Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


13.05.2021. Zagreb
Pravilnik o civilnim strelištima

Poštovane članice,

od Ministarstva unutarnjih poslova otvoreno je novo savjetovanje na koje ste pozvani. Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici:

https://esavjetovanja.gov.hr/Econ/MainScreen?EntityId=16564

Tema savjetovanja je: Prijedlog Pravilnika o civilnim strelištima i drugim mjestima određenim za vježbe gađanja te prostorima za ispitivanje oružja i streljiva

Opis savjetovanja:

Savjetovanje je otvoreno do: 11.6.2021.

Srdačan pozdrav


22.04.2021. Zagreb
Obavijest članicama - ODGODA !!! Prvenstva Hrvatske SZP za kadete i kadetkinje

 

Poštovane članice,

 

Obzirom na trenutno važeće Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o epidemiološkim mjerama kojima su zabranjeni treninzi i natjecanja u zatvorenim prostorima osim najvišeg ranga natjecanja za pojedinačne sportove, čime je onemogućeno treniranje i održavanje županijskih prvenstava u bilo kojem obliku (i turnirski i dopisno), obavještavamo vas da se Prvenstvo Hrvatske serijskom zračnom puškom za kadete i kadetkinje, koje se po Kalendaru natjecanja treba održati u Osijeku, 8. i 9. svibnja 2021. godine, ODGAĐA !!! do daljnjega odnosno do trenutka kad budu dozvoljeni treninzi i/ili natjecanja u zatvorenim prostorima.

O novom terminu održavanja Prvenstva Hrvatske serijskom zračnom puškom za kadete i kadetkinje bit ćete pravodobno obaviješteni.

 

Stručna služba


22.04.2021. Zagreb
Obavijest članicama - ODGODA !!! Prvenstva Hrvatske 10m zračnim oružjem za kadete i kadetkinje

 

Poštovane članice,

 

Obzirom na trenutno važeće Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o epidemiološkim mjerama kojima su zabranjeni treninzi i natjecanja u zatvorenim prostorima osim najvišeg ranga natjecanja za pojedinačne sportove, čime je onemogućeno treniranje i održavanje županijskih prvenstava u bilo kojem obliku (i turnirski i dopisno), obavještavamo vas da se Prvenstvo Hrvatske 10m zračnim oružjem za kadete i kadetkinje, koje se po Kalendaru natjecanja treba održati u Solinu, 15. i 16. svibnja 2021. godine, ODGAĐA !!! do daljnjega odnosno do trenutka kad budu dozvoljeni treninzi i/ili natjecanja u zatvorenim prostorima.

O novom terminu održavanja Prvenstva Hrvatske 10m zračnim oružjem za kadete i kadetkinje bit ćete pravodobno obaviješteni.

 

Stručna služba


15.04.2021. Zagreb
OBAVIJEST ČLANICAMA - zamjena mjesta održavanja 1. i 2. kola kupa Hrvatske - parni trap

Poštovane članice,

 

Zbog trenutno važećih epidemioloških mjera u Primorsko-goranskoj županiji, Hrvatski streljački savez odobrio je zamjenu mjesta održavanja 1. i 2. kola Kupa Hrvatske u disciplini parni trap.

Natjecanja će se održati kako slijedi:

1. kolo Kupa Hrvatske – parni trap 25.04.2021. – LIPOVEC

2. kolo Kupa Hrvatske – parni trap 13.06.2021. – KUKULJANOVO

 

Stručna služba


15.04.2021. Zagreb
Obavijest članicama - ODGODA !!! Prvenstva Hrvatske SZP za seniore/ke i juniore/ke

 

Poštovane članice,

 

Obzirom na trenutno važeće Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o epidemiološkim mjerama kojima su zabranjeni treninzi i natjecanja u zatvorenim prostorima osim najvišeg ranga natjecanja za pojedinačne sportove, čime je onemogućeno treniranje i održavanje županijskih prvenstava u bilo kojem obliku (i turnirski i dopisno), obavještavamo vas da se Prvenstvo Hrvatske serijskom zračnom puškom za seniore/ke i juniore/ke, koje se po Kalendaru natjecanja treba održati u Osijeku, 24. i 25. travnja 2021. godine, ODGAĐA !!! do daljnjega odnosno do trenutka kad budu dozvoljeni treninzi i/ili natjecanja u zatvorenim prostorima.

O novom terminu održavanja Prvenstva Hrvatske serijskom zračnom puškom za seniore/ke i juniore/ke bit ćete pravodobno obaviješteni.

