Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


04.03.2021. Kairo
Reprezentacija letećih meta u ekipnom finalu SK Kairo

Hrvatska reprezentacija sportskog streljaštva u disciplini letećih meta - trap izborila je ekipno finale na Svjetskom kupu u Kairu. Naša ekipa u sastavu Anton Glasnović, Giovanni Cernogoraz i Josip Glasnović večeras borit će se za najbolji plasman s reprezentacijom Ruske federacije, Maroka i Slovenijom.

Na slici Hrvatska reprezentacija sportskog streljaštva u disciplini trap na istoimenom Svjetskom kupu prije točno 20 godina. U Kairu 2001 naši strijelci osvojili su ekipno srebro za Hrvatsku.

Ekipi želimo puno sreće u večerašnjem finalu kojeg možete pratiti uživo u 17:00 sati na službenom youtube kanalu ISSF-a: https://www.youtube.com/user/issfchannel/

 


04.03.2021. Kairo
Reprezentacije Hrvatske osvajači ekipnog zlata Svjetskog kupa u Kairu!
Nakon zlatnog Antona Glasnovića, ekipno reprezentacija Hrvatske u sportskom streljaštvu trap plasirala se na prvo mjesto i time osvojila zlatnu medalju ekipno na Svjetskom kupu u Kairu, Egipat.
Hrvatska reprezentacija kvalifikacije je završila na prvom mjestu s pogođenih 493 goluba. U finalu, ispred reprezentacije Ruske federacije naša ekipa plasirala na prvo mjesto u sastavu Anton Glasnović, Giovanni Cernogoraz i Josip Glasnović.

Čestitamo Antonu, Giovanniju i Josipu uspješnom nastupu u finalu ekipnog poretka!


03.03.2021. Zagreb
Anton Glasnović osvajač Svjetskog kupa u Kairu!!!!
Prije godinu dana sezonu svjetskih kupova započeli smo istim naslovom. Da tako bude i ove godine omogućio nam je Anton Glasnović koji je na prvom svjetskom kupu u Kairu ove godine osvojio zlatnu medalju.
Anton je kvalifikacije završio na prvom mjestu sa pogođena 122 goluba. U finale se plasirao i Giovanni Cernogoraz sa pogođenih 119 golubova. Nakon nastupa u finalu Anton je zadržao prvo mjesto, a Giovanni je završio natjecanje na petom mjestu.
Josip Glasnović pogodio je 116 golubova i zauzao 15. mjesto, Marko Germin nastupio je van konkurencije (MQS) i pogodio je 111.

Čestitamo Antonu na osvojenom zlatu i Giovanniju na uspješnom nastupu u finalu!!

Slika preuzeta: Photo ISSF


11.01.2021. Zagreb
Izborna natjecanja i kriteriji za nastup u reprezentaciji puška/pištolj - KOREKCIJA 2!!

 Poštovane članice, 

 

S obzirom na odluku civilnog Stožera Republike Hrvatske o zabrani natjecanja, te neodržanim planiranim izbornim natjecanjima, Izvršni odbor usvojio je prijedlog Strukovnog savjeta o novim izbornim natjecanjima za nastupe u reprezentaciji na zračnom oružju. 

 

Na linku niže možete naći Izborna natjecanja i kriterije za nastup u hrvatskoj streljačkoj reprezentaciji za sezonu 2020/2021 u disciplinama puške i pištolja koja su usvojena na 8. sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog streljačkog saveza 30. prosinca 2020. godine.

 

 Stručna služba


16.11.2020. Zagreb
Izborna natjecanja i kriteriji za nastup u reprezentaciji puška/pištolj - KOREKCIJA!!

Poštovane članice,

Naknadnom provjerom snimke sa 6. sjednice Izvršnog odbora ustanovljeno je nesuglasje objavljene odluke sa stvarnim htijenjem Izvršnog odbora Hrvatskog streljačkog saveza.

Stoga sukladno tumačenju donesene odluke, dolje na linku možete naći promijenjenu odluku Izvršnog odbora Hrvatskog streljačkog saveza o Izbornim natjecanjima i kriterijima za nastup u hrvatskoj streljačkoj reprezentaciji za sezonu 2020/2021 u disciplinama puške i pištolja,  koja je u stvarnosti usvojena na 6. sjednici dana 14. listopada 2020. godine.

