Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


07.07.2016. Lonato
Josip Glasnović doprvak Europe u disciplini *trap*!

Josip Glasnović ušao je u finale sa 121 pogođenom metom bez opterećenja raspucavanja. U prvom dijelu finalnog gađanja (polufinale) gađao je vrlo sigurno i sa samo jednim promašajem ušao je u borbu za zlatnu medalju sa Talijanom Fabrrizziem. Nakon finalnog dijela oboje su bili poravnati pa se je krenulo sa raspucavanjem gdje je sretniji bio Fabrizzi koji je osvojio zlato, Josip srebro, dok je Giovanni Cernogoraz osvojio 7. mjesto, a Kristijan Kancelar 13. Čestitke za sjajan uspjeh strijelcima i trenerima.


07.07.2016. Lonato
Ekipa u trapu europski prvaci!

Lonato (ITA) 07.07.2016. Josip Glasnović, Giovanni Cernogoraz i Kristijan Kancelar na europskom prvenstvu osvojili su naslov ekipnih prvaka Europe u disciplini letećih meta *trap*. Za zlatnu medalju pogodili su ukupno 360 meta, druga Češka imala je dvije mete manje, a domaćin Italija je na trećem mjestu sa 356 pogođenih meta. Josip Glasnović je sa 121 metom sigurno ušao u finale, a Giovanni Cernogoraz mora u raspucavanje sa još četvero strijelaca za ulazak u finale. Kristijan Kancelar je sa 119 pogođenih meta osvojio 13. mjesto, a u ovoj disciplini sudjelovalo je ukupno 88 strijelaca. Čestitke ekipi i njihovim trenerima.


30.06.2016. Osijek
Europsko prvenstvo, leteće mete

Od 04-12.07.2016. u Lonatu (ITA) održava se prvenstvo Europe u letećim metama. Izvršni odbor HSS-a dono je odluku o nastupu sljedećih strijelaca u disciplini *trap*:
Seniori: Josip Glasnović Giovanni Cernogoraz i Kristijan Kancelar.
Juniori: Josip Kalisar, Ivan Bastalec i Ivan Karabalić,
Junorke: Ana Baban, Sara Maria Gmižić i Natali Banko,
Treneri: Željko Vadjić, Davor Gmižić i Diego Gasperini.
Juniorke su prve završile meč i prema očekivanju u ekipnoj konkurenciji zauzele su posljednje, 5. mjesto. Odlično je gađala najstarija od njih, Ana Baban, koja je pogodila 63 mete i osvojila visoko 8. mjesto. Natali Banko je sa 56 meta osvojila 17., a Sara Marija Gmižić 23. mjesto.
Seniori i juniori su svoj meč nastavili i sljedeći dan gdje su juniori gađali solidno, a seniori su bili u borbi za naslov europskih prvaka. Pojedinačno je sve troje naših strijelaca bilo visoko plasirano i drugi dan se očekivao i pasman nekog od naših u finale.


28.06.2016. Baku
Petru Gorši zlatna medalja na SK u Baku-u u trostavu!

28.06.2016. Posljednjeg dana natjecanja na svjetskom kupu u Baku-u još jedna najsjanija medalja došla je u ruke hrvatskog strijelca. Petar Gorša uzeo je zlatnu medalju u disciplini malokalibarske puške, 3x40 metaka (trostav). I u kvalifikacijama je zabilježo najbolji rezultat sa 1.173 kruga, 2 više od drugoplasiranog Koreanca Kima. U finalu Petar nije dozvolio iznenađenje pa je suvereno stigao do najsjajnijeg odličja ispred Indijca Rajputa. Čestitke Petru i treneru.
Inače u ovoj disciplini nastupio je i Bojan Đurković i sa 1.156 krugova je zauzeo 36. mjesto.


