Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


02.04.2020. Zagreb
VAŽNO! Mjere očuvanja radnih mjesta

 Poštovane članice,

Slijedom uputa od strane Središnjeg državnog ureda za šport i Hrvatskog olimpijskog odbora obavještavamo vas o sljedećem:

Zbog situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa COVID-19  Središnji državni ured za šport i Hrvatski olimpijski odbor poduzimaju radnje i pripremaju mjere očuvanja radnih mjesta stručnih i drugih osoba neophodnih za održivost športskih klubova registriranih kao udruge građana koji sudjeluju u redovnom sustavu natjecanja te koji su punopravni članovi našeg nacionalnog športskog saveza, odnosno športskih saveza pojedinog športa gradske i županijske razine. Cilj prikupljanja traženih podataka je utvrditi stvaran broj stručnih i drugih osoba neophodnih za održivost športskih klubova/saveza, a odnosi se na:

1. radnike koji imaju važeći ugovor o radu ili su ga sklopile najkasnije do 1. ožujka 2020. godine;

2. radnike koji imaju sklopljen ugovor o radu sa športskim klubom/savezom, kojima je taj posao osnovna djelatnost iz koje ostvaruju prvi dohodak te kojima trošak plaće nije financiran ili sufinanciran kroz redovnu realizaciju javnih potreba u športu od strane JLP(R)S-a i/ili drugih javnih izvora;

3. radnike koji temeljem samostalne sportske djelatnosti obavljaju stručne poslove u športu za športski klub/savez, kojima je taj posao osnovna djelatnost iz koje ostvaruju prvi dohodak te kojima trošak plaće nije financiran ili sufinanciran kroz redovnu realizaciju javnih potreba u športu od strane JLP(R)S-a i/ili drugih javnih izvora.

Napominjemo da se gore navedeno NE odnosi na one koji imaju Ugovor o djelu sa svojim klubovima, a imaju ugovor o radu s nekim drugim tj. drugi posao im je osnovna djelatnost. Isto tako, gore navedeno se NE odnosi na one koji svoju plaću za osnovnu djelatnost primaju iz sredstava Hrvatskog olimpijskog odbora.

Kako bismo vam olakšali slanje navedenih podataka, molimo vas da nam dostavite podatke kako slijedi (primjer niže):

Ime kluba: Hrvatski streljački savez

1.      Broj radnika: 5

2.      Broj radnika: 1

3.      Broj radnika: 0

Nakon finalnog dogovora sa državnim institucijama određena svota novca linijom SDUŠ-HOO-nacionalni savezi isplatit će se onim trenerima i stručnim osobama koji dostave podatke sukladno gore navedenom. Svjesni smo da u našem sportu možda nema previše onih koji su financirani od strane klubova/županijskih saveza no svaka pomoć institucija u ovoj izvanrednoj situaciji je dobro došla.

Kako bismo se pripremili za raspodjelu sredstava, te tako pomogli svojim članicama molimo vas da nam ove podatke dostavite u što kraćem roku. Očekuje se da ćemo već idući tjedan imati konkretne informacije o načinu i terminima raspodjele. Hrvatski streljački savez obavijestit će vas promptno kako informacije budu stizale iz nadležnih institucija.

Za sva pitanja, možete se obratiti glavnoj tajnici na 0912000717 ili e-mail: suzana.skoko@hrvatski-streljacki.hr

Unaprijed zahvaljujemo na informacijama i stojimo na raspolaganju.

Stručna služba


01.04.2020. Zagreb
Inicijativa Ostani doma I Zazovi sportskog psihologa

Poštovane članice,

tim licencirani sportskih psihologa pokrenuli su inicijativu Ostani doma i Zazovi sportskog psihologa.

Niže prenosimo njihovu obavijest u cijelosti.

