27.01.2017. Munchen

IWK međunarodno natjecanje zračnim oružjem

U Munchenu (Njemačka) od 26-29.01.2017. održava se tradiconalno natjecanje zračnim oružjem, najznačajnije mmeđunarodno natjecanja koje svake godine okupi veliki broj strijelaca iz pedesetak zemalja svijeta. I ove godine na istom nastupaju u hrvatski strijelci, njih ukupno 26.

Već prvoga dana Borna Petanjek je u gađanju zračnom puškom za juniore ostvario pobjedu, naime u finalu je gađao izvanredno i pokazao da spada u sam svjetski vrh u ovoj disciplini. Čestitamo. U finale zračnom puškom ušao je Petar Gorša koji je na kraju zauzeo 7. mjesto, a za naše treće finale zaslužna je Marija Siladjev koja je zračnim pištoljem za juniorke osvojila 6. mjesto.

I drugoga dana sjajan meč imao je Borna Petanjek zračnom puškom. Prvi rezultat kvalifikacija sa 628,5 krugova samo je potvrdio osvajanjem još jedne medalje, one srebrne jer je u finalnom meču Japanac Atsusi Shimada gađao sjajno  i zauzeo prvo mjesto ispred našega Borne na srebrnom postolju. Na liniju su izašle i seniorke zračnom puškom, a finale je zabilježila i Snježana Pejčić koja je na kraju također došla do srebrne medalje, bolja je bila Nikola Mazurova iz Češke. Čestitke.

Kvalifikacijske rezultate možete pratiti na niže postavljenoj poveznici:

http://www.bssb.de/service/downloads/Meisterschaften/Internationaler_Wettkampf/Jahr_2017/Ergebnisse

Finale (izravno) možete pratiti na ovoj poveznici:

http://results.sius.com/Events.aspx?Championship=IWKHochbrueck201720170126MunichGER

Dokumenti uz članak: