25.04.2019. Zagreb

IN MEMORIAM ! Josip Ćuk

 

Ovime vas obavještavamo da nas je 25. travnja 2019. godine u 84. godini život napustio Josip Ćuk, svima dobro poznati osnivač i član Športskog streljačkog kluba \"Dub\" iz Malinske.

Josip Ćuk bio je naš dugogodišnji reprezentativac u disciplinama puške i učesnik Olimpijskih igara Rim 1960. Bio je osvajač brojnih ekipnih i pojedinačnih medalja na velikim međunarodnim natjecanjima, uključujući i pojedinačna zlata na Mediteranskim igrama Beirut 1959. godine u disciplinama 50m MK puška 60 hitaca ležeći i 50m MK puška 3x40 hitaca.

Po završetku natjecateljske karijere ostao je u streljačkom sportu kao trener i istaknuti streljački djelatnik obnašajući razne funkcije u Hrvatskom streljačkom savezu.

Josip Ćuk vodio je streljačku  reprezentaciju i na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine gdje su naši sportaši prvi put u povijesti nastupali pod hrvatskom zastavom.

Za cjelokupni rad i doprinos streljačkom sportu u Hrvatskoj Josipu Ćuku dodijeljena je 2010. godine Državna nagrada \"Franjo Bučar\" za životno djelo.

Pozivamo sve koji mogu da se dođu oprostiti s Jožom i isprate ga na posljednji počinak u ponedjeljak, 29. travnja 2019. godine u 16:00 sati na Krematoriju u Zagrebu.

Obitelji izražavamo iskrenu sućut.

Počivao u miru !

 

Djelatnici stručne službe