izvanredne Generalne skupštine ISSF-a, održane 07.12.2019. godine ovime vas želimo izvijestiti o, za sportaše i klubove najvažnijoj promjeni, a koja se tiče održavanja svjetskih i kontinentalnih prvenstava. 

Naime, izmijenjen je članak 3.2.2 Općih pravila te sada glasi: 

Seniorska svjetska prvenstva za sve discipline moraju se organizirati svake četiri godine, dvije godine nakon Olimpijskih igara. Sve ostale godine, sa iznimkom godine u kojoj se održavaju Olimpijske igre, moraju se organizirati odvojena svjetska prvenstva za leteće mete kao i za discipline puške i pištolja. 

Juniorska svjetska prvenstva za sve discipline moraju biti organizirana svake dvije godine; u godini Olimpijskih igara i drugoj godini nakon Olimpijskih igara (parne godine). 

Kontinentalna prvenstva trebala bi se organizirati barem svake dvije godine sukladno odluci određene kontinentalne konfederacije. 

Dakle za sljedeće razdoblje npr. juniorska svjetska prvenstva bila bi održana 2022, 2024, itd., odvojena svjetska seniorska prvenstva (posebno leteće mete i posebno puška/pištolj) bila bi 2021, 2023 itd., veliko seniorsko svjetsko prvenstvo za sve discipline bilo bi 2022, 2026, itd.

Novi Statut ISSF-a, izglasan na Izvanrednoj generalnoj skupštini možete naći u privitku.

Stručna služba HSS-a

Dokumenti uz članak: