Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


28.02.2018. Zagreb
Petar Gorša BRONČANI na Europskom prvenstvu!!

Jedan od naših najboljih reprezentativaca na pušci, Petar Gorša, još jednom nas je obradovao svojim nastupom na velikom međunarodnom natjecanju. Na tek završenom Europskom prvenstvu, predstavljajući boje Hrvatske, u iznimno zahtjevnoj konkurenciji osvojio je BRONČANU medalju!!!

Iz pera Petra Gorše:

\"U kvalifikacijama sam od samog sebe očekivao bolji rezultat i nisam mislio da će 626,5 biti dovoljno za finale. No ipak se radi o prvenstvu Europe. U finalu sam se dobro snašao te iako me u dva navrata 0,1 kruga dijelilo od ispadanja uspio sam se izvući. Žao mi je što zadnji metak nisam opalio jači centar pa da \"upucam\" srebro no na kraju sam sa osvojenom broncom iznimno zadovoljan. Smatram da sam u fazi one potrebne životne spremnosti, te sazrijevanja u sportskom smislu što mi omogućuje bolju mentalnu reakciju u datim situacijama.\"

Petre čestitamo od srca i želimo ti još puno sportskih uspjeha!!!


28.02.2018. Zagreb
Seniorska ekipa zračnom puškom - VICEPRVACI EUROPE!!

Muška seniorska ekipa zračnom puškom u sastavu Petar Gorša, Miran Maričić i Marin Čerina osvojili su SREBRNU medalju na Prvenstvu Europe u mađarskom Gyor-u!

Petar Gorša, kao najiskusniji član ekipe dijelio je savjete mlađim kolegama vezano uz odrađivanje taktičkog dijela finala. Smatra da je komunikacija u timu izuzetno dobra i da su dečki odradili super posao. Očekivalo se da će Rusi (koji su u svom sastavu imali 2 osvajača olimpijskih medalja iz Ria) s Hrvatima imati lak posao no hrvatski tim se, rame uz rame, uz ravnopravno borio te s Rusima izmjenjivao u borbi za zlato. Na samoj završnici ipak je presudila indivudalna kvaliteta Rusa.

Marin Čerina je presretan osvojenim ekipnim srebrom jer to mu je prva velika medalja u seniorskoj kategoriji. Također smatra da je uz njihove individualne napore, uspjehu pridonijelo to što su bili prava ekipa.

Miran Maričić, je vidjeviši da su ušli u finale, samo htio dati sve od sebe za ekipu. Kao prošlogodišnji juniorski svjetski prvak imao je dodatni teret opravdati veliku medalju te svoj ulazak u seniorsku kategoriju. Nije podbacio niti u individualnom dijelu gdje je pojedinačno osvojio 10. mjesto, a samo 0,6 dijela kruga mu je falilo do finala. Izuzetno je zadovoljan uspjehom ekipe.

Dragi naši seniori, želimo vam još puno zajedništva i zajedničke borbe te osvajanja ekipnih i pojedinačnih medalja na velikim europskim i svjetskim smotrama. Čestitamo!!


24.02.2018. Zagreb
Juniori - viceprvaci Europe!!

Hrvatska juniorska reprezentacija zračnom puškom u sastavu Borna Petanjek, Luka Štrbenac i Denis Tomašević osvojila je  srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u Gyor-u

U pojedinačnim mečevima Borna Petanjek ušao je u finale kao 2., ali je završio na 8. mjestu. Luka Štrbenac je sa istim rezultatom kao osmoplasirani (621,2) ostao na 9. mjestu i sa malo sreće je mogao u finale, a Denis Tomašević je u pojedinačnom meču krenuo odlično no padom koncentracije u 3 seriji završio je na 28. mjestu.

Ekipno, Borna Petanjek, Denis Tomašević i Luka Štrebenac su kao 6. ekipa ušli u četvrtfinale, tu su ih čekali  domaćini Mađari, koje su pobijedili sa uvjerljivom razlikom 620,7 naspram 617,2. U polufinalu se borba vodila sa Talijanima  - tko je prvi došao do 16 bodova išao je u borbu za zlatnu medalju, a naši mladi reprezentativci su i tu imali bolju koncentraciju te pobijedili 17:13. To im je dalo mogućnost borbe za zlato sa Rusima no snage je ponestalo te su Rusi odnijeli pobjedu.

Čestitamo našim srebrnim juniorima!


