Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


26.03.2021. Zagreb
Uputa za održavanje županijskih natjecanja - seniori !!!

 

Poštovane članice,

 

Trenutno je važeća Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o epidemiološkim mjerama koje su na snazi do 31. ožujka 2021. godine, a kojom nije dozvoljena organizacija natjecanja u zatvorenim prostorima osim najvišeg ranga natjecanja za pojedinačne sportove.

 

S obzirom na predstojeće planirano pojedinačno Prvenstvo Hrvatske za seniore / seniorke 10m ISSF programa koje se treba održati 10. i 11. travnja 2021. godine u Dubrovniku, potrebno je održati županijska prvenstva kako bi se ispunile norme za nastup na državnom prvenstvu.

 

Budući da sukladno epidemiološkim mjerama županijska prvenstva nije moguće održati na način da se organizira natjecanje na jednom mjestu jer ne spadaju pod najviši rang natjecanja, županijska prvenstva za nastup na pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske za seniore / seniorke 10m ISSF program iznimno će se održati na sljedeći način:

 

-        Sportašima koji će nastupiti na 4. Kolu 1. Walther Hrvatske lige i Izbornom natjecanju u Solinu 27. i 28. ožujka 2021. godine priznat će se rezultat za normu za nastup na spomenutom pojedinačnom državnom seniorskom prvenstvu. Molimo klubove da kontaktiraju svoje županijske saveze i prijave nastup sportaša koji će nastupati u Solinu, kako bi im se priznao rezultat.

-        S obzirom da Uvjeti za sudjelovanje na prvenstvu županije i ostalim državnim natjecanjima ne uvjetuju način organizacije prvenstva županije, Županijski savezi dužni su organizirati županijska natjecanja na način da svi prijavljeni natjecatelji za županijsko prvenstvo odrade mečeve u svojim klubovima, uz prisustvo suca iz drugog kluba sa valjanom licencom kako bi se osigurala regularnost natjecanja. Natjecanje se može organizirati u više dana. Županijska natjecanja iznimno je moguće organizirati najkasnije 8 (osam) dana prije pojedinačnog Prvenstva Hrvatske.

-        Županijski savezi dužni su klubovima pomoći pri organizaciji posudbe elektronskih meta i/ili organizaciji stroja za ocjenjivanje papirnatih meta kako bi se mogli obraditi rezultati na decimale.

-        Županijski savezi će gore navedene rezultate sublimirati u jedan bilten.

-        Svaki županijski savez može dodijeliti medalje i pehare sukladno rezultatima tj. plasmanima iz biltena županijskog saveza.

-        Svaki županijski savez dužan je takav bilten poslati Hrvatskom streljačkom savezu kako bi se napravila prava nastupa.

 

Napomena: Sva županijska natjecanja treba održati u skladu sa:

 

-        Pravilima natjecanja HSS-a

-        Uvjetima za sudjelovanje na prvenstvima županije i ostalim državnim natjecanjima

 

Ukoliko se iz razloga novo donesenih Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o epidemiološkim mjerama, koje će vrijediti od 1. travnja 2021. godine, pojedinačno Prvenstvo Hrvatske ne bude moglo održati, o istom ćete biti pravovremeno obaviješteni.

 

Želimo vam uspješne nastupe i za sva pitanja stojimo na raspolaganju.

 

Stručna služba


09.03.2021. Zagreb
Uputa za održavanje županijskih natjecanja!!

Poštovane članice,

 

Trenutno je važeća Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o epidemiološkim mjerama koje su na snazi do 15. ožujka 2021. godine, a kojom nije dozvoljena organizacija natjecanja osim najvišeg ranga natjecanja za pojedinačne sportove.

 

S obzirom na predstojeće planirano Prvenstvo Hrvatske za juniore/juniorke 10m ISSF programa koje se treba održati 20.-21- ožujka 2021. godine u Zagrebu, potrebno je održati županijska prvenstva kako bi se ispunile norme za nastup na državnom prvenstvu.

 

Budući da sukladno epidemiološkim mjerama županijska prvenstva nije moguće održati na način da se organizira natjecanje na jednom mjestu jer ne spadaju pod najviši rang natjecanja, županijska prvenstva za nastup na Prvenstvu Hrvatske za juniore/juniorke 10m ISSF program iznimno će se održati na sljedeći način:

 

-        Sportašima koji će nastupiti na 3. Kolu 1. Walther Hrvatske lige i Izbornom natjecanju u Osijeku 13.-14. ožujka 2021. godine priznat će se rezultat za normu za nastup na spomenutom državnom juniorskom prvenstvu. Molimo klubove da kontaktiraju svoje županijske saveze i prijave nastup sportaša koji će nastupati u Osijeku kako bi im se priznao rezultat.

