Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


20.12.2019. Zagreb
VAŽNA OBAVIJEST : Liječnička uvjerenja o zdravstvenoj sposobnosti sportaša

VAŽNA OBAVIJEST : Liječnička uvjerenja o zdravstvenoj sposobnosti sportaša

U HSS IS sustav dodana je nova opcija Liječnički kartoni. Potrebno je upisati sportaša i dodati skenirano liječničko uvjerenje. Po provjeri datuma na uvjerenju isto će biti odobreno i podešen datum isteka uvjerenja od strane Stručne službe.
Prijava na natjecanje biti će moguća samo za strijelce koji će na dan održavanja natjecanja imati važeće liječničke kartone.

Stručna služba


16.12.2019. Zagreb
Prijedlog dodjele medalja za mlađe i starije kadete, juniore i seniore - Izvršni odbor HSS-a!!

Poštovane članice,

Na 48. sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog streljačkog saveza održanoj 21. studenog 2019. godine, Izvršni odbor zaključio je da postojeći sustav natjecanja ne podržava dovoljno mlađe kategorije te bi se zbog zadržavanja mladih trebao unaprijediti. Svojom odlukom Izvršni odbor dao je nalog Strukovnom savjetu da razradi prijedlog dodjele medalja mlađim i starijim kadetima, mlađim i starijim juniorima i eventualno mlađim seniorima kroz postojeći sustav natjecanja ISSF i serijskog programa.

12. prosinca 2019. godine, Strukovni savjet održao je svoju prvu sjednicu na ovu temu, a na sljedećoj će se dati konkretni prijedlozi vezano uz prilagodbe postojećih općih akata te određivanja natjecanja za dodjele medalja u sljedećim kategorijama:

    - mlađi kadeti i kadetkinje 9-13 godina

    - stariji kadeti i kadetkinje 14-15 godina

    - mlađi juniori i juniorke 16-18 godina

    - stariji juniori i juniorke 19-20 godina

    - mlađi seniori i srniorke 21-23 godine

Konačni konkretni prijedlog, izglasan od strane Izvršnog odbora Hrvatskog streljačkog saveza primjenjivao bi se već od natjecanja u 2020. godini.

Ukoliko imate dodatnih prijedloga, slobodno ih uputite stručnoj službi koja će ih dostaviti Strukovnom savjetu na razmatranje kako bi Izvršni odbor mogao donijeti najkvalitetniju odluku na dobrobit sportašima te klubovima i društvima, a u svrhu razvoja streljačkog sporta u Hrvatskoj.

Stručna služba HSS-a


11.12.2019. Zagreb
OBAVIJEST I POZIV - Proglašenje najboljih strijelaca Hrvatske za 2018. godinu 17. prosinca 2019. godine

 

Poštovane članice !

 

Obavještavamo vas da će se svečanost Proglašenja najboljih strijelaca Hrvatske za 2018. godinu održati u utorak, 17. prosinca 2019. godine s početkom u 15:00 sati u dvorani \"Kaptol 2\" Panorama Zagreb Hotela i pozivamo vas da svojom prisutnošću uveličate ovaj događaj.

 

Stručna služba


10.12.2019. Zagreb
OBAVIJEST - ISSF \"B\" sudački tečaj puška/pištolj - Brežice (SLO), 30.01.-02.02.2020.

 

Poštovani!

 

Strelska zveza Slovenije organizira ISSF \"B\" sudački tečaj za discipline puška / pištolj u Brežicama od 30. siječnja do 2. veljače 2020. godine.

Na linkovima dolje nalaze se Poziv s programom tečaja i Registration Form za polaznike.

Molimo sve zainteresirane da najkasnije do 20. prosinca 2019. godine u 12:00 sati dostave Stručnoj službi Hrvatskog streljačkog saveza popunjene obrasce Registration Form, kako bi ih Stručna služba mogla u traženom roku proslijediti Strelskoj zvezi Slovenije.

 

Stručna služba


20.11.2019. Zagreb
Zaklada Marin Čilić - natječaj za stipendije

Poštovane članice,

ovom prilikom htjeli bismo Vas informirati o hvalevrijednoj inicijativi našeg proslavljenog tenisača i ambasadora Europskog tjedna sporta, Marina Čilića.

 Naime, prije nekoliko dana otvoren je novi natječaj za stipendije i donaciju Zaklade Marin Čilić. Stipendije su namijenjene darovitim mladim sportašima i klasičnim glazbenicima kojima je potrebna dodatna potpora kako bi u potpunosti razvili svoje vještine i interese. Uz to, jedna je donacija Zaklade namijenjena za obnovu laboratorija školi s darovitim učenicima.

 Dakle, uz glazbene stipendije i donaciju školi, Marinova Zaklada dodjeljuje stipendiju i mladim športašima, i to sveukupno 10 stipendija za športaše koji pohađaju srednju školu, a članovi su nacionalne selekcije u svojoj uzrasnoj kategoriji u individualnom olimpijskom športu. Stipendije su namjenske te se mogu iskoristiti za usavršavanje, odlazak na seminare, natjecanja ili kupnju športske opreme.

