Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


30.05.2017. Morska Sobota
Međudržavni susret SLO-HRV u letećim metama

27-28.05.2017. u slovenskoj Morskoj Soboti snage su odmjerile reprezentacije Slovenije i Hrvatske u letećim metama, disciplina *trap*. Naša *A* reprezentacija (Josip i Anton Glasnović te Ivan Sušnić) je ostvarila pobjedu, druga je bila reprezentacija Slovenije \"A\", treća Hrvatska \"B\", a četvrta Slovenija \"B\". Juniorska reprezentacija Hrvatske bila je bolja od Slovenske reprezentacije. Van konkurencije nastupile su dvije seniorke i jedan junior. 


25.05.2017. Munchen (GER)
SK Munchen (GER) - Snježani Pejčić zlato u trostavu

Od 17-24.05.2017. u Munchenu (njemačka) održan je svjetski kup u disciplinama puške i pištolja. Najveća uzdanica naše reprezentacije na ovom SK, Snježana Pejčić, nije nas iznevjerila niti ovoga puta. Kući se je vratila sa još jednom zlatnom medaljom u trostavu (MK 3x20). Čestitamo.


21.05.2017. Novi Sad
Europska liga mladih (EYL) - polufinale

Od 19-21.05.2017. u Novom Sadu je održano polufinale lige mladih Europe, grupa *Istok*. Hrvatski strijelci su nastupili u obje konkurencije, zračnom puškom i zračnim pištoljem. Bez obzira na rezultat naših strijelaca, Hrvatska je domaćin finala u 10. mjesecu te ima pravo nastupa na istom.

Puškom su nastupili:

Amadea Urbas, SD Dalmacijacement Solin
Estera Herceg, HASK Mladost Zagreb
Luka Štrbenac, SD Končar Zagreb 1786
Josip Sikavica, SD Dalmacijacement Solin

Pištoljem su nastupili:

Martin Jozić, SK Vinkovci
Marijana Matea Štrbac, GSD Osijek 1784
Josipa Svetina, GSD Osijek 1784
Leon Luka Ćelić, GSD Osijek 1784
Borna Butković, GSD Osijek 1784

 


08.05.2017. Larnaca (CYP)
SK leteće mete, Larnaca (CYP) - Cernogorazu srebro!

Od 02-07.05.2017. na Svjetskom kupu u Larnaci (Cypar) svoj nastup imali su strijelci u disciplini *trap*. Bio je ovo posljednji svjetski kup ove godine u letećim metama, a na istom je Giovanni Cernogoraz osvojio srebrnu medalju. Giovanni je zabilježio najbolji rezultat kvalifikacija (123), a na kraju je u finalu zaostao 3 mete iza Španjolca Antonia Bailona. Marko Germin je sa 118 meta ostvario plasman na 22., a Josip Glasnović sa 116 meta 36. mjesto. Na natjecanju je bilo ukupno 127 strijelaca u redovnoj konkurenciji. Za MQS rezultat nastupio je Ivan Sušić koji je pogodio 113 meta u svojem prvom nastupu za reprezentaciju. Iako je ovo bio posljednji SK, strijelci u disciplini letećih meta tek su otvorili sezonu u kojoj ih čekaju dva važna natjecanja, europsko prvenstvou Bakuu (AZE) i svjetsko prvenstvo u Moskvi (RUS).


12.03.2017. Maribor (Slovenija)
Europsko prvenstvo zračnim oružjem 2017.

U Mariboru je od 06-12.03.2017. održano europsko prvenstvo zračnim oružjem u seniorskim i juniorskim kategorijama. Hrvatska je ostvarila veliki uspjeh osvajanjem tri medalje te još jedne u pokaznoj disciplini natjecanja ekipa.

Snježana Pejčić nova je europska prvakinja u gađanju zračnom puškom. Ona je suvereno došla do zlatne medalje ostavivši iza sebe svu europsku konkurenciju. U ekipnom dijelu sjajno su joj pomagale kolegice, Valentina Gustin (11. mjesto) i Marta Zeljković (33.) koje su na kraju osvojile srebrnu medalju i nakon Brescie (ITA) 2011. ponovno su bile na postolju.

Juniori zračnom puškom odgađali su također sjajn meč, meč koji je bio bolji od starog svjetskog rekorda, ali nažalost ekipa Mađarske je za 0,2 kruga bila bolja, i uz zlatnu ekipnu medalju, ostvarila i novi svjetski juniorski rekord. Borna Petanjek je u istoj disciplini ušao u finale i još jednom osvojio nezahvalno 4. mjesto. U istoj disciplini u finale je ušao i Andrija Mikuljan te je osvojio 5. mjesto.

U finale zračnom puškom plasirao se je u seniorskoj konkurenciji Petar Gorša, a u finalu je osvojio 6. mjesto. I u mješovitim parovima Hrvatska je imala predstavnike. Junior Borna Petanjek i juniorka Danijela Vukadin plasirali su se među 8 ekipa, a na kraju su zauzeli još jedno nezahvalno 4. mjesto.

U seniorskim parovima zračnom puškom nastupili su Petar Gorša i Snježana Pejčić koji su na kraju osvojili 7. mjesto.

Spomenimo i da su drugo mjesto osvojili juniori zračnom puškom u pokaznom natjecanju ekipa iako to nije službena disciplina, ali možda će jednoga dana to biti.


12.03.2017. Acapulco
Svjetski kup u letećim metama

U Acapulcu (Mexico) od 17-27.03.2017. održati će se svjetski kup u disciplinama letećih meta. Od hrvatskih strijelaca na ovom natjecanju nastupiti će Kristijan Kancelar i Marko Germin.


21.02.2017. Zagreb
Određena reprezentacija za EP u Mariboru

Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza, a na prijedlog Strukovnog savjeta, donio je odluku o sastavu hrvatske reprezentacije na predstojećem Europskom prvenstvu zračnim oružjem u slovenskom gradu Mariboru. Natjecanje počinje 06.03. i traje do 11.03.2017. 


11.02.2017. Čakovec
Međudržavni susret Hrvatska - Slovenija ZO

11.02.2017. u Čakovcu je održan 43. međudržavni susret reprezentacija Hrvatske i Slovenije u disciplinama zračnog oružja. U nedostatku nekih najboljih hrvatskih strijelaca, koji su uzeli nužni predah uoči europskog prvenstva u Mariboru, susret je završio miroljubivim rezultatom, bilo je 4:4. Natjecanje su otvorili, i na kraju, dodijelili priznanja i medalje, Glavni tajnik Hrvatskog streljačkog saveza, g. Dragutin Vrbek i predsjednik Slovenske strelske zveze, g. Janez Slapar. Domaćin natjecanja bio je Međimurski streljački savez, a natjecanje je održano na čakovečkoj streljani.


30.01.2017. Zagreb
Norme za reprezentaciju za 2017.

U prilogu su norme za 2017. za reprezentaciju za sve streljačke discipline ISSF programa.


27.01.2017. Munchen
IWK međunarodno natjecanje zračnim oružjem

U Munchenu (Njemačka) od 26-29.01.2017. održava se tradiconalno natjecanje zračnim oružjem, najznačajnije mmeđunarodno natjecanja koje svake godine okupi veliki broj strijelaca iz pedesetak zemalja svijeta. I ove godine na istom nastupaju u hrvatski strijelci, njih ukupno 26.

Već prvoga dana Borna Petanjek je u gađanju zračnom puškom za juniore ostvario pobjedu, naime u finalu je gađao izvanredno i pokazao da spada u sam svjetski vrh u ovoj disciplini. Čestitamo. U finale zračnom puškom ušao je Petar Gorša koji je na kraju zauzeo 7. mjesto, a za naše treće finale zaslužna je Marija Siladjev koja je zračnim pištoljem za juniorke osvojila 6. mjesto.

I drugoga dana sjajan meč imao je Borna Petanjek zračnom puškom. Prvi rezultat kvalifikacija sa 628,5 krugova samo je potvrdio osvajanjem još jedne medalje, one srebrne jer je u finalnom meču Japanac Atsusi Shimada gađao sjajno  i zauzeo prvo mjesto ispred našega Borne na srebrnom postolju. Na liniju su izašle i seniorke zračnom puškom, a finale je zabilježila i Snježana Pejčić koja je na kraju također došla do srebrne medalje, bolja je bila Nikola Mazurova iz Češke. Čestitke.

Kvalifikacijske rezultate možete pratiti na niže postavljenoj poveznici:

http://www.bssb.de/service/downloads/Meisterschaften/Internationaler_Wettkampf/Jahr_2017/Ergebnisse

Finale (izravno) možete pratiti na ovoj poveznici:

http://results.sius.com/Events.aspx?Championship=IWKHochbrueck201720170126MunichGER