Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


19.05.2020. Zagreb
Kalendar natjecanja 2020 - NOVO !!!

 

Poštovane članice,

 

Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza na 59. (elektronskoj) sjednici Izvršnog odbora HSS-a održanoj dana 18. svibnja 2020. godine usvojio je Kalendar natjecanja za 2020. godinu - KOREKCIJA 2 !!! uz sljedeće odluke:
1. Streljačka natjecanja sezone 2019/2020 nastavljaju se 13. lipnja 2020. godine.
2. Natjecanja će se održati prema priloženom Kalendaru natjecanja HSS-a.
3. Kako je cilj Hrvatskog streljačkog saveza iznaći kvalitetno rješenje za održavanje svih planiranih natjecanja, odluka o datumima održavanja natjecanja u disciplinama 10m ISSF programa za sezonu 2019/2020 (Polufinale Kupa Hrvatske, Finale Kupa Hrvatske, Prvenstvo Hrvatske juniori/ke i Prvenstvo Hrvatske kadeti/kinje) bit će donesena najkasnije do 7. rujna 2020. godine. Navedena natjecanja moraju se održati najkasnije do 30. studenoga 2020. godine, a prema registracijama za sezonu 2019/2020.
4. Kalendar natjecanja HSS-a usvojen na 59. sjednici IO HSS-a, bit će primjenjiv samo i isključivo u slučaju donošenja odluke Stožera civilne zaštite RH o dozvoli održavanja sportskih natjecanja te uz ispunjavanje svih preporuka za provođenje epidemioloških mjera na borilištima.

 

Novi Kalendar natjecanja za 2020. godinu nalazi se na linku dolje, a objavljen je i u dokumentaciji (Kalendari natjecanja).

 

Stručna služba


19.05.2020. Zagreb
Najbolji strijelci Hrvatske za 2019. godinu

 

Na linku dolje nalaze se lista Najboljih strijelaca Hrvatske za 2019. godinu, koju je Izvršni odbor usvojio na 57. (elektronskoj)  sjednici održanoj 13. svibnja 2020. godine.

 

Stručna služba


19.05.2020. Zagreb
Streljačka zvanja MAJSTOR, NACIONALNI MAJSTOR i MEĐUNARODNI MAJSTOR za 2018. i 2019. godinu

 

Na linku dolje nalaze se popisi strijelaca s osvojenim streljačkim zvanjima MAJSTOR STRIJELAC, NACIONALNI MAJSTOR STRIJELAC I MEĐUNARODNI MAJSTOR STRIJELAC za 2017. (dodatno), 2018. i 2019. godinu, a koje je Izvršni odbor usvojio na 57. (elektronskoj) sjednici održanoj dana 13. svibnja 2020. godine.

 

Stručna služba


19.05.2020. Zagreb
Upitnik - narudžba oružja

Poštovane članice,

 Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza na svojoj 57. sjednici donio je odluku o iznosima sufinanciranja nabavke oružja za početnike, koja je sa dobavljačima dogovorena pod povoljnijim uvjetima.

 Članice koje su zainteresirane nabaviti oružje po cijenama navedenim u Upitniku, molimo da isti ispune te pošalju na info@hrvatski-streljacki.hr najkasnije do 29. svibnja 2020. godine.

 Stručna služba


19.05.2020. Zagreb
Odluka o odgodi plaćanja članarine za 2020. godinu

 

Poštovane članice,

 

Obavještavamo vas da je Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza na 57. (elektronskoj) sjednici održanoj dana 13. svibnja 2020. godine donio odluku kojom se svim članicama odobrava odgoda plaćanja članarine za 2020. godinu do 13. kolovoza 2020. godine.

Tekst odluke nalazi se na linku dolje

 

Stručna služba

  


13.05.2020. Zagreb
Preporuka za treninge i športsko-rekreativne aktivnosti u zatvorenim športskim objektima

Poštovane članice,

Nastavno na Odluku o izmjeni Odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 koju je Stožer za civilnu zaštitu RH u nedjelju, 10. svibnja 2020. godine, a kojom se omogućuje početak rada teretana, fitness i sportsko-rekreacijskih centara od 13. svibnja 2020. godine, Hrvatski zavod za javno zdravstvo donio je Preporuku za treninge i športsko-rekreativne aktivnosti u zatvorenim športskim objektima.

Navedena Preporuka primjenjuje se na održavanje treninga i športsko-rekreativnih aktivnosti u svim rekreacijskim centrima, uključujući teretane i sve oblike športskih dvorana, a možete je pronaći na sljedećoj poveznici.

Stručna služba


11.05.2020. Zagreb
Odluka o izmjeni Odluke o nužnim mjerama

Poštovane članice,

u privitku Vam dostavljamo Odluku o izmjeni Odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 od 10. svibnja.

Stručna služba


11.05.2020. Zagreb
VAŽNO! Obavijest SDUŠ-a o održavanju treninga

Poštovane članice,

Stožer za civilnu zaštitu RH u nedjelju, 10. svibnja 2020. godine, donio je Odluku o izmjeni Odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 kojom su ponovo dozvoljeni svi športski treninzi i to za sve uzrasne kategorije, a početak rada teretana, fitness i sportsko-rekreacijskih centara dozvoljava se od 13. svibnja 2020. odnosno bazena od 18. svibnja 2020. godine.

