Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


28.04.2020. Zagreb
NOVO - Prijava za organizaciju svjetskih prvenstava i grand prix turnira od 2021-2024 godine

Poštovane članice,

nastavno obavijesti od 16. ožujka 2020. godine, a vezano za organizaciju svjetskih prvenstava i grand prix turnira od 2021-2024 godine obavještavamo vas da je rok za prijave produljen do 31. srpnja 2020. godine.

Na stranicama ISSF-a možete naći prijavni obrazac i zahtjeve vezano uz TV prijenos kako biste znali koje uvjete trebate ispuniti za organizaciju istih:

https://www.issf-sports.org/getfile.aspx?mod=docf&pane=1&inst=468&iist=111&file=Application%20Form%20for%20an%20ISSF%20Championship_2020_AR.pdf

https://www.issf-sports.org/theissf/rules_and_regulations/for_competition_organizers.ashx

Stručna služba

 


21.04.2020. Zagreb
OBAVIJEST ČLANICAMA - Novi datum redovne izborne sjednice Skupštine HSS-a 23. lipnja 2020. godine !!!

 

Poštovane članice,

Temeljem naloga predsjednika Huberta Kišpala, a vezano uz nemogućnost održavanja javnih skupova sukladno odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, obavještavamo vas da će se redovna izborna sjednica Skupštine Hrvatskog streljačkog saveza, koja je trebala biti održana u četvrtak 14. svibnja 2020. godine, održati u novom terminu, u utorak 23. lipnja 2020. godine s početkom u 17:00 sati u Velikoj dvorani Poslovnog centra „Almeria“, Zagreb, Ulica grada Vukovara 284. 

Teme sjednice su Prijedlog Izvješća o radu s financijskim izvješćem Hrvatskog streljačkog saveza za 2019. godinu i redovni izbori tijela Hrvatskog streljačkog saveza za naredno mandatno razdoblje.

Na linkovima dolje nalaze se Poziv na redovnu sjednicu Skupštine, obrazac Punomoći za delegate i materijali vezani uz predstojeće izbore.

 

Stručna služba


20.04.2020. Zagreb
Obavijest o Zakonu o dopunama Zakona o sportu

Poštovane članice,

Konačni tekst Zakona o dopunama Zakona o sportu bit će vidljiv na stranicama Središnjeg državnog ureda za šport nakon njegove objave u Narodnim novinama.

Stručna služba


20.04.2020. Zagreb
Svakodnevni život u vrijeme COVIDA-19 - Anonimna anketa

Poštovane članice,

na zamolbu KIF-a prosljeđujemo vam anketu Svakodnevni život u vrijeme COVIDA-19.

Stručna služba

Dragi ispitanici,

Danas kada različite intervencije, poput ograničavanja međusobnih kontakta, kretanja, školovanja, rada od kuće i sl. ometaju naš svakodnevni način života, molili bismo Vas da sudjelujete u online istraživanju „Svakodnevni život u vrijeme COVIDA-19“.

Ovo online istraživanje provodi se pod vodstvom Znanstveno-istraživačkog centra Kopar (Slovenija), u suradnji sa sveučilištima iz šest zemalja (Slovenija, Srbija, Italija, Hrvatska, Španjolska i Slovačka) a želja nam je da dođe na što više adresa, kako bismo mogli steći što objektivniji uvid u trenutnu situaciju te ako bude potrebno, dobiti priliku za pripremu odgovarajućih intervencija.

Da biste ispunili ovu anonimnu anketu molimo Vas, kliknite na poveznicu:   Svakodnevni život u vrijeme COVIDA-19

i odgovorite na sva pitanja.

Online upitnik bit će dostupan od 15. do 24. travnja 2020. godine.

Hvala Vam na suradnji!

 

 

Institut za kineziološka istraživanja Znanstveno-istraživačkog centra Kopar i partneri


20.04.2020. Zagreb
Obavijest o odgodi/otkazivanju natjecanja ISSF i ESC!!!

Poštovane članice,

temeljem službene obavijesti ESC-a, ovime vas obavještavamo da je Europsko juniorsko prvenstvo u Osijeku, planirano za 25.06.-02.07.2020, odgođeno za 07.-14.09.2020. Definitivna potvrda istog ili odluka o otkazivanju donijet će se najkasnije do 01.07.2020. godine.

