Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


27.06.2016. Baku
Snježani Pejčić još jedna pobjeda na SK, Petru Gorši bronca!

Ponovno su stigle izvrsne vijesti sa jednog velikog natjecanja. Svjetski kup u Baku-u donio je još jednu pobjedu Snježani Pejčić u gađanju MK puškom 3x20 metaka (trostav). 582 pogođena kruga osigurala su Snježani osmi rezultat i finale u kojem je ponovno dominirala. Rezultat od čak 459,7 krugova u finalu donio je Snježani veliku prednost pred drugoplasiranom Austrijankom Franziskom Peer od čak 5,3 kruga! Čestitamo!
Petar Gorša je dan ranije ostvario svoj najveći uspjeh u disciplini MK puška, 60 metaka ležeći. On je sa plasmmanom u finale već napravio iznenađenje, ali nas je u finalu još više obradovao došavši na kraju do brončane medalje iako je mogao do još sjajnije medalje pošto je razlika bila minimalna, a za srebrnu medalju je čak raspucavao dodatni metak. Čestitamo i Petru na ovom sjajnom uspjehu.
U disciplini 3x20 (trostav) za žene nastupile su još dvije naše natjecateljke. Sandra Pavlić je sa 570 krugova osvojila 33., a Tanja Perec sa 568 krugova 40. mjesto.


23.06.2016. Baku
ISSF World Cup - Baku, Azerbaijan

Od 20-29.06.2016. u azerbaijanskom glavnom gradu Baku-u održava se posljednji svjetski kup 2016. prije olimpijskih igara. Na ovom SK od hrvatskih strijelaca sudjeluju svi olimpijci sa puške i pištolja te njihovi treneri uz dvoje strijelaca sa letećih meta.
Prva natjecanja zavšila su sa dobrim vijestima. Petar Gorša je u gađanju zračnom puškom bio nadomak finala, osvojio je 9. mjesto sa 0,2 kruga za osmoplasiranim. Kristijan Kancelar je u disciplini *trap* osvojio je 17. mjesto sa 119 meta, jednu metu do raspucavanja za finale. Saša Sedmak je sa 13 meta osvojio 51. mjesto.
Marija Marović je zračnim pištojem pogodila 376 krugova što je bilo dovoljno za 38. mjesto. Zračnom puškom za žene najuspješnija od naših je bila Snježana Pejčić sa 414,4 (18.), Tanja Perec je pogodila 412,4 (37.), a Valentina Gustin 410,9 (46.). Marija Marović je MK pištoljem na 25 metara ostvarila rezultat od 575 krugova te je osvojila 26. mjesto. Saša Špirelja je MK pištoljem 25 metara - brzo gađanje sa 575 krugova osvojio 20. mjesto.
Sjajan uspjeh malokalibarskom puškom 60 ležeći ostvario je Petar Gorša koji je osvojio brončanu medalju. Ovo se može smatrati svojevrsnim iznenađenjem jer je to njegova treća disciplina po vrijednosti, a u finale je ušao sa drugim rezultatom (622,9) što je skroman rezultat za taj plasman, ali kako se zna da u Baku-u pušu jaki i neugodni vjetrovi, time je ovaj rezultat značajniji. Bojan Đurković je sa pogođenih 610,7 krugova završio, za njega skromnom, 49. mjestu.


30.12.2014. Osijek
Održan godišnji domjenak Društva - nagrade najuspješnijima

Utorak navečer okupilo se oko 70-ak članova Društva i gostiju na već tradicionalnom domjenku Društva prigodom kojega su i nagrađeni najuspješniji članovi Društva. Oni najuspješniji, koji su postigli i izvrsne rezultate svojim nastupima za reprezentaciju i osvajanjem pojedinačnih naslova Prvaka Hrvatske nagrađeni su novčanim nagradama, dok su svi ostali koji su sudjelovali u osvajanju ekipnih naslova dobili su diplome za svoj doprinos Društvu u ovoj sezoni. Ukupno je nagrađeno 20-ak članova.

Slike su u galeriji.


22.12.2014. Osijek
GSD slavio u Gradskom vrtu - osvojio najviše bodova u ovom kolu

GSD nastavlja sa lijepim sportskim uspjesima, pa se možemo pohvaliti i ovakvim naslovom. Naime ovog vikenda u organizaciji našeg Društva u Nastavno športskoj dvorani GRADSKI VRT održano je 3. kolo 1.A lige u disciplinama zračnog pištolja i puške za seniore i seniorke.

Subota je bila u znaku 1.A lige, a ujedno je to bio i TROFEJ OSIJEKA zračnim oružjem, u znak kojega su upriličena i finalna gađanja u svim disciplinama. Od naših Uroš je ušao u finale, dok je Tilhof ostao 9.-ti, a Leon 11., Aračić 12., Belar 14.

