Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


06.10.2016. Bologna
Finale svjetskog KUPa

U Bologni (Italija) se od 05-10.10.2016. održava finale svjetskog kupa u disciplinama puške i pištolja. Od hrvatskih strijelaca pravo nastupa su izborili: 
Snježana Pejčić mk puškom - trostav,
Petar Gorša MK puškom - trostav i 60 ležeći,
Bojan Đurković MK puškom - 60 ležeći.
U prvoj disciplini za hrvatske strijelce, MK puška - 60 ležeći, u finale je ušao Bojan Đurković sa rezultatom 624,9 krugova, a nakon finala Bojan je zauzeo 6. mjesto. Naš drugi predstavnik, Petar Gorša, sa pogođenih 622,2 kruga zauzeo je 9. mjesto.


08.08.2016. Rio
Petru Gorši 7. mjesto OI zračnom puškom!

08.08.2016. Rio de Janeiro. Petar Gorša u svojoj prvoj disciplini, 10m zračna puška, ušao je finale olimpijskh igara! Ovaj strijelac, član SD Dalmacijacement iz Solina krenuo je odlučno i hrabro u meč te je već nakon prvih nekoliko hitaca zasjeo na poziciju predviđenu za jednog od osam finalista i to nije ispuštao do kraja meča. Rezultat od 628,0 krugova bio je dostatan u kvalifikacijama za ukupno 3. mjesto. 
U finalu Petar nije uspio otkloniti veliki pritisak te ja sa 101,0 krug osvojio ukupno 7. mjesto baš kao i dva dana ranije Snježana Pejčić. Bravo i čestitke!


08.08.2016. RIO
Josipu Glasnoviću ZLATO na OI!!!

JOSIP GLASNOVIĆ!!! Poslije Londona i Giovannija Cernogoraza sa osvojenom zlatnom medaljom, Rio de Janeiro je donio još jednu medalju našim strijelcima u disciplini *trap*. U polufinalu je Josip Glasnović gađao bez greške i ušao je u borbu za zlatnu medalju sa Talijanom Giovannijem Pellieom. 
U finalu je također odgađao odlično, imao je kao i Talijan po dva promašaja da bi se onda pristupilo raspucavanju gdje je Josip uspio bez promašaja osvojiti zlatnu medalju i nastaviti niz osvajanja zlatnih medalja na OI u ovoj disciplini. ČESTITKE JOSIPU i pozdrav cijelom timu u Rio de Janeiru te čestitke Josipovoj porodici u Domovini!


06.08.2016. Rio
Snježani Pejčić u finalu OI sedmo mjesto zračnom puškom!

Rio de Janeiro, 06.08.2016. Snježana Pejčić izborila je finale u prvoj disciplini streljačkog programa na OI i to zračnom puškom! Postigla je 7. rezultat sa 416,0 krugova. Valentina Gustin osvojila je u istoj disciplini 23. mjesto sa 413,9 krugova. 
U finalu je Snježana zabilježila izvrstan početak te je čak povela, ali je onda jedan metak završio u 9,5 te ju je bacio na sedmo mjesto, a i koncentracija je popustila tako da je na kraju zauzela 7. mjesto. Izvrstan ulazak u natjecanja na olimpijskim igrama, kako za Snježanu tako i za naše strijelce, jer naredni dani će sigurno pružiti još dobrih rezultata i plasmana u Rio de Janeiru. Čestitke!.


07.07.2016. Lonato
Josip Glasnović doprvak Europe u disciplini *trap*!

Josip Glasnović ušao je u finale sa 121 pogođenom metom bez opterećenja raspucavanja. U prvom dijelu finalnog gađanja (polufinale) gađao je vrlo sigurno i sa samo jednim promašajem ušao je u borbu za zlatnu medalju sa Talijanom Fabrrizziem. Nakon finalnog dijela oboje su bili poravnati pa se je krenulo sa raspucavanjem gdje je sretniji bio Fabrizzi koji je osvojio zlato, Josip srebro, dok je Giovanni Cernogoraz osvojio 7. mjesto, a Kristijan Kancelar 13. Čestitke za sjajan uspjeh strijelcima i trenerima.


07.07.2016. Lonato
Ekipa u trapu europski prvaci!

Lonato (ITA) 07.07.2016. Josip Glasnović, Giovanni Cernogoraz i Kristijan Kancelar na europskom prvenstvu osvojili su naslov ekipnih prvaka Europe u disciplini letećih meta *trap*. Za zlatnu medalju pogodili su ukupno 360 meta, druga Češka imala je dvije mete manje, a domaćin Italija je na trećem mjestu sa 356 pogođenih meta. Josip Glasnović je sa 121 metom sigurno ušao u finale, a Giovanni Cernogoraz mora u raspucavanje sa još četvero strijelaca za ulazak u finale. Kristijan Kancelar je sa 119 pogođenih meta osvojio 13. mjesto, a u ovoj disciplini sudjelovalo je ukupno 88 strijelaca. Čestitke ekipi i njihovim trenerima.


