Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


12.11.2021. Zagreb
Natječaj za stipendije - Zaklada Marin Čilić

Poštovani, 

Ovim putem prosljeđujemo obavijest Zaklade Marin Čilić o raspisanom Natječaju za stipendije klasičnim mladim glazbenicima i mladim sportašima te vas molimo da ih proslijedite eventualnim zainteresiranim prijaviteljima.

Zaklada Marin Čilić i ove godine dodjeljuje stipendije klasičnim mladim glazbenicima i mladim sportašima. Sveukupno dodjeljujemo 20 stipendija, od toga 10 sportskih stipendija i to srednjoškolcima koji su članovi nacionalne selekcije u svojoj uzrasnoj kategoriji u individualnom olimpijskom sportu. Iznos svake stipendije je 10.000,00 HRK. Stipendije su namjenske te se mogu iskoristiti za usavršavanje, odlazak na seminare, natjecanja ili kupnju sportske opreme. Natječaj je otvoren do 07. prosinca 2021. godine.

Svi detalji u vezi prijave mogu se naći na web stranici: https://marincilic.com/hr/zaklada/. Također, vijesti se mogu pratiti i na službenoj Facebook i Instagram. 

S poštovanjem,

Stručna služba


13.10.2021. Zagreb
Javni natječaj za dodjelu državnih stipendija za posebne skupine studenata

Poštovani,

 Obavještavamo vas kako je Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo javni natječaj za dodjelu državnih stipendija za posebne skupine studenata za akademsku godinu 2021./2022. (sukladno osiguranim sredstvima u Državnome proračunu) redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj, a jedna od skupina su i redoviti studenti kategorizirani sportaši s valjanom kategorizacijom.

 Sve informacije o natječaju te kako se prijaviti na isti možete pronaći na mrežnoj stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja na sljedećem linku: https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/odgoj-i-obrazovanje/visoko-obrazovanje/drzavne-stipendije/drzavne-stipendije-za-posebne-skupine-studenata/20

Stručna služba


05.10.2021. Zagreb
Natječaj za dodjelu subvencija školarina u 2021. godini bivšim i sadašnjim vrhunskim sportašima

Poštovane članice,

 

obavještavamo Vas da je Ministarstvo turizma i sporta raspisalo Natječaj za dodjelu subvencija školarina u 2021. godini osvajačima medalja na olimpijskim igrama, paraolimpijskim igrama i olimpijskim igrama gluhih te bivšim i sadašnjim vrhunskim sportašima. Rok za prijavu na natječaj je 4. studenoga 2021. godine.

Detalje o Natječaju možete pronaći na poveznici: https://mint.gov.hr/javni-pozivi-i-natjecaji-11414/s-p-o-r-t/22182

Sva pitanja vezana uz natječaj mogu se postaviti isključivo elektroničkom poštom na adresu e-pošte: subvencije-sport@mints.hr i to najkasnije do 24. listopada 2021. godine.

 

 S poštovanjem,

Stručna služba


18.08.2021. Osijek
Poziv za organizacijom sportskih događanja i aktivnosti u sklopu Europskog tjedna sporta 2021.

Poštovane članice,

u cijelosti donosimo obavijest Ministarstva turizma i sporta:

 Europski tjedan sporta, inicijativa je Europske komisije s ciljem podizanja svijesti o važnosti bavljenja sportom i tjelesnom aktivnošću među građanima Europe, a koja će se ove godine održati po sedmu godinu zaredom.

 Ministarstvo turizma i sporta, kao nacionalni koordinator za Republiku Hrvatsku zaduženo je za organizaciju nacionalnih događanja, promidžbu te koordinaciju svih aktivnosti na području Hrvatske. Brojni dionici poput županija, gradova, općina, sportskih saveza, sportskih klubova i organizacija, korporacija, profesionalni sportaši, osobe iz javnog života i građani već godinama prepoznaju vrijednost ovog projekta te svojim sudjelovanjem pomažu prenijeti poruku o važnosti bavljenja tjelesnom aktivnošću i sportom u javnosti.

 Ovom prilikom pozivamo vas da se uključiti u Europski tjedan sporta 2021. te da samostalno organizirate sportska događanja u razdoblju od 23. do 30. rujna 2021. Vaša događanja možete prijaviti na mrežnoj stranici Europskog tjedna sporta!

 Ministarstvo turizma i sporta će na službenoj stranici Europskog tjedna sporta promovirati sve prijavljene događaje te će sukladno svojim mogućnostima osigurati određenu količinu promotivnih materijala i rekvizita. Nadalje, pozivamo sve fitness i sportske centre da u sklopu Europskog tjedna sporta ponude svojim građanima dane otvorenih vrata u svom klubu ili centru.

I ove će godine Ministarstvo turizma i sporta organizirati niz događanja diljem Hrvatske, a sve informacije o programu i rasporedu događanja ćete uskoro moći pronaći na mrežnoj stranici Europskog tjedna sporta.

