Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


14.10.2016. Bologna
EYL finale - 1 dan

Danas su započela prva natjecanja u Finalu europske lige mladih koja se održava u Bologni (Italija). Reprezentacija Hrvatske u sastavu: Marija Siladjev, Leon Luka Ćelić, Oriana Jajić i Borna Butković izborila je pravo nastupa u disciplini zračnog pištolja na kvalifikacijama grupe *Istok* u Osijeku, a isti članovi brane boje Hrvatske i u finalu.

Ukupno je pravo nastupa u svakoj disciplini izborilo po 8 ekipa, koje su tijekom žrijeba podijeljene u 2 skupine unutar svake discipline. Naša ekipa je nakon ždrijebanja završila u skupini broj 2, zajedno sa Poljskom, Češkom i Latvijom.

U 17:00 u prvom meču dobili smo reprezentaciju Latvije sa 15:9, a za našu reprezentaciju nastupili su: Leon Luka Ćelić, Marija Siladjev i Borna Butković.

Sutra nas u 09:00 očekuje meč protiv Poljske, a za našu ekipu će nastupiti: Marija Siladjev, Borna Butković i Oriana Jajić, a zatim meč protiv Češke, nakon kojega ćemo znati da li su naši izbrili pravo nastupa u završnim mečevima za odličja.

 


06.10.2016. Rim
Finale svjetskog kupa u letećim metama, Giovanni Cernogoraz i Josip Glasnović ponovno među svjetskom elitom u trapu

Od 10-16.10.2016. u Rimu (Italija) održava se finale svjetskog kupa u letećim metama. Hrvatska ima u disciplini \"trap\" dvoje predstavnika.

Josip Glasnović je to pravo izborio osvajanjem zlatne medalje na olimpijskim igrama dok je drugi naš predstavnik, olimpijski pobjednik iz Londona Giovanni Cernogoraz, ostvario plasman kao prošlogodišnji pobjednik na finalu svjetskog kupa.

Ovo je ujedno i posljednje veliko svjetsko natjecanje ove godine za hrvatske strijelce.


06.10.2016. Bologna
Finale svjetskog KUPa

U Bologni (Italija) se od 05-10.10.2016. održava finale svjetskog kupa u disciplinama puške i pištolja. Od hrvatskih strijelaca pravo nastupa su izborili: 
Snježana Pejčić mk puškom - trostav,
Petar Gorša MK puškom - trostav i 60 ležeći,
Bojan Đurković MK puškom - 60 ležeći.
U prvoj disciplini za hrvatske strijelce, MK puška - 60 ležeći, u finale je ušao Bojan Đurković sa rezultatom 624,9 krugova, a nakon finala Bojan je zauzeo 6. mjesto. Naš drugi predstavnik, Petar Gorša, sa pogođenih 622,2 kruga zauzeo je 9. mjesto.


08.08.2016. Rio
Petru Gorši 7. mjesto OI zračnom puškom!

08.08.2016. Rio de Janeiro. Petar Gorša u svojoj prvoj disciplini, 10m zračna puška, ušao je finale olimpijskh igara! Ovaj strijelac, član SD Dalmacijacement iz Solina krenuo je odlučno i hrabro u meč te je već nakon prvih nekoliko hitaca zasjeo na poziciju predviđenu za jednog od osam finalista i to nije ispuštao do kraja meča. Rezultat od 628,0 krugova bio je dostatan u kvalifikacijama za ukupno 3. mjesto. 
U finalu Petar nije uspio otkloniti veliki pritisak te ja sa 101,0 krug osvojio ukupno 7. mjesto baš kao i dva dana ranije Snježana Pejčić. Bravo i čestitke!


08.08.2016. RIO
Josipu Glasnoviću ZLATO na OI!!!

JOSIP GLASNOVIĆ!!! Poslije Londona i Giovannija Cernogoraza sa osvojenom zlatnom medaljom, Rio de Janeiro je donio još jednu medalju našim strijelcima u disciplini *trap*. U polufinalu je Josip Glasnović gađao bez greške i ušao je u borbu za zlatnu medalju sa Talijanom Giovannijem Pellieom. 
U finalu je također odgađao odlično, imao je kao i Talijan po dva promašaja da bi se onda pristupilo raspucavanju gdje je Josip uspio bez promašaja osvojiti zlatnu medalju i nastaviti niz osvajanja zlatnih medalja na OI u ovoj disciplini. ČESTITKE JOSIPU i pozdrav cijelom timu u Rio de Janeiru te čestitke Josipovoj porodici u Domovini!