Stručna služba


30.10.2020. Zagreb
Odluka o imenovanju novog vršitelja dužnosti direktora reprezentacije!!

Poštovani,

ovim putem vas obavještavamo da je na 6. sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog streljačkog saveza koja se održala 14. listopada 2020. godine, za novog vršitelja dužnosti Direktora reprezentacije imenovan gospodin Moris Popović.

Za sve upite oko reprezentacije gospodin Popović dostupan je na mobilnom broju +385 91 3650 500 i adresi e-pošte direktor@hrvatski-streljacki.hr .

Gospodinu Popoviću želimo puno sreće na novoj dužnosti.

Stručna služba

 


16.10.2020. Zagreb
Norme, Izborna natjecanja i Kriteriji za nastupe u reprezentaciji za 2021 godinu - sve discipline

Poštovane članice,

Na linkovim dolje nalaze se odluke Izvršnog odbora Hrvatskog streljačkog saveza o normama za sve discipline te izbornim natjecanjima i kriterijima za nastup u hrvatskoj streljačkoj reprezentaciji za sezonu 2020/2021 u disciplinama puške i pištolja, usvojene na 6. sjednici dana 14. listopada 2020. godine.

Stručna služba


01.07.2020. Zagreb
Otkazano Europsko prvenstvo za juniore/ke 25, 50m puška/pištolj u Osijeku!!

 

Jednoglasnom odlukom članova Prezidijuma Europske streljačke konfederacije, a iz razloga razvoja situacije sa virusom COVID-19, jučer je OTKAZANO Europsko prvenstvo za juniore/ke u disciplinama ISSF programa  25, 50m puška/pištolj koje se trebalo održati od 07.-14.9.2020. godine u Osijeku.

 

Još uvijek postoji mogućnost održavanja Europskog prvenstva u letećim metama u Republici Austriji, u listopadu ove godine. Odluka o istom bit će donešena za 15ak dana.

 

Stručna služba

 

 


27.05.2020. Zagreb
Međunarodni olimpijski odbor je ažurirao sustav dodjeljivanja kvota za Olimpijske igre Tokyo

Poštovane članice,

Prema prijedlogu ISSF-a, Međunarodni olimpijski odbor je ažurirao sustav dodjeljivanja kvota za Olimpijske igre Tokyo.

Natjecanja na kojima je još moguće osvojiti kvote su: Europsko prvenstvo u Lohji (Finska) i Europsko prvenstvo u Osijeku. Na Europskom prvenstvu u Lohji (23.2.-2.3.2021.) dijelit će se 6 kvota: zračna puška (2 kvote) i zračni pištolj (1 kvota) u muškoj i ženskoj kategoriji. Na Europskom prvenstvu u Osijeku (23.5.-6.6.2021.) dijelit će se 10 kvota: skeet (2 kvote), te trap, puška, pištolj (1 kvota) u muškoj i ženskoj kategoriji.

U slučaju da neko od europskih prvenstva ne bi bilo održano kvote će se dodijeliti sportašima na temelju rang ljestvice ESC-a na dan 31. svibnja 2021. godine.

Olimpijske kvote dijele se i najboljim sportašima na svjetskoj rang ljestvici (nakon prvog svjetskog kupa u 2021.) u svakoj disciplini (12 kvota), pod uvjetom da u toj disciplini sportaševa zemlja nema osvojenu jednu kvotu.

Niže je dokument ISSF-a

Stručna služba


12.03.2020. Zagreb
Anton Glasnović osvajač Svjetskog kupa na Cipru!!

Prvi ovogodišnji Svjetski kup Hrvatska je započela osvajanjem zlatne medalje.

Za ovu veselu vijest pobrinuo se Anton Glasnović koji je u kvalifikacijama pogodio 121 golub čime si je osigurao ulazak u finale. U finalu je Anton briljirao i u vrlo atraktivnom finalu osvojio zlatnu medalju.

Čestitamo Antonu na odličnom rezultatu!