30.06.2016. Osijek
Europsko prvenstvo, leteće mete

Od 04-12.07.2016. u Lonatu (ITA) održava se prvenstvo Europe u letećim metama. Izvršni odbor HSS-a dono je odluku o nastupu sljedećih strijelaca u disciplini *trap*:
Seniori: Josip Glasnović Giovanni Cernogoraz i Kristijan Kancelar.
Juniori: Josip Kalisar, Ivan Bastalec i Ivan Karabalić,
Junorke: Ana Baban, Sara Maria Gmižić i Natali Banko,
Treneri: Željko Vadjić, Davor Gmižić i Diego Gasperini.
Juniorke su prve završile meč i prema očekivanju u ekipnoj konkurenciji zauzele su posljednje, 5. mjesto. Odlično je gađala najstarija od njih, Ana Baban, koja je pogodila 63 mete i osvojila visoko 8. mjesto. Natali Banko je sa 56 meta osvojila 17., a Sara Marija Gmižić 23. mjesto.
Seniori i juniori su svoj meč nastavili i sljedeći dan gdje su juniori gađali solidno, a seniori su bili u borbi za naslov europskih prvaka. Pojedinačno je sve troje naših strijelaca bilo visoko plasirano i drugi dan se očekivao i pasman nekog od naših u finale.


28.06.2016. Baku
Petru Gorši zlatna medalja na SK u Baku-u u trostavu!

28.06.2016. Posljednjeg dana natjecanja na svjetskom kupu u Baku-u još jedna najsjanija medalja došla je u ruke hrvatskog strijelca. Petar Gorša uzeo je zlatnu medalju u disciplini malokalibarske puške, 3x40 metaka (trostav). I u kvalifikacijama je zabilježo najbolji rezultat sa 1.173 kruga, 2 više od drugoplasiranog Koreanca Kima. U finalu Petar nije dozvolio iznenađenje pa je suvereno stigao do najsjajnijeg odličja ispred Indijca Rajputa. Čestitke Petru i treneru.
Inače u ovoj disciplini nastupio je i Bojan Đurković i sa 1.156 krugova je zauzeo 36. mjesto.


27.06.2016. Baku
Snježani Pejčić još jedna pobjeda na SK, Petru Gorši bronca!

Ponovno su stigle izvrsne vijesti sa jednog velikog natjecanja. Svjetski kup u Baku-u donio je još jednu pobjedu Snježani Pejčić u gađanju MK puškom 3x20 metaka (trostav). 582 pogođena kruga osigurala su Snježani osmi rezultat i finale u kojem je ponovno dominirala. Rezultat od čak 459,7 krugova u finalu donio je Snježani veliku prednost pred drugoplasiranom Austrijankom Franziskom Peer od čak 5,3 kruga! Čestitamo!
Petar Gorša je dan ranije ostvario svoj najveći uspjeh u disciplini MK puška, 60 metaka ležeći. On je sa plasmmanom u finale već napravio iznenađenje, ali nas je u finalu još više obradovao došavši na kraju do brončane medalje iako je mogao do još sjajnije medalje pošto je razlika bila minimalna, a za srebrnu medalju je čak raspucavao dodatni metak. Čestitamo i Petru na ovom sjajnom uspjehu.
U disciplini 3x20 (trostav) za žene nastupile su još dvije naše natjecateljke. Sandra Pavlić je sa 570 krugova osvojila 33., a Tanja Perec sa 568 krugova 40. mjesto.


23.06.2016. Baku
ISSF World Cup - Baku, Azerbaijan

Od 20-29.06.2016. u azerbaijanskom glavnom gradu Baku-u održava se posljednji svjetski kup 2016. prije olimpijskih igara. Na ovom SK od hrvatskih strijelaca sudjeluju svi olimpijci sa puške i pištolja te njihovi treneri uz dvoje strijelaca sa letećih meta.
Prva natjecanja zavšila su sa dobrim vijestima. Petar Gorša je u gađanju zračnom puškom bio nadomak finala, osvojio je 9. mjesto sa 0,2 kruga za osmoplasiranim. Kristijan Kancelar je u disciplini *trap* osvojio je 17. mjesto sa 119 meta, jednu metu do raspucavanja za finale. Saša Sedmak je sa 13 meta osvojio 51. mjesto.
Marija Marović je zračnim pištojem pogodila 376 krugova što je bilo dovoljno za 38. mjesto. Zračnom puškom za žene najuspješnija od naših je bila Snježana Pejčić sa 414,4 (18.), Tanja Perec je pogodila 412,4 (37.), a Valentina Gustin 410,9 (46.). Marija Marović je MK pištoljem na 25 metara ostvarila rezultat od 575 krugova te je osvojila 26. mjesto. Saša Špirelja je MK pištoljem 25 metara - brzo gađanje sa 575 krugova osvojio 20. mjesto.
Sjajan uspjeh malokalibarskom puškom 60 ležeći ostvario je Petar Gorša koji je osvojio brončanu medalju. Ovo se može smatrati svojevrsnim iznenađenjem jer je to njegova treća disciplina po vrijednosti, a u finale je ušao sa drugim rezultatom (622,9) što je skroman rezultat za taj plasman, ali kako se zna da u Baku-u pušu jaki i neugodni vjetrovi, time je ovaj rezultat značajniji. Bojan Đurković je sa pogođenih 610,7 krugova završio, za njega skromnom, 49. mjestu.