Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


13.06.2019. Zagreb
OBAVIJEST !!! - Refundacija troškova natjecanja

 

Poštovani,

 

Na linku dolje nalazi se obavijest klubovima/društvima, trenerima i natjecateljima o načinu i rokovima za obračun troškova službenih natjecanja hrvatske streljačke reprezentacije.

 

Stručna služba

 


10.06.2019. Zagreb
Zapošljavanje trenera - Malta shooting sport federation

Poštovane članice,

na adresu Hrvatskog streljačkog saveza stigao je poziv od Malta shooting sport federation, u kojem traže trenere za discipline letećih meta trap, double trap i skeet, te discipline puške i pištolja na 10m, 25m i 50m.

Zainteresirani treneri mogu uvjete i detalje ponude pogledati u priloženom dokumentu.

Stručna služba


27.05.2019. Zagreb
Upis učenika - športaša u razredne odjele za športaše za školsku godinu 2019/2020

 

Poštovane članice,

 

Ovime vas obavještavamo da je na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja https://mzo.hr/hr/odluka-o-upisu-ucenika-u-razred-srednje-skole-u-skolskoj-godini-20192020?cat=122 objavljena Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020. („Narodne novine“, broj: 53/19).

 

Temeljem odredbi navedene Odluke, kandidati koji se upisuju u razredne odjele za športaše trebaju iskazati interes za upis u razredne odjele za športaše u NISpuSŠ-u (Nacionalni informacijski sustav prijava i upisa u srednje škole - www.upisi.hr) u vremenu od 27. svibnja do 2. lipnja 2019. godine.

 

Po primitku nerangirane liste kandidata od strane Središnjeg državnog ureda za šport i izradi preliminarne rang-liste prijavljenih kandidata prema kriterijima športske uspješnosti, Hrvatski streljački savez će dana 13. lipnja 2019. godine objaviti preliminarnu rang-listu prijavljenih kandidata.

 

Stručna služba

 


22.05.2019. Zagreb
Otvoreno prvenstvo školskih sportskih društava u streljaštvu 26.05.2019. - RASPORED NATJECANJA

 

Hrvatski školski sportski savez i Hrvatski streljački savez te Zagrebački streljački savez organizirati će 2. Otvoreno prvenstvo školskih sportskih društava Republike Hrvatske u streljaštvu za učenike osnovnih škola.
Natjecanje će se održati 26.svibnja 2019. (nedjelja) u Domu sportova u Zagrebu.

 

Svečano otvaranje natjecanja predviđeno je za 11 sati.
Prijave učenika na natjecanje biti će od 9.00 do 11.00 sati


Kod PRIJAVE na natjecanje je potrebno donijeti prijavni list (kojeg ste ispisali nakon on-line prijave) na kojem obavezno mora biti potpis ravnatelja i žigom škole koji jamči da su na prijavnom listu nalaze imena redovito upisanih učenika/ica škole čiji je ravnatelj/ica, te potpis i žig liječnika da je učenik/ica koji se nalazi na prijavnom listu sposoban natjecati se u školskom sportu.
Voditelj mora imati iskaznice Hrvatskog školskog sportskog saveza ili ispravno popunjen zahtjeva za izdavanje iskaznice HŠSS-a koji NIJE stariji od 90 dana od dana izdavanja.
Bez potpisa ravnatelja, liječnika i bez identifikacijskog dokumenta (iskaznica ili zahtjev) učenik/učenica NEĆE moći nastupiti na natjecanju.

 

Natjecanje će trajati do 13.30 sati, a svečana dodjela medalja previđena je oko 14 sati.

 

Raspored natjecanja možete pronaći na donjem linku

http://skolski-sport.hr/index.php/2019/05/22/raspored-nastupa-na-otvorenom-prvenstvu-ssd-a-u-streljastvu/

 

Stručna služba


08.05.2019. Zagreb
Odluka o imenovanju vršitelja dužnosti Direktora reprezentacije

Poštovane članice,

Ovime vas obavještavamo da je na mjesto vršitelja dužnosti Direktora reprezentacije odlukom Izvršnog odbora imenovan Miroslav Turk. Odluka se nalazi u priloženom dokumentu.

