Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


08.05.2019. Zagreb
Odluka o imenovanju vršitelja dužnosti Direktora reprezentacije

Poštovane članice,

Ovime vas obavještavamo da je na mjesto vršitelja dužnosti Direktora reprezentacije odlukom Izvršnog odbora imenovan Miroslav Turk. Odluka se nalazi u priloženom dokumentu.

Sve upite vezane uz reprezentaciju možete uputiti na adresu miroslav.turk@hrvatski-streljacki.hr .

Miroslavu želimo dobrodošlicu u naš tim!

Vaša Stručna služba


07.05.2019. Zagreb
Otvoreno prvenstvo školskih sportskih društava u streljaštvu - 26.05.2019.

 

Hrvatski školski sportski savez i Hrvatski streljački savez organizirat će Otvoreno prvenstvo školskih sportskih društava u streljaštvu za školsku godinu 2018./2019.

Natjecanje se organizira samo za OSNOVNE škole.

Otvoreno prvenstvo održat će se 26.5.2019. u Zagrebu (u streljani Doma sportova) s početkom u 9:30 sati.

Detaljne informacije o predmetnom natjecanju možete preuzeti na donjem linku

http://skolski-sport.hr/index.php/2019/05/07/otvoreno-prvenstvo-ssd-a-u-streljastvu/

 

Stručna služba


25.04.2019. Zagreb
IN MEMORIAM ! Josip Ćuk

 

Ovime vas obavještavamo da nas je 25. travnja 2019. godine u 84. godini život napustio Josip Ćuk, svima dobro poznati osnivač i član Športskog streljačkog kluba \"Dub\" iz Malinske.

Josip Ćuk bio je naš dugogodišnji reprezentativac u disciplinama puške i učesnik Olimpijskih igara Rim 1960. Bio je osvajač brojnih ekipnih i pojedinačnih medalja na velikim međunarodnim natjecanjima, uključujući i pojedinačna zlata na Mediteranskim igrama Beirut 1959. godine u disciplinama 50m MK puška 60 hitaca ležeći i 50m MK puška 3x40 hitaca.

Po završetku natjecateljske karijere ostao je u streljačkom sportu kao trener i istaknuti streljački djelatnik obnašajući razne funkcije u Hrvatskom streljačkom savezu.

Josip Ćuk vodio je streljačku  reprezentaciju i na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine gdje su naši sportaši prvi put u povijesti nastupali pod hrvatskom zastavom.

Za cjelokupni rad i doprinos streljačkom sportu u Hrvatskoj Josipu Ćuku dodijeljena je 2010. godine Državna nagrada \"Franjo Bučar\" za životno djelo.

Pozivamo sve koji mogu da se dođu oprostiti s Jožom i isprate ga na posljednji počinak u ponedjeljak, 29. travnja 2019. godine u 16:00 sati na Krematoriju u Zagrebu.

Obitelji izražavamo iskrenu sućut.

Počivao u miru !

 

Djelatnici stručne službe

 

 


06.04.2019. Zagreb
Najnoviji popis DOMAĆIH sudaca Hrvatskog streljačkog saveza

 

Na linku dolje nalazi se NAJNOVIJI popis DOMAĆIH sudaca u disciplinama puške / pištolja Hrvatskog streljačkog saveza s važećim HSS licencama na dan 31. ožujka 2019. godine.

Popis DOMAĆIH sudaca u disciplinama letećih meta bit će objavljen nakon usklađenja popisa s podacima predavača i Komisije za leteće mete HSS-a.

Ističemo da je sve sudačke licence potrebno obnoviti najkasnije 2 (dvije) godine nakon isteka licence, u protivnom licenca postaje nevažeća i potrebno je ponovno polagati ispit za suce radi dobivanja nove licence !

 

Stručna služba


05.04.2019. Zagreb
OBAVIJEST ČLANICAMA - Poziv na tečaj sportske administracije

 

Poštovane članice,

obavještavamo vas o održavanju tečaja sportske administracije. Prijavu možete izvršiti Hrvatskom streljačkom savezu najkasnije do 11. travnja 2019. godine.

Detalji o tečaju nalaze se u prilogu.

Stručna služba


25.03.2019. Zagreb
OBAVIJEST ČLANICAMA - Poziv na radionicu 11. travnja 2019.

Poštovane članice,

obavještavamo vas o Pozivu na radionicu o financijskoj odgovornosti i financijskom planiranju profesionalnih sportaša, svi detalji objašnjeni su u prilogu.

Stručna služba


18.03.2019. Zagreb
Službeno otvoreno Europsko prvenstvo zračnim oružjem Osijek 2019!

 

U nedjelju, 17. ožujka 2019. godine, u sportskog dvorani Gradski vrt u Osijeku svečano je otvoreno Europsko prvenstvo u streljaštvu zračnim oružjem, EPSO 2019 koje će najbolje strijelce starog kontinenta ugostiti sve do 25. ožujka 2019. godine. Na ovom prvenstvu prijavljen je 591 natjecatelj iz 46 zemalja.