-        S obzirom da Uvjeti za sudjelovanje na prvenstvu županije i ostalim državnim natjecanjima ne uvjetuju način organizacije prvenstva županije, Županijski savezi dužni su organizirati županijska natjecanja na način da svi prijavljeni natjecatelji za županijsko prvenstvo odrade mečeve u svojim klubovima, uz prisustvo suca iz drugog kluba sa valjanom licencom kako bi se osigurala regularnost natjecanja. Natjecanje se može organizirati u više dana.

-        Županijski savezi dužni su klubovima pomoći pri organizaciji posudbe elektronskih meta i/ili organizaciji stroja za ocjenjivanje papirnatih meta kako bi se mogli obraditi rezultati na decimale.

-        Županijski savezi će gore navedene rezultate sublimirati u jedan bilten.

-        Svaki županijski savez može dodijeliti medalje i pehare sukladno rezultatima tj. plasmanima iz biltena županijskog saveza.

-        Svaki županijski savez dužan je takav bilten poslati Hrvatskom streljačkom savezu kako bi se napravila prava nastupa.

 

Napomena: Sva županijska natjecanja treba održati u skladu sa:

 

-        Pravilima natjecanja HSS-a

-        Uvjetima za sudjelovanje na prvenstvima županije i ostalim državnim natjecanjima

 

Želimo vam uspješne nastupe i za sva pitanja stojimo na raspolaganju.

 

Stručna služba


04.03.2021. Zagreb
Minikampanja Sprečavanje manipulacije sportskim natjecanjima

Poštovane članice,

niže u cijelosti dostavljamo obavijest Hrvatskog olimpijskog odbora:

želimo vas izvijestiti da HOO nastavlja kampanju Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) za sprečavanje manipulacije sportskim natjecanjima putem svojih internetskih stranica i društvenih mreža, aktivnostima pod nazivom Budi iskren, budi svoj. Vjeruj u sport!

Kako su ciljna skupina kampanje upravo sportaši, treneri i službene osobe, molimo vas za pomoć u prosljeđivanju edukativnih materijala upravo njima, putem klubova.

Predlažemo da svojim kanalima pošaljete edukativni video preveden na hrvatski jezik Što je manipulacija, poveznicu na video koji govori o tome zašto ljudi manipuliraju natjecanjem, letak Tko bi namjerno izgubio i Kodeks ponašanja iz privitka.

Uza te materijale,  sportašima je namijenjen i video Kako su me tražili da varam te besplatna mobilna aplikacija BELIEVE IN SPORT.

Za trenere i službene osobe, uza sve spomenuto, korisni su i sljedeći videomaterijali:

Koji su rizici povezani sa sportskim klađenjem i Koja je uloga uzora

Međunarodni olimpijski odbor ima otvorenu stranicu IOC Integrity and Compliance Hotlines obrascem na koji sportaši, treneri i službene osobe mogu izravno prijaviti ako netko od njih traži da manipuliraju natjecanjem ili ako primijete bilo kakav pokušaj manipulacije natjecanjem.

Manipulacija natjecanjima kažnjava se u sve većem broju zemalja, a krajnji cilj olimpijskog pokreta je zaštita poštenih sportaša!

Sve informacije na tu temu dostupne su na našim mrežnim stranicama: https://www.hoo.hr/hr/centar-za-prava-u-sportu/sprecavanje-manipulacije-sportskim-natjecanjima

 Ljubazno vas molimo da ove edukativne materijale proslijedite na krajnje adrese kako bi se problem manipulacije natjecanjima (namještanja, varanja, nezakonitog klađenja…) dodatno osvijestio, a sve sudionike potaklo da se obrate stručnjacima. Tako svi zajedno pridonosimo sprečavanju manipulacije natjecanjima i dobivamo čišći sport.

Zahvaljujemo uz slogan kampanje Budi iskren, budi svoj. Vjeruj u sport!

