Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


02.08.2021. Zagreb
Dvostruko olimpijsko finale za Hrvatsku!!!

Hrvatska ima dva predstavnika u gađanju malokalibarskom puškom 3x40 u finalu Olimpijskih igara Tokyo 2020.

Miran Maričić je ostvario svoj najbolji rezultat 1178 i kvalifikacije završio na petom mjestu, a Petar Gorša je sa 1176 zauzeo sedmo mjesto. Finale je u 16:50 po tokijskom lokalnom vremenu, odnosno 09:50 po hrvatskom.

Bodrite naše dečke virtualno na https://olympics.com/tokyo-2020/olympic-games/en/results/shooting/results-50m-rifle-3-positions-men-fnl-000100-.htm i uključivanjem u prijenos HRT2 u 09:45

Bravo dečki, veselimo se finalu!!

p.s.

Hrvatska je jedina čija su se oba predstavnika plasirala u finale!


02.07.2021. Zagreb
Ekipna bronca za muškarce u disciplini trap - Svjetski kup Osijek 2021

Nakon Giovannijeve pojedinačne medalje u pojedinačnoj konkurenciji, Hrvatska reprezentacija osvojila je brončanu medalju u ekipnom djelu natjecanja. Josip Glasnović, Anton Glasnović i Giovanni Cernogoraz postali su recept za ekipnu medalju - ova sezove imaju odličnu statistiku: na svim natjecanjima na kojima su se pojavili osvojili su medalju!

Bravo dečki, čestitamo!!!!


01.07.2021. Zagreb
Giovanni Cernogoraz brončani na Svjetskom kupu Osijek 2021

U pojedinačnom nastupu u disciplini gađanje letećih meta Giovanni Cernogoraz se sa pogođenih 123 goluba plasirao u finale. Zanimljivo je da je prvih 5 pojedinaca u finale ušlo sa istim rezultatom - 123 goluba. Na kraju burnog finala Giovanni je osvojio brobčanu medalju.

Čestitamo Giovanniju!!!!


30.06.2021. Zagreb
Snježana i Petar srebrni na Svjetskom kupu Osijek 2021

Jučer je u Osijeku na posljednjem Svjetskom kupu prije Olimpijskih igara, održan nastup miks parova u disciplini trostav 50m malokalibarskom puškom.

Naš najtrofejniji miks par su Snježana Pejčić i Petar Gorša. U finale su ušli kao prvi par i u borbu za zlato krenuli sa Poljskim parom Kochanska Natalia i Kowalewicz Maciej. O pobjedničkom paru su odlučivale samo nijanse i sportska sreća, jer su razlike bile 0,1 ili 0,2 kruga po otpucanom metku i nemojmo zaboraviti da je temperatura u finalnoj dvorani u trenutku finala bila preko 40°C.

Čestitamo Snježani i Petru!!

 

Foto: GSD Osijek 1784


24.06.2021. Zagreb
Petar Gorša brončani na SK Osijek

U gađanju zračnom puškom muškarci, Petar Gorša je sa prvim rezultatom kvalifikacija ušao u finale sa pogođenih 631,9 krugova. Finale je završio osvajanjem brončane medalje. Za Hrvatski su nastupili i Miran Maričić (625,5) i Borna Petanjek (624,9).

Čestitamo Petru!!

 


16.06.2021. Zagreb
Odabrani nositelji hrvatske zastave na svečanosti otvaranja OI Tokyo!

Velika vijest stigla je iz Hrvatskog olimpijskog odbora:

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na svojoj je 15. sjednici odabralo nositelji hrvatske zastave na svečanosti otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju 23. srpnja. Nositelji su atletičarka Sandra Perković i naš Josip Glasnović!

Objavu HOO-a možete vidjeti na linku niže:

https://www.hoo.hr/hr/olimpizam/olimpijske-vijesti/6648-sandra-perkovic-i-josip-glasnovic-nositelji-hrvatske-zastave-na-oi-u-tokiju


07.06.2021. Zagreb
Ekipna bronca za muškarce u disciplini trap na Prvenstvu Europe!

Seniorska ekipa u trapu ove godine gdje se pojavi osvaja medalju!

U završetku Prvenstva Europe u Osijeku ekipa u sastavu Josip i Anton Glasnović i Giovanni Cernogoraz ostvarila je novi uspjeh u disciplini trap.

Rezultatom 493 u ekipnom djelu natjecanja momci su ušli u borbu za broncu sa ekipom iz Češke, u ovom dvoboju Hrvatska je bila bolja i naši momci na trećem uzastopnom natjecanju ove godine osvajaju medalju.

Čestitamo dečki!!


07.06.2021. Zagreb
Anton Glasnović - prvak Europe u disciplini parni trap!!

Posljednja disciplina koja se gađala na ovogodišnjem velikom Prvenstvu Europe u Osijeku bila je parni trap.

Anton Glasnović je odličnim rezultatom osvojio prvo mjesto i za kraj natjecanja na ceremoniji dodjele medalja svirala se naša himna.

Antonu čestitamo na osvojenom zlatu i još je jednom potvrdio da je vladar u disciplini parni trap.

Bravo Anton!!!


04.06.2021. Zagreb
Juniori mix trap osvojili srebro na EP!!!

Natali Banko i Matej Vukoić pobrinuli su se za nove uspjehe naše reprezentacije na Prvenstvu Europe u Osijeku.

Natali i Matej kvalificirali su se u finale mixa u disciplini trap i u odličnom nastupu u finalu osvojili visoko drugo mjesto.

Iskrene čestitke Natali i Mateju, bravo juniori!!!


31.05.2021. Zagreb
Seniorke ekipno četvrte na Prvenstvu Europe!!

Seniorska ekipa u disciplini malokalibarska puška, trostav 3x40 za žene, u sastavu Snježana Pejčić, Marta Zeljković i Tanja Perec, danas se plasirala u finale ekipnog djela natjecanja.

U borbu za brončanu medalju ušle su sa ekipom iz Austrije. Austijanke su bile bolje i osvojile broncu, dok su naše djevojke natjecanj završile na četvrtom mjestu. U borbi za zlato Ruskinje su bile bolje od Norvežanki.

Čestitamo djevojkama na uspjehu!!