 

Stručna služba


09.04.2021. Zagreb
Obavijest učesnicima Lige Hrvatske SZP 2020/2021 - ODGODA 7. kola Lige

 

Poštovani učesnici Lige Hrvatske SZP 2020/2021,

 

Obzirom na trenutno važeću Odluku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o epidemiološkim mjerama od 31. ožujka 2021. godine, a kojom su zabranjeni treninzi i natjecanja u zatvorenim prostorima osim najvišeg ranga natjecanja za pojedinačne sportove do 15. travnja 2021. godine, obavještavamo vas da se 7. kolo Lige Hrvatske SZP 2020/2021, koje se po Kalendaru natjecanja treba održati 10. i 11. travnja 2021. godine, ODGAĐA !!! do daljnjega odnosno do trenutka kad budu dozvoljeni treninzi i/ili natjecanja u zatvorenim prostorima, o čemu ćete biti pravodobno obaviješteni.

 

Stručna služba


09.04.2021. Zagreb
Posljednji pozdrav Anti Baniću !

 

S tugom u srcu obavještavamo vas da je Ante Banić, osnivač i dugogodišnji trener Streljačkog kluba \"Sopot\", preminuo u 70. godini života od posljedica zaraze korona virusom.

Kao trener streljaštva, ali i kao profesor hrvatskog jezika i književnosti cijeli je život posvetio radu s djecom i mladima prenoseći im svoje znanje i iskustvo. Odgojio je mnoge generacije mladih strijelaca i najzaslužnija je osoba za razvoj, rad i održavanje Streljačkog kluba \"Sopot\" do danas.

Dragi Ante, hvala Ti za sve i počivao u miru Božjem!

 


02.04.2021. Zagreb
OBAVIJEST ČLANICAMA - Neplaćene članarine do 31.03.2021. !!!

 

Poštovane članice,

 

Obavještavamo vas da, temeljem odluke Izvršnog odbora Hrvatskog streljačkog saveza donesene na 46. sjednici održanoj 10. listopada 2019. godine, članice Hrvatskog streljačkog saveza koje nisu podmirile članarinu za 2021. godinu do 31. ožujka 2021. godine, neće biti u mogućnosti koristiti usluge Saveza (registracije natjecatelja, liječničke potvrde, potvrde za oružje) niti prijavljivati strijelce na natjecanja do podmirenja obveza za članarinu.

 

Ujedno vas obavještavamo da, temeljem naprijed navedene odluke i članka 30. stavak 1. alineja 6. Statuta Hrvatskog streljačkog saveza („Članstvo u Savezu prestaje: … -odlukom o isključenju, donesenom od strane Izvršnog odbora Saveza natpolovičnom većinom svih članova, ako članica nije ispunila materijalne i financijske obveze prema Savezu za prethodnu kalendarsku godinu do 31. ožujka tekuće godine, u kojem slučaju je moguć ponovni prijem u članstvo Saveza ako, odnosno kada članica ispuni svoje materijalne i/ili financijske, te druge obveze prema Savezu,“), članice koje do 31. ožujka 2021. godine nisu podmirile članarinu za 2020. godinu stekle su uvjete za brisanje iz članstva Hrvatskog streljačkog saveza.

 

Slijedom naprijed navedenog, molimo vas da u najkraćem mogućem roku podmirite dospjele obveze Savezu, kako biste i dalje mogli koristiti usluge odnosno zadržati status punopravne članice Hrvatskog streljačkog saveza.

 

Stručna služba


26.03.2021. Zagreb
Uputa za održavanje županijskih natjecanja - seniori !!!

 

Poštovane članice,

 

Trenutno je važeća Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o epidemiološkim mjerama koje su na snazi do 31. ožujka 2021. godine, a kojom nije dozvoljena organizacija natjecanja u zatvorenim prostorima osim najvišeg ranga natjecanja za pojedinačne sportove.

 

S obzirom na predstojeće planirano pojedinačno Prvenstvo Hrvatske za seniore / seniorke 10m ISSF programa koje se treba održati 10. i 11. travnja 2021. godine u Dubrovniku, potrebno je održati županijska prvenstva kako bi se ispunile norme za nastup na državnom prvenstvu.

 

Budući da sukladno epidemiološkim mjerama županijska prvenstva nije moguće održati na način da se organizira natjecanje na jednom mjestu jer ne spadaju pod najviši rang natjecanja, županijska prvenstva za nastup na pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske za seniore / seniorke 10m ISSF program iznimno će se održati na sljedeći način:

 

-        Sportašima koji će nastupiti na 4. Kolu 1. Walther Hrvatske lige i Izbornom natjecanju u Solinu 27. i 28. ožujka 2021. godine priznat će se rezultat za normu za nastup na spomenutom pojedinačnom državnom seniorskom prvenstvu. Molimo klubove da kontaktiraju svoje županijske saveze i prijave nastup sportaša koji će nastupati u Solinu, kako bi im se priznao rezultat.