 Stipendije su namijenjene isključivo za daljnji razvoj njihovog potencijala, a učenici i studenti koji dolaze iz obitelji lošijeg imovinskog statusa imat će prednost pri dodijeli stipendija.

Natječaj je otvoren do 5. prosinca 2019. godine, a više o detaljima natječaja možete pronaći na službenoj stranici Zaklade.

Svi zainteresirani sportaši mogu se javiti.

Za sve dodatne informacije zainteresirani se mogu obratiti direktno Zakladi na info@marincilicfoundation.com .

 


18.11.2019. Zagreb
Liga Hrvatske SZP 2019/2020 - Raspored KADETKINJE, JUNIORI, JUNIORKE i SENIORKE

 

Poštovani učesnici Lige Hrvatske SZP 2019/2020 !

 

Na linku dolje objavljujemo Raspored parova po kolima za KADETKINJE, JUNIORE, JUNIORKE i SENIORKE.

 

Podsjećamo sve ekipe - učesnice Lige Hrvatske SZP 2019/2020 da moraju izvršiti registraciju članova ekipa prije nastupa, u protivnom će Stručna služba biti prisiljena poništiti rezultate natjecatelja koji nisu registrirani za natjecateljsku sezonu 2019/2020.

 

Stručna služba


13.11.2019. Zagreb
OBAVIJEST ČLANICAMA - Redovna sjednica Skupštine HSS-a 17. prosinca 2019. godine

 

Poštovane članice !

 

Redovna sjednica Skupštine Hrvatskog streljačkog saveza održat će se u utorak, 17. prosinca 2019. godine s početkom u 16:30 sati u dvorani \"Kaptol 2\" Panorama Zagreb Hotela. Tema sjednice je Plan i program rada s financijskim planom Hrvatskog streljačkog saveza za 2020. godinu.

 

Na linkovima dolje nalaze se Poziv na redovnu sjednicu Skupštine i obrazac Punomoći za delegate.

  

Stručna služba


12.11.2019. Zagreb
Odluka Izvršnog odbora HSS o ispravku rezultata Prvenstva Hrvatske - TRAP, Novigrad, 21.09.-22.09.2019.

 

Poštovani učesnici Prvenstva Hrvatske 2019 u disciplini TRAP,

Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza na 46. sjednici održanoj dana 10. listopada 2019. godine, na osnovi članka 28. stavak 4. Pravilnika o načelima i osnovnim elementima sustava sportskih natjecanja u republici Hrvatskoj te uvjetima sudjelovanja hrvatskih sportaša i sportskih klubova na međunarodnim sportskim natjecanjima Hrvatskog olimpijskog odbora (svibanj 2015.) – „Ukoliko jedna osoba sudjeluje u sustavu natjecanja više država, ne može sudjelovati u natjecanjima nacionalnog prvenstva Republike Hrvatske, ukoliko sudjeluje u nacionalnom prvenstvu druge države.“, donio je odluku kojom se rezultati natjecatelja Denisa Vatovca (SLO) i Ivana Krkača (SLO) stavljaju van konkurencije u pojedinačnom i ekipnom natjecanju Prvenstva Hrvatske u disciplini TRAP, obzirom da su navedeni natjecatelji nastupili na nacionalnom prvenstvu Republike Slovenije u istoj disciplini.

Odluka Izvršnog odbora i ispravljeni Bilten natjecanja nalaze se na linku dolje.

 

Stručna služba


06.11.2019. Zagreb
Konačni popis učesnika 1.A i 1.B Hrvatske lige 2019/2020

 

Na donjem linku nalazi se Konačni popis učesnika 1.A i 1.B Hrvatske lige u gađanju zračnim oružjem ISSF programa za natjecateljsku sezonu 2019/2020.

 

Stručna služba


06.11.2019. Zagreb
VAŽNO !!! Registracije natjecatelja !

 

Poštovane članice,

 

Ovime vas obavještavamo da zahtjevi za registracije natjecatelja koji trebaju nastupiti na predstojećim natjecanjima moraju biti uneseni u HSS IS sustav najkasnije u petak prije predmetnog natjecanja do 15:00 sati. Zahtjevi za registracije uneseni nakon navedenog roka neće biti odobreni prije održavanja predmetnog natjecanja.

Sukladno natjecateljskim aktima Hrvatskog streljačkog saveza pravo nastupa na službenim natjecanjima iz Kalendara natjecanja HSS-a imaju samo registrirani natjecatelji s važećim liječničkim uvjerenjima.

Ujedno vas obavještavamo da od nedjelje, 1. prosinca 2019. godine neće biti moguće izvršiti on-line prijavu na natjecanja onih natjecatelja kojima nisu odobrene registracije.

 

Stručna služba