Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


12.05.2021. Zagreb
Odluka o Stručnim timovima za 2021. godinu

Poštovane članice,

u prilogu je Odluka izvršnog odbora o Stručnim timovima reprezentativaca za dobivanje državnih nagrada za 2021. godinu.

Stručna služba


22.03.2021. Zagreb
Izborna natjecanja za nastup u reprezentaciji!!

Poštovani,

na svojoj 9. sjednici održanoj 19.veljače 2021. godine, Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza donio je odluku o izmjenama/dopunama izbornih natjecanja za nastup u reprezentaciji u disciplinama puške i pištolja.

Navedene izmjene izglasane su temeljem prijedloga Strukovnog savjeta, a nakon otkazivanja Europskog prvenstva u zračnim disciplinama koje se trebalo održati u veljači 2021. godine.

Zbog situacije s COVID-19 virusom te činjenice da mnogi nisu imali priliku trenirati te da se i planirana natjecanja nisu održala u planiranim terminima, predložena su i usvojena dodatna izborna natjecanja kako bi sportaši imali više nastupa te lakše ostvarili norme za nastup u reprezentaciji. 

Slijedom upita, napominjemo da se KRITERIJI NISU MIJENJALI, inače bi iste izmjene bile objavljene.

Izmjene i dopune izbornih natjecanja možete naći u dokumentaciji na Kalendaru natjecanja za 2021. godinu i Izbornim natjecanjima i kriterijima za nastup u reprezentaciji u 2021. godini puška/pištolj.

Stručna služba 


16.03.2021. New Delhi (IND)
Reprezentacija Hrvatske Puška 10m i 50m otputovali na SK u New Delhi

Članovi reprezentacije sportskog streljaštva zračna puška 10m i malokalibarska puška 50m trostav otputovali su na Svjetski kup u New Delhi (IND). Reprezentacija u sastavu Snježana Pejčić, Petar Gorša i Miran Maričić nastupit će u disciplini zračna puška 10m i malokalibarska puška 50m trostav pojedinačno i mješoviti parovi.

Našim strijelcima želimo sretan put i izvrstan nastup.


04.03.2021. Kairo
Reprezentacija letećih meta u ekipnom finalu SK Kairo

Hrvatska reprezentacija sportskog streljaštva u disciplini letećih meta - trap izborila je ekipno finale na Svjetskom kupu u Kairu. Naša ekipa u sastavu Anton Glasnović, Giovanni Cernogoraz i Josip Glasnović večeras borit će se za najbolji plasman s reprezentacijom Ruske federacije, Maroka i Slovenijom.

Na slici Hrvatska reprezentacija sportskog streljaštva u disciplini trap na istoimenom Svjetskom kupu prije točno 20 godina. U Kairu 2001 naši strijelci osvojili su ekipno srebro za Hrvatsku.

Ekipi želimo puno sreće u večerašnjem finalu kojeg možete pratiti uživo u 17:00 sati na službenom youtube kanalu ISSF-a: https://www.youtube.com/user/issfchannel/

 


04.03.2021. Kairo
Reprezentacije Hrvatske osvajači ekipnog zlata Svjetskog kupa u Kairu!
Nakon zlatnog Antona Glasnovića, ekipno reprezentacija Hrvatske u sportskom streljaštvu trap plasirala se na prvo mjesto i time osvojila zlatnu medalju ekipno na Svjetskom kupu u Kairu, Egipat.
Hrvatska reprezentacija kvalifikacije je završila na prvom mjestu s pogođenih 493 goluba. U finalu, ispred reprezentacije Ruske federacije naša ekipa plasirala na prvo mjesto u sastavu Anton Glasnović, Giovanni Cernogoraz i Josip Glasnović.

Čestitamo Antonu, Giovanniju i Josipu uspješnom nastupu u finalu ekipnog poretka!


03.03.2021. Zagreb
Anton Glasnović osvajač Svjetskog kupa u Kairu!!!!
Prije godinu dana sezonu svjetskih kupova započeli smo istim naslovom. Da tako bude i ove godine omogućio nam je Anton Glasnović koji je na prvom svjetskom kupu u Kairu ove godine osvojio zlatnu medalju.
Anton je kvalifikacije završio na prvom mjestu sa pogođena 122 goluba. U finale se plasirao i Giovanni Cernogoraz sa pogođenih 119 golubova. Nakon nastupa u finalu Anton je zadržao prvo mjesto, a Giovanni je završio natjecanje na petom mjestu.
Josip Glasnović pogodio je 116 golubova i zauzao 15. mjesto, Marko Germin nastupio je van konkurencije (MQS) i pogodio je 111.

Čestitamo Antonu na osvojenom zlatu i Giovanniju na uspješnom nastupu u finalu!!

Slika preuzeta: Photo ISSF


11.01.2021. Zagreb
Izborna natjecanja i kriteriji za nastup u reprezentaciji puška/pištolj - KOREKCIJA 2!!

 Poštovane članice, 

 

S obzirom na odluku civilnog Stožera Republike Hrvatske o zabrani natjecanja, te neodržanim planiranim izbornim natjecanjima, Izvršni odbor usvojio je prijedlog Strukovnog savjeta o novim izbornim natjecanjima za nastupe u reprezentaciji na zračnom oružju. 

 

Na linku niže možete naći Izborna natjecanja i kriterije za nastup u hrvatskoj streljačkoj reprezentaciji za sezonu 2020/2021 u disciplinama puške i pištolja koja su usvojena na 8. sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog streljačkog saveza 30. prosinca 2020. godine.

 

 Stručna služba


16.11.2020. Zagreb
Izborna natjecanja i kriteriji za nastup u reprezentaciji puška/pištolj - KOREKCIJA!!

Poštovane članice,

Naknadnom provjerom snimke sa 6. sjednice Izvršnog odbora ustanovljeno je nesuglasje objavljene odluke sa stvarnim htijenjem Izvršnog odbora Hrvatskog streljačkog saveza.

Stoga sukladno tumačenju donesene odluke, dolje na linku možete naći promijenjenu odluku Izvršnog odbora Hrvatskog streljačkog saveza o Izbornim natjecanjima i kriterijima za nastup u hrvatskoj streljačkoj reprezentaciji za sezonu 2020/2021 u disciplinama puške i pištolja,  koja je u stvarnosti usvojena na 6. sjednici dana 14. listopada 2020. godine.

Stručna služba


30.10.2020. Zagreb
Odluka o imenovanju novog vršitelja dužnosti direktora reprezentacije!!

Poštovani,

ovim putem vas obavještavamo da je na 6. sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog streljačkog saveza koja se održala 14. listopada 2020. godine, za novog vršitelja dužnosti Direktora reprezentacije imenovan gospodin Moris Popović.

Za sve upite oko reprezentacije gospodin Popović dostupan je na mobilnom broju +385 91 3650 500 i adresi e-pošte direktor@hrvatski-streljacki.hr .

Gospodinu Popoviću želimo puno sreće na novoj dužnosti.

Stručna služba

 


16.10.2020. Zagreb
Norme, Izborna natjecanja i Kriteriji za nastupe u reprezentaciji za 2021 godinu - sve discipline

Poštovane članice,

Na linkovim dolje nalaze se odluke Izvršnog odbora Hrvatskog streljačkog saveza o normama za sve discipline te izbornim natjecanjima i kriterijima za nastup u hrvatskoj streljačkoj reprezentaciji za sezonu 2020/2021 u disciplinama puške i pištolja, usvojene na 6. sjednici dana 14. listopada 2020. godine.

Stručna služba