Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


07.11.2016. Zagreb
Tablica rezultata zračnim oružjem 2016./2017.

U prilogu je tablica svih rezultata zračnim oružjem za sezonu 2016/2017. U tablicama po disciplinama nalaze se i norme za reprezentaciju za 2017. godinu.

Tablica će se osvježavati kako će se odvijati natjecanja.

Branko Pereglin


26.10.2016. Zagreb
Uvjeti nastupa na EP-u u Mariboru zračnim oružjem

U prilogu se nalazi obavijest sa pravilima nastupa na EP-u u Mariboru (Slovenija) od 06-11.03.2017. kao i natjecanja na kojima je moguće ispuniti norme, odnosno koja će se računati kao izborna. Tablice sa normama za EP zračnim oružjem te za SP juniora zračnim oružjem priložene su ispod teksta i slijed su izračuna prosjeka sa posljednja četiri EP-a zračnim oružjem, odnosno posljednjeg SP-a zračnim oružjem za juniore.

Branko Pereglin, Direktor reprezentacije

 

Izborna natjecanja 2017. - obavijest i pravila

Izborna natjecanja 2017. - norme za EP i SP / zračno oružje

 


15.10.2016. Rim
Finale svjetskog kupa u letećim metama, Giovanni Cernogoraz obranio titulu!

Giovanni Cernogoraz obranio je titulu pobjednika Svjetskog kupa u letećim metama, disciplina *trap* iz prošle godine! U finale je ušao sa 122 pogođene mete kao drugoplasirani. U polufinalu je zabilježio 14 pogodaka kao i Slovak Erik Varga da bi u finalu bio sa punim učinkom, pogodio je svih 15 meta! Pobjeda je tako ponovno u rukama Giovannija koji je i prošle godine zabiljžio (svoju prvu) pobjedu. Čestitke! 
Naš drugi predstavnik, Josip Glasnović, također je ušao u finale i sa 13 pogodaka je raspucavao za ulazak u borbu za broncu sa još troje natjecatelja. ali je na kraju zauzeo ukupno 5. mjesto. Čestitke i Josipu na ovom lijepom uspjehu.


15.10.2016. Bologna
Finale europske lige mladih

Danas su završila preostala dva meča sa Poljskom i Češkom. No našim strijelcima je ovaj puta nedostajalo sportske sreće da prođu u meč za odličja.

U prvom meču ekipa u sastavu: Siladjev, Butković i Jajić odlično je odradila svoje mečeve, no Poljska je jednostavno bila još bolja. U drugom meču ekipa nešto drugačije sastavljena: Ćelić, Siladjev i Butković imala je svoje prosječne rezultate, ali  Česi su pokazali daleko bolje izdanje nego u svoja prva dva meča, a konačni rezultat od 14:10 za Češku, odveo je njih u finale.

 

REZULTATI

 


14.10.2016. Bologna
EYL finale - 1 dan

Danas su započela prva natjecanja u Finalu europske lige mladih koja se održava u Bologni (Italija). Reprezentacija Hrvatske u sastavu: Marija Siladjev, Leon Luka Ćelić, Oriana Jajić i Borna Butković izborila je pravo nastupa u disciplini zračnog pištolja na kvalifikacijama grupe *Istok* u Osijeku, a isti članovi brane boje Hrvatske i u finalu.

Ukupno je pravo nastupa u svakoj disciplini izborilo po 8 ekipa, koje su tijekom žrijeba podijeljene u 2 skupine unutar svake discipline. Naša ekipa je nakon ždrijebanja završila u skupini broj 2, zajedno sa Poljskom, Češkom i Latvijom.

U 17:00 u prvom meču dobili smo reprezentaciju Latvije sa 15:9, a za našu reprezentaciju nastupili su: Leon Luka Ćelić, Marija Siladjev i Borna Butković.

Sutra nas u 09:00 očekuje meč protiv Poljske, a za našu ekipu će nastupiti: Marija Siladjev, Borna Butković i Oriana Jajić, a zatim meč protiv Češke, nakon kojega ćemo znati da li su naši izbrili pravo nastupa u završnim mečevima za odličja.

