Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


16.06.2021. Zagreb
Odabrani nositelji hrvatske zastave na svečanosti otvaranja OI Tokyo!

Velika vijest stigla je iz Hrvatskog olimpijskog odbora:

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na svojoj je 15. sjednici odabralo nositelji hrvatske zastave na svečanosti otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju 23. srpnja. Nositelji su atletičarka Sandra Perković i naš Josip Glasnović!

Objavu HOO-a možete vidjeti na linku niže:

https://www.hoo.hr/hr/olimpizam/olimpijske-vijesti/6648-sandra-perkovic-i-josip-glasnovic-nositelji-hrvatske-zastave-na-oi-u-tokiju


07.06.2021. Zagreb
Ekipna bronca za muškarce u disciplini trap na Prvenstvu Europe!

Seniorska ekipa u trapu ove godine gdje se pojavi osvaja medalju!

U završetku Prvenstva Europe u Osijeku ekipa u sastavu Josip i Anton Glasnović i Giovanni Cernogoraz ostvarila je novi uspjeh u disciplini trap.

Rezultatom 493 u ekipnom djelu natjecanja momci su ušli u borbu za broncu sa ekipom iz Češke, u ovom dvoboju Hrvatska je bila bolja i naši momci na trećem uzastopnom natjecanju ove godine osvajaju medalju.

Čestitamo dečki!!


07.06.2021. Zagreb
Anton Glasnović - prvak Europe u disciplini parni trap!!

Posljednja disciplina koja se gađala na ovogodišnjem velikom Prvenstvu Europe u Osijeku bila je parni trap.

Anton Glasnović je odličnim rezultatom osvojio prvo mjesto i za kraj natjecanja na ceremoniji dodjele medalja svirala se naša himna.

Antonu čestitamo na osvojenom zlatu i još je jednom potvrdio da je vladar u disciplini parni trap.

Bravo Anton!!!


04.06.2021. Zagreb
Juniori mix trap osvojili srebro na EP!!!

Natali Banko i Matej Vukoić pobrinuli su se za nove uspjehe naše reprezentacije na Prvenstvu Europe u Osijeku.

Natali i Matej kvalificirali su se u finale mixa u disciplini trap i u odličnom nastupu u finalu osvojili visoko drugo mjesto.

Iskrene čestitke Natali i Mateju, bravo juniori!!!


31.05.2021. Zagreb
Seniorke ekipno četvrte na Prvenstvu Europe!!

Seniorska ekipa u disciplini malokalibarska puška, trostav 3x40 za žene, u sastavu Snježana Pejčić, Marta Zeljković i Tanja Perec, danas se plasirala u finale ekipnog djela natjecanja.

U borbu za brončanu medalju ušle su sa ekipom iz Austrije. Austijanke su bile bolje i osvojile broncu, dok su naše djevojke natjecanj završile na četvrtom mjestu. U borbi za zlato Ruskinje su bile bolje od Norvežanki.

Čestitamo djevojkama na uspjehu!!


28.05.2021. Zagreb
Juniori ekipno brončani na Prvenstvu Europe!!

Nakon punih sedam dana uzastopnih nastupa u pojedinačnoj konkurenciji, ekipno, mješovito i mix u svim disciplinama na 10m i 50m muška juniorska ekipa na pušci svoj nastup na Europskom prvenstvu završava brončanom medaljom.

Odličnim nastupom u pojedinačnim kvalifikacijama na trostavu 3x40, gdje su se sva tri člana plasirala u finale i u ekipnom djelu natjecanja ušli su među 4 najbolje ekipe. U borbi za broncu naša ekipa bila je bolja od Poljaka.

Još jednom velike čestitke Josipu Sikavici, Luki Jambreušu i Tvrtku Vrciću!!!

Bravo dečki!!!

U finale su se plasirale i juniorke u gađanju sport pištolja 25m. Ekipa u sastavu Lana Špirelja, Maja Kuzman i Anna Ćukušić plasirala se u finale u ekipnom djelu natjecanja, na našu žalost u borbi za brončanu medalju sportašice Mađarske bile su bolje i naše djevojke natjecanje su završile na odličnom 4. mjestu.

Čestitamo curama!


26.05.2021. Zagreb
Seniori zračna puška brončani na EP Osijek 2021!!!!

Nakon izvrsnog nastupa za Mirana Maričića u pojedinačnom finalu, seniori u gađanju zračnom puškom nastavili su natjecanje u ekipnom djelu u sastavu Petar Gorša, Miran Maričić i Borna Petanjek.

Nakon kvalifikacija, plasirali su se u 8 najboljih ekipa te u konačnici osvojili brončanu medalju. Ekipni prvaci Europe su Rusi, a srebrnu medalju osvojila je ekipa iz Srbije.

Čestitamo momcima na medalji!!!


26.05.2021. Zagreb
3 juniora u finalu 3x40 na Prvenstvu Europe!!!!

Izniman uspjeh u disciplini malokalibarska puška trostav 3x40 ostvarili su juniori. Sva tri naša predstavnika: Josip Sikavica, Luka Jambreuš i Tvrtko Vrcić nakon kvalifikacija plasirali su se u finale u 8 najboljih juniora u Europi!

Nakon uzbudljivog finala josip Sikavica završio je na 5. mjestu, Tvrtko Vrcić na 6. mjestu i Luka Jambreuš na 6. mjestu.

Čestitamo dečkima na uspješnom nastupu!


25.05.2021. Zagreb
Miran Maričić 4. pojedinačno na Prvenstvu Europe u Osijeku

Drugog dana natjecanja na Prvenstvu Europe u Osijeku, na vatrenu liniju izašli su seniorke i seniori u gađanju zračnim oružje, pojedinačno i ekipno.

Najbolji plasman ostvario je Miran Maričić, koji se sa 627,2 krugova u kvalifikacijama plasirao u finale. Nakon finala Miran je završio na 4. mjestu. Borna Petanjek i Petar Gorša su sa identičnim rezultatom 625,1 zauzeli 25. i 26. mjesto. Van konkurencije gađao je Andrija Mikuljan i ostvario rezultat 621,3.

Čestitamo Miranu na odličnom plasmanu.

Seniori u gađanju zračnom puškom u sastavu: Petar Gorša, Miran Maričić i Borna Petanjek kvalificirali su se u nastavak borbe za ekipne medalje i nastupaju 25.05.2021. u 13:00 sati.

 


17.05.2021. Zagreb
Odluka o sastavu reprezentacije za Europsko prvenstvo Osijek 2021

Na linku dolje nalazi se Odluka Izvršnog odbora o sastavu reprezentacije za Prvenstvo Europe koje će se od 20.05. do 06.06.2021. godine održati u Osijeku.

Iz osobnih razloga Ante Krišto neće nastupati na Europskom prvenstvu, a u konkurenciji zračni pištolj juniorke umjesto Vladke Ćubelić nastupat će Ela Nakić jer Vladka Ćubelić iz osobnih razloga ne može nastupiti u timu i mixu pa stoga posljedično nema pravo nastupa ni u konkurenciji pojedinačno.