Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


30.05.2018. Minhen
Petar Gorša četvrti na SK u Minhenu

Naš proslavljeni reprezentativac Petar Gorša ima još jedan uspješan Svjetski kup iza sebe i falilo je zrno sreće da se okiti medaljom. U disciplini 3x40 Petar je u kvalifikacijama odradio sjajan meč i sa 1181 krugom ušao u finale kao najbolji. Nakon finala završio je na sedmom mjestu. U zračnoj pušci bio je još bolji te je ušao kao četvrti u finale sa 629,8 krugova. Gađao je odlično finale i stalno se kretao u prva tri mjesta da bi na kraju gađao raspucavanje (shoot off) nakon kojeg je osvojio četvrto mjesto. 

Na SK u Minhenu nastupilo je 19 članova reprezentacije i od ostalih rezultata vrijedi spomenuti odličan rezultat Snježane Pejčić koja je u disciplini trostav 3x40 odgađala fenomenalnih 1176 krugova što je bio rezultat za finale ali obzirom da je pet djevojaka imalo isti rezultat broj punih centara je odlučivao o plasmanu tako da je Snježana završila kao deseta. Ante krišto gađao je odlično i sa 578 krugova zauzeo tek 21. mjesto ali isključivo zbog fenomenalne konkurencije. Inače mu je falilo dva kruga do finala. Također treba spomenuti fantastičan rezultat Andrije Mikuljana na zračnoj pušci. Iako je gađao u MQS kategoriji Andrija je odgađao 631,1 krug što je bio treći rezultat toga dana u konkurenciji seniora.


14.05.2018. Fort Benning
Snježana Pejčić zlatna na SK Fort Bening u trostavu

Snježana Pejčić postigla je novi veliki uspjeh za hrvatsko streljaštvo.

Na streljani u Fort Benningu održan je Svjetski kup, a Snježana je opet napravila podvig u disciplini MK puška 3x40 (popularni trostav) osvojivši prvo mjesto u finalu sa 460,0 dok je u finale ušla kao prva sa rezultatom  od 1178 krugova, što je svega dva kruga manje od podviga iz prošlog mjeseca, kada je u korejskom Changwonu sa 1180 postavila novi Svjetski rekord u istoimenoj disciplini.

Sa ova dva nastupa Snježana potvrđuje odličnu formu u ovoj disciplini, te će biti vrlo zanimljivo pratiti njezine nastupe tijekom sezone koja završava sa Svjetskim prvenstvom u rujnu ove godine.


05.05.2018. Changwon
Svjetski rekord Snježane Pejčić u trostavu

Snježana Pejčić postavila je novi Svjetski rekord u disciplini 3x40 trostav. U korejskom Changwonu gdje će u rujnu ove godine biti održano Svjetsko prvenstvo održao se Svjetski kup u svim disciplinama.

Snježani je ovo najjača disciplina i u njoj kontinuirano postiže najbolje rezultate, kao i ovog puta kada je tijekom eliminacijskog nastupa postigla nevjerojatnih 1180 krugova što je bilo više nego dovoljno za postizanje novog Svjetskog rekorda.

Time Snježana dokazuje da je \"kraljica\" ove discipline jer je i prije novih pravila koja su povećala broj hitaca također bila vlasnica Svjetskog rekorda.

Link na ISSF

 


28.02.2018. Zagreb
Petar Gorša BRONČANI na Europskom prvenstvu!!

Jedan od naših najboljih reprezentativaca na pušci, Petar Gorša, još jednom nas je obradovao svojim nastupom na velikom međunarodnom natjecanju. Na tek završenom Europskom prvenstvu, predstavljajući boje Hrvatske, u iznimno zahtjevnoj konkurenciji osvojio je BRONČANU medalju!!!

Iz pera Petra Gorše:

\"U kvalifikacijama sam od samog sebe očekivao bolji rezultat i nisam mislio da će 626,5 biti dovoljno za finale. No ipak se radi o prvenstvu Europe. U finalu sam se dobro snašao te iako me u dva navrata 0,1 kruga dijelilo od ispadanja uspio sam se izvući. Žao mi je što zadnji metak nisam opalio jači centar pa da \"upucam\" srebro no na kraju sam sa osvojenom broncom iznimno zadovoljan. Smatram da sam u fazi one potrebne životne spremnosti, te sazrijevanja u sportskom smislu što mi omogućuje bolju mentalnu reakciju u datim situacijama.\"

Petre čestitamo od srca i želimo ti još puno sportskih uspjeha!!!


28.02.2018. Zagreb
Seniorska ekipa zračnom puškom - VICEPRVACI EUROPE!!

Muška seniorska ekipa zračnom puškom u sastavu Petar Gorša, Miran Maričić i Marin Čerina osvojili su SREBRNU medalju na Prvenstvu Europe u mađarskom Gyor-u!