Ekipno gledajući članovi našeg Društva ostvarili su najbolji rezultat, tako da u ovom kolu najviše bodova se piše upravo našem Društvu, što nam je posebno drago, jer ovo je povijesno gledano najbolji rezultat pištoljaša u ligi, a dogodio se svega par metara dalje od mjesta gdje je bila streljana u kojoj je pokrenuto streljaštvo u Osijeku.

U nedjelju su održana gađanja iz 1.B lige, kao i prigodan turnir za najmlađe strijelce iz Osijeka i okolice.

Kako su prošli naši članovi pogledajte u priloženom BILTENU.


22.09.2014. Osijek
Filip Aračić PRVAK Hrvatske u disciplini VK pištolj 10+10 - GSD \"OSIJEK 1784\" najuspješnija ekipa

Nizu ovogodišnjih Prvaka u našem Društvu pridružio se i iskusni Filip Aračić. Na ovaj vikend održanom Prvenstvu Hrvatske u disciplinama VK pištolja i revolvera Filip se okitio titulom PRVAKA Hrvatske u disciplini VK pištolj serijski 10+10 i to sa izvrsnim rezultatom od 188 krugova, u još izvrsnijoj konkurenciji 57 seniora.

No to nije jedini uspjeh koji su članovi našeg Društva ostvarili na predmetnom natjecanju. Filip je osvojio i 3. mjesto u disciplini revolver 10+10, dok je mladi Michael Jonathan Tilhof bio 4. u pojedinačnoj konkurenciji u disciplini pištolj-revolver 15+15 sa 278 krugova, a iskusni Ljudevit Majer odmah do njega 5. sa istim rezultatom (278), ali lošijom brzom serijom. 

Na sve ovo naši članovi su i ekipni PRVACI Hrvatske u disciplini revolver 10+10, dok su u disciplini pištolj-revolver 15+15 osvojili ekipno 2 mjesto, a kod pištolja 10+10 bili su 6.

Ukupno ekipa našeg Društva je zasigurno najuspješnija ekipa ovog Prvenstva te im iskreno čestitamo na tome.

BILTEN 


21.09.2014. Osijek
Uroš Kačavenda postao član našeg Društva

Za sve poznavatelje streljačkog športa, a posebno članove našeg Društva, ovo je zasigurno vijest koja se mora pročitati. Oni koji duže i temeljitije prate streljački šport sjetiti će se niza nastupa ovoga reprezentativca Srbije u disciplinama pištolja.

Uroš je  prošle godine nastupao za kolege iz SD \"DUBRAVA 1094\" i već te prve godine u Hrvatskoj ostvario je izvrsne rezultate u disciplini zračnog pištolja, gdje je i sezonu lige završio kao strijelac sa najboljim rezultatom lige od 580 krugova.

Za naše Društvo je ovo zasigurno veliko pojačanje, pogotovo u sezoni kada ponovno nastupamo u 1.A ligi zračnim pištoljem. 

Urošu želimo iskrenu dobrodošlicu u naše Društvo i naš Grad, gdje želimo da se dobro osjeća i postiže još bolje rezultate.

 


15.09.2014. Osijek
Održan 1. Memorijal u čast Slavku Bučanoviću

Naše Društvo je u subotu organiziralo 1. Memorijal Slavko Bučanović u spomen na LEGENDU osječkog streljaštva i našega Društva, dragog nam Slavka Bučanovića.

Memorijal je održan u dvije njemu drage discipline a to su 25m VK pištolj 10+10 i revolver 10+10, a pobjednici ovog prvog memorijala su njegovi klubske kolege. Na pištolju pobjednik je Aračić Filip sa izvrsnih 188 krugova, dok je kod revolvera pobjedu odnio Majer Ljudevit sa 188 krugova.

BILTEN


25.08.2014. Osijek
Iva Bagarić seniorska PRVAKINJA Hrvatske

Protekli vikend naše Društvo ugostilo je najbolje strijelce iz programa letećih meta na Prvenstvu Hrvatske u disciplinama TRAP i SKEET. Pravi podvig izvela je već prvi dan naša mlada članica Iva Bagarić koja je kod seniorki bila najbolja i postala PRVAKINJA Hrvatske u disciplin TRAP seniorke.

BRAVO za Ivu i nadajmo se da će i u narednom periodu nastaviti sa dobrim rezultatima.

BILTEN


14.07.2014. Osijek
Nastupi naših članova na Finalu KUPa u TRAPu

Na streljani za Leteće mete u Lužama kod Zagreba održano je Finale KUPa u disciplini TRAP za seniore i seniorke.

Za naše Društvo u konkurenciji seniorki nastupile su: Baban Ana, Lagetar Ivana i Bagarić Iva.

BILTEN


14.04.2014. Osijek
Ana i Matej ostvarili nastupe na I kolu KUPa u TRAPu

Protekli vikend Ana Baban i MAtej Magić nastupili su u disciplini TRAP na I kolu KUPa Hrvatske u Zadru. Matej je pogodio 89 golubova, dok je Ana pogodila 47.

BILTEN