27.06.2016. Baku
Snježani Pejčić još jedna pobjeda na SK, Petru Gorši bronca!

Ponovno su stigle izvrsne vijesti sa jednog velikog natjecanja. Svjetski kup u Baku-u donio je još jednu pobjedu Snježani Pejčić u gađanju MK puškom 3x20 metaka (trostav). 582 pogođena kruga osigurala su Snježani osmi rezultat i finale u kojem je ponovno dominirala. Rezultat od čak 459,7 krugova u finalu donio je Snježani veliku prednost pred drugoplasiranom Austrijankom Franziskom Peer od čak 5,3 kruga! Čestitamo!
Petar Gorša je dan ranije ostvario svoj najveći uspjeh u disciplini MK puška, 60 metaka ležeći. On je sa plasmmanom u finale već napravio iznenađenje, ali nas je u finalu još više obradovao došavši na kraju do brončane medalje iako je mogao do još sjajnije medalje pošto je razlika bila minimalna, a za srebrnu medalju je čak raspucavao dodatni metak. Čestitamo i Petru na ovom sjajnom uspjehu.
U disciplini 3x20 (trostav) za žene nastupile su još dvije naše natjecateljke. Sandra Pavlić je sa 570 krugova osvojila 33., a Tanja Perec sa 568 krugova 40. mjesto.


23.06.2016. Baku
ISSF World Cup - Baku, Azerbaijan

Od 20-29.06.2016. u azerbaijanskom glavnom gradu Baku-u održava se posljednji svjetski kup 2016. prije olimpijskih igara. Na ovom SK od hrvatskih strijelaca sudjeluju svi olimpijci sa puške i pištolja te njihovi treneri uz dvoje strijelaca sa letećih meta.
Prva natjecanja zavšila su sa dobrim vijestima. Petar Gorša je u gađanju zračnom puškom bio nadomak finala, osvojio je 9. mjesto sa 0,2 kruga za osmoplasiranim. Kristijan Kancelar je u disciplini *trap* osvojio je 17. mjesto sa 119 meta, jednu metu do raspucavanja za finale. Saša Sedmak je sa 13 meta osvojio 51. mjesto.
Marija Marović je zračnim pištojem pogodila 376 krugova što je bilo dovoljno za 38. mjesto. Zračnom puškom za žene najuspješnija od naših je bila Snježana Pejčić sa 414,4 (18.), Tanja Perec je pogodila 412,4 (37.), a Valentina Gustin 410,9 (46.). Marija Marović je MK pištoljem na 25 metara ostvarila rezultat od 575 krugova te je osvojila 26. mjesto. Saša Špirelja je MK pištoljem 25 metara - brzo gađanje sa 575 krugova osvojio 20. mjesto.
Sjajan uspjeh malokalibarskom puškom 60 ležeći ostvario je Petar Gorša koji je osvojio brončanu medalju. Ovo se može smatrati svojevrsnim iznenađenjem jer je to njegova treća disciplina po vrijednosti, a u finale je ušao sa drugim rezultatom (622,9) što je skroman rezultat za taj plasman, ali kako se zna da u Baku-u pušu jaki i neugodni vjetrovi, time je ovaj rezultat značajniji. Bojan Đurković je sa pogođenih 610,7 krugova završio, za njega skromnom, 49. mjestu.


30.12.2014. Osijek
Održan godišnji domjenak Društva - nagrade najuspješnijima

Utorak navečer okupilo se oko 70-ak članova Društva i gostiju na već tradicionalnom domjenku Društva prigodom kojega su i nagrađeni najuspješniji članovi Društva. Oni najuspješniji, koji su postigli i izvrsne rezultate svojim nastupima za reprezentaciju i osvajanjem pojedinačnih naslova Prvaka Hrvatske nagrađeni su novčanim nagradama, dok su svi ostali koji su sudjelovali u osvajanju ekipnih naslova dobili su diplome za svoj doprinos Društvu u ovoj sezoni. Ukupno je nagrađeno 20-ak članova.

Slike su u galeriji.