-        S obzirom da Uvjeti za sudjelovanje na prvenstvu županije i ostalim državnim natjecanjima ne uvjetuju način organizacije prvenstva županije, Županijski savezi dužni su organizirati županijska natjecanja na način da svi prijavljeni natjecatelji za županijsko prvenstvo odrade mečeve u svojim klubovima, uz prisustvo suca iz drugog kluba sa valjanom licencom kako bi se osigurala regularnost natjecanja. Natjecanje se može organizirati u više dana. Županijska natjecanja iznimno je moguće organizirati najkasnije 8 (osam) dana prije pojedinačnog Prvenstva Hrvatske.

-        Županijski savezi dužni su klubovima pomoći pri organizaciji posudbe elektronskih meta i/ili organizaciji stroja za ocjenjivanje papirnatih meta kako bi se mogli obraditi rezultati na decimale.

-        Županijski savezi će gore navedene rezultate sublimirati u jedan bilten.

-        Svaki županijski savez može dodijeliti medalje i pehare sukladno rezultatima tj. plasmanima iz biltena županijskog saveza.

-        Svaki županijski savez dužan je takav bilten poslati Hrvatskom streljačkom savezu kako bi se napravila prava nastupa.

 

Napomena: Sva županijska natjecanja treba održati u skladu sa:

 

-        Pravilima natjecanja HSS-a

-        Uvjetima za sudjelovanje na prvenstvima županije i ostalim državnim natjecanjima

 

Ukoliko se iz razloga novo donesenih Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o epidemiološkim mjerama, koje će vrijediti od 1. travnja 2021. godine, pojedinačno Prvenstvo Hrvatske ne bude moglo održati, o istom ćete biti pravovremeno obaviješteni.

 

Želimo vam uspješne nastupe i za sva pitanja stojimo na raspolaganju.

 

Stručna služba


09.03.2021. Zagreb
Uputa za održavanje županijskih natjecanja!!

Poštovane članice,

 

Trenutno je važeća Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o epidemiološkim mjerama koje su na snazi do 15. ožujka 2021. godine, a kojom nije dozvoljena organizacija natjecanja osim najvišeg ranga natjecanja za pojedinačne sportove.

 

S obzirom na predstojeće planirano Prvenstvo Hrvatske za juniore/juniorke 10m ISSF programa koje se treba održati 20.-21- ožujka 2021. godine u Zagrebu, potrebno je održati županijska prvenstva kako bi se ispunile norme za nastup na državnom prvenstvu.

 

Budući da sukladno epidemiološkim mjerama županijska prvenstva nije moguće održati na način da se organizira natjecanje na jednom mjestu jer ne spadaju pod najviši rang natjecanja, županijska prvenstva za nastup na Prvenstvu Hrvatske za juniore/juniorke 10m ISSF program iznimno će se održati na sljedeći način:

 

-        Sportašima koji će nastupiti na 3. Kolu 1. Walther Hrvatske lige i Izbornom natjecanju u Osijeku 13.-14. ožujka 2021. godine priznat će se rezultat za normu za nastup na spomenutom državnom juniorskom prvenstvu. Molimo klubove da kontaktiraju svoje županijske saveze i prijave nastup sportaša koji će nastupati u Osijeku kako bi im se priznao rezultat.

-        S obzirom da Uvjeti za sudjelovanje na prvenstvu županije i ostalim državnim natjecanjima ne uvjetuju način organizacije prvenstva županije, Županijski savezi dužni su organizirati županijska natjecanja na način da svi prijavljeni natjecatelji za županijsko prvenstvo odrade mečeve u svojim klubovima, uz prisustvo suca iz drugog kluba sa valjanom licencom kako bi se osigurala regularnost natjecanja. Natjecanje se može organizirati u više dana.

-        Županijski savezi dužni su klubovima pomoći pri organizaciji posudbe elektronskih meta i/ili organizaciji stroja za ocjenjivanje papirnatih meta kako bi se mogli obraditi rezultati na decimale.

-        Županijski savezi će gore navedene rezultate sublimirati u jedan bilten.

-        Svaki županijski savez može dodijeliti medalje i pehare sukladno rezultatima tj. plasmanima iz biltena županijskog saveza.

-        Svaki županijski savez dužan je takav bilten poslati Hrvatskom streljačkom savezu kako bi se napravila prava nastupa.

 

Napomena: Sva županijska natjecanja treba održati u skladu sa:

 

-        Pravilima natjecanja HSS-a

-        Uvjetima za sudjelovanje na prvenstvima županije i ostalim državnim natjecanjima

 

Želimo vam uspješne nastupe i za sva pitanja stojimo na raspolaganju.

 

Stručna služba