Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


07.06.2018. Zagreb
Obavijest za dodjelu mjesta studentima - kategoriziranim športašima u studentskim domovima 2018/2019

Poštovani,

Na linku dolje nalazi se Obavijest Središnjeg državnog ureda za šport za dodjelu mjesta studentima - kategoriziranim športašima u studentskim domovima za akademsku godinu 2018/2019.

Stručna služba

 


01.06.2018. Zagreb
Obavijest Središnjeg državnog ureda za šport - Preporuka za zaštitu od vrućine

Poštovani,

Ministarstvo zdravstva dostavilo je Središnjem državnom uredu za šport Protokol o postupanju i preporuke za zaštitu od vrućine.

Protokolom su utvrđeni postupci potrebni za pripravnost i djelovanje službi zdravstvene i socijalne skrbi te drugih institucija na nacionalnoj i lokalnim razinama u slučaju pojave toplinskih valova kako bi se pravovremeno poduzele preventivne mjere koje mogu ublažiti negativne posljedice po zdravlje.

Kako bismo upozorili na zdravstvene rizike izlaganja suncu i vrućinama te istaknuli važnost takvog postupanja od strane organizatora športskih aktivnosti, u privitku vam dostavljamo Protokol i preporuke te molimo da iste proslijedite svojim članicama.

S poštovanjem,

Središnji državni ured za šport


01.06.2018. Zagreb
SDUŠ Europski tjedan sporta - #BeActive Awards - poziv na prijavu

Poštovani,

Europski tjedan sporta i ove godine organizira natječaj za najaktivnije obrazovne ustanove, poslodavce i pojedince koji doprinose zajednici u vidu poticanja građana na tjelesnu aktivnost. Natječaj se provodi unutar zemalja koje sudjeluju u programu Erasmus+, odnosno uključene su u organizaciju Europskog tjedna sporta.

Odabrani kandidati će, ukoliko uđu u finale, otputovati na svečanu dodjelu nagrada u Sofiji (troškovi puta i smještaja osigurani su od strane organizatora). Glavna nagrada je iznos od 5000,00 €, trofej i profesionalni video isječak o pobjedniku koji kandidat može dalje koristiti u promotivne svrhe. Na ovom LINKu možete vidjeti tko su bili prošlogodišnji pobjednici.

Smatrate li da ste upravo Vi ostvarili značajne rezultate unutar zajednice ili ste upoznati s radom određene obrazovne ustanove, poduzeća ili pojedinca u svom okruženju, molimo Vas da, do 23. srpnja, ispunite prijave ovisno o kategorijama:

·         #BeActive Education Award (natječaj za obrazovne ustanove) – http://europski-tjedan-sporta.hr/beactive-education-award-2018-prijavite-se/

·         #BeActive Workplace Award (natječaj za poslodavce) – http://europski-tjedan-sporta.hr/beactive-workplace-award-prijavite-se/

·         #BeActive Local Hero Award (natječaj za pojedince) – http://europski-tjedan-sporta.hr/beactive-local-hero-award-prijavite-se/

Športski pozdrav,

Središnji državni ured za šport


01.06.2018. Zagreb
Simpozij \"Doping u vrhunskom sportu\" - Osijek 7. lipnja 2018. godine

Poštovani,

Na linku dolje nalazi se Poziv i Prijavnica za Simpozij „Doping u vrhunskom sportu“ koji će se, u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora, održati u četvrtak, 7. lipnja na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Poljoprivredni fakultet, Vladimira Preloga 1 (predavaonica Aula Magna, 2. kat).

Ljubazno molimo sve članice Hrvatskog streljačkog saveza u Slavonsko–Baranjskoj županiji te da se treneri i športaši odazovu Simpoziju.

S poštovanjem,

Stručna služba


24.05.2018. Zagreb
IN MEMORIAM! Blanka Močibob

Ovime vas obavještavamo da je naša draga djelatnica Blanka Močibob, iznenada preminula u 71.godini života,22.svibnja 2018.godine.