06.08.2016. Rio
Snježani Pejčić u finalu OI sedmo mjesto zračnom puškom!

Rio de Janeiro, 06.08.2016. Snježana Pejčić izborila je finale u prvoj disciplini streljačkog programa na OI i to zračnom puškom! Postigla je 7. rezultat sa 416,0 krugova. Valentina Gustin osvojila je u istoj disciplini 23. mjesto sa 413,9 krugova. 
U finalu je Snježana zabilježila izvrstan početak te je čak povela, ali je onda jedan metak završio u 9,5 te ju je bacio na sedmo mjesto, a i koncentracija je popustila tako da je na kraju zauzela 7. mjesto. Izvrstan ulazak u natjecanja na olimpijskim igrama, kako za Snježanu tako i za naše strijelce, jer naredni dani će sigurno pružiti još dobrih rezultata i plasmana u Rio de Janeiru. Čestitke!.


07.07.2016. Lonato
Josip Glasnović doprvak Europe u disciplini *trap*!

Josip Glasnović ušao je u finale sa 121 pogođenom metom bez opterećenja raspucavanja. U prvom dijelu finalnog gađanja (polufinale) gađao je vrlo sigurno i sa samo jednim promašajem ušao je u borbu za zlatnu medalju sa Talijanom Fabrrizziem. Nakon finalnog dijela oboje su bili poravnati pa se je krenulo sa raspucavanjem gdje je sretniji bio Fabrizzi koji je osvojio zlato, Josip srebro, dok je Giovanni Cernogoraz osvojio 7. mjesto, a Kristijan Kancelar 13. Čestitke za sjajan uspjeh strijelcima i trenerima.


07.07.2016. Lonato
Ekipa u trapu europski prvaci!

Lonato (ITA) 07.07.2016. Josip Glasnović, Giovanni Cernogoraz i Kristijan Kancelar na europskom prvenstvu osvojili su naslov ekipnih prvaka Europe u disciplini letećih meta *trap*. Za zlatnu medalju pogodili su ukupno 360 meta, druga Češka imala je dvije mete manje, a domaćin Italija je na trećem mjestu sa 356 pogođenih meta. Josip Glasnović je sa 121 metom sigurno ušao u finale, a Giovanni Cernogoraz mora u raspucavanje sa još četvero strijelaca za ulazak u finale. Kristijan Kancelar je sa 119 pogođenih meta osvojio 13. mjesto, a u ovoj disciplini sudjelovalo je ukupno 88 strijelaca. Čestitke ekipi i njihovim trenerima.


30.06.2016. Osijek
Europsko prvenstvo, leteće mete

Od 04-12.07.2016. u Lonatu (ITA) održava se prvenstvo Europe u letećim metama. Izvršni odbor HSS-a dono je odluku o nastupu sljedećih strijelaca u disciplini *trap*:
Seniori: Josip Glasnović Giovanni Cernogoraz i Kristijan Kancelar.
Juniori: Josip Kalisar, Ivan Bastalec i Ivan Karabalić,
Junorke: Ana Baban, Sara Maria Gmižić i Natali Banko,
Treneri: Željko Vadjić, Davor Gmižić i Diego Gasperini.
Juniorke su prve završile meč i prema očekivanju u ekipnoj konkurenciji zauzele su posljednje, 5. mjesto. Odlično je gađala najstarija od njih, Ana Baban, koja je pogodila 63 mete i osvojila visoko 8. mjesto. Natali Banko je sa 56 meta osvojila 17., a Sara Marija Gmižić 23. mjesto.
Seniori i juniori su svoj meč nastavili i sljedeći dan gdje su juniori gađali solidno, a seniori su bili u borbi za naslov europskih prvaka. Pojedinačno je sve troje naših strijelaca bilo visoko plasirano i drugi dan se očekivao i pasman nekog od naših u finale.


28.06.2016. Baku
Petru Gorši zlatna medalja na SK u Baku-u u trostavu!

28.06.2016. Posljednjeg dana natjecanja na svjetskom kupu u Baku-u još jedna najsjanija medalja došla je u ruke hrvatskog strijelca. Petar Gorša uzeo je zlatnu medalju u disciplini malokalibarske puške, 3x40 metaka (trostav). I u kvalifikacijama je zabilježo najbolji rezultat sa 1.173 kruga, 2 više od drugoplasiranog Koreanca Kima. U finalu Petar nije dozvolio iznenađenje pa je suvereno stigao do najsjajnijeg odličja ispred Indijca Rajputa. Čestitke Petru i treneru.
Inače u ovoj disciplini nastupio je i Bojan Đurković i sa 1.156 krugova je zauzeo 36. mjesto.