Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


08.11.2021. Zagreb
Miran Maričić dva puta treći na President`s Cup-u

U Wroclawu se održava President`s Cup za discipline puške i pištolje.

Pozivnicu za ovo prestižno natjecanje dobili su samo najbolji strijelci svijeta - na svjetskoj rang listi prvih 12 iz svake discipline. Među najboljim strijelcima svijeta Hrvatska ima tri predstavnika: Snježanu Pejčić, Petra Goršu i Mirana Maričića.

Na ovom se natjecanju testira novi model natjecanja, u disciplini zračna puška prvo gađaju kvalifikacije, zatim prvih 8n ulazi u dvije polufinalne skupine i po dvoje boljih odlazi u finale. Kod malog kalibra kvalifikacije su podjeljene u dva dijela - prvo se gađa 3x20, pa prvih 12 ulazi u kvalifikacije dva i kojih prvih osam strijelaca ide u finale. Sudeći po rekacijama sportaša po društvenim mrežama nisu baš zadovoljni novim konceptom natjecanja.

Ipak bez obzira na nova pravila i opću konfuziju među natjecateljima, naši se sportaši jednostavno ne mogu smesti. Tako je Miran  ušao u finale gađanja zračnom puškom i zauzeo treće mjesto.

Snježana je turnir u gađanju malokalibarskom puškom završila na 10. mjestu.

Miran i Petar plasirali su se u finale gađanja malokalibarskom puškom. Petar je natjecanje završio na 5. mjestu dok je Miran zauzeo 3. mjesto.

U Mix parovima MIran i slovenka Živa Dvoršak završili su na 5. mjestu, Snježana i norvežanin Jon-Hermann Hegg na 8. mjestu i na 9. Petar i indijka Anjum Moudgil.

Čestitke Miranu na osvojenim medaljama!

 


04.11.2021. Zagreb
Prvi Grand Prix - Samostrel Field 18m i Match 10m

U  francuskom Châteaurouxu ovog vikenda održan je 1. Grand prix samostrelom FIELD gdje je  nastupila i Hrvatska samostrelska reprezentacija.

U oba dana natjecanja svojom kvalitetom dominirali su Mihalea i Martin Oborovečki. Prvog dana oni su nakon discipline  IAU Classic IR 600 imali potpuno poravnate rezultate, i u ukupnom poretku zauzeli prvo i drugo mjesto, što im je u njihovim kategorijama muških i žena donjelo zlatno odličje. 

Željko Tijan osvojio je treće mjesto u kategoriji veterana, Petra Petak peto, a Iva Popović-Gecan sedmo mjesto u kategoriji juniora.

Čestitamo na ostvarenim rezultatima!

 

 


25.10.2021. Zagreb
President`s Cup - leteće mete

Jučer je na Cipru završio President`s Cup za discipline letećih meta.

Pozivnice su dobili samo najbolji na Svijetu - prvih 12 na svjetskoj rang listi u svakoj disciplini.

Hrvatska je imala dva predstavnika - Giovanni Cernogoraz i Anton Glasnović.

Na Cipru je testno isproban novi model natjecanja u disciplini trap: prvi dan gađaju kvalifikacije su 50 golubova, nakon toga osam najbolje plasiranih ide u polufinale gdje se dijele u dvije skupine iz kojih po dva bolja rezultata ulaze u finale - u finale ulaze četiri sportaša koji se bore za medalje.

Oba naša prestavnika su se plasirali u polufinale te su u konačnom poretku zauzeli 5. mjesto Giovanni i 6. mjesto Anton.

Momci su nastupili i u disciplini Mix: Giovanni u paru sa Sandrom Bernal iz Poljske i zauzeli su 6. mjesto, dok je Anton u paru sa Ray Basill iz Libanona zauzeo 9. mjesto.

Čestitamo!

Stručna služba

 


02.08.2021. Zagreb
Dvostruko olimpijsko finale za Hrvatsku!!!

Hrvatska ima dva predstavnika u gađanju malokalibarskom puškom 3x40 u finalu Olimpijskih igara Tokyo 2020.

Miran Maričić je ostvario svoj najbolji rezultat 1178 i kvalifikacije završio na petom mjestu, a Petar Gorša je sa 1176 zauzeo sedmo mjesto. Finale je u 16:50 po tokijskom lokalnom vremenu, odnosno 09:50 po hrvatskom.

