Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


02.08.2021. Zagreb
Pravilnik o civilnim strelištima

Poštovane članice,

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA sa danom 15.07.2021. donosi Pravilnik o civilnim strelištima i drugim mjestima određenim za vježbe gađanja te prostorima za ispitivanja oružja i streljiva.

Ovim Pravilnikom propisuju se posebni prostorni i tehnički zahtjevi te mjere sigurnosti koje moraju zadovoljiti civilna strelišta, uključujući i privremena civilna strelišta (u daljnjem tekstu: strelišta) i druga mjesta određena za vježbe gađanja te prostori izgrađeni za ispitivanje oružja i/ili streljiva.

Pravilnik možete naći na poveznici niže.

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2021_07_86_1593.html

Stručna služba


30.07.2021. Zagreb
Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Poštovane članice,

Odbor za branitelje osnovan pri Hrvatskom streljačkom savezu uz podršku Izvršnog odbora HSS-a apelira na županijske streljačke saveze i streljačke udruge da u okviru svojih mogućnosti organizacijom natjecanja obilježe Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja 05. kolovoza 2021.

Osnovni cilj je pored streljačkih udruga registriranih pri Hrvatskom streljačkom savezu u ova natjecanja uključiti i udruge branitelja u Republici hrvatskoj.

Vrijeme i datum održavanja natjecanja određuje organizator.

Molimo vas da nakon organizacije natjecanja u svrhu obilježavanja ovog važnog dana za Hrvatski, pošaljete bilten istog Hrvatskom streljačkom savezu kako bi Izvršni odbor mogao donijeti odluku o eventualnoj potpori organizatoru ovog natjecanja.

Stručna služba


27.07.2021. Zagreb
Obavijest o zdravstvenom stanju - Seno Čusto

Dragi svi,

Uz dopuštenje obitelji našeg istaknutog i vrsnog trenera g. Sene Čuste, obavještavamo vas da je naš Seno hospitaliziran na odjelu intenzivne njege u tokijskoj bolnici nakon što mu je iznenada pozlilo početkom prošlog tjedna. Seno je pod stalnim nadzorom liječnika bolnice koji su u kontaktu sa obitelji i liječnicima hrvatske olimpijske delegacije kao i vođom hrvatske misije te vođom puta hrvatskih strijelaca olimpijaca.

U ovom trenutku, sukladno uputama liječnika, potrebno je proći vrijeme koje će organizmu dati šansu za oporavak te poboljšanje zdravstvenog stanja.

Stoga molimo cijelu streljačku javnost za strpljenje i apeliramo da, radi mira Senine obitelji te naših olimpijaca koje još uvijek očekuju važni nastupi u Tokiu, za sva eventualna pitanja nazovete Hrvatski streljački savez.

Detaljnije informacije objavit ćemo po ostatku nastupa naših sportaša u Tokiu te po dogovoru sa Seninom obitelji.

Unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju.

Hrvatski streljački savez


05.07.2021. Zagreb
Natječaji za imenovanje Glavnog tajnika i Direktora reprezentacije Hrvatskog streljačkog saveza

Poštovane članice,

obavještavamo vas da su otvoreni Natječaji za imenovanje Glavnog tajnika i Direktora reprezentacije Hrvatskog streljačkog saveza. Natječaji su otvoreni sa današnjim danom, 05. srpnja 2021. godine i traju zaključno do 30. srpnja 2021. godine.

Sve detalje možete naći na linkovima niže.

Stručna služba

 


29.06.2021. Zagreb
Poziv na webinar „Važnost suplementacije i testiranja“

Poštovane članice,

U prilogu vam šaljemo pozivnicu na webinar „Važnost suplementacije i testiranja“ koji će se održati 6. srpnja 2021. godine s početkom u 17:00 sati u organizaciji tvrtke Salvus.


09.06.2021. Zagreb
EU komisija - revizija propisa vezanih uz uvoz, izvoz i promet oružja

Poštovane članice,

Europska komisija započela je proces revizije propisa vezano uz uvoz, izvoz i promet oružja.

