Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


07.09.2021. Zagreb
Obavijest o prestanku obveze plaćanja upravnih pristojbi na rješenja o kategorizaciji sportaša od 1.9.2021.

Poštovani,

 Obavještavamo vas da se od 1. rujna 2021. godine, stupanjem na snagu nove Uredbe o tarifi upravnih pristojbi (NN 92/2021), ukida obveza plaćanja upravnih pristojbi za rješenja o kategorizaciji sportaša.

Navedeno znači da se zahtjevi za kategorizaciju sportaša podnose Hrvatskom olimpijskom odboru na rješavanje bez prilaganja biljega ili plaćanja iznosa upravne pristojbe, od 1. rujna 2021. 

Upravne pristojbe također se ne plaćaju na druge dokumente koje HOO izdaje temeljem javne ovlasti, kao što je izvadak iz evidencije osvajača medalja na olimpijskim igrama i svjetskim prvenstvima u olimpijskim sportovima i disciplinama.

Stručna služba


30.08.2021. Zagreb
VAŽNO !!! Izmjene i dopune Kalendara natjecanja HSS-a za 2021. godinu

 

Poštovane članice,

 

Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza na 13. (elektronskoj) sjednici održanoj 28. kolovoza 2021. godine donio je Odluku o Izmjenama i dopunama Kalendara natjecanja HSS-a za 2021. godinu.

 

Izmjene i dopune Kalendara za 2021. godinu možete pronaći u dokumentaciji i na linku dolje. 

 

Stručna služba


02.08.2021. Zagreb
Pravilnik o civilnim strelištima

 

Poštovane članice,

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA sa danom 15.07.2021. donosi Pravilnik o civilnim strelištima i drugim mjestima određenim za vježbe gađanja te prostorima za ispitivanja oružja i streljiva.

Ovim Pravilnikom propisuju se posebni prostorni i tehnički zahtjevi te mjere sigurnosti koje moraju zadovoljiti civilna strelišta, uključujući i privremena civilna strelišta (u daljnjem tekstu: strelišta) i druga mjesta određena za vježbe gađanja te prostori izgrađeni za ispitivanje oružja i/ili streljiva.

Pravilnik možete naći na poveznici niže.

 

Stručna služba


30.07.2021. Zagreb
Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Poštovane članice,

Odbor za branitelje osnovan pri Hrvatskom streljačkom savezu uz podršku Izvršnog odbora HSS-a apelira na županijske streljačke saveze i streljačke udruge da u okviru svojih mogućnosti organizacijom natjecanja obilježe Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja 05. kolovoza 2021.

Osnovni cilj je pored streljačkih udruga registriranih pri Hrvatskom streljačkom savezu u ova natjecanja uključiti i udruge branitelja u Republici hrvatskoj.

Vrijeme i datum održavanja natjecanja određuje organizator.

Molimo vas da nakon organizacije natjecanja u svrhu obilježavanja ovog važnog dana za Hrvatski, pošaljete bilten istog Hrvatskom streljačkom savezu kako bi Izvršni odbor mogao donijeti odluku o eventualnoj potpori organizatoru ovog natjecanja.

Stručna služba


27.07.2021. Zagreb
Obavijest o zdravstvenom stanju - Seno Čusto

Dragi svi,

Uz dopuštenje obitelji našeg istaknutog i vrsnog trenera g. Sene Čuste, obavještavamo vas da je naš Seno hospitaliziran na odjelu intenzivne njege u tokijskoj bolnici nakon što mu je iznenada pozlilo početkom prošlog tjedna. Seno je pod stalnim nadzorom liječnika bolnice koji su u kontaktu sa obitelji i liječnicima hrvatske olimpijske delegacije kao i vođom hrvatske misije te vođom puta hrvatskih strijelaca olimpijaca.

U ovom trenutku, sukladno uputama liječnika, potrebno je proći vrijeme koje će organizmu dati šansu za oporavak te poboljšanje zdravstvenog stanja.

Stoga molimo cijelu streljačku javnost za strpljenje i apeliramo da, radi mira Senine obitelji te naših olimpijaca koje još uvijek očekuju važni nastupi u Tokiu, za sva eventualna pitanja nazovete Hrvatski streljački savez.

Detaljnije informacije objavit ćemo po ostatku nastupa naših sportaša u Tokiu te po dogovoru sa Seninom obitelji.

Unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju.

Hrvatski streljački savez


05.07.2021. Zagreb
Natječaji za imenovanje Glavnog tajnika i Direktora reprezentacije Hrvatskog streljačkog saveza

Poštovane članice,

obavještavamo vas da su otvoreni Natječaji za imenovanje Glavnog tajnika i Direktora reprezentacije Hrvatskog streljačkog saveza. Natječaji su otvoreni sa današnjim danom, 05. srpnja 2021. godine i traju zaključno do 30. srpnja 2021. godine.

Sve detalje možete naći na linkovima niže.

Stručna služba

 


30.06.2021. Zagreb
Izvješće revizora o izvršenom uvidu u Financijsko izvješće HSS za 2020. godinu

 

Poštovane članice,

 

Obzirom da je Hrvatski streljački savez u 2020. godini ostvario ukupni prihod u iznosu većem od 3.000.000,00 kn, prema Zakonu o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija i Pravilniku o sustavu financijskog upravljanja i kontrola te izradi i izvršavanju financijskih planova neprofitnih organizacija, bili smo u obvezi zatražiti uvid u financijsko izvješće od strane ovlaštenog revizora i objaviti ga na našoj službenoj web stranici do 30. lipnja 2021. godine. Ovlašteni revizor Audit revizija d.o.o. izvršio je uvid u Financijska izvješća za 2020. godinu, a izvješće revizora objavljujemo na našoj web stranici.

 

Stručna služba


29.06.2021. Zagreb
Poziv na webinar „Važnost suplementacije i testiranja“

Poštovane članice,

U prilogu vam šaljemo pozivnicu na webinar „Važnost suplementacije i testiranja“ koji će se održati 6. srpnja 2021. godine s početkom u 17:00 sati u organizaciji tvrtke Salvus.


09.06.2021. Zagreb
EU komisija - revizija propisa vezanih uz uvoz, izvoz i promet oružja

Poštovane članice,

Europska komisija započela je proces revizije propisa vezano uz uvoz, izvoz i promet oružja.

U tom smislu izdana je početna procjena utjecaja istih koja sadrži:

-          kontekst definiciju problema i provjeru subsidijarnosti

-          ciljeve i moguće opcije navedenih propisa

-          preliminarnu procjenu i očekivane utjecaje te

-          bazu dokaza prikupljanje podataka te instrumente za bolju regulaciju propisa

Navedenu provjeru utjecaja gore navedenih propisa možete naći na sljedećoj poveznici https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/12855-Firearms-review-of-export-rules-and-import-&-transit-measures_en  gdje također možete dati početne komentare do 02. srpnja 2021. godine

U narednim mjesecima komisija će objaviti otvorenu javnu raspravu na kojoj će se moći dati konkretnije i detaljnije prijedloge i komentare.

Stručna služba


14.05.2021. Zagreb
EP Osijek - bez gledatelja

 

Poštovane članice,

obavještavamo vas kako na Prvenstvu Europe nisu dozvoljeni gledatelji te ulazak na borilišta bez akreditacije neće biti moguć.

Akreditacije će dobiti samo službeno osoblje prvenstva, sportaši naše reprezentacije te službeno osoblje hrvatske streljačke reprezentacije.

 Stručna služba