Vaša Stručna služba

 

Poštovani,

mi smo tim licenciranih sportskih psihologa koji su pokrenuli inicijativu Ostani doma I Zazovi sportskog psihologa, s ciljem podrške sportašima, trenerima i roditeljima sportaša putem otvorenih telefona:

 https://www.facebook.com/OstaniDomaiZazoviSportskogPsihologa/

Osmislili smo i anketu kojom želimo ispitati kako se korisnici snalaze u ovom periodu izolacije:

https://docs.google.com/forms/d/1NTxWMddtQJ8o-HhLm8r6XNoFCCTNt6Oh1sKR1unpsZQ/edit?ts=5e7e5ad5

U želji da ova informacija dođe do što većeg broja korisnika molimo Vas da navedene linkove stavite na svoje web stranice, Facebook ili druge društvene mreže.

Sportski pozdrav!

Tim sportskih psihologa:

Amir Zulić, Anđelko Botica, Vedrana Radić Brajnov, Nataša Stefanovski


24.03.2020. Zagreb
ODGOĐENE OLIMPIJSKE IGRE TOKYO 2020!!

Poštovani, 

obavještavamo vas da se, sukladno današnjoj odluci Međunarodnog olimpijskog odbora i Organizatora Igara - Olimpijske igre Tokio 2020. odgađaju za 2021. godinu. 

O svim daljnjim vezanim novostima, odlukama i promjenama bit ćete obaviješteni. 

Više o tome ispod: 

https://www.olympic.org/news/joint-statement-from-the-international-olympic-committee-and-the-tokyo-2020-organising-committee 

https://tokyo2020.org/en/news/joint-statement-from-international-olympic-committee-and-tokyo2020

stručna služba HSS-a


19.03.2020. Zagreb
Odluka Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu i uputa Središnjeg državnog ureda za šport

Poštovane članice,

Sukladno odlukama Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu i uputama Središnjeg državnog ureda za šport, Hrvatski streljački savez do daljnjeg obustavlja sva sportska natjecanja. Sukladno gornjoj obavijesti ured Hrvatskog streljačkog saveza za javnost je zatvoren do daljnjega. Natjecanja će krenuti ponovo po odluci Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, a temeljem novog rasporeda natjecanja o čemu će odluku donijeti Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza te vas o istom na vrijeme obavijestiti kao i o otvaranju za javnost ureda Hrvatskog streljačkog saveza.

Stručna služba

Niže je obavijest SDUŠ-a:

 

Poštovani,

 

Obavještavamo vas kako je Nacionalni stožer za civilnu zaštitu s danom 19. ožujka 2020. godine donio Odluku o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja (https://www.koronavirus.hr/odluka-o-mjerama-ogranicavanja-drustvenih-okupljanja-rada-u-trgovini-usluznih-djelatnosti-i-odrzavanja-sportskih-i-kulturnih-dogadjanja/180).

 

Ističemo kako se potrebno pridržavati svih mjera navedene Odluke, a posebno vam skrećemo pažnju na dio Odluke koji se odnosi na obustavu svih sportskih natjecanja i organiziranih treninga te obustava rada teretana, sportskih centara, fitness i rekreacijskih centara.

 

Stupanjem na snagu ove Odluke prestaje važiti preporuka Središnjeg državnog ureda za šport od 12. ožujka 2020. (https://sdus.gov.hr/vijesti/preporuka-sredisnjeg-drzavnog-ureda-za-sport/1223) osim u točci 2. Preporučuje se svim nacionalnim športskim savezima i krovnim športskim udruženjima planirati rezervne termine za odigravanje natjecanja odnosno planirati scenarije kraće sezone ili manjeg broja susreta.

 

Pozivamo vas da o svim daljnjim postupanjima redovito pratite sve informacije na web stranici www.koronavirus.hr te Središnjeg državnog ureda za šport (www.sdus.hr).

 

S poštovanjem,

 

 

 

 

 


16.03.2020. Zagreb
VAŽNO - Ured HSS-a zatvoren do 30. ožujka 2020.

Poštovane članice,

Slijedom razvoja situacije oko virusa COVID-19, ovime vas obavještavamo da ured Hrvatskog streljačkog saveza službeno NEĆE biti otvoren sljedeća dva tjedna (do 30. ožujka 2020.).

Za sve upite molimo da nam se obratite mailom koji će se redovito provjeravati.

O daljnjim koracima bit ćete pravovremeno obaviješteni. Unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju.

