Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


24.04.2018. Zagreb
POZIVAMO ZAINTERESIRANE NA UPIS U PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA ZA POSLOVE TRENERA/ICE STRELJAŠTVA U DISCIPLINAMA LETEĆIH META TE PUŠKE I PIŠTOLJA. Prijave do 10. svibnja 2018!!

Poštovani,

Sportsko učilište u suradnji sa Hrvatskim streljačkim savezom i Streljačkom udrugom Zagreba organizira provedbu Programa osposobljavanja za poslove trenera/ice streljaštva u disciplinama letećih meta te puške i pištolja.

U prilogu se nalaze Pozivi za upis u Programe osposobljavanja te Prijavnice-upisnice za program.

Rok za prijavu u Program osposobljavanja je 10.svibnja 2018. godine. 

Stručna služba HSS-a


21.04.2018. Zagreb
Emisija \"Moj Savez\" - Sportska televizija

Poštovane članice,

Sportska televizija već neko vrijeme emitira emisiju \"Moj Savez\" u kojem riječ imaju Predsjednici te Glavni tajnici nacionalnih sportskih saveza u Hrvatskoj.

Pozivom Sportske televizije, Hrvatski streljački savez je u 15ak minuta predstavila v.d. glavne tajnice, Suzana Skoko. Emisija će biti emitirana u programu Sportske televizije u 

Nedjelju, 22 travnja u 07.00 sati i

Srijedu, 25 travnja u 19.25 sati.

 

Stručna služba HSS-a


18.04.2018. Zagreb
Zaključci sa okruglog stola \"Strelišta u Hrvatskoj\"!!

Poštovane članice,

šaljemo Vam na uvid zaključke s nedavno održanog okruglog stola \"Strelišta u Hrvatskoj\" kojeg su zajednički organizirali Hrvatski streljački savez, Hrvatski časnički zbor te časopis \"Zaštita\". Uz to, niže je i članak objavljen u časopisu \"Zaštita\". 

Na okruglom stolu raspravljalo se o problemu nedostatka strelišta u našoj zemlji, njihovoj relativno slaboj opremljenosti modernim uređajima i opremom, malim ili nikakvim ulaganjima u ista te tendenciji postepenog smanjivanja broja strelišta kao i problemu neizgradnje novih. 

Kako i u budućnosti planiramo organizirati nove sastanke sa relevantnim ljudima i institucijama, a sve u svrhu razvoja streljačkog sporta u cijeloj Hrvatskoj, vaša mišljenja, sugestije i prijedloge o spomenutoj problematici i daljnjim koracima možete poslati na elektronske adrese organizatora skupa: 

Hrvatski streljački savez - suzana.skoko@hrvatski-streljacki.hr ili predsjednik@hrvatski-streljacki.hr (Hubert Kišpal)

Hrvatski časnički zbor - wagner.hcz@gmail.com (Rajko Samueli Kačić)

Časopis Zaštita drazen@zastita.info (Dražen Najman)

Iste prijedloge i razmišljanja, uzet ćemo u obzir pri pripremi sljedećih koraka. Unaprijed zahvaljujemo.

 Stručna služba HSS-a


17.04.2018. Zagreb
VAŽNA OBAVIJEST!! Finale Kupa Hrvatske odgođeno za 02. lipnja 2018!!


Obavještavamo vas da je temeljem zamolbe streljačkog društva Dalmacijacement iz Solina pokrenuto pitanje promjene datuma održavanja Finala Kupa Hrvatske u disciplinama puška/pištolj 10m.

Budući da finale Kupa Hrvatske planirano za 21. travnja 2018. godine onemogućuje nastup naših najboljih strijelaca koji su tog dana na Svjetskom kupu u Changwonu, održavanje istog utjecalo bi na uspjehe njihovih ekipa i klubova/društava.

Stoga, zaključkom strukovne komisije, novi datum održavanja finala Kupa Hrvatske bit će 02. lipnja 2018. godine.

 

Stručna služba HSS-a


16.04.2018. Zagreb
Najbolji strijelci Hrvatske za 2017. godinu, državni rekordi i osvajači streljačkih zvanja

Na linku dolje nalaze se lista Najboljih strijelaca Hrvatske za 2017. godinu, koju je Izvršni odbor usvojio na 19. (elektronskoj) sjednici od 3. travnja 2018. godine, popisi strijelaca s osvojenim streljačkim zvanjima MAJSTOR STRIJELAC, NACIONALNI MAJSTOR STRIJELAC I MEĐUNARODNI MAJSTOR STRIJELAC koje je Izvršni odbor usvojio na 20. sjednici održanoj dana 12. travnja 2018. godine, kao i važeći Državni rekordi na dan 10. travnja 2018. godine, koje je Izvršni odbor također usvojio na 20. sjednici.

Svim osvajačima zvanja MAJSTOR STRIJELAC i NACIONALNI MAJSTOR STRIJELAC, kao i strijelcima koji su ostvarili državne rekorde u razdoblju 15.03.2017.-10.04.2018. godine bit će uručena prigodna priznanja.

Stručna služba

 


04.04.2018. Zagreb
OBAVIJEST ČLANICAMA - Izvanredna sjednica Skupštine HSS-a 8. svibnja 2018.

Temeljem zahtjeva više od 1/3 članica HSS-a, a sukladno članku 35. i 36. Statuta HSS-a, ovime vas obavještavamo da će se Izvanredna sjednica Skupštine Hrvatskog streljačkog saveza održati u utorak, 8. svibnja 2018. godine s početkom u 17:00 sati u Velikoj dvorani poslovnog centra \"Almeria\" u Zagrebu.