Sva ostala službena ISSF i ESC natjecanja (europska i svjetska prvenstva te svjetski kupovi) OTKAZANA su za 2020. godinu. 

Hrvatski streljački savez učinit će sve da izvuče maksimum iz ove situacije i omogući nastavak dijela sezone domaćih natjecanja, a temeljem praćenja razvoja situacija te uputa nacionalnog civilnog stožera vezano uz ovu pandemiju. O svemu će konačnu odluku donijeti Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza čim se ostvare preduvjeti za donošenje konkretne odluke.

Stručna služba HSS-a


07.04.2020. Zagreb
Projekt WE CARE

Poštovane članice,

na zahtjev Kineziološkog fakultera dostavljamo upitnike za projekt. Molimo vas da obavijestite sportaše koji spadaju u navedene kategorije.

Stručna služba

 

Poštovani,

Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu pokrenuo je međunarodni projekt WE CARE ili With Establishment of national Care and development centers we support elite Athletes in balancing their sport and education/employment REsults, sufinanciran od strane Europske unije, odnosno programa Erasmus plus sport i traje tri godine počevši od 1. siječnja 2020.

U suradnji sa sportskim stručnjacima i znanstvenicima iz Norveške, Španjolske, Islanda, SAD-a, Slovenije i Srbije cilj nam je osnovati:

§  Nacionalni centar za brigu i razvoj sportaša koji bi pružao sustavnu podršku vrhunskim sportašima u kritičnim situacijama dvojne/dualne karijere (ozljede, prijelazi na višu razinu školovanja, prestanak bavljenja sportom i sl.) te

§  Registar sportaša/bazu podataka (u kojoj bi sustavno bilježili bitne informacije o sportašima, ozljedama, mehanizmima ozljeđivanja, uvjete, količinu i vrstu trenažnog rada te školsko opterećenje).

s glavnom željom i namjerom da se svim našim sportašima omogući podrška u balansiranju vrhunskog sporta i školovanja, a paralelno s time smanji mogućnost nastanka ozljeda.

Centar za brigu i razvoj sportaša pri Kineziološkom fakultetu u Zagrebu bio bi znanstveno-stručna podrška sportašima i trenerima te komunikacijska spona između prakse i teorije u hrvatskome sportu.

___________________________________________________________

Ovim putem želimo zamoliti Vas, Sportske saveze Hrvatske, da uputite svoje vrhunske sportaše na stranicu projekta WE CARE, www.we-care.com.hr, gdje će moći ispuniti upitnik (jedan za aktivne, a drugi za umirovljene sportaše) vezan uz tijek njihove sportske karijere. Pomoću upitnika dobit ćemo uvid u cjelovito stanje karijere sportaša i na taj način utvrditi koje usluge centar treba pružati. Također, važan fokus ovog projekta je na prevenciji ozljeda, a podizanjem svijesti o ozljedama i edukacijom trenera, ali i sportaša vjerujemo kako će napredak sportaša biti neizbježan, te će njihova karijera postati kvalitetnija i dugovječnija, ali prije svega zdravija.

Stoga Vas, radi svega navedenog, molimo za suradnju i upućivanje sportaša u projekt i ispunjavanje upitnika.

1.     Aktivni vrhunski sportaši, kandidati za ispunjavanje upitnika, jesu sportaši stariji od 18 godina te koji su članovi (ili su u nekom trenutku karijere bili članovi) nacionalnih selekcija te se natječu na međunarodnim natjecanjima). Upitnik 1: https://forms.gle/p2jCGYwiPbPC8jwb8

2.     Napominjemo da se na stranici se nalazi i upitnik za bivše/umirovljene vrhunske sportaše (od 18 do 50 godina, a koji su bili članovi nacionalnih selekcija te se natjecali na međunarodnim natjecanjima), pa Vas molimo da kontaktirate i svoje bivše natjecatelje kako bi dobili i retrospektivne informacije od trenutno umirovljenih sportaša. Upitnik 2: https://forms.gle/dy4a9ZK8vwr63tU6A

Sportaši mogu pronaći upitnik i na mrežnoj stranici projekta  www.we-care.com.hr gdje će biti upućeni u sve potrebne korake ili direktno na prethodno spomenutim poveznicama.