 


06.10.2016. Rim
Finale svjetskog kupa u letećim metama, Giovanni Cernogoraz i Josip Glasnović ponovno među svjetskom elitom u trapu

Od 10-16.10.2016. u Rimu (Italija) održava se finale svjetskog kupa u letećim metama. Hrvatska ima u disciplini \"trap\" dvoje predstavnika.

Josip Glasnović je to pravo izborio osvajanjem zlatne medalje na olimpijskim igrama dok je drugi naš predstavnik, olimpijski pobjednik iz Londona Giovanni Cernogoraz, ostvario plasman kao prošlogodišnji pobjednik na finalu svjetskog kupa.

Ovo je ujedno i posljednje veliko svjetsko natjecanje ove godine za hrvatske strijelce.


06.10.2016. Bologna
Finale svjetskog KUPa

U Bologni (Italija) se od 05-10.10.2016. održava finale svjetskog kupa u disciplinama puške i pištolja. Od hrvatskih strijelaca pravo nastupa su izborili: 
Snježana Pejčić mk puškom - trostav,
Petar Gorša MK puškom - trostav i 60 ležeći,
Bojan Đurković MK puškom - 60 ležeći.
U prvoj disciplini za hrvatske strijelce, MK puška - 60 ležeći, u finale je ušao Bojan Đurković sa rezultatom 624,9 krugova, a nakon finala Bojan je zauzeo 6. mjesto. Naš drugi predstavnik, Petar Gorša, sa pogođenih 622,2 kruga zauzeo je 9. mjesto.


08.08.2016. Rio
Petru Gorši 7. mjesto OI zračnom puškom!

08.08.2016. Rio de Janeiro. Petar Gorša u svojoj prvoj disciplini, 10m zračna puška, ušao je finale olimpijskh igara! Ovaj strijelac, član SD Dalmacijacement iz Solina krenuo je odlučno i hrabro u meč te je već nakon prvih nekoliko hitaca zasjeo na poziciju predviđenu za jednog od osam finalista i to nije ispuštao do kraja meča. Rezultat od 628,0 krugova bio je dostatan u kvalifikacijama za ukupno 3. mjesto. 
U finalu Petar nije uspio otkloniti veliki pritisak te ja sa 101,0 krug osvojio ukupno 7. mjesto baš kao i dva dana ranije Snježana Pejčić. Bravo i čestitke!


08.08.2016. RIO
Josipu Glasnoviću ZLATO na OI!!!

JOSIP GLASNOVIĆ!!! Poslije Londona i Giovannija Cernogoraza sa osvojenom zlatnom medaljom, Rio de Janeiro je donio još jednu medalju našim strijelcima u disciplini *trap*. U polufinalu je Josip Glasnović gađao bez greške i ušao je u borbu za zlatnu medalju sa Talijanom Giovannijem Pellieom. 
U finalu je također odgađao odlično, imao je kao i Talijan po dva promašaja da bi se onda pristupilo raspucavanju gdje je Josip uspio bez promašaja osvojiti zlatnu medalju i nastaviti niz osvajanja zlatnih medalja na OI u ovoj disciplini. ČESTITKE JOSIPU i pozdrav cijelom timu u Rio de Janeiru te čestitke Josipovoj porodici u Domovini!


06.08.2016. Rio
Snježani Pejčić u finalu OI sedmo mjesto zračnom puškom!

Rio de Janeiro, 06.08.2016. Snježana Pejčić izborila je finale u prvoj disciplini streljačkog programa na OI i to zračnom puškom! Postigla je 7. rezultat sa 416,0 krugova. Valentina Gustin osvojila je u istoj disciplini 23. mjesto sa 413,9 krugova. 
U finalu je Snježana zabilježila izvrstan početak te je čak povela, ali je onda jedan metak završio u 9,5 te ju je bacio na sedmo mjesto, a i koncentracija je popustila tako da je na kraju zauzela 7. mjesto. Izvrstan ulazak u natjecanja na olimpijskim igrama, kako za Snježanu tako i za naše strijelce, jer naredni dani će sigurno pružiti još dobrih rezultata i plasmana u Rio de Janeiru. Čestitke!.