Stručna služba

 


04.03.2021. Zagreb
Obavijest o održavanju natjecanja iz Kalendara HSS-a za 2021. godinu. Važno!!

Poštovane članice,

 

 

Ovime Vas obavještavamo da se sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 26. veljače 2021. godine, mogu održavati samo Liga natjecanja najvišeg ranga u pojedinačnim sportovima.

 

Sukladno gore navedenom, natjecanja 2. Hrvatske lige neće se održavati do daljnjega tj. do trenutka kad bude dozvoljena organizacija istih o čemu ćete također biti pravodobno obaviješteni.

 

Nadalje, budući da je objavljeno natjecanje u Osijeku 13.-14. ožujka 2021. godine natjecanje višeg ranga u odnosu na županijska natjecanja koja će se održavati isti vikend, molimo klubove da se obrate svojim županijskim savezima kako bi im se postignuti rezultat priznao kao norma za nastup na Prvenstvu Hrvatske za juniore zračnim oružjem 10m koje će se održati u Zagrebu, 20.-21. ožujka 2021. godine.

 

Napominjemo kako je prilikom svih aktivnosti obvezno poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

 

 

Stručna služba

 


26.02.2021. Zagreb
Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama i preporukama radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 - na snazi od 01.03.2021.!!! ()

Poštovane članice,

Obavještavamo vas da je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, 26. veljače 2021. godine donio Odluku o 5. izmjeni Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, a kojom se trajanje mjera produžuje do 15. ožujka 2021. godine.

Dozvoljeni su treninzi u zatvorenim prostorima za sve sportaše u beskontaktnim sportovima uz pridržavanje svih preporučenih epidemioloških mjera.

O potvrdi održavanja Liga natjecanja sukladno Kalendaru HSS-a objavljenom na mrežnim stranicama bit ćete pravodobno obaviješteni idući tjedan.  

Zbog dozvoljenog početka treniranja za streljaštvo od 01. ožujka 2021. godine, a slijedom činjenice da je planirano održavanje Prvenstva Hrvatske u disciplinama 10m za juniore u Zagrebu (20.-21.3.2021) iznimno će biti dozvoljeno održavanje županijskih natjecanja 8 dana prije početka državnog prvenstva.

I dalje se mogu trenirati i discipline na otvorenom (leteće mete, mali i veliki kalibar te samostrel field).

Napominjemo kako je prilikom svih aktivnosti obvezno poštivanje svih odredaba iz navedene Odluke te poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Stručna služba


22.02.2021. Zagreb
VAŽNO !!! Izmjene i dopune Kalendara natjecanja HSS-a za 2021. godinu

 

 

Poštovane članice,

 

S obzirom na odluku civilnog Stožera Republike Hrvatske o zabrani turnirskog tipa natjecanja koja vrijedi do 28. veljače 2021. godine, Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza na svojoj 9. sjednici donio je Odluku o Izmjenama i dopunama Kalendara natjecanja HSS-a za 2021. godinu sa izbornim natjecanjima za pušku/pištolj te planiranim početkom Liga natjecanja 13. ožujka 2021. godine tj. od trenutka dozvole Civilnog stožera Republike Hrvatske za održavanje istih. Ukoliko dozvole za održavanje Liga natjecanja ne bude, u planiranim terminima 1.WHL održat će se planirana Izborna natjecanja.

 

Sve izmjene i dopune Kalendara za 2021. godinu možete pronaći u dokumentaciji i na linku dolje. 

 

Stručna služba

 


15.02.2021. Zagreb
Natječaj RIOU 2021

Poštovane članicem

Hrvatska olimpijska akademija provodi natječaj za izbor kandidata za magisterij sportske administracije (Master of Sports Administration) koji se provodi na Russian International Olympic University u Sočiju.

Detalje i upute pogledajte u priloženom dokumentu.

Stručna služba


12.02.2021. Zagreb
Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama i preporukama radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 - na snazi od 15.02.2021.!!! ()

Poštovane članice,

Obavještavamo vas da je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, 12. veljače 2021. godine donio Odluku o 4. izmjeni Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, a kojom se trajanje mjera produžuje do 28. veljače 2021. godine.

Zabrana se i dalje odnosi na treninge i natjecanja u zatvorenim prostorima (osim za sportaše I do VI kategorije prema HOO) te za sportaše po posebno odobrenom popisu od strane MINTS-a, no dozvoljeno je održavanje istih u balonu.

I dalje se mogu trenirati discipline na otvorenom bez obzira na kategorizaciju (LETEĆE METE, MALI I VELIKI KALIBAR TE SAMOSTREL FIELD).