 Sukladno navedenom, obavještavamo vas kako nastavno na sve odluke Stožera za civilnu zaštitu RH, Hrvatski zavod za javno zdravstvo donosi preporuke kojih se potrebno pridržavati pri provođenju pojedine aktivnosti, pa je tako donesena Preporuka za treninge/pripremne utakmice i športsko-rekreativne aktivnosti na otvorenim športskim objektima tijekom epidemije COVID-19 koje se potrebno pridržavati prilikom provođenja treninga na otvorenim športskim objektima. Isto tako, Hrvatski zavod za javno zdravstvo uskoro će objaviti i preporuke za održavanje treninga u zatvorenim športskim objektima, kao i onih aktivnosti koje, sukladno Odluci, mogu početi s radom 13. odnosno 18. svibnja 2020.

 Navedenu Odluku Stožera za civilnu zaštitu možete pronaći na sljedećoj poveznici.

 Navedenu Preporuku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo možete pronaći na sljedećoj poveznici.

 Također, obavještavamo vas kako sve odluke i preporuke u području športa možete pronaći na web stranici Središnjeg državnog ureda za šport (www.sdus.gov.hr), kao i na stranicama Ravnateljstva za civilnu zaštitu (www.civilna-zastita.gov.hr) i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (www.hzjz.hr) te vas ovim putem pozivamo da pratite navedene stranice i radi svih dodatnih informacija.


11.05.2020. Zagreb
Objavljen poziv Europske komisije za podnošenje prijedloga u području športa

Poštovane članice,

objavljen je Poziv za podnošenje prijedloga športskim organizacijama, obavijest Središnjeg državnog ureda za šport dostavljamo u cijelosti.

Europska komisija objavila je poziv za podnošenje prijedloga športskim organizacijama.

Trajanje projekta ograničeno je na dvije uzastopne godine dok se priprema projekta može financirati tri uzastopne godine. Prijave projekata kao i prijava priprema istog, provode se putem poziva za podnošenje prijedloga koji se objavljuju internetskim pozivima na mrežnim stranicama Europske komisije u području športa.

U 2020. godini Europska komisija izdala je sljedeće pozive na podnošenje prijedloga:

Šport kao alat za integraciju i socijalnu uključenost izbjeglica”

Mogućnosti koje pružaju športski projekti jedan su od najboljih načina za socijalno uključivanje izbjeglica u društvo te se sve više koriste u mnogim državama članicama Europske unije. Sukladno tome, sve je važnija uloga lokalnih športskih projekata. Ovaj natječaj doprinosi boljoj integraciji izbjeglica kroz šport.

  • Rok za podnošenje prijedloga: 1 lipnja 2020
  • Budžet: 1,75 milijuna eura
  • Broj odabranih projekata: 6 (broj je mobilan)
  • Rezultati poziva: listopad/studeni 2020.

Više informacija o pozivu kao i prijave možete pronaći nahttps://ec.europa.eu/sport/funding/calls/integration-social-inclusion-refugees-2020_en

\"Razmjene i mobilnost u športu\"
Šport je moćan alat koji ujedinjuje ljude na međunarodnoj, nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini te razvija kontakte među ljudima. Suradnja, partnerstva i razmjene na lokalnoj razini, unutar zemalja članica i onih zemalja koje to nisu, mogu pozitivno utjecati na društvene promjene. Razmjena ljudi, ideja i uspješnih praksi može biti korisna za pojedince, njihove organizacije te šport i društvo u cjelini. Cilj ovog natječaja je poduprijeti športske organizacije kroz obučavanje njihovog osoblja.

  • Rok za podnošenje prijedloga: 11 lipnja 2020
  • Budžet: 1,5 milijuna eura
  • Broj odabranih projekata: 7 (broj je mobilan)
  • Rezultati poziva: listopad/studeni 2020

Više informacija o pozivu kao i prijave možete pronaći na https://ec.europa.eu/sport/funding/calls/call-proposals-exchanges-and-mobility-sport-2020_en.


04.05.2020. Zagreb
Odluka o proglašenju zakona o dopuni zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana
Poštovane članice,
 
Odluka o proglašenju zakona o dopuni zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana nalazi se na priloženom linku
 
 
 
Dodatno o nabavnim dozvolama:
Odredbom članka 1. Zakona o dopuni Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana („Narodne novine“, broj: 42/2020.), iza članka 77. dodan je članak 77.a.
Naime, odredbom članka 77.a stavka 3. navedenog Zakona propisano je da radnje  u upravnom postupku koje su građani dužni poduzeti u rokovima propisanim odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana (''Narodne novine'', broj: 94/2018.), a čiji krajnji rok poduzimanja je bio počevši od 11.03.2020. godine ili će biti za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2, građani mogu poduzeti najdulje 30 dana od dana proglašenja prestanka epidemije.

Slijedom navedenog, budući da se odobrenja za nabavu oružja izdaju u upravnom postupku na njihov se rok važenja primjenjuje navedena odredba članka 77.a stavka 3. citiranog Zakona pod uvjetom da je rok isteka važenja odobrenja za nabavu oružja bio nakon 11.03.2020. godine.  

Stručna služba