Stručna služba HSS


16.03.2020. Zagreb
Prijava za organizaciju svjetskih prvenstava i grand prix turnira od 2021-2024 godine

Poštovane članice,

U prilogu Vam šaljemo dopis glavnog tajnika ISSF-a,  a vezano za organizaciju svjetskih prvenstava i grand prix turnira od 2021-2024 godine.

Na stranicama ISSF-a možete naći prijavni obrazac i zahtjeve vezano uz TV prijenos kako biste znali koje uvjete trebate ispuniti za organizaciju istih:

https://www.issf-sports.org/getfile.aspx?mod=docf&pane=1&inst=468&iist=111&file=Application%20Form%20for%20an%20ISSF%20Championship_2020_AR.pdf

https://www.issf-sports.org/theissf/rules_and_regulations/for_competition_organizers.ashx

Budući da je nacionalni savez do 15. svibnja 2020. godine dužan poslati potrebnu dokumentaciju te kandidirati organizaciju navedenih natjecanja, molimo vas da Hrvatskom streljačkom savezu najkasnije do 30. travnja 2020. godine uputite dopis kojim iskazujete interes za organizaciju svjetskih prvenstava i grand prix turnira navedenih u dopisu kako bi temeljem dostavljene dokumentacije nadležna tijela mogla donijeti potrebne suglasnosti.

Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju.

Stručna služba


13.03.2020. Zagreb
VAŽNO! Preporuka odgode svih međunarodnih i nacionalnih sportskih natjecanja svih razina do 01. travnja 2020. - SDUŠ!

Poštovane članice,

Središnji državni ured za šport preporučuje odgoditi sva međunarodna i nacionalna športska natjecanja svih razina do 1. travnja 2020.

U privitku dopis SDUŠ-a.

Stručna služba


13.03.2020. Zagreb
OBAVIJEST ČLANICAMA - Redovna izborna sjednica Skupštine HSS-a 14. svibnja 2020. godine

 

Redovna izborna sjednica Skupštine Hrvatskog streljačkog saveza održat će se u četvrtak, 14. svibnja 2020. godine s početkom u 17:00 sati u dvorani \"Kaptol 2\" Panorama Zagreb Hotela. Teme sjednice su Prijedlog Izvješća o radu s financijskim izvješćem Hrvatskog streljačkog saveza za 2019. godinu i redovni izbori tijela Hrvatskog streljačkog saveza za naredno mandatno razdoblje.

 

Na linkovima dolje nalaze se Poziv na redovnu sjednicu Skupštine, obrazac Punomoći za delegate i materijali vezani uz predstojeće izbore.

 

Stručna služba


12.03.2020. Zagreb
VAŽNO!! ODGODA DRŽAVNIH NATJECANJA!!

Poštovani,

Temeljem Odluke Izvršnog odbora Hrvatskog streljačkog saveza usvojene na 55. (elektronskoj) sjednici održanoj 12. ožujka 2020. godine,  ODGAĐAJU SE sva državna natjecanja planirana u kalendaru Hrvatskog streljačkog saveza do 01. travnja 2020.

Ova odluka donesena je kako bi se zaštitilo zdravlje i životi sportaša i streljačkih radnika s obzirom na razvoj situacije oko korona virusa u Hrvatskoj i svijetu. Odluka stupa na snagu danom donošenja.

O daljnjim koracima bit ćete pravovremeno obaviješteni.

Stručna služba


10.03.2020. Zagreb
VAŽNO - Preporuka organizatorima športskih natjecanja u svezi postupanja zbog pojave koronavirusa

Poštovane članice,

 slijedom velike zainteresiranosti športske javnosti u svezi postupanja oko organizacije i održavanja športskih natjecanja zbog pojave koronavirusa, Središnji državni ured za šport, u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, dao je priopćenje koje vam šaljemo u privitku, a koje možete naći i na sljedećoj poveznici (https://sdus.gov.hr/vijesti/preporuka-sredisnjeg-drzavnog-ureda-za-sport-za-organizaciju-sportskih-natjecanja/1218).

 S obzirom na izrazitu važnost problema molimo vas da navedeno priopćenje proslijedite svim zainteresiranim dionicima u području športa kako bi se upoznali s načinima postupanja.

Stručna služba