Napominjemo kako je prilikom svih aktivnosti obvezno poštivanje svih odredaba iz navedene Odluke te poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Stručna služba


10.02.2021. Zagreb
14. tjedan psihologije- aktivnosti Sekcije za psihologiju sporta i tjelesnog vježbanja HPD-a

Poštovane članice,

članovi Sekcije za psihologiju sporta i tjelesnog vježbanja Hrvatskog psihološkog društva pozivaju sve zainteresirane na besplatne radionice i predavanja u sklopu 14. tjedna psihologije koji se održava od 15. do 21.2.2021. U nastavku se nalaze informacije i linkovi za prijavu na aktivnosti, a u prilogu letak i plakat.

PONEDJELJAK 15.2.2021. u 12:00

ONLINE

Radionica za trenere: KAKO OSTATI OK U NE NORMALNIM OKOLNOSTIMA?

Sanja Petrić, mag. psych., sportska psihologinja i Luka Škrinjarić, mag. psych., sportski psiholog

PRIJAVE NA: https://forms.gle/T18y6hARFJTXFfPB7

PONEDJELJAK 15.2.2021. u 13:15

RADIO EUROSTAR, UMAG

Gostovanje u emisiji: SPORT, PSIHOLOGIJA I MENTALNO ZDRAVLJE.

Dubravka Martinović, univ. dipl. psih., sportska psihologinja (trajanje: 45 min.)

PONEDJELJAK 15.2.2021. u 18:00

ZOOM

Interaktivno predavanje za sportaše, trenere i sportske djelatnike u sklopu „Rijeke psihologije”: PSIHOLOŠKA OTPORNOST SPORTAŠA.

Matej Fiškuš, mag. psych., sportski psiholog (trajanje: 60 min.)

PRIJAVE NA: https://bit.ly/36nIvTq

PONEDJELJAK 15.2.2021. u 19:00

ONLINE

Predavanje za članove Sportske sekcije KSP „Feniks”: KAKO (P)OSTATI SPORTSKI PSIHOLOG?

Ivana Sadaić, prof. psih., sportska psihologinja i Rebeka Prosoli, mag. psych., sportska psihologinja

PONEDJELJAK 15.2.2021. u 19:30 ZOOM

Interaktivno predavanje za učenike II. gimnazije u Osijeku: SPORT U DOBA COVID-A.

Zvončica Kučanda, dipl.psih., sportska psihologinja

UTORAK 16.2.2021. u 10:30

JARUNSKA 5, ZAGREB

Radionica za trenere HAVK „Mladost”: TRENER KAO MOTIVATOR I PEDAGOG.

Prof. dr. sc. Renata Barić, sportska psihologinja

UTORAK 16.2.2021. u 17:00

ZOOM

Predavanje za trenere: MOTIVACIJA SPORTAŠA U VRIJEME COVID-A.

Omer Ćorić, prof. psih.,sportski psiholog, Zvončica Kučanda, dipl. psih., sportska psihologinja i Antonija Lazić Čotić, prof. psih., sportska psihologinja

https://us02web.zoom.us/j/88941647444?pwd=ZnJETm1PK3I3dExXNUxSUnYwdTU0QT09

UTORAK 16.2.2021. u 18:00

ZOOM

Predavanje za roditelje djece sportaša: PROBLEM SMANJENE TJELESNE AKTIVNOSTI DJECE SPORTAŠA ZA VRIJEME PANDEMIJE IZ PERSPEKTIVE RODITELJA.

Anđelko Botica, prof. psih., sportski psiholog i Amir Zulić, prof. psih., sportski psiholog (trajanje: 60 min.)

PRIJAVE NA: sportskipsiholog@gmail.com

UTORAK 16.2.2021. u 18:30

ZOOM

Radionica za studente Kineziološkog fakulteta u Zagrebu: KAKO JAČATI AUTONOMIJU I OTPORNOST?

Vesna Hude, prof. psih., sportska psihologinja (trajanje: 60 min.)

PRIJAVE NA: https://forms.gle/gQLToNXxEAWmCaCA9

ČETVRTAK 18.2.2021. u 11:00

ZOOM

Radionica za studente Kineziološkog fakulteta u Zagrebu: KAKO SE PRIPREMITI ZA ISPITIVANJE?

Ivana Sadaić, prof. psih., sportska psihologinja (trajanje: 45 min.)