U tom smislu izdana je početna procjena utjecaja istih koja sadrži:

-          kontekst definiciju problema i provjeru subsidijarnosti

-          ciljeve i moguće opcije navedenih propisa

-          preliminarnu procjenu i očekivane utjecaje te

-          bazu dokaza prikupljanje podataka te instrumente za bolju regulaciju propisa

Navedenu provjeru utjecaja gore navedenih propisa možete naći na sljedećoj poveznici https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/12855-Firearms-review-of-export-rules-and-import-&-transit-measures_en  gdje također možete dati početne komentare do 02. srpnja 2021. godine

U narednim mjesecima komisija će objaviti otvorenu javnu raspravu na kojoj će se moći dati konkretnije i detaljnije prijedloge i komentare.

Stručna služba


14.05.2021. Zagreb
EP Osijek - bez gledatelja

 

Poštovane članice,

obavještavamo vas kako na Prvenstvu Europe nisu dozvoljeni gledatelji te ulazak na borilišta bez akreditacije neće biti moguć.

Akreditacije će dobiti samo službeno osoblje prvenstva, sportaši naše reprezentacije te službeno osoblje hrvatske streljačke reprezentacije.

 Stručna služba


13.05.2021. Zagreb
Pravilnik o civilnim strelištima

Poštovane članice,

od Ministarstva unutarnjih poslova otvoreno je novo savjetovanje na koje ste pozvani. Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici:

https://esavjetovanja.gov.hr/Econ/MainScreen?EntityId=16564

Tema savjetovanja je: Prijedlog Pravilnika o civilnim strelištima i drugim mjestima određenim za vježbe gađanja te prostorima za ispitivanje oružja i streljiva

Opis savjetovanja:

Savjetovanje je otvoreno do: 11.6.2021.

Srdačan pozdrav


22.04.2021. Zagreb
Obavijest članicama - ODGODA !!! Prvenstva Hrvatske SZP za kadete i kadetkinje

 

Poštovane članice,

 

Obzirom na trenutno važeće Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o epidemiološkim mjerama kojima su zabranjeni treninzi i natjecanja u zatvorenim prostorima osim najvišeg ranga natjecanja za pojedinačne sportove, čime je onemogućeno treniranje i održavanje županijskih prvenstava u bilo kojem obliku (i turnirski i dopisno), obavještavamo vas da se Prvenstvo Hrvatske serijskom zračnom puškom za kadete i kadetkinje, koje se po Kalendaru natjecanja treba održati u Osijeku, 8. i 9. svibnja 2021. godine, ODGAĐA !!! do daljnjega odnosno do trenutka kad budu dozvoljeni treninzi i/ili natjecanja u zatvorenim prostorima.

O novom terminu održavanja Prvenstva Hrvatske serijskom zračnom puškom za kadete i kadetkinje bit ćete pravodobno obaviješteni.

 

Stručna služba


22.04.2021. Zagreb
Obavijest članicama - ODGODA !!! Prvenstva Hrvatske 10m zračnim oružjem za kadete i kadetkinje

 

Poštovane članice,

 

Obzirom na trenutno važeće Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o epidemiološkim mjerama kojima su zabranjeni treninzi i natjecanja u zatvorenim prostorima osim najvišeg ranga natjecanja za pojedinačne sportove, čime je onemogućeno treniranje i održavanje županijskih prvenstava u bilo kojem obliku (i turnirski i dopisno), obavještavamo vas da se Prvenstvo Hrvatske 10m zračnim oružjem za kadete i kadetkinje, koje se po Kalendaru natjecanja treba održati u Solinu, 15. i 16. svibnja 2021. godine, ODGAĐA !!! do daljnjega odnosno do trenutka kad budu dozvoljeni treninzi i/ili natjecanja u zatvorenim prostorima.

O novom terminu održavanja Prvenstva Hrvatske 10m zračnim oružjem za kadete i kadetkinje bit ćete pravodobno obaviješteni.

 

Stručna služba