Vaš doprinos uvelike će pripomoći ostvarivanju projektnih ciljeva!


02.04.2020. Zagreb
VAŽNO! Mjere očuvanja radnih mjesta

 Poštovane članice,

Slijedom uputa od strane Središnjeg državnog ureda za šport i Hrvatskog olimpijskog odbora obavještavamo vas o sljedećem:

Zbog situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa COVID-19  Središnji državni ured za šport i Hrvatski olimpijski odbor poduzimaju radnje i pripremaju mjere očuvanja radnih mjesta stručnih i drugih osoba neophodnih za održivost športskih klubova registriranih kao udruge građana koji sudjeluju u redovnom sustavu natjecanja te koji su punopravni članovi našeg nacionalnog športskog saveza, odnosno športskih saveza pojedinog športa gradske i županijske razine. Cilj prikupljanja traženih podataka je utvrditi stvaran broj stručnih i drugih osoba neophodnih za održivost športskih klubova/saveza, a odnosi se na:

1. radnike koji imaju važeći ugovor o radu ili su ga sklopile najkasnije do 1. ožujka 2020. godine;

2. radnike koji imaju sklopljen ugovor o radu sa športskim klubom/savezom, kojima je taj posao osnovna djelatnost iz koje ostvaruju prvi dohodak te kojima trošak plaće nije financiran ili sufinanciran kroz redovnu realizaciju javnih potreba u športu od strane JLP(R)S-a i/ili drugih javnih izvora;

3. radnike koji temeljem samostalne sportske djelatnosti obavljaju stručne poslove u športu za športski klub/savez, kojima je taj posao osnovna djelatnost iz koje ostvaruju prvi dohodak te kojima trošak plaće nije financiran ili sufinanciran kroz redovnu realizaciju javnih potreba u športu od strane JLP(R)S-a i/ili drugih javnih izvora.

Napominjemo da se gore navedeno NE odnosi na one koji imaju Ugovor o djelu sa svojim klubovima, a imaju ugovor o radu s nekim drugim tj. drugi posao im je osnovna djelatnost. Isto tako, gore navedeno se NE odnosi na one koji svoju plaću za osnovnu djelatnost primaju iz sredstava Hrvatskog olimpijskog odbora.

Kako bismo vam olakšali slanje navedenih podataka, molimo vas da nam dostavite podatke kako slijedi (primjer niže):

Ime kluba: Hrvatski streljački savez

1.      Broj radnika: 5

2.      Broj radnika: 1

3.      Broj radnika: 0

Nakon finalnog dogovora sa državnim institucijama određena svota novca linijom SDUŠ-HOO-nacionalni savezi isplatit će se onim trenerima i stručnim osobama koji dostave podatke sukladno gore navedenom. Svjesni smo da u našem sportu možda nema previše onih koji su financirani od strane klubova/županijskih saveza no svaka pomoć institucija u ovoj izvanrednoj situaciji je dobro došla.

Kako bismo se pripremili za raspodjelu sredstava, te tako pomogli svojim članicama molimo vas da nam ove podatke dostavite u što kraćem roku. Očekuje se da ćemo već idući tjedan imati konkretne informacije o načinu i terminima raspodjele. Hrvatski streljački savez obavijestit će vas promptno kako informacije budu stizale iz nadležnih institucija.

Za sva pitanja, možete se obratiti glavnoj tajnici na 0912000717 ili e-mail: suzana.skoko@hrvatski-streljacki.hr

Unaprijed zahvaljujemo na informacijama i stojimo na raspolaganju.

Stručna služba


01.04.2020. Zagreb
Inicijativa Ostani doma I Zazovi sportskog psihologa

Poštovane članice,

tim licencirani sportskih psihologa pokrenuli su inicijativu Ostani doma i Zazovi sportskog psihologa.