Za više informacija upit možete uputiti na:

 e-mail: europski-tjedan-sporta@mints.hr

telefon: 01/604-2969, 01/604-2980, 01/366-9433

 


21.07.2021. Zagreb
Obavijest o natječaju za upis u specijalistički diplomski stručni studij izobrazba trenera

Poštovane članice,

obavještavamo vas  da je Kineziološki fakultet u Zagrebu raspisao natječaj za upis pristupnika na specijalistički diplomski stručni studij Izobrazba trenera te da prijave za navedeni studij počinju od 13. rujna i traju do 24. rujna 2021. godine i predaju se isključivo preporučeno poštom. Prema novousvojenom nastavnom planu i programu studija u trajanju od dvije godine, završetkom studija stječe se 120 ECTS bodova (ukupno 300 ECTS bodova sa preddiplomskim stručnim studijem) i stručni naziv STRUČNI SPECIJALIST TRENERSKE STRUKE.

Uvjete upisa možete pogledati u dokumentaciji niže.

U slučaju potrebe za dopunskim informacijama možete se obratiti gospođi Ivani Degirmendžić, te u Studentsku službu Kineziološkog fakulteta na broj telefona 01/36 58 625 ili putem elektroničke pošte: referada@kif.hr

Stručna služba


21.06.2021. Zagreb
Konačna rang-lista učenika za upis u 1. razred srednje škole - razredni odjeli za sportaše (streljaštvo)

Poštovane članice,

Hrvatski streljački savez objavljuje konačnu rang-liste prijavljenih kandidata prema kriterijima športske uspješnosti.

 U prilogu:

  1. Konačna rang-lista učenika za upis u 1. razred srednje škole - razredni odjeli za sportaše (streljaštvo)

 

Stručna služba


14.06.2021. Zagreb
Preliminarna rang-lista učenika za upis u 1. razred srednje škole - razredni odjeli za sportaše (streljaštvo)

Poštovane članice,

Hrvatski streljački savez objavljuje preliminarne rang-liste prijavljenih kandidata prema kriterijima športske uspješnosti.

Prigovori kandidata na pogreške (pogrešno upisani podaci, neupisani podaci i sl.) primaju se do 20. lipnja 2021.

Konačnu rang-listu Hrvatski streljački savez objavit će 21. lipnja.2021.

 U prilogu:

  1. Preliminarna rang-lista učenika za upis u 1. razred srednje škole - razredni odjeli za sportaše (streljaštvo)
  2. Kriteriji sportske uspješnosti (streljaštvo)
  3. Bodovna lista (streljaštvo)

 Stručna služba

 


21.10.2020. Zagreb
Državne stipendije za posebne skupine studenata

Poštovane članice,

Na stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja raspisan je javni natječaj za dodjelu državnih stipendija.

Natječaj možete potražiti na linku https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/3986

Jedna od kategorija koje se mogu natjecati za dodjelu državnih stipendija su redoviti studenti kategorizirani sportaši s valjanom kategorizacijom.

https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/odgoj-i-obrazovanje/visoko-obrazovanje/drzavne-stipendije/drzavne-stipendije-za-posebne-skupine-studenata/2022

Proslijedite informaciju sportašima/studentima u vašim klubovima i društvima.

Stručna služba


29.09.2020. Zagreb
Poziv za upis u Program osposobljavanja na Sportskom učilištu za poslove trenera/ice streljaštva u disciplinama puške i pištolja te letećih meta

Poštovani,

U prilogu se nalazi Poziv za upis u Program osposobljavanja na Sportskom učilištu za poslove trenera/ice streljaštva u disciplinama puške i pištolja te letećih meta, te Prijavnice - upisnice za oba programa.

Podsjećamo da je Ministarstvo turizma i sporta objavilo Javni poziv i Natječaj za poticanje školovanja bivših i sadašnjih vrhunskih sportaša.

Prijave na Javni poziv i Natječaj Ministarstva turizma i sporta otvorene su do 23. listopada 2020. godine,  a tekstove predmetnih pozivnih postupaka možete pronaći na sljedećoj poveznici za Javni poziv i Natječaj: https://mint.gov.hr/javni-pozivi-11414/11414

Pozivamo vas da obratite pažnju na sve predmetne rokove i na vrijeme prikupite potrebnu dokumentaciju za tražene poticaje školovanja ukoliko upise za sljedeću godinu želite napraviti na gore navedene programe osposobljavanja.

Na primjer, ukoliko nemate original Rješenja o Kategorizaciji (prošli ili sadašnji) isti morate zatražiti (i dobiti) od HOO-a, za što će vam biti potrebno neko vrijeme.

Za sve dodatne informacije, Stručna služba vam je na raspolaganju.


24.09.2020. Zagreb
Javni poziv i Natječaj za poticanje školovanja bivših i sadašnjih vrhunskih sportaša

Poštovane članice,

 obavještavamo Vas da su danas objavljeni opći pozivni postupci (Javni poziv i Natječaj) za poticanje školovanja bivših i sadašnjih vrhunskih sportaša na službenoj web stranici Ministarstva turizma i sporta.

Prijave na Javni poziv i Natječaj otvorene su do 23. listopada 2020. godine,  a tekstove predmetnih pozivnih postupaka možete pronaći na sljedećoj poveznici za Javni poziv i Natječaj: https://mint.gov.hr/javni-pozivi-11414/11414

 S poštovanjem,

Stručna služba