22.12.2014. Osijek
GSD slavio u Gradskom vrtu - osvojio najviše bodova u ovom kolu

GSD nastavlja sa lijepim sportskim uspjesima, pa se možemo pohvaliti i ovakvim naslovom. Naime ovog vikenda u organizaciji našeg Društva u Nastavno športskoj dvorani GRADSKI VRT održano je 3. kolo 1.A lige u disciplinama zračnog pištolja i puške za seniore i seniorke.

Subota je bila u znaku 1.A lige, a ujedno je to bio i TROFEJ OSIJEKA zračnim oružjem, u znak kojega su upriličena i finalna gađanja u svim disciplinama. Od naših Uroš je ušao u finale, dok je Tilhof ostao 9.-ti, a Leon 11., Aračić 12., Belar 14.

Ekipno gledajući članovi našeg Društva ostvarili su najbolji rezultat, tako da u ovom kolu najviše bodova se piše upravo našem Društvu, što nam je posebno drago, jer ovo je povijesno gledano najbolji rezultat pištoljaša u ligi, a dogodio se svega par metara dalje od mjesta gdje je bila streljana u kojoj je pokrenuto streljaštvo u Osijeku.

U nedjelju su održana gađanja iz 1.B lige, kao i prigodan turnir za najmlađe strijelce iz Osijeka i okolice.

Kako su prošli naši članovi pogledajte u priloženom BILTENU.


22.09.2014. Osijek
Filip Aračić PRVAK Hrvatske u disciplini VK pištolj 10+10 - GSD \"OSIJEK 1784\" najuspješnija ekipa

Nizu ovogodišnjih Prvaka u našem Društvu pridružio se i iskusni Filip Aračić. Na ovaj vikend održanom Prvenstvu Hrvatske u disciplinama VK pištolja i revolvera Filip se okitio titulom PRVAKA Hrvatske u disciplini VK pištolj serijski 10+10 i to sa izvrsnim rezultatom od 188 krugova, u još izvrsnijoj konkurenciji 57 seniora.

No to nije jedini uspjeh koji su članovi našeg Društva ostvarili na predmetnom natjecanju. Filip je osvojio i 3. mjesto u disciplini revolver 10+10, dok je mladi Michael Jonathan Tilhof bio 4. u pojedinačnoj konkurenciji u disciplini pištolj-revolver 15+15 sa 278 krugova, a iskusni Ljudevit Majer odmah do njega 5. sa istim rezultatom (278), ali lošijom brzom serijom. 

Na sve ovo naši članovi su i ekipni PRVACI Hrvatske u disciplini revolver 10+10, dok su u disciplini pištolj-revolver 15+15 osvojili ekipno 2 mjesto, a kod pištolja 10+10 bili su 6.

Ukupno ekipa našeg Društva je zasigurno najuspješnija ekipa ovog Prvenstva te im iskreno čestitamo na tome.

BILTEN 


21.09.2014. Osijek
Uroš Kačavenda postao član našeg Društva

Za sve poznavatelje streljačkog športa, a posebno članove našeg Društva, ovo je zasigurno vijest koja se mora pročitati. Oni koji duže i temeljitije prate streljački šport sjetiti će se niza nastupa ovoga reprezentativca Srbije u disciplinama pištolja.

Uroš je  prošle godine nastupao za kolege iz SD \"DUBRAVA 1094\" i već te prve godine u Hrvatskoj ostvario je izvrsne rezultate u disciplini zračnog pištolja, gdje je i sezonu lige završio kao strijelac sa najboljim rezultatom lige od 580 krugova.

Za naše Društvo je ovo zasigurno veliko pojačanje, pogotovo u sezoni kada ponovno nastupamo u 1.A ligi zračnim pištoljem. 

Urošu želimo iskrenu dobrodošlicu u naše Društvo i naš Grad, gdje želimo da se dobro osjeća i postiže još bolje rezultate.