Bodrite naše dečke virtualno na https://olympics.com/tokyo-2020/olympic-games/en/results/shooting/results-50m-rifle-3-positions-men-fnl-000100-.htm i uključivanjem u prijenos HRT2 u 09:45

Bravo dečki, veselimo se finalu!!

p.s.

Hrvatska je jedina čija su se oba predstavnika plasirala u finale!


02.07.2021. Zagreb
Ekipna bronca za muškarce u disciplini trap - Svjetski kup Osijek 2021

Nakon Giovannijeve pojedinačne medalje u pojedinačnoj konkurenciji, Hrvatska reprezentacija osvojila je brončanu medalju u ekipnom djelu natjecanja. Josip Glasnović, Anton Glasnović i Giovanni Cernogoraz postali su recept za ekipnu medalju - ova sezove imaju odličnu statistiku: na svim natjecanjima na kojima su se pojavili osvojili su medalju!

Bravo dečki, čestitamo!!!!


01.07.2021. Zagreb
Giovanni Cernogoraz brončani na Svjetskom kupu Osijek 2021

U pojedinačnom nastupu u disciplini gađanje letećih meta Giovanni Cernogoraz se sa pogođenih 123 goluba plasirao u finale. Zanimljivo je da je prvih 5 pojedinaca u finale ušlo sa istim rezultatom - 123 goluba. Na kraju burnog finala Giovanni je osvojio brobčanu medalju.

Čestitamo Giovanniju!!!!


30.06.2021. Zagreb
Snježana i Petar srebrni na Svjetskom kupu Osijek 2021

Jučer je u Osijeku na posljednjem Svjetskom kupu prije Olimpijskih igara, održan nastup miks parova u disciplini trostav 50m malokalibarskom puškom.

Naš najtrofejniji miks par su Snježana Pejčić i Petar Gorša. U finale su ušli kao prvi par i u borbu za zlato krenuli sa Poljskim parom Kochanska Natalia i Kowalewicz Maciej. O pobjedničkom paru su odlučivale samo nijanse i sportska sreća, jer su razlike bile 0,1 ili 0,2 kruga po otpucanom metku i nemojmo zaboraviti da je temperatura u finalnoj dvorani u trenutku finala bila preko 40°C.

Čestitamo Snježani i Petru!!

 

Foto: GSD Osijek 1784


24.06.2021. Zagreb
Petar Gorša brončani na SK Osijek

U gađanju zračnom puškom muškarci, Petar Gorša je sa prvim rezultatom kvalifikacija ušao u finale sa pogođenih 631,9 krugova. Finale je završio osvajanjem brončane medalje. Za Hrvatski su nastupili i Miran Maričić (625,5) i Borna Petanjek (624,9).

Čestitamo Petru!!

 


16.06.2021. Zagreb
Odabrani nositelji hrvatske zastave na svečanosti otvaranja OI Tokyo!

Velika vijest stigla je iz Hrvatskog olimpijskog odbora:

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na svojoj je 15. sjednici odabralo nositelji hrvatske zastave na svečanosti otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju 23. srpnja. Nositelji su atletičarka Sandra Perković i naš Josip Glasnović!

Objavu HOO-a možete vidjeti na linku niže:

https://www.hoo.hr/hr/olimpizam/olimpijske-vijesti/6648-sandra-perkovic-i-josip-glasnovic-nositelji-hrvatske-zastave-na-oi-u-tokiju


07.06.2021. Zagreb
Ekipna bronca za muškarce u disciplini trap na Prvenstvu Europe!

Seniorska ekipa u trapu ove godine gdje se pojavi osvaja medalju!

U završetku Prvenstva Europe u Osijeku ekipa u sastavu Josip i Anton Glasnović i Giovanni Cernogoraz ostvarila je novi uspjeh u disciplini trap.

Rezultatom 493 u ekipnom djelu natjecanja momci su ušli u borbu za broncu sa ekipom iz Češke, u ovom dvoboju Hrvatska je bila bolja i naši momci na trećem uzastopnom natjecanju ove godine osvajaju medalju.

Čestitamo dečki!!