Sve upite vezane uz reprezentaciju možete uputiti na adresu miroslav.turk@hrvatski-streljacki.hr .

Miroslavu želimo dobrodošlicu u naš tim!

Vaša Stručna služba


07.05.2019. Zagreb
Otvoreno prvenstvo školskih sportskih društava u streljaštvu - 26.05.2019.

 

Hrvatski školski sportski savez i Hrvatski streljački savez organizirat će Otvoreno prvenstvo školskih sportskih društava u streljaštvu za školsku godinu 2018./2019.

Natjecanje se organizira samo za OSNOVNE škole.

Otvoreno prvenstvo održat će se 26.5.2019. u Zagrebu (u streljani Doma sportova) s početkom u 9:30 sati.

Detaljne informacije o predmetnom natjecanju možete preuzeti na donjem linku

http://skolski-sport.hr/index.php/2019/05/07/otvoreno-prvenstvo-ssd-a-u-streljastvu/

 

Stručna služba


25.04.2019. Zagreb
IN MEMORIAM ! Josip Ćuk

 

Ovime vas obavještavamo da nas je 25. travnja 2019. godine u 84. godini život napustio Josip Ćuk, svima dobro poznati osnivač i član Športskog streljačkog kluba \"Dub\" iz Malinske.

Josip Ćuk bio je naš dugogodišnji reprezentativac u disciplinama puške i učesnik Olimpijskih igara Rim 1960. Bio je osvajač brojnih ekipnih i pojedinačnih medalja na velikim međunarodnim natjecanjima, uključujući i pojedinačna zlata na Mediteranskim igrama Beirut 1959. godine u disciplinama 50m MK puška 60 hitaca ležeći i 50m MK puška 3x40 hitaca.

Po završetku natjecateljske karijere ostao je u streljačkom sportu kao trener i istaknuti streljački djelatnik obnašajući razne funkcije u Hrvatskom streljačkom savezu.

Josip Ćuk vodio je streljačku  reprezentaciju i na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine gdje su naši sportaši prvi put u povijesti nastupali pod hrvatskom zastavom.

Za cjelokupni rad i doprinos streljačkom sportu u Hrvatskoj Josipu Ćuku dodijeljena je 2010. godine Državna nagrada \"Franjo Bučar\" za životno djelo.

Pozivamo sve koji mogu da se dođu oprostiti s Jožom i isprate ga na posljednji počinak u ponedjeljak, 29. travnja 2019. godine u 16:00 sati na Krematoriju u Zagrebu.

Obitelji izražavamo iskrenu sućut.

Počivao u miru !

 

Djelatnici stručne službe

 

 


06.04.2019. Zagreb
Najnoviji popis DOMAĆIH sudaca Hrvatskog streljačkog saveza

 

Na linku dolje nalazi se NAJNOVIJI popis DOMAĆIH sudaca u disciplinama puške / pištolja Hrvatskog streljačkog saveza s važećim HSS licencama na dan 31. ožujka 2019. godine.

Popis DOMAĆIH sudaca u disciplinama letećih meta bit će objavljen nakon usklađenja popisa s podacima predavača i Komisije za leteće mete HSS-a.

Ističemo da je sve sudačke licence potrebno obnoviti najkasnije 2 (dvije) godine nakon isteka licence, u protivnom licenca postaje nevažeća i potrebno je ponovno polagati ispit za suce radi dobivanja nove licence !

 

Stručna služba


05.04.2019. Zagreb
OBAVIJEST ČLANICAMA - Poziv na tečaj sportske administracije

 

Poštovane članice,

obavještavamo vas o održavanju tečaja sportske administracije. Prijavu možete izvršiti Hrvatskom streljačkom savezu najkasnije do 11. travnja 2019. godine.

Detalji o tečaju nalaze se u prilogu.

Stručna služba


25.03.2019. Zagreb
OBAVIJEST ČLANICAMA - Poziv na radionicu 11. travnja 2019.

Poštovane članice,

obavještavamo vas o Pozivu na radionicu o financijskoj odgovornosti i financijskom planiranju profesionalnih sportaša, svi detalji objašnjeni su u prilogu.

Stručna služba