Petar Gorša, kao najiskusniji član ekipe dijelio je savjete mlađim kolegama vezano uz odrađivanje taktičkog dijela finala. Smatra da je komunikacija u timu izuzetno dobra i da su dečki odradili super posao. Očekivalo se da će Rusi (koji su u svom sastavu imali 2 osvajača olimpijskih medalja iz Ria) s Hrvatima imati lak posao no hrvatski tim se, rame uz rame, uz ravnopravno borio te s Rusima izmjenjivao u borbi za zlato. Na samoj završnici ipak je presudila indivudalna kvaliteta Rusa.

Marin Čerina je presretan osvojenim ekipnim srebrom jer to mu je prva velika medalja u seniorskoj kategoriji. Također smatra da je uz njihove individualne napore, uspjehu pridonijelo to što su bili prava ekipa.

Miran Maričić, je vidjeviši da su ušli u finale, samo htio dati sve od sebe za ekipu. Kao prošlogodišnji juniorski svjetski prvak imao je dodatni teret opravdati veliku medalju te svoj ulazak u seniorsku kategoriju. Nije podbacio niti u individualnom dijelu gdje je pojedinačno osvojio 10. mjesto, a samo 0,6 dijela kruga mu je falilo do finala. Izuzetno je zadovoljan uspjehom ekipe.

Dragi naši seniori, želimo vam još puno zajedništva i zajedničke borbe te osvajanja ekipnih i pojedinačnih medalja na velikim europskim i svjetskim smotrama. Čestitamo!!


24.02.2018. Zagreb
Juniori - viceprvaci Europe!!

Hrvatska juniorska reprezentacija zračnom puškom u sastavu Borna Petanjek, Luka Štrbenac i Denis Tomašević osvojila je  srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u Gyor-u

U pojedinačnim mečevima Borna Petanjek ušao je u finale kao 2., ali je završio na 8. mjestu. Luka Štrbenac je sa istim rezultatom kao osmoplasirani (621,2) ostao na 9. mjestu i sa malo sreće je mogao u finale, a Denis Tomašević je u pojedinačnom meču krenuo odlično no padom koncentracije u 3 seriji završio je na 28. mjestu.

Ekipno, Borna Petanjek, Denis Tomašević i Luka Štrebenac su kao 6. ekipa ušli u četvrtfinale, tu su ih čekali  domaćini Mađari, koje su pobijedili sa uvjerljivom razlikom 620,7 naspram 617,2. U polufinalu se borba vodila sa Talijanima  - tko je prvi došao do 16 bodova išao je u borbu za zlatnu medalju, a naši mladi reprezentativci su i tu imali bolju koncentraciju te pobijedili 17:13. To im je dalo mogućnost borbe za zlato sa Rusima no snage je ponestalo te su Rusi odnijeli pobjedu.

Čestitamo našim srebrnim juniorima!


22.02.2018. Zagreb
Norme za nastupe u reprezentaciji 2018. godine - NOVO !!!

Na linku dolje nalazi se NOVA tabela normi za nastupe u reprezentaciji za 2018. godinu u kojoj su, temeljem novih Pravila ISSF-a, ispravljene norme za nastupe seniorki i juniorki zračnim oružjem. Odluku o novim normama za seniorke i juniorke zračnim oružjem donio je Izvršni odbor na 15. sjednici održanoj 18. siječnja 2018. godine, a temeljem prijedloga Strukovnog savjeta.

Stručna služba

 


18.01.2018. Zagreb
IWK Munich 2018.

Poštovani,

u prilogu ispod teksta se nalazi dopis za međunarodno natjecanje IWK Munich 2018.

v.d. Direktora reprezentacije Zoran Sikavica


07.12.2017. Zagreb
Isti broj hitaca u muškim i ženskim disciplinama već od EP-a

U nastavku se nalazi obavijest Glavnog tajnika ESC-a Alexander Ratner-a o povećanju broja hitaca u ženskim disciplinama da bi se izjednačile sa muškima.

\"Dear Colleagues,
 
From the ISSF website, you could learn that the ISSF Executive Committee approved certain changes in the General Regulations and the Technical Rules. In particular, the number of shots in Men’s and Women’s events has been equalized and the format of the Mixed Team Finals in 10m Air Pistol/ Air Rifle as well as in Trap has been modified.
 
The new edition of the ISSF Rules and Regulations will be available later. That is why we would like to inform you in advance that all events in the program of the 2018 European Championship 10m in Györ, Hungary, will be conducted according to the new Rules. It means, the number of shots in Qualification of all Women’s events will be increased to match the number of shots in Men's events and there will be the new format of Finals in Mixed Team events.
 
We wish success to all European shooters in 2018!
 
 
Regards,
Alexander Ratner
Secretary General\"

05.12.2017. Zagreb
Obavijest o Grand Prix Beograda nakon 2. izbornog natjecanja

U prilogu se nalazi obnovljena obavijest o međunarodnom natjecanju Grand Prix Beograda 2017 nakon što je otpucano 2. izborno natjecanje za Europsko prvenstvo u Mađarskoj 2018.