Uz defile zemalja učesnica te bogat popratni program, otvorenju su nazočili Predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza te ujedno i Predsjednik organizacijskog odbora prvenstva, g. Hubert Kišpal koji je početnim govorom pozdravio sve prisutne i zahvalio svim gostima na podršci i dolasku, a sportašima zaželio uspješne nastupe.

Svečano otvorenje svojim prisustvom uveličali su Glavni tajnik Međunarodne sportske streljačke federacije, g. Alexander Ratner, Župan osječko-baranjski , g.  Ivan Anušić, Gradonačelnik grada Osijeka g. Ivica Vrkić te izaslanik Hrvatskog olimpijskog odbora, g. Dubravko Ižaković.

U ime Središnjeg državnog ureda za šport prisutne je pozdravio i dr.sc. Krešimir Šamija, zamjenik Državne tajnice Janice Kostelić .

Vladimir Lisin, Predsjednik Međunarodne sportske streljačke federacije i Europske streljačke konfederacije, proglasio je Europsko prvenstvo zračnim oružjem u Osijeku službeno otvorenim.


15.03.2019. Zagreb
OBAVIJEST !!! - Refundacija troškova natjecanja i individualnih programa

 

Obavještavamo sve klubove / društva čiji članovi su članovi hrvatske streljačke reprezentacije i korisnici individualnih programa HOO da je zahtjev za refundaciju troškova zajedno s pripadajućom dokumentacijom (putni nalozi, računi) potrebno dostaviti stručnoj službi Hrvatskog streljačkog saveza na e-mail adrese:

office@hrvatski-streljacki.hr i 

kresimir.loborec@hrvatski-streljacki.hr

najkasnije u roku 15 dana po povratku s natjecanja, odnosno nastanka troška (ukoliko se radi o nabavci opreme i sl. za individualne programe), kako bi stručna služba mogla pravovremeno obraditi pristiglu dokumentaciju i predati programske zahtjeve u HOO.

 

Zahtjevi za refundacije zaprimljeni iza navedenog roka neće biti uvaženi i refundacije neće biti isplaćene.

 

Unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju i suradnji u cilju postizanja bolje efikasnosti i komunikacije Hrvatskog streljačkog saveza i Hrvatskog olimpijskog odbora, što će posljedično najviše koristiti Vama !

 

Stručna služba


14.03.2019. Zagreb
OBAVIJEST ČLANICAMA - Izvanredna izborna sjednica Skupštine HSS-a 16. svibnja 2019. godine

 

Poštovane članice !

 

Izvanredna izborna sjednica Skupštine Hrvatskog streljačkog saveza održat će se u četvrtak, 16. svibnja 2019. godine s početkom u 16:30 sati u dvorani \"Kaptol 2\" Panorama Zagreb Hotela. Tema sjednice je Izbor pet (5) članova Nadzornog odbora Hrvatskog streljačkog saveza.

 

Na linkovima dolje nalaze se Poziv na izvanrednu izbornu sjednicu Skupštine, obrazac Punomoći za delegate i Poziv na isticanje kandidatura za članove Nadzornog odbora Saveza.

 

VAŽNO !!! Obzirom na održavanje dvije sjednice Skupštine u istom danu, a radi razloga formalno-pravne prirode, molimo sve delegate da sa sobom donesu dvije odvojene Punomoći za delegate, jednu za Redovnu sjednicu Skupštine i drugu za Izvanrednu izbornu sjednicu Skupštine !

 

Stručna služba


14.03.2019. Zagreb
OBAVIJEST ČLANICAMA - Redovna sjednica Skupštine HSS-a 16. svibnja 2019. godine

 

Poštovane članice !

 

Redovna sjednica Skupštine Hrvatskog streljačkog saveza održat će se u četvrtak, 16. svibnja 2019. godine s početkom u 18:00 sati u dvorani \"Kaptol 2\" Panorama Zagreb Hotela. Tema sjednice je Prijedlog Izvješća o radu s financijskim izvješćem Hrvatskog streljačkog saveza za 2018. godinu.

 

Na linkovima dolje nalaze se Poziv na redovnu sjednicu Skupštine i obrazac Punomoći za delegate.

 

VAŽNO !!! Obzirom na održavanje dvije sjednice Skupštine u istom danu, a radi razloga formalno-pravne prirode, molimo sve delegate da sa sobom donesu dvije odvojene Punomoći za delegate, jednu za Redovnu sjednicu Skupštine i drugu za Izvanrednu izbornu sjednicu Skupštine !

 

Stručna služba