Blanka je bila djelatnica HSS-a od 1965.godine i duša nacionalnog saveza za mnoge naraštaje. Pozivamo sve koji mogu da se dođu oprostiti s Blankom i isprate ju na posljednji počinak dana 25.svibnja 2018. godine u 16,00 sati na Krematoriju u Zagrebu.

Djelatnici stručne službe


21.05.2018. Zagreb
Redovna sjednica Skupštine HSS-a 12.06.2018. - OBAVIJEST o promjeni mjesta održavanja !!!

Poštovani,

Dana 13. svibnja 2018. godine na službenoj web stranici Hrvatskog streljačkog saveza objavljena je vijest o održavanju Redovne sjednice Skupštine HSS-a u utorak, 12. lipnja 2018. godine u Velikoj dvorani Poslovnog centra \"Almeria\" u Zagrebu.

Zbog razloga tehničke prirode navedena Redovna sjednica Skupštine održat će se u Velikoj dvorani (prizemlje) Panorama Zagreb Hotela u Zagrebu, Trg Krešimira Ćosića 9.

Na linku dolje nalazi se korigirani Poziv na Redovnu sjednicu Skupštine 12. lipnja 2018. godine s novim mjestom održavanja sjednice, a radi izbjegavanja nesporazuma, korigirani Poziv postavljen je i u vijest o održavanju Redovne sjednice Skupštine, objavljenu dana 13. svibnja 2018. godine.

Stručna služba

 

 


17.05.2018. Zagreb
Otvoreno državno prvenstvo u streljaštvu za osnovne škole - RASPORED NATJECANJA i POPIS UČESNIKA

Poštovani,

Nastavno na vijest o održavanju Otvorenog državnog prvenstva u streljaštvu za osnovne škole dana 19. svibnja 2018. godine (subota), na linku dolje nalaze se POPISI UČESNIKA i RASPORED NATJECANJA.

Stručna služba

 


15.05.2018. Zagreb
OBAVIJEST o otvorenom Javnom savjetovanju o Nacrtu Odluke o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2018/2019

Obavještavamo sve članice da je Stručna služba Hrvatskog streljačkog saveza dana 14. svibnja 2018. godine primila obavijest Središnjeg državnog ureda za šport, koju u nastavku citiramo u cijelosti:

 

Poštovani,

ovim putem želimo vas izvijestiti da je na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=7411  u razdoblju od 10. svibnja do 17. svibnja 2018. postavljena obavijest o otvorenom Javnom savjetovanju o Nacrtu Odluke o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019.

Budući da je točkom XIII.  Nacrta Odluke opisan postupak prijave učenika koji se upisuju u odjele za sportaše u ljetnome i jesenskome upisnom, ljubazno vas molimo da o otvorenom Javnom savjetovanju obavijestite svoje članice da se mogu javiti ukoliko imaju primjedbi.

Nakon provedenog Javnog savjetovanja dostavit ćemo vam konačnu odluku i detaljne upute o provedbi upisu učenika športaša u razredne odjele za športaše.

S poštovanjem,

Središnji državni ured za šport


15.05.2018. Zagreb
OBAVIJEST o natječaju za upis na SCIT 2018/2019

Na linkovima dolje objavljujemo sve potrebne informacije za upis na Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Studijski centar za izobrazbu trenera, u ljetnom roku.

Prijave na studij odvijat će se od 4. do 8.6.2018. godine. Razredbeni postupak održat će se u srijedu, 4.7.2018. godine.

Stručna služba


14.05.2018. Zagreb
OBAVIJEST o održavanju 2. MK turnira-2. izbornog natjecanja i Finala Kupa Hrvatske zračnim oružjem ISSF programa

Obavještavamo vas da će se 2. MK turnir - 2. izborno natjecanje za Svjetsko prvenstvo održati u Solinu, u subotu, 2. lipnja 2018. godine, a Finale Kupa Hrvatske u gađanju zračnim oružjem ISSF programa također u Solinu, u nedjelju, 3. lipnja 2018. godine.

Službeni pozivi organizatora navedenih natjecanja bit će objavljeni odmah po primitku istih u Stručnu službu.

Na linku dolje nalazi se lista Prava nastupa na Finalu Kupa Hrvatske u gađanju zračnim oružjem ISSF programa

Stručna služba