Zbog novonastalih okolnosti, datum planirane Redovne sjednice Skupštine HSS-a bit će određen naknadno, o čemu će sve članice Saveza biti pravodobno obaviještene.

Na linku niže nalazi se Poziv na sjednicu Skupštine i obrazac Punomoći-Izjave za delegate, te Zahtjev za sazivanje Izvanredne sjednice Skupštine i Prijedlog kandidata za predsjednika Hrvatskog streljačkog saveza.

Stručna služba


27.03.2018. Zagreb
Natječaj za imenovanje Direktora reprezentacije Hrvatskog streljačkog saveza

Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza, na 18. (elektronskoj) sjednici održanoj dana 26. ožujka 2018. godine, donio je odluku o raspisivanju Natječaja za imenovanje Direktora reperezentacije Hrvatskog streljačkog saveza.

Natječaj se objavljuje na službeoj web stranici Hrvatskog streljačkog saveza i na portalu \"MojPosao.net\" dana 27. ožujka 2018. godine, a u dnevnim novinama \"Večernji list\" bit će objavljen dana 28. ožujka 2018. godine.

Prijave na natječaj podnose se Izvršnom odboru Hrvatskog streljačkog saveza, Ferde Livadića 22, 10000 Zagreb, u zatvorenoj omotnici, osobno ili poštom, najkasnije do zaključno 5. travnja 2018. godine.

Kandidati za imenovanje Direktora reprezentacije Hrvatskog streljačkog saveza moraju ispunjavati sljedeće uvjete:

1. Stručna sprema: magistar struke/VSS, VII/1 stupnja ili sveučilišni/stručni prvostupnik/VŠS, VI/1 stupnja, bez obzira na smjer.
2. Radno iskustvo: najmanje 3 godine na stručnim poslovima u streljačkom sportu.
3. Posebna znanja: poznavanje engleskog jezika u govoru i pismu, rad na računalu (MS Office) i rad u digitalnom okruženju.
4. Posebni uvjeti: ispunjavanje uvjeta iz članka 10. točke 3., 4. i 5. Zakona o oružju odnosno nepostojanje zapreka iz članka 13. Zakona o sportu.

Natječaj za Direktora reprezentacije nalazi se na linku dolje.

Stručna služba


26.03.2018. Zagreb
VAŽNA OBAVIJEST - Završno kolo Lige Hrvatske SZP

Obavještavamo sve ekipe - učesnice Lige Hrvatske serijskom zračnom puškom da će se odgođeno ZAVRŠNO kolo Lige, temeljem odluke Izvršnog odbora od 21. ožujka 2018., održati u Čakovcu u subotu, 7. travnja 2018. godine.

Korigirani Kalendar natjecanja za 2018. godinu nalazi se na linku dolje

Stručna služba

 


05.03.2018. Zagreb
Odluka o visini članarine i naknada za 2018. godinu

Na linku dolje nalazi se Odluka o visini članarine i naknada Hrvatskom streljačkom savezu za 2018. godinu, usvojena na 16. (elektronskoj) sjednici Izvršnog odbora od 21. veljače 2018. godine.

Temeljem navedene Odluke, strijelci koji su nastupili na Prvenstvu Hrvatske u bilo kojoj disciplini ili na natjecanjima višeg ranga (međunarodna natjecanja) tijekom prethodne ili tekuće natjecateljske sezone oslobođeni su plaćanja naknade za izdavanje potvrde, a bilten s dotičnog Prvenstva Hrvatske ili međunarodnog natjecanja treba biti u privitku Zahtjeva za izdavanje potvrde.

Stručna služba

 


01.03.2018. Zagreb
VAŽNA OBAVIJEST!! ODGOĐENO Završno kolo lige 10m SZP koje se trebalo održati 03. ožujka 2018 u Čakovcu!

Obavještavamo vas da je zbog nadolazećih vremenskih prilika  te zamolbe nekih sudionika natjecanja ODGOĐENO Završno kolo lige 10m SZP koje se trebalo održati 03. ožujka 2018 u Čakovcu .

Organizator natjecanja će koordinirati i predložiti novi datum održavanja te ćete o istom biti pravodobno obaviješteni.

Stručna služba HSS-a

Zamolba navedena niže!

---------- Proslijeđena poruka ----------

Šalje: Streljački klub DVD Opatija <skdvdopatija1911@gmail.com>
Datum: 28. veljače 2018. u 15:54
Predmet: odgoda Čakovec-nevrijeme
Prima: info@hrvatski-streljacki.hr

Poštovani!

S obzirom na najavljene vremenske neprilike za petak i subotu 2.3.2018 i 3.3.2018. predložili smo Vam da se napravi odgoda završnog kola Lige HSS-a u Čakovcu 3.3.2018. a preko organizatora istog(odgovorna osoba Miroslav Turk)Streljački Savez Međimurske Županije.

Prognoze predviđaju pad temperature uz kišu i ledenu kišu ,petak na primorju a subotu isto u cijeloj Hrvatskoj sa još nižim temeperaturama.

S osvrtom na nemili događaj sudara autobusa i kamiona u snjegom zahvaćenim područjima kao i obilne  padavine,roditelji djece strahuju za svoje i ne dozvoljavaju putovanje po tako opasnom i nesigurnom vremenu.Uz telefonsku konsultaciju DVD-a (Dragan Čakardić) kao inicijatrora te ostalih sudionika završnice Lige HSS-a,Dalmacijacement(Vitez S.),Lokomotiva RKA(Slavica Žefran),DUB Malinska(Dean Vignjević)predlažemo odgodu do poboljšanja meteoroloških uvjeta.

Hvala na razumjevanj i pažnji!

Lijepi pozdrav iz Opatije