PRIJAVE NA: https://forms.gle/YaE7yaSEHwhFeR5j6

ČETVRTAK 18.2.2021. u 14:00

ZOOM

Predavanje/radionica za sportaše i trenere: MENTALNA ČVRSTOĆA.

Vesna Hude, prof. psih., sportska psihologinja (trajanje: 60 min.)

PRIJAVE NA: https://forms.gle/DXgZZa9hWWvMBCwe8

ČETVRTAK 18.2.2021. u 18:00

ZOOM

Predavanje za trenere sportaša: RAD S MLADIM SPORTAŠIMA - MOTIVACIJA I SPORT.

Anđelko Botica, prof. psih., sportski psiholog i Amir Zulić, prof. psih., sportski psiholog (trajanje: 60 min.)

PRIJAVE NA: sportskipsiholog@gmail.com

PETAK 19.2.2021. u 17:00

ZOOM

Predavanje za studente Kineziološkog fakulteta u Zagrebu: PSIHOLOŠKA PRIPREMA SPORTAŠA OLIMPIJACA – PRIMJERI IZ PRAKSE.

Prof. dr. sc. Renata Barić, sportska psihologinja

PRIJAVE NA: https://forms.gle/2iPE75m6YMtaoiVG9

PETAK 19.2.2021. u 18:00

ONLINE

Radionica za trenere: KOMUNIKACIJA U SPORTU / KAKO DATI POVRATNU INFORMACIJU?

Vedrana Radić Brajnov, prof.psih. sportska psihologinja i Nataša Stefanovski, prof.psih., sportska psihologinja (trajanje: 90 min.) PRIJAVE NA: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScoYdPeXcRvLHko2xpTlEiUBmMNfR7wpdYrnvI6PFDMjFFwvw/viewform

PETAK 19.2.2021. u 18:00

ZOOM

Predavanje za roditelje mladih osoba s invaliditetom: UKLJUČIVANJE MLADIH OSOBA S INVALIDITETOM U SPORT – ULOGA RODITELJA.

Anđelko Botica, prof. psih., sportski psiholog i Amir Zulić, prof. psih., sportski psiholog (trajanje: 60 min.)

PRIJAVE NA: sportskipsiholog@gmail.com

PETAK 19.2.2021. u 19:00

ZOOM

Radionica za studente Kineziološkog fakulteta u Zagrebu: KAKO SE OPUSTITI UZ VJEŽBE RELAKSACIJE?

Rebeka Prosoli, mag. psych., sportska psihologinja i Matea Karlović, mag. psych. (trajanje: 45 min.)

PRIJAVE NA: https://forms.gle/igYZLTuahzubuMxH9

SUBOTA 20.2. 2021. u 11:00

ZOOM

Interaktivno predavanje za studente u sklopu „Rijeke psihologije”: ODNOS SPORTSKOG PSIHOLOGA I TRENERA.

Omer Ćorić, prof. psih., sportski psiholog (trajanje: 90 min.)

https://us02web.zoom.us/j/89234975705?pwd=RlVSOTBPOEViUU94NGp6R0pRNUozUT09


02.02.2021. Zagreb
Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama i preporukama radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 - na snazi od 01.02.2021.!!!

Poštovane članice,

Obavještavamo vas da je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, 29. siječnja 2021. godine donio Odluku o izmjeni Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, a kojom se trajanje mjera produžuje do 15. veljače 2021. godine.

Zabrana se i dalje odnosi na treninge i natjecanja u zatvorenim prostorima (osim za sportaše I do VI kategorije prema HOO), no dozvoljeno je održavanje istih u balonu.

S obzirom na službeno pojašnjenje Ministarstva turizma i sporta, discipline koje se mogu trenirati na otvorenom bez obzira na kategorizaciju su LETEĆE METE, MALI I VELIKI KALIBAR TE SAMOSTREL FIELD.

Strelišta za mali i veliki kalibar koja su s tri strane omeđena zidom, a prednja strana je otvorena za gađanje disciplina 25, 50 i 300 metara smatraju se OTVORENIM SPORTSKIM OBJEKTIMA te je u istima dozvoljeno treniranje sukladno Odluci o izmjenama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se  ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja od 29. siječnja 2021. godine.

Napominjemo kako je prilikom svih aktivnosti obvezno poštivanje svih odredaba iz navedene Odluke te poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Stručna služba