Niže prenosimo njihovu obavijest u cijelosti.

Vaša Stručna služba

 

Poštovani,

mi smo tim licenciranih sportskih psihologa koji su pokrenuli inicijativu Ostani doma I Zazovi sportskog psihologa, s ciljem podrške sportašima, trenerima i roditeljima sportaša putem otvorenih telefona:

 https://www.facebook.com/OstaniDomaiZazoviSportskogPsihologa/

Osmislili smo i anketu kojom želimo ispitati kako se korisnici snalaze u ovom periodu izolacije:

https://docs.google.com/forms/d/1NTxWMddtQJ8o-HhLm8r6XNoFCCTNt6Oh1sKR1unpsZQ/edit?ts=5e7e5ad5

U želji da ova informacija dođe do što većeg broja korisnika molimo Vas da navedene linkove stavite na svoje web stranice, Facebook ili druge društvene mreže.

Sportski pozdrav!

Tim sportskih psihologa:

Amir Zulić, Anđelko Botica, Vedrana Radić Brajnov, Nataša Stefanovski


24.03.2020. Zagreb
ODGOĐENE OLIMPIJSKE IGRE TOKYO 2020!!

Poštovani, 

obavještavamo vas da se, sukladno današnjoj odluci Međunarodnog olimpijskog odbora i Organizatora Igara - Olimpijske igre Tokio 2020. odgađaju za 2021. godinu. 

O svim daljnjim vezanim novostima, odlukama i promjenama bit ćete obaviješteni. 

Više o tome ispod: 

https://www.olympic.org/news/joint-statement-from-the-international-olympic-committee-and-the-tokyo-2020-organising-committee 

https://tokyo2020.org/en/news/joint-statement-from-international-olympic-committee-and-tokyo2020

stručna služba HSS-a


19.03.2020. Zagreb
Odluka Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu i uputa Središnjeg državnog ureda za šport

Poštovane članice,

Sukladno odlukama Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu i uputama Središnjeg državnog ureda za šport, Hrvatski streljački savez do daljnjeg obustavlja sva sportska natjecanja. Sukladno gornjoj obavijesti ured Hrvatskog streljačkog saveza za javnost je zatvoren do daljnjega. Natjecanja će krenuti ponovo po odluci Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, a temeljem novog rasporeda natjecanja o čemu će odluku donijeti Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza te vas o istom na vrijeme obavijestiti kao i o otvaranju za javnost ureda Hrvatskog streljačkog saveza.

Stručna služba

Niže je obavijest SDUŠ-a:

 

Poštovani,

 

Obavještavamo vas kako je Nacionalni stožer za civilnu zaštitu s danom 19. ožujka 2020. godine donio Odluku o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja (https://www.koronavirus.hr/odluka-o-mjerama-ogranicavanja-drustvenih-okupljanja-rada-u-trgovini-usluznih-djelatnosti-i-odrzavanja-sportskih-i-kulturnih-dogadjanja/180).

 

Ističemo kako se potrebno pridržavati svih mjera navedene Odluke, a posebno vam skrećemo pažnju na dio Odluke koji se odnosi na obustavu svih sportskih natjecanja i organiziranih treninga te obustava rada teretana, sportskih centara, fitness i rekreacijskih centara.

 

Stupanjem na snagu ove Odluke prestaje važiti preporuka Središnjeg državnog ureda za šport od 12. ožujka 2020. (https://sdus.gov.hr/vijesti/preporuka-sredisnjeg-drzavnog-ureda-za-sport/1223) osim u točci 2. Preporučuje se svim nacionalnim športskim savezima i krovnim športskim udruženjima planirati rezervne termine za odigravanje natjecanja odnosno planirati scenarije kraće sezone ili manjeg broja susreta.

 

Pozivamo vas da o svim daljnjim postupanjima redovito pratite sve informacije na web stranici www.koronavirus.hr te Središnjeg državnog ureda za šport (www.sdus.hr).

 

S poštovanjem,