22.02.2018. Zagreb
Norme za nastupe u reprezentaciji 2018. godine - NOVO !!!

Na linku dolje nalazi se NOVA tabela normi za nastupe u reprezentaciji za 2018. godinu u kojoj su, temeljem novih Pravila ISSF-a, ispravljene norme za nastupe seniorki i juniorki zračnim oružjem. Odluku o novim normama za seniorke i juniorke zračnim oružjem donio je Izvršni odbor na 15. sjednici održanoj 18. siječnja 2018. godine, a temeljem prijedloga Strukovnog savjeta.

Stručna služba

 


18.01.2018. Zagreb
IWK Munich 2018.

Poštovani,

u prilogu ispod teksta se nalazi dopis za međunarodno natjecanje IWK Munich 2018.

v.d. Direktora reprezentacije Zoran Sikavica


07.12.2017. Zagreb
Isti broj hitaca u muškim i ženskim disciplinama već od EP-a

U nastavku se nalazi obavijest Glavnog tajnika ESC-a Alexander Ratner-a o povećanju broja hitaca u ženskim disciplinama da bi se izjednačile sa muškima.

\"Dear Colleagues,
 
From the ISSF website, you could learn that the ISSF Executive Committee approved certain changes in the General Regulations and the Technical Rules. In particular, the number of shots in Men’s and Women’s events has been equalized and the format of the Mixed Team Finals in 10m Air Pistol/ Air Rifle as well as in Trap has been modified.
 
The new edition of the ISSF Rules and Regulations will be available later. That is why we would like to inform you in advance that all events in the program of the 2018 European Championship 10m in Györ, Hungary, will be conducted according to the new Rules. It means, the number of shots in Qualification of all Women’s events will be increased to match the number of shots in Men's events and there will be the new format of Finals in Mixed Team events.
 
We wish success to all European shooters in 2018!
 
 
Regards,
Alexander Ratner
Secretary General\"

05.12.2017. Zagreb
Obavijest o Grand Prix Beograda nakon 2. izbornog natjecanja

U prilogu se nalazi obnovljena obavijest o međunarodnom natjecanju Grand Prix Beograda 2017 nakon što je otpucano 2. izborno natjecanje za Europsko prvenstvo u Mađarskoj 2018.


28.11.2017. Zagreb
Grand Prix Beograda 2017 - Autobus i financiranje

U prilogu članka se nalazi dopis v.d. direktora reprezentacije vezano za navedeno natjecanje i službeni poziv organizatora.


30.10.2017. New Delhi, India
Finale Svjetskog kupa

Od 23. do 30. listopada održano je finale Svjetskog kupa u Indiji - New Delhi. Po pozivu ISSF-a nastupilo je čak pet predstavnika naše reprezentacije. Snježaja Pejčić u trostavu, Petar Gorša u trostavu, Giovanni Cernogoraz u trapu te Valentina Gustin i Borna Petanjek u novoj disciplini Mixed team. Trener i vođa puta bio je Siniša Vitez. 

Rezultati su odlični: Snježana Pejčić je osvojila srebro u trostavu, Giovanni Cernogoraz broncu na trapu, Petar Gorša četvrti u trostavu, dok su Valentina Gustin i Borna Petanjek zauzeli ukupno sedmo mjesto. Odličan uspjeh cijelog tima i čestitke svima!


23.10.2017. Osijek
SIUS - Europska liga mladih

Od 19. do 22. listopada 2017. u Osijeku je održano finale SIUS – Europske lige mladih. Hrvatska je kao domaćin nastupila u obje discipline: na zračnoj pušci i na zračnom pištolju. Ekipa na zračnoj pušci u sastavu: Amadea Urbas, Josip Sikavica, Luka Štrbenac i Estera Herceg odradila je odlična dva meča i pobijedila Austriju u prvom meču i Srbiju u drugom meču. U trećem meču su ipak Mađari bili prejaki. Nakon grupne faze sve tri ekipe su imale po dvije pobjede ali je naša reprezentacija ipak imala najmanji broj bodova i tako su u borbu za zlato i broncu otišle ekipe Mađarske i Srbije. U finalu je Mađarska u meču protiv Švedske osvojila zlato.

Na pištolju je naša ekipa nastupila u oslabljenom sastavu. Zbog bolesti nisu mogli nastupiti Leon Luka Ćelić i Marijana Matea Štrbac. Ipak dobru borbu su pružili: Borna Butković, Martin Jozić i Oriana Jajić. Zlatna medalja je na kraju otišla u ruke Talijanima